Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sreknaosoba

Sreknaosoba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    30
    Od utre pekolni temperaturi. Nekoi soveti za polesno da gi prebrodime :D

Osven nekade na odmor i mnogu voda i sladoled :)))

2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    кoлку и дa мoзгaм и прaвaм списoци зa пaкувaње, СЕКOГАШ нештo зaбoрaвaм (facepalm)

п.с.
    дејдрим oстaви гo девoјчетo, не гледaш декa сaкa дa фaсцинирa некoјa фoрумџикa тукa :lol:.
    Ние пa мнoгу знaеме дaли ни се дoпaѓa или не... :D

Дoбрa нoќ.
    Ве пoздрaвувaм сo нoвaтa песна нa Мaсимo штo јa вртaт пo рaдиo, не знaм кaкo се вика aмa се нaдевaм ќе ви текнњ зa кoјa песнa збoрaм ;)

М,:makeup:

На eliesaab, Daydream и Daleron им се допаѓа ова.
  3. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    5 години со фемина8-|Да,се сеќавам дека на почетокот не ни знаев кој е кој,кога се случи пресврт и еве сега си ги знаеме никовите,и кој пишува под тоа име или барем некој мал дел од неговиот карактер:wasntme:За да на крај се појават нови ликови,со комплицирани никови кои не можеш да ги запомтиш ама барем по аватарите некако се пронаоѓаме (дур не се направи промена на аватар барем):lol:
    :d:

На eliesaab, Natali.3, crazylady и 8 други им се допаѓа ова.
  4. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Животот ми мава шлаканици и ме бутка до дното.
    Карактерот ми вели,стани,избриши се и продолжи.

На eliesaab, samovila.red., hermosa и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.223
    Секој си го живее животот како што сака, ама кога ќе видам со кои материјални убедувања си го живеат животот луѓево, не можам а да не почувствувам тага за нивната длабока несреќа.
    И не, не се работи за принципи, се работи за тоа што ќе кажат и видат луѓето за нив, а не тие како се чувствуваат и живеат.
    Живот без искра, живот без живост, стерилен живот.
    Слават за да видат другите, одат на одмор за да видат другите, излегуваат за да видат другите... ќе го изживеат животот за да видат другите и на крај ќе го завршат животот барајќи уште од него затоа што не живееле за себе. А што немаат љубов?

Веројатно и сум пишала и друг пат... ама колку парови има само затоа што еден за друг мислат дека не можат подобро, а сакаат подобро. По погледот, по млитите допири кои си ги пружаат ако воопшто си ги пружаат... Ги гледам и се прашувам, какви ли се кога се сами? Што ли си кажуваат? Си кажуваат ли воопшто нешто еден на друг? Исцрпени односи кои знаеш во какви бракови ќе прераснат... колкава празнина има меѓу нив сега, а тек тогаш... тогаш Големиот Кањон во Америка е поим за блискост за нив.
    Не би можела да умрам до некој кој не ми предизвикува да заспијам при првата прегратка до него, да се смеам на сите глупости, да му ги следам дланките и секогаш да мислам дека се најубавите на свет, да ме сослуша и да ми го даде најлошиот совет на светот, а за мене да биде најдобар, да сакам секогаш да ги закачам моите раце околу неговиот врат, да ми пушти музика и да ме покани на танго во пижами во недела навечер, да јаде како прасе и да гледа фудбал... И да, возможно е, го имаат моите, го гледам.
    И да не сум му последната можна опција... да ме сака секаква како што јас него го сакам секаков, без услови, но и без компромиси.

Што е тешко луѓе? Зошто сте заглавени во крутиот материјален глупав свет каде што ја заглавувате и љубовта, ја фаќате со гнасните раце и викате, е ова е тоа, затоа што фејсбук, инстаграм, селебретисот го викаат тоа? Откако ќе ги спуштите мобилните телефони откако сте испозирале насмеани и презаљубени настанува тишина како во Тибетски манастир... и секогаш кога ќе се погледнете си помислувате - ова е тоа затоа што јас не можам подобро и морам да се задоволам и да бидам среќен? Затоа што не се сакате доволно себе си, затоа никогаш нема да ве сакаат ни другите онака како што заслужувате и унесреќувате некој друг кој вреска од внатре да биде сакан и прифатен во целост од вас, но вие сте мизерен пис оф шит со брдо услови, принципи и пози за пред камера.

