Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.224
    Напнавте више со сината месечина, леле-леле, како ќе ви било.
    Шо да кажам јас бе? Па нормално дека и јас ќе напнам!!! Не знам дали е психа или стварно работава, ама снеарнето ми е.
    Венера ми е во мој знак, па уште и во љубавно поле, па уште во моментов ретроградна, па уште и сина месечина.
    Тензично, тензично. Од сите аспекти во врскава...
    А и него му е во овен исто во љубовно поле.

А се гледаме и се мислиме дали да се тепаме или љубов да водиме или да се иселиме на различни континенти (а ќе се деси ова, силом прилике и не на долг рок, ама за него е енормен проблем...ред карање, ред сакање, ред коса корнење, ред галење, ред извинување).
    Добро, можно ли е да сакаш вака?
    Интензивно и тензично?! А?

А ми збори за бивша му малце се шлакнала, изгледа и неа сина месечина и е... ама и нешто така психички растроена. Страшна работа е кога ќе си замисли човек дека е курац и пол... Што ми се смешни немоќни жени што најсилно оружје им е ... знаете. Свашта

Туку ова ми е денес...1001 ноќ.

На samovila.red., 1209, Mahidevranfan и 5 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Колку пати и да го гледам Meet the Millers секој пат ми е смешен :)

На kjukli, Daydream, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Пак јас.
    Утре ќе одам да им мочам на охриѓанине во езероно после бојкот од многу години. И со лајчето ќе си донесам Скопје малку :)

Последна измена: 31 јули 2015
    На Lady Phoenix, kjukli и vitamina им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Relax левел сама во удобна фотелја на тераса со лајт музика... И месечината над мене, блеска,ја осветлува едната половина од небото исе пробива низ лисјата на дивата маслинка.
    Како да сме сами на универзумот - јас, таа и бескрајот над нас...

На samovila.red., Sunshine.Sunshine, Petar80 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    92.179
    Луѓе кои мислиш дека ти се вистински пријатели прават во нивно друштво да се чуствуваш како странец, зборуваат невистини и те убедуваат да веруваш во нив иако точно сите ја знаеме вистината ...

Мислев дека изгледа себично и глупо кога ќе одбиев средба со некои од нив, кога закажаното кафе ќе го откажевме без никаква причина ,кога ќе останевме сами заедно јас и тој и како за првпат да се гледаме цела ноќ ќе зборуваме до бескрај .

Не ми е криво за изговорите кои ги измислував ни најмалку затоа што почуствував какви се навистина.
    Не ми е потребно друштво за да уживаме,не ми се потребни пријатели кои ќе се трудат на било кој начин да ме засмеваат и да ни го исполнат времето.
    Како минува времето така повеќе осеќам дека доволни сме си еден на друг ,а пријателството со останатите најдобро би било да го држеме на дистанца без многу објаснувања и кажување детали.

За да бидам среќна потребен ми е само тој,за да се смеам потребен ми е само тој,за да се изгубиме во ноќта повторно потребен ми е само тој, за да молчиме цела ден и да се релаксираме не ми е потребен никој - ми треба само тој .
    Тој кој што знам дека навистина сум му важна,тој кој што душата би ја дал за мене, тој кој што секоја ден ме насмевнува и ми кажува колку ме сака . :inlove:

На samovila.red., bittersweet, anel и 20 други им се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.743
    Луѓе од типот: ,,Кај беше летово, зошто не си се тагнала?‘‘ да ми се тргнат настрана.

До толку станавте зависни и од тој чек ин? Oh, really !?
    Демек, од нас другите абер нема.. :worried:

Мила, ја јадеме палачинката, не ја сликнуваме.Го пиеме сокот, пак не сликнуваме.
    Вежбаме и спортуваме.Чекај, заборавам.Се важи ли ако не ја сликнеме опремата?
    Па, кај ќе се ставаме тогаш со вас на исто рамниште?
    Немојте, не ве допираме.Уште ви стои круната на глава.
    Фала на разбирање, не заборавајте ги сега само уште неколкуте чекори нагоре-надолу. (hollest)
    Па, и тоа мора да се овековечи. :nod:

