Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Мислете дека сте интересни што ги оговарате и ги покажувате со прст дебелите жени?
    Биле дебели, имале стрии, имале целулит. (facepalm) Може едно прашање да ви поставам? Толку сте вие совршени што ги оговарате? Толку ви е досаден вашиот живот, па ајде да јадаме трици за другиве?
    Не сте интересни, само тоа можам да ви кажам. :yawn:

На blackstyle, Esmeralda-MD, <3 pleza4e <3 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Мене од муабетот леле ти па колку јадеш а пак си слаба:punch:(под тоа многу се подразбира доручекот на работа сабајле во 7 саат,онака навика ми е тоа,уште па кога ќе видат некој мрсен бурек:Dќе пукнат од мака мислам)

На Esmeralda-MD, eliesaab, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  3. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајка ми ме научи на многу работи.
    Ме научи да готвам солени јадења,манџи,да месам кифлички..
    Ме научи да правам слатки за имендените на брат ми и татко ми,торти,погачи..
    Ме научи да палам оган кога не се дома ..
    Ми помогна за многу работи во животот
    Те сакам најмногу мамо!!
    Постојат уште многу други работи на кои ме научи,но нема да ги набројувам.
    ЕДНА Е МАЈКА !!

На blackstyle, Esmeralda-MD, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Hehehe slatko se iznasmeav najdov mislenje od 2010 i go sporediv so 2015 moeto razmisluvanje pred i potoa ne se smenilo. Ah kolku covek ako ima eden stav go drzi so godini :)

На Esmeralda-MD, eliesaab, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  5. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Многу си тонам кога ќе си најдам печатна грешка, а времето за редактирање ми е истечено. gaah.gif

На Сител пак Спајдермен. Бетер стана од Тропски Горештини што иде премиерно на МТВ секоја година уште од '95та.
    Мислам дека веќе ги научив дијалозите и можам да ги глумам сите по ред, сосе свирките на таксињава моментално и начинот на кој овој со глупиов џемпер јаде пица.

Јап...монотон (ми) е денов.

На Captain-Omni, Lella, Marossa и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    178.102
    Можеш слободно да спиеш.
    Дури и да не се разбудиш утре, нема да бидеш воопшто загрижена поради тоа.

На Captain-Omni, Jordanovska-K, Kukla994 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Sovrsena nedela so tebe.Koga me razgaluvas i me budis so golema casa kakao :inlove:
    20150830_125153.jpg

На Esmeralda-MD, Lella, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  8. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    Некои луѓе затвореноста и таинственственоста ги сметаат за лоши особини.Многу луѓе ми имаат кажано дека сум многу затворена личност.Точно.Сум затворена личност,но тоа јас кај себе не го гледам како лоша особина.Подобро некои чувства и тајни би ги оставила во себе отколку да ги кажам на друг од проста причина дека се плашам.Се плашам утре тие истите чувства тие личности да ги свртат против мене.Се плашам дека кога ќе се отворам сите ќе избегаат кога највеќе ќе ми требаат.Не сум сакала дрски луѓе и затоа се обидувам да бидам се по скромна.Пред некој ден ја вклучив темата за самокритика на својот карактер.Се изненадив.Не сум била само јас таа на која и треба дрскост.Си трпам си трпам и така секој ден.Едно знам.Не дозволувам да ме газат.Барем за тоа сум свесна и колку толку имам самопочит.Си ги бранам своите ставови,но сум свесна и за своите грешки.Признавам.Признавам дека многу ретко се случува да се извинам и тоа не по своја вина.Но само да нема караници и нервози.Сакам мир и спокојство.Ми се случува на моменти да ги затворам очите и пред себе да видам еден розов свет.Поинаков свет.Свет којшто е совршен.И кога ќе ги отворам очите пред себе го гледам сивилото.Реалноста.Многупати сум била мета на луѓето и ме критикувале за мојот физички изглед.Точно не сум совршена,но сум задоволна од себе.И да го вратам времето ништо не би променила.Ни лузната на десната страна од мојата десна веѓа ништо.Бидејќи тоа ме прави посебна.И не ми е тешко да објаснам како сум ја добила.Тоа е.Се навикнав дека понатаму во животот треба да се справувам со тоа.Сакам да слушам музика,да читам,да патувам.Да живеам.Сакам да истерам до крај и да ги исполнам моите зацртани цели.Можеби нема да сум поразлична од никој.Но барем ќе се чувствувам така како што ќе сакам.Поразлична.

На CrazyOne, Lella, PiaMia и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Многу ми е убаво што си имаме живеачка со мојава менструација. Ми каснеше 10дена за да ми дојде на одмор. Цуца таа убава сакала со мене на море :sun:. Ја обожавам.

:d:,
    ваша М, :makeup:

На Captain-Omni, galapce, zarah и 29 други им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.311
    Голема е мудроста и истрајноста на онај кој умее да премолчи и тогаш кога е во право!!