При езерска шир си кажавме многу работи... и сум бескрајно, бескрајно среќна... од ножните прстиња кои едно по едно си ги нарече свои до темево на главава.
    Палачинки во 2 со мајка на тараса со прашалници околу неа... ама тоа е животот, тој ми се вселува веќе, а јас кај него веќе реновирам и тоа е фактот. И не знам дали е љубов каква што пишувам, ама знам дека не правиме компромиси, не поставуваме услови, а лесно се сакаме. Ја имам слободата, ја има слободата и баш заради тоа никогаш полесно не сум се враќала некому. Побитно од тоа некој да ми рече дека со мене се чувствува целосен слободен не сум чула до сега... Поголем комплимент од тоа да ми рече - убава си, паметна си, секси си (ова не е ни комплимент драги мои дами),ваква си, онаква си, туку едноставно - слободен сум со тебе, јас сум, тој сум... можда затоа што сме исти... не знам.

На blackstyle, MacaLove, eliesaab и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Kala.

Kala. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    319
    Се враќам јас дома во 1 часот по полноќ, улицата штама, нема никој. .Наеднаш, здогледувам спроти мене на другата страна од улицата, средновечен маж, си турка рачна количка, и собира пластични шишиња... Значи, толку ми стана жал за него, замислете, што се се прави за да си ја издржиш фамилијата, навистина жално ... Ех, до каде стигнавме ..

На eliesaab, Rama, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Не посочив нив конкретно, ама мило ми е кога ќе се препознае некој. Не е филм кој спаѓа во класа од кои можеш нешто да научиш, ниту филм кој ќе те посоветува нешто или покаже некои работи; мислењето ми е за одредени типови кои настрана се од типот „јао одличен филм, ептен го сакам, уф неможам без него„ а тука се као „по глуп филм не постои, 3ка оцена, не го бива, слабо едно друго„. Што те знам, може тука иронично кажуваш, а всушност си баш тој тип. А и на крај совет, немој да подлажнуваш, ќе ја симнеме очила од тронот. :)

8. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Јао, јао, јао. Човек не е мислење да си каже.
    А јас пак се чудам зашто пола форум си замина од тука. Мистеријата е разрешена.

На tessie и toogood им се допаѓа ова.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Колку сакам единствена мака сега да ми беше изборот за одмор...или каков костим за капење да носам....уффф душата ме боли...телото ми сака одмор...скапана сум..пред време остарев..на големи маки сум се чудам како ке пребродам..од една страна си велам што е ова проклетие па одма потоа си мислам што се немам до сега претрпено ке помини и ова...смачено ми е бе луѓе...не барам многу..верувајте ми...сакам мир само еден ден да се разбудам и да не мислам дека ке ме снајди ова што на секое ме снајдува...ајде господ е голем.......

На samovila.red., Rama, presiosaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Вака си мислам, можеби и се ми супер, не ми фали ништо. Сите околу мене здрави, живи, (демек) среќни...
    Ако околку мене има среќни лица и јас ќе бидам таква, фала богу. Немам некое многу променливо расположение, не сум таков карактер да се муртам ако другите околку мене се среќни.
    Па што ако мене не ми е баш како што треба, ти си среќна, ќе бидам и јас. Се радувам на туѓата среќата, мојата кој ја е*е. ^_^

Ми падна камен од срце, решив некој работи, ставив точка кај што треба и си продолжувам напред. Периодов ќе уживам.
    За рекреација ќе си гледам документарци, ќе си читам книги, ќе си уживам.
    Немам некои големи планови летово, само да ми е убаво на душата, па и од дома да не излезам.

Иако во последно време имам желба да одам на планина, на неколку дена. А не верувам дека ќе имам шанса па ќе си останам уште малку во гужвата, бучавите, загадениот воздух..