На vitamina, Daydream, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 22 други им се допаѓа ова.
  7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    @Viktorijaaa5, Dobro da si go cuvas i sekogas da videte srekji zaedno :*
    Vecerva me obzema nekoj napliv na pozitivna energija, na verba.. Ne znam na sto se dolzi ova, no milo mi e. Ova mi e dokaz deka i pokraj se, mozam da bidam povtorno starata jas. Da bidam vedra i nasmeana, polna so zivot i da zracam so ljubov. Gi sakam ovie momenti koga povtorno veruvam vo peperutkite vo stomakot koga kje znapoznaes nova licnost. I ne se davam, kje se drzam do ovaa pozitivna energija kolku sto mozam povekje. Mi godi, ubavo mi e na dusickata sto mi se ragja nadez.
    Se sekjavam na prvite vistinski peperutki vo stomakot, se sekjavam kolku uzivav vo negovoto drustvo, iako bevme samo dobri prijateli. I pokraj razocaruvanjeto, se nasmevnuvam koga i da mi tekne kolku bev luda od ljubov po nego. Pominaa mnogu godini otkako se vidovme posleden pat, no za mene kako da bese vcera.
    Koj znae, mozebi patistata pak kje ni se vkrstat. Da bidam iskrena, mnogu bi sakala, pa i da sme samo prijateli.. Mi godi toj..

На samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Sreka e da spies do dva maski angela.
    Od sekoja strana po eden.
    Tie da spijat a ti da gi gledas.Da uzivas vo tisinata i zvucite sto tie gi ispustaat.
    Toj i maloto naso zaednicko bogatstvo.
    Riznicata na nasata ljubov.Zenica na nasite oci.
    Sekoe nivno podmrdnuvanje go razmrduva moeto srce.
    Dusava poispolneta nikogas ne bila.
    Sekoj da ja pocuvstvuva ovaa dlabocina.
    Podlaboka nemoze da bide.

На samovila.red., Sunshine.Sunshine, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Деталите од мојот совршен живот не ги споделувам на социјалните мрежи.
    Нека пукнат од љубопитност тие што ги интересира, а со тие што се сакаме си знаат што треба да си знаат. Слушам такви муабети кружат, кај сум била, што сум правела, кај сум се изгубила, што имало ново, многу сум била таинствена, се сум избришала наводно бидејќи нешто сум криела или зашто дечко ми не ми дозволувал да имам фејс :rofl::headbang:. Да бе јас чукната сум инаку... :emo:
    Еве и на вас љубопитните да ви кажам дека ради фемина немам ни фејсбук, ни инстаграм ни ништо, да си знаете да не ме барате за џабе. А тие па ептен радознали што сте можете во лп да ми се обратите и прашате што ве интересира, а не да се распрашувате и да оговарате една меѓу друга.
    Убава сум, згодна сум, јадам убави јадења, шетана сум, богата сум, сакана сум, среќна сум.
    Ете така, да не ме мислите :*.

На bittersweet, 1209, vitamina и 37 други им се допаѓа ова.
  10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Ве замолувам од срце сите да оделите 2 минути и да го погледните ова видео,на Пеце му треба нашата помош хитно,ве молам донирајте барем по 100 денари овде има мн.членови и споделете го ова на вашите фб профили да му помогниме на Пеце сите...
    http://www.telma.com.mk/vesti/telma-storijasemejstvo-od-bitola-bara-pomosh-za-sinot

На vitamina, Mama25, Ivy89 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Еднa желбa нa месечинaвa синa :sun:
    Вo брзинa, зaстaнaти еден дo друг, зјaпнaти вo месечинaтa зa желбa, и двaјцaтa знaеме мнoгу дoбрo кoи ни се желбите..

Сите не чекaaт зa oфицијaлнo, дури и другaрoт зaминaт зa Гермaнијa нaвивa oд тaму :rofl:

На samovila.red., vitamina, Ketchup и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Некој кој би сакал да ми пише порака за разговор? :$

На Petar80 и Addy им се допаѓа ова.
  13. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Најубаво чувство е кога се превртуваш низ кревет и конечно ја наоѓаш вистинската поза за спиење:smirk:

