Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.405
    Секогаш кога животов ќе ме бутнеше на колена.. а тоа беше многу пати и многу често... морав да научам да се заљубуем у одредени рандом ствари за да можам да го преживеам и така тешкиот период.

И еве ме сеа. Одново измивам горчини со љубов. Испробана тактика. Така знам дека ќе преживеам и дека и ова ќе помине. Ја гушкам мајка ми..и ја навалувам главава на нејзиното раме, за да не ми ги види очиве полни солзи, додека се обидувам да ги задржам да не потечат. А таа со истата болка. Селењево..ментално не исцрпуе. А можам ли и сите издишани воздишки во оваа куќа да ги зеам со мене? Хаос од емоции измешани во барут од спомени прскаат од секој ќош. Не се надевав на ваков огномет...не. Мислев... полесно ќе биде.. а милион гласови истовремено врескаат во мене од тага... Тежи ли нешто повеќе од убав спомен кој колку и да сакаш не можеш да го доживееш одново?

На blackstyle, samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 31 други им се допаѓа ова.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Иронија на мојот живот е фактот дека многу повеќе љубов и почит добивам од странци, од случајни минувачи, колеги од работа кои често знааат да ме прегрнат, да ме насмеат, да ме штипат за образи како да сме деца и долгогодишни пријатели наспрема од некои други на кои сум им помогнала, сум ги сакала како пријатели, сум прогледнувала низ прсти на нивни глупости што ги правеле зад грб само за да ги задржам и да бидат дел од мојот живот.

На princes20, samovila.red., hermosa и 18 други им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Чувството кое може да ти го скрши срцето на 100 парчиња, е исто чувство кое ни е потребно за нашето срце да заздрави. :)

На samovila.red., hermosa, skorpija123 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869

Прибирајќи по собата,си ги најдов цдињата со златниве,па и албумот со сликички..ЈЕеес :inlove:
    Колку години поминаа,текстовите уште ги памтам до последна буква,а не само тоа,па и сцени од серијата и разни дијалози.

Многу пати се фаќам како размислувам за детството и нон стоп го зборам,ама навистина ми беше најубав период од животот.Знам дека секоја возраст си има своја убавина и шарм,и различни интереси,ама ако некој сега би ме прашал кој ти е најсреќен момент,јас би рекла кога бев 12 години,основно школо де :D

И стварно милион пати имам мрчено како младиве се брзаат да пораснат,ама пак ќе кажам:
    -Уживајте во слатките детски моменти,во луди тинејџерски серии,во играње надвор,во искрени насмевки,без лицемерие и злоба.
    Има време и за дискотеки и штикли од 15 см,и миничи и еден куп шминка.Има време и за дечковци и афери,и за пијанчење до несвест.За се има време.
    Бидејќи секогаш можеш да се дотераш и скоцкаш,секогаш можеш да бакнуваш и пиеш текили,ама никогаш не можеш да се вратиш во тоа време,во време на чистата искреност и љубов,во време без маски.

И ама се осетив стара по говоров мој :D
    Имајте убава вечер :*

На SV1911, samovila.red., ozbilnazena и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    6.404
    SDK kako da ja vidov denes @Rose96 vo Ramstor vo Struga, navecher okolu 19:30 :) Ama ne sum 100 % sigurna :)
    Ako da, eve pozdrav :) :*

На Rose96 и crimson им се допаѓа ова.
  6. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Сакам да кажам, ако често правите грешки у куцање како мене, добро проверете што сте напишале пред да правите копи-паст за да заштедите на време, затоа што у спротивно, наместо да испадне дека правите лапсуси у пишување, ќе испадне дека не знаете како се пишува некој збор (дефиницја, на пример). (facepalm)

На samovila.red., eliesaab, Kukla994 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Пред точно една година на денешен ден една лоша вест ми ги уништи сите соништа, ме разнесе, ме турна со сета своја сила и ме срони. Мислев болката брзо ќе ми помине, мислев дека за неколку недели ќе се опоравам и ќе заборавам, ама ете ме и после една година болката е сеуште присутна како и тогаш, нејзините зборови уште ми одекнуваат во ушите, го памтам секој детал од тој ден.
    Уште боли, премногу! И ќе боли уште долго.

На samovila.red., kjukli и Rama им се допаѓа ова.
  8. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.412
    Допаѓања:
    77.847
    СДК Никогаш не се откажувајте од луѓето што ги сакате :l:

На SV1911, samovila.red., hermosa и 7 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Го знаете она чуство каде буквално не знаете што со себе за една недела, за две за месец или два?!
    Ете дојде и таква тапа етапа во мојот живот каде се откажав од се и останав да чекам на времето за да си го решам животното прашање!
    Се откажав од се ради него, и не жалам воопшто, но не сум среќна ниту пак знам кога ќе ми заврши овој никаков период!
    Многу мразам да изигравам чергар и да се селам нон стоп.
    Едно е да патуваш, убаво е возбудливо, но неможам повеќе да се расправам со куфери и повеќевременски живејалишта, одам ваму одам таму!
    Оставам на времето да ми го покаже патот и да успеам во зацртаните цели, со надеж за подобро утре и посветла иднина.
    Ќе дојдат и подобри времиња...знам.
    Звукот на караокето во градов е прекрасно, ме опушти скроз уз шумача таблета и цигарче - знам дека тоа е бош комбинација како и јас самата во моментов.
    Ми иде да си избегам од кожава...
    Пријатна ноќ дами, момци, жени, девојки и девојчиња зависи кој како се чуствува дека е, и запомнете дека животот е убав а вие сте самокројачи на вашата судбина!