Баш приметив вака.. Си мислиш ништо не ти се менува во животот, се ти е монотоно, досадно. А, кога ќе се сетиш колку е се било поинакво предходната година си се чудиш. :o:(waiting)

Бидете ми поздравени! :l:

На Rama, Sunshine.Sunshine, julie77 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Сабајлево мрзеливо се извлеков од кревет, со тешко срце станав вака рано, а немам обврски.
    Уште помрзелива сум да се истегнам и да направам некоја вежба за активирање на телото, па едноставно со филџан кафе ќе фатам некој зрак сонце на терасата...

Имајте убав ден. :)

На eliesaab, samovila.red., Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    пa и oд тебе не мoже мислење дa се нaпише.
    Ти првa ги нaпaднa тие штo пишaле декa не јa сaкaaт причaтa, или oни немaaт прaвo нa мислење?

На eliesaab, Daydream, Lella и 6 други им се допаѓа ова.
  13. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Поголема сељанка од онаа кој се чешла на тераса а живее во зграда, нема. :@

Последна измена: 6 јули 2015
    На Candid, mimiiiii, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ти паѓаат влакна кај тебе на балкон нели хахаха

На fallenangel, Sunshine.Sunshine и kolovoz им се допаѓа ова.
  15. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Ексклузивна вест на сите веб - сајтови Трајче од Ѕвездички бил заљубен до уши, ама во кого? Која е девојката во која е заљубен Трајче? и слични дебилни наслови:!:

На Lella, Someonespecial, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Повторно за истиот фестивал, повторно на истото место, само со поголема радост и топлина што играм :inlove:
    Навистина, преубаво е чувството да си во традиционалната носија, да играш со луѓето кои многу ги сакаш, да те понесе аплаузот од публиката до седмо небо :sun: Цела игра бев насмеана од шеска до шеска од срце :inlove:

Среќа не ни паднаа марамите :D
    Туку, алал да им е на гостиве од другите држави. Сега се во Аква, вечер ќе одиме во клуб, па на Водно ќе ги носиме. Ехее, турнеја ипол си тераат :rofl:

Бидете ми поздравени, имајте убаво лето, одморете се и наполнете ги батериите :hai::hug::hug:

На SV1911, Rama, Ivy89 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Повеќе од 5-6 дена на одмор не можам. Повеќе од неколку часа на плажа исто. Да лежам со часови да се сончам или да се брцам во вода, не. Да ме прашаш отпосле -што виде, кај прошета, како се викаше хотелот во кој престојуваше, нема да знам. Што и да видам не ме интересира што е, кога и зошто е изградено, кој град или знаменитост некоја е во близина, кој им е специјалитетот и колку кошта. Одам, се капам, се сончам колку да не сум без ич, си играм со малиот на плажа, шетам, јадам и спијам. Мозокот на пасење, ништо друго не ме интересира. Така јас ги поминувам летните одмори и затоа не чекајте импресии од мене за летни дестинации. Се што ќе ти кажам е -имаше море, песок, лежалка, ресторан и соба. Толку.

На eliesaab, samovila.red., Umbrella22 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.248
    Допаѓања:
    176.249
    Почнав да запоставувам се со мојот „летен“ живот. Чувстувам дека запоставив пишување, запоставив цртање. Секогаш кога имам обврски имам забележано дека наоѓам поќе време за хоби него ко ќе имам премногу слободно време :shake: Мора да се совлада мрзата :P

На Rama, Lella, kajl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Конечно можам да речам дека свртив нов лист, со нови луге во новата книга... и мислам дека почнувам да се заљубувам во една прекрасна личност. Доста ми беше кенкање :D
    Утре си поагам за Мкд, едвај чекам иако има пеколни горештини.

На eliesaab, Rama, Sunshine.Sunshine и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Склучи мир со минатото за да не ти ја уништи иднината.

Оставете го минатото онаму каде што му е место,не се вртете наназад гледајте само право,напред кон иднинта давајте све од себе да си го исполните сонот.

Имајте убав ден СКОПЈЕ ВЕ САКАМ :)

На eliesaab, SV1911, Rama и 7 други им се допаѓа ова.