На samovila.red., vitamina, kala21 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Абе вчера ми беше божем роденден. Денот почна фино. Она се мијам заби, се гледам во огледало - абе колку полнам јас 42 или 43. Пресметувам во глава, 43 ќе да се...се кокотам во огледалото -Не заебавај!
    Судбината на тие што се родени сред лето е никогаш да немаат роденден онака со сите нишани. Уште од детство...пола деца на одмор, други тргнуваат, трети се враќаат. Така да, се навикнав онака, ден ко секој, поделен со најблиските.
    И да се вратам на мојот 43 роденден. Инаку последен работен ден пред одмор. Список од работи кои треба да ги завршам, долг неколку страни. Почнав фино со зелен маркер да си заокружувам, ама секогаш не иде се по список. Еден зезнал нешто, друг, трет, па непланирани работи надвор од список и денот се претвори во хаос.
    Па следи голем шок. Блиска колешка и пријателка дава отказ и си оди надвор од земјава. Бев и тажна и бесна, прво што не беше транспарентна, второ што ми остави многу незавршени работи. Следи уште поголем шок, друга пријателка потврдена лоша дијагноза. И следеа уште милијон ситни заебанции и излегов од работа еден саат покасно. Се растрчав во град со последни купувања пред одмор.
    Стигнав дома и пукнав...Прво ме изнервира син ми. Го мрзи да оди да си купи купаќи и три пати му купувам и ги враќам. Едни биле темни, а требало весели бои, па биле многу долги, па кратки. И му ги давам овие најновите и пак нешто почна да ми мрчи. Кога го спукав, зидовите се затресоа.
    А мажот мој требаше да купи од оние како се викаат сунгерестите на пластични столици што се ставаат. Значи требаше да бидат портокалови зошто прикиолката ми е средена во портокалово. Не се разбирате во камперски работи, но тоа е мнооогу важно. Тендата е со нијанси од браон до портокалово, завеси и сите останати аксесоари. Он купил црвени и тоа она жиш. И ми вика исто е. Маж - портокалово и црвено исто е.
    И си седнав во двор и си плачев, си плачев. Си исплакав солзи за цела година. Си плачев за пријателката што ја чека битка со тешка болест, си плачев за пријателката што си заминува зошто многу ќе ми недостасува. Можеби и плачев зошто таа оди, а јас останувам во овие срања...Можеби плачев затоа што сестра ми не ми се јави да ми честита. Можеби плачев за моите 43, а можеби и од времето тмурно и тешко како пред дожд.А маж ми мислеше дека плачам за црвените наслоњачи. Па и за нив плачев по малку....
    Вечерта спремав лава колач со сладолед. Значи сто пати сум го правела и бил како од списание. Сега ми се растури по тањирите се растече и личеше да не кажам на што. Нервозно ги плескав по тањирите и никој не смееше ништо да прокоментира, па тек да се насмее. Маж ми само прокоментира дека дека 43 па влегувам во климактериум. Затоа и не доби ништо (сплескан колач доби, друго не!!!) за инает.

И така Фемина на крај ме опушти. Чудно е како луѓе кои никогаш не си ги запознал ги чувствуваш толку блиски и ти значат. Штета што немам повеќе време за дружба...

На Hipster, Buttterfly, samovila.red. и 39 други им се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    А и мене ми е во Овен у љубавно поле. :wasntme:

А за љубав нема да ви кажувам, си се крчка увек нешто на потивко, полека, без брзање ... За да на крај излезе највкусно и најдобро нели. ;)
    А и некако не ме интересира другите што мислат, зборуваат ... пренесуваат информации за мене, затоа што знам дека во реалноста сега за сега не стигаат негативни коментари ами само позитивни. :angel: Дури ми се свиѓа што имаат луѓево навика и смелост се во лице да ми изнесат. Ах да! Зборот Лепото ќе морам да си го присвојам, сорриии. :makeup: :D
    И како што си кажа Мимс ... да, убава сум, згодна сум, да и мудра сум, шетана сум ( тоа и врапчињата знаат шшш):tmi:, богата духовно, материјалното не е битно, и јас вкусувам убави јадења, убави плодови од животот ... И кхм, кхм сакана сум ... ама не ви кажувам сеуште. Мојата животна филозофија за ова е дека, интимата е моја и само моја работа.

Ај сега да сте ми сите убави, позитивни и љубени оти месецов цел ќе бил ЉУБОВЕН :inlove: :hai:

Последна измена: 1 август 2015
    На vitamina, Annath, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  16. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Интересно е како одредени луѓе си ставаат по социјалните мрежи ,слики, цитати, со цел да навредат ,да потценат некој или да се направат паметни и мудри они преку тоа, а уствари сето тоа што го пишува во потполност ги опишува нив.
    Не може една девојка на која константно секоја слика и е со натртен гз (извинете на изразов) и пред огледало во вц:!:,со напрчена уста, буквално секоја слика, со ограничен поглед, бидејќи вон ова ништо друго не ни знае:fubar:, да кажува и се прави паметна преку цитати, мудри пораки.
    Невозможна, нелогична и апсурдна мисија е. :) И секако, смешна.

На samovila.red., Sunshine.Sunshine, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Абе од кога решив принцеза да станам, ни круната не ми тежи. ]:)

На vitamina, Mama25, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Не верував дека ќе се заљубам до толку што нема да ми смета некој да ми зборува само што ќе се разбудам од спиење и ќе отидам да се шетам со него одма во тој пола саат што го користам за дремење и молчење. :D

На samovila.red., vitamina, Mama25 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Ако сакаш да плачеш,исплачи се.....но кога ке престанеш,никогаш повеќе немој да плачеш за истата причина.........Никогаш.

На samovila.red., anichka94, anel и 10 други им се допаѓа ова.
  20. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Malku poteska e taa misija. :D

На samovila.red., eliesaab, Аliсe и 5 други им се допаѓа ова.