На blackstyle, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Jenniffer и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Зборовите можат да лажат , постапките секогаш ја кажуваат вистината :!:

На samovila.red., crazylady, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.306
    Допаѓања:
    92.113
    Колку ниско паѓаат луѓево мислејќи дека со лага ќе добијат многу повеќе...
    Лесно заработените пари,оние нечисти пари секогаш одат за лоши работи ама баш секогаш.
    Секој сака да има денар повеќе секој сака да живее убав живот ама не спрема секого судбината е убаво скроена.
    Оние кои чесно работат и заработуваат да проживеат да прехранат цело семејство секоја чест.
    Но таквите луѓе се многу ретки тие не знаат за замор и добар сон тие само трагаат по подобро утре во кое ќе имаат нешто за јадење и насмевки на нивните лица...

Еве денеска една жена успеа да ме украде 50денара + а со тие пати зема тоалетна хартија :D зарем до толку е дојдено бе да се лажеме за 50денари.
    Не ми се веруваше што гледам пред себе , и се откажав доби 50денати плус а јадната ми се колнеше во децата :x Си викам : Вики смири се исто како кафе да и ја частела нека тера нека ужива дома користејќи ја тоалетната хартија ... :D

На samovila.red., Jenniffer, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Pishete na youtube macedonian music i videte dali tretoto video shto kje vi izleze nema da bide Adrijana kesh.

Posle zoshto sum se sramela nekade nadvor da kazham od kade sum.

На PogbaPol му/ѝ се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Македонија има преталентирани луѓе. Имам среќа да контактирам со еден куп такви и гарантирам дека има стотици луѓе кои вредат.
    Проблемот е што најмногу внимание се обрнува на такви јавни фаци како Адријана, не е дека таа ни е врвот на пејачи тука.

На SV1911, samovila.red., crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  14. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Што има ти да се срамиш да кажеш од каде си кога ти не си таа што ја пее таа глупава песна а искрено и не верувам дека некој надвор слушнал за певаљкава и малоумниов текст на песнава.:lol::fubar:

Во контекст на ова погоре сдк дека стварно македонската естрада доживеа пропаст и не ќе да е толку до тоа што нема добри пеачи (не мислам на певаљкава погоре спомната туку на Калиопи, Дани, Владо Јаневски) колку што се виновни нашиве медиуми т.е ТВ канали кои повеќе промоција и почести им прават на Ѕвездите на Гранд отколку на нашиве пеачи.:^)

На samovila.red., kjukli, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Dobro, ne mora se bukvalno da sfakjate :D

Ok e seto toa, ama ne go menuva faktot deka ako nekoj od nadvor se seti da vpishe macedonian music na youtube, prva "reprezentka" koja kje ja vidi e dotichnata. A prviot vpechatok... si e prv vpechatok, ponatamu ne e lesno da se vlijae na nego.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    СДК дека луѓето честопати одбираат различни патишта во потрага по својата среќа и исполнетост.
    Само затоа што тие не се на вашиот пат, не значи дека се изгубени.

На SV1911, mims-89, Jenniffer и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    СДК дека се ќе си дојде на свое место,а јас стрпливо ќе чекам.Некои работи мора да се средат.:sweat:

На kjukli, Umbrella22, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  18. purple..m

purple..m Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    3.743
    Ахх колку е само прексасно чувството после долг, искрен разговор со својата мајка. Луѓе, жената е мој идол, поим за родител! Не можам да опишам колку сум среќна и благодарна што ја имам до баш неа до мене.
    Сите велат дека сум нејзина слика и прилика, и навистина се надевам дека е така. :nod:

На SV1911, samovila.red., Avery и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    aбе вo ред е дa се немa креaтивнoст, aмa кoгa ќе се пишaт клишеa немaте пoим кoлку пaти ми се превртувaaт oчиве. Некaд си мислaм декa oчниoв нерв ќе ми прецвикa oд рoтирaњетo.
    Не знaм дaли е пoлoшo дирекнoтo пaстирaње oд мaтичнo местo или префoрмулирaњетo нa истaтa реченицa сo други збoрoви.
    Штетa зa сите непoстoечки пoтенцијaли. Али некa им здрaвицa, штo дa не е? Бaрем тoa, зa трудот ;) .
    чирс нигaс! :beer:

Вaшa М, :makeup:

На kjukli, vitamina, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    @Oscar Lady хахахах да бев баш тоа време, фала на поздравот :*:f:

На Oscar Lady и cresa-jagoda им се допаѓа ова.