@LivingGlam немој да заобиколуваш. Ти се изјасна дека доколку некој слуша Цеца и не се бања со недели , според тебе не е сељак. Ти не рече дека се сељаци ама ти ја даде изјавата дека тие слушаат Цеца и не се бањаат. Ти го даде фактот.
^ јас познавам примери што така заработувале додека се школувале. Патем мајстор е тешка професија и не може секој да ја работи. Добар мајстор треба да е интелигентен и физички способен, повеќето што ги потценуваат никогаш не би можеле да го работат тоа.
@Ginger^ те молам прочитај го уште неколку пати тоа мое мислење. Не знам како тебе ти звучи, ама воопшто не реков така. И не заобиколувам, баш директно ти кажувам дека не реков така. Убаво е пишано - ако некого го интересира механика или ужива во возење, не значи дека е сељак што слуша Цеца во камион и не се тушира со недели.
Веројатно само јас ја разбрав поентата на Џинџер. Не беше толку концентрирана на професијата или статусот на потенцијалните момци, колку на нивниот општ капацитет кој го поседуваат помалку, повеќе или воопшто. Ја сфаќам дека би сакала да и се погоди некој над просекот, некој кој не е ограничен само на едноставни и површни животни прашања и одговори, туку некој кој има глобален поглед, некој кој ја разбира суштината на своето постоење, некој кој може да понуди нешто поразлично, посебно ... Некој кој и молчешкум ќе и ги разбере мислите, чувствата. Некој кој во себе носи поинаков муабет, поинакви навики. Верувам дека такви има, лично сум налетала. Џинџер, верувам дека ќе имаш шанса да запознаеш таков.
Апсолутно се слагам со тебе , во својата професија треба да си најдобар.Не знам дали за општо добро си го напиша статусот или одговараш на мојот пост, еве ќе ти кажам за друго зборувам... Така бе @julie77, ти си ми прана.
Aма и јас го разбрав тоа, неколку пати кажав дека сфаќам каков партнер бара. Се фокусирав на друг дел од постот, кој е многу јасна навреда кон одредени професии. Луѓе, не водете се по стереотипи. Не е фер.
Јасно. Мислам дека немаше намера да навреди никого Џинџер. И знам дека низ постовите на некој начин се извини ... Важно ја сфативме нејзината поента. А не е лошо една тема на форумов за ова, м?
Уште во првиот пост имав убаво објаснето дека некои можеби би се налутиле и не би ме сфатиле откако ќе го прочитаат тоа.А за тема , јас гласам со ДА.
Не бејб, не според професијата. Туку партнер според посебност, според капацитет кој го поседува, некој кој е ван просекот ... Ме разбираш нели? Професијата не е секогаш поврзана со она што го носи личноста во себе и околу себе.
Шоферите и мајсторите ги спомна ти. Кој ти е крив? И тоа ги стави во ист контекст со наркомани и пијаници. Не сите можеме да те сфатиме на ист начин, аман девојче, некој од одма те сфати, некој отпосле. Некој има мајстор или шофер во куќа и генерализацијата не му била јасна. После се разбравме што е работата и не мора тензии одма.
Точно, не бираме партнер според професија туку според она што го носи во себе. Ме интересира твојот одговор на прашањето поставено во конкретната тема - Ај на пример, се запознаваш со некој дечко со кого сакате исти филмови и исти книги, правите муабет за животот и сфаќаш дека има нешто тука. Го прашуваш што работи и ти вели мајстор или шофер. Ќе го отпишеш?
Сакам да кажам..абее убаво е коа ке станеш наспан и ќе ти тргне утрото како што треба,ама кој ќе учи работи и врши обврски? е ај сеа хаха
Julie tebe ke te citiram zatoa sto i jas dobro ja razbrav Ginger. Se ova sto go pisa e ok samo pak doagame na istoto deka covekot sto go opisuvas moze da bide i zemjodelec, sofer u jsp, gradezen rabotnik, doktor ili advokat. Uopste nema pravila. Zosto mislite deka majsorite se glupi i gnasni, pa moze e inteligencija ziva ali ne mu se uci fakultet poso poise pari faka so vozenje kamioni. Eden drugar od osnovno uste od 5to oddelenie zborese kao koga ke porasne saka da bide sofer vo jsp. Zavrsi i sredno i fakultet i pak zavrsi kako sofer zasto toa go saka. Podvizna enciklopedija e, istorija znae bolje od mnogu profesori, sarmanten e vrti zenski ko lud i sto e najbitno se banja sekoj den i mirisa na hugo boss Pak ke kazam deka sovrseno te razbiram zasto i jas ne sum mozela da si najdam asolen decko, sum sakala so kola, magister da bide, da zima visoka plata, da znae ova ona. I koga ke se zaljubis vo nekoj odma ti se menja se ova, od pod prosecen tebe ke ti stane nad prosecen. Toj majsor moze ima ambicii da stane sudija, a ti ne go poglednuvas samo zasto ti e pod prosek i mislis deka zasluzuvas podobro. Koj vi kaza sto zasluzuvate? Da receme deka ke najdes takov kakiv sto baras, koj ti garantira deka ke se zaljubis i deka ke bides srekna? Ste slusnale za hemija? Aki ne, ve molam ne zborete za ljubov zosto go vregate poimot. Ja se sto procitav tuka go poistovetuvam so interes, a ne so ljubov.
Мимс, како и да е се разбравме. Џинџер можеби беше опширна место да поедностави всушност што бара. И професијата сега кому како. Некому е статусот битен кај партнер, кај некого и не. А секако дека хемијата меѓу двајца се подразбира. Тука станува збор веќе за друг левел на критериум по кој бараме партнер. Не секој нели може да се вклопи во стереотипот. Срцето не бира, да. Сепак секој си го бара своето "поклопче" нели? На свој поинаков начин.
Мајсторите, водоводџиите, фризерките,шоферИШТАТА...најмногу печалат Студираме, учиме, магистрираме , даваме луди пари за сето тоа и пак си со плата од ,,пишљиви,, 30 000 денари. На фризерката во добра сезона тоа и е дневен промет Па пак да се смееме и да се биеме шега со занаетите