На 2212, Ivy89, Captain-Omni и 21 други им се допаѓа ова.
  11. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    Ах, испитна сесија и све е можно
    When-I-have-an-exam-tomorrow.gif

На Captain-Omni, Lella, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Ја сакам удобноста на мојот дом. Сакам кога после секое патување, престој по луксузни хотели ја спуштам главата на мојата перница, се стуткам во мојот кревет . Не би го менувала за ништо. Го сакам своето катче за живот во кое сите тројца заедно знаеме да изгледаме некоја комедија и да се смееме како луди во ниедно време во ноќта се додека некој не нѐ предупреди дека е време за спиење или секој да се повлече во своето катче и да ужива во својата тишина. Ги сакам нашите попладневни кафиња на тераса. Тој ми раскажува како си го поминал денот, а јас со поглед барам ново бело влакно во неговата коса или некоја нова брчка на лицето. Не знам, со годините ми станува поубав или само помил на срцето. Тој пред многу години почна да пие кафе за да ми прави друштво, а јас сега не го пијам попладневното кафе без него. Ми значат тие моменти, не сакам да ги менувам за ништо на светот.

На Buttterfly, Esmeralda-MD, SV1911 и 40 други им се допаѓа ова.
  13. NightBreaker

NightBreaker Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Еве ја временската прогноза за денес: се очекува женските да почнат да се будат и нивото на естроген полека но сигурно да се искачува за да го достигне својот максимум во периодот помеѓу 16:00 и 20:00 часот. Нивото на тестостерон се очекува да варира во зависност од тоа каков субсахарски ветер ќе дува и колку јајца ќе донесе.
    Сонцето ќе зајде кога последната феминка ќе каже.
    Месечината ќе е присутна во полн состав.
    Можни се врнежи и грмежи од пмс облаци.

И драги гледачи и гледачки, тоа беше временската прогноза на Фемина Метео, ви благодариме за вниманието.

Шала на страна, ми текна ваква блесавштина од немајкаде па не можев да ја сопрам и морав да ја прелеам на фемина. 100% сум трезен ако мислите дека инспирација сум добил од пиво, вино и сл. Не сум спиен цела ноќ, па претпоставувам оттука изворот на инспирацијата. Доказ дека кога мозокот бара сон, спремен е на се. :D

На Anonymous-Mr.Known, Dreamer-V, Marossa и 19 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Добро утро девојки.

15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    сдк заврши туристичката сезона (poolparty)(poolparty):dance:
    бек ту риалити 8)

На Captain-Omni, Lella, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.728
    - Оди таму,мувај се биди досадна!
    - Посетувај партиски штабови ене ги изборите што чекаш!
    - Леле,како живееш така,без работа!
    - Активирај се бре,ВМРО пак ќе победи,ако можеш да се закачиш на листа!
    - Не седи дома,што си затворила,што не излезеш да се дружиш!
    - Децата ќе си бараат што си е нивно,како ќе им дадеш пари?

А јас сакам само сите да ме остават на мира.

На Esmeralda-MD, SV1911, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.311
    Алоо значи ако некој се омажил и оформил семејство или се вработил,или заминал во странство,не значи дека и јас морам да го направам тоа со брзина на светлината,имам и јас свои желби и планови што не мора на секој да му ги образложувам,ми се здосади веќе и подбуцнувањето што им го прават на моите да ме форсираат за се...ми се смачија глупавите споредби од Тетки,Вујни,Стрини,комшии,ајде бе гледајте да си го исчистите ѓубрето од сопствениот двор,па после средувајте го мојот:x

На 2212, Ivy89, Esmeralda-MD и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.397
    На сеанси со самата себе, во себе.
    Со чај од брусница се борам со сопствените демони. Нивните рогови против мојот ореол. Вечна борба за подобра верзија од себе со секое ново утро.

Го читам Samuel Taylor Coleridge и отварам порти меѓу реалноста и имагинацијата. Во совршената прегратка на бесконечноста го наоѓам гнездото.

На galapce, eliesaab, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.231
    Имам прекрасни луѓе околу мене на кои можам да се потпрам во секој момент. Другарка која се грижи да не излегувам на топло или да си земам џемпер затоа што е свежо. Другар кој ме трпи додека му плачам затоа што сум разочарана. Имам луѓе кои ме смејат и ме сакаат. Ги сакам и јас нив многу.
    Ама очајно ми фали некој кого ќе го љубам и ќе ме љуби. Ми фали да имам некој во чии очи ќе пливам и во чии прегратки ќе тонам од убавини.
    Се затворив после него толку многу што со месеци и месеци не направив место за некој нов. И еве ме сега пак разочарана затоа што почнав да се отварам на некого што не заслужува. Можеби овој пат бев за нијанса попаметна па прекинав додека е време и не заглавив во некоја љубов која ќе ме фрустира. Ама разочарана сум затоа што мислев дека после толку време најдов некој што вреди.
    Можеби сепак проблемот е во мене не во нив.

На Adi888, mileystar, Candid и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Колку повеќе ги цениш и сакаш луѓето околу тебе,толку повеќе ке бидеш повредуван.Колку повеќе навлагам во размислувањето на луѓето во скопје толку повеќе разбирам колку сме беден и сиромав народ,не сиромашен на план матријално,сиромашен на план култура и школо,премногу жално.

Ако нешто е за тебе, никој не може да ти го одземе.
    Ако нешто не е за тебе, ни сам не можеш да го задржиш.

На Dreamer-V, samovila.red., anel и 10 други им се допаѓа ова.