Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Нека се изнаврне :rain::rain::rain::)

На eliesaab, Lady Phoenix и LittlePinky им се допаѓа ова.
  2. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    Не е доволно само обично пиперче, потребно е луто пиперче со над 100 000 сковила да ја осетат лутината како излегува од нив. :D

На galapce и AziskaStrslenka им се допаѓа ова.
  3. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.262
    Допаѓања:
    4.332
    Од поодамна не сме јаделе костенов мед со толку интензивен специфичен мирис и вкус! (y) Благодарност до пчелите и костените! :sun: :hug:

На eliesaab, Jordanovska-K и Ginger^ им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.239
    Допаѓања:
    176.201
    СДК, времево полека ама сигурно ме убива. Bby денојве работеше, па спие до касно, другарка ми надвор од град и буквално јас дома меѓу 4 ѕида седев. За учење - научено, алиштата да ги прередвам - само ќе ми се расипи расположенито десет пати поќе него шо ми е кога времето моча. Останав цел ден дома со цртаните како во старите добри времиња, само прилично понервозна.
    Арно престана да врни и излегов, почна пак да врни, па ми се скриши чадото - оти зошто да не? Ако не скршам јас чадор кој друг? :rock:
    Немав волја ни партија LoL да играм, ни на комп да седам, ни да цртам, сем да се карам по малце со домашните. Ама ајде помина и то, со надеж дека утре ќе се опрај времето да накренам малце. (waiting) :sun:

Иначе веќе од утре ќе си купам топло чоколадо, ми почна сезоната за со него :inlove:
    пс. некој предлог пејач, можеби сличен на Лана, барем вечерва да не слушам детски песни зошто само то ми е во suggestions? :rofl:

На kjukli, Lella, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.392
    Се чувствувам беспомошно. По не знам кој пат се губам себе си... толку многу се трудам да останам разумна.. што при прва невнимателност се губам себе си во такви размери..што си го отежнувам сама сопственото пронаоѓање. Приоритетот во животов ми се сведе на ни помалку ни повеќе туку да бидам позитивна. А внатре сум скршена на милијарда ситни делови.. внатре прашина. Ги собирам.. лепам..прелепувам.. склопувам.. и таман кога сликата е целосна.. ветер одново развејува се.
    Некогаш се прашувам дали вреди...

На eliesaab, classy_M, Priroden и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.311
    Velat deka dalecinata si go pravi svoeto,gi tera na zaborav lugeto,onie isti luge so koi pri sekoja razdelba sme se gushkale silno i sme placele kako mali deca,prokleto go mrazam ova cuvstvo niz koe pominuvam,jas mozebi do nekade sum istata onaa licnost koja ostana tuka da tapka vo mesto,a taa zamina vo druga drzava da se dokazuva i drago mi e ,iskreno od srce se raduvam za nea,cel zivot mi bese kako sestra,ama od druga strana me boli nejzinata zamena,da me zameni so tuginci,za mene edvaj naogja vreme da mi pise ednas na 30 dena,sto ne e za opravduvanje nikako!!!

На 2212, classy_M, Dreamer-V и 21 други им се допаѓа ова.
  7. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Интересен е феноменот како човекот поприма од друштвото со кое е.
    Еве, на пример, тие спроти нас беа утешително настроени кон девојката која веројатно штотуку минуваше низ раскин. Нешто подцна, јас со моиве се расправав што е курва во 2 саатот по полноќ, сред дожд и со јадење во раце.
    Идиоти се бре! :D Што би јас без нив...

На kjukli, crazylady, PiaMia и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Недела, а јас станата уште во 5, свежа, наспана, спремна за работа. Оти вака не се будам во работни денови туку само во денови за одмор? Очекувам мм да стане и да ме праша -Зошто не спиеш, те мачат љубовни проблеми? Камо среќа драги, камо среќа да е тоа. Со малиот отсекогаш сме биле синхронизирани во спиење. Во три по полноќ да се разбудам наспана, и тој се буди со мене. Еве го друштво ми прави од 5 сабајле. Како жени во иста куќа кои добиваат на ист датум циклус, така сме јас и он со спиење. На почеток мислев случајност ама така е веќе со години, уште некој со вакво искуство?
    Убаво е да се пишува во темата, кога е тивко и никој нема :nod:
    Edit -Тито го сонував синоќа, ми рекол да договорам по телефон во сите канцеларии нови LCD телевизори да стават. Meaning?:D

Последна измена: 27 септември 2015
    На eliesaab, Annath, Sky-butterfly и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    92.041
    Добро ви утро мили луѓенца.Дојдов да ви кажам дека сеуште има луѓе кои се прскаат со јак парфем штом ќе влезат во автобус (facepalm) Ако не се угушам додека стигнам ќе ви пишам :D
    Имајте сите убав неделен ден :hug:

На ozbilnazena, eliesaab, toogood и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.851
    Допаѓања:
    142.472
    Може сум пишувала за ова, ама ај...

Скопје, 4 поручек, полно коли и амбулантната кола која свири, трепка, свети. Шофер на амбулантната кој ја отвора вратата и вреска по тој пред него да се помести и сфаќа дека не само тој пред него, 20 коли пред него не го регистрираат. Си чепкаат во нос, се тркаат кој ќе помине на зелено. Еден човек со малку повеќе разум од другите се поместува со колата и прави некако простор барем понапред да е брзата помош. Еден идиот ја користи шансата и се напикува и и го блокира патот на амбулатната и продолжува со рударство, комплетно игнорирајќи дека во колата зад него некој умира, дека некоја се пораѓа, дека некое дете испушта душа. Он целиот среќен дека секунда порано ќе отиде у кафана. Заебал некој.

Шоферот на амбулатнтата излегува пак надвор од возилото, видно изнервиран и вреска по него, овој му покажува среден прст. Напред во возилото една жена плаче неутешно. По некое време се уклучува зелено, тргнува брзата помош, и НИКОЈ не ја пушта да помине. Сите брзаат.

Скопје, 11 навечер. Јас на местото на жената, некој друг шофер. Позади драма, ама напред сосема иста ситуација. НИКОЈ не се поместува, максимално игнорирајќи го фактот дека на некој навистина му треба да стигне на операционен стол секунда порано. Денот кога сфатив дека на скопските шофери побитно им е да го извадат мрсулчето од нос, отколку некој да преживее. Денот кога сфатив дека себичноста го владее градов, а почит, сочувство, разбирање и љубов во овој град на снобови не постои.

Може ми е се ова чудно оти во градот од кој потекнувам вакво нешто не би се случило. Таму ако свириш и возиш малку побрзо, сите ти прават место, знаат дека навистина ти треба нешто. Таму ако ти изгаси колата, излегуваат другите шофери и ти ја буткаат да трне. Таму ако не тргнеш на зелено, никој не те пцуе, те заобиколува и си тера. Свирка од кола се слуша само кога ќе познаеш некој, па да се сврти да му кренеш рака.

Затоа, сега, откако знам кои се возат низ Скопје, ич, ама ич, не ми е чудно што луѓе гинат по улици. И не се само шоферите на автомобили криви. Дечките на точаци кои се комплетно неозначени, без кациги, кои се однесуваат како сакаат... Велосипедистите се комплет неедуцирани за сообраќај, или можда мислат дека се неуништливи, па возат како да ќе живеат 100 години.

Оние кои сега блокираат улици за несовесното возење за кое Коце им е крив, можат соросоидните нечисти пари да ги дадат за едукција на шоферите, часови по морал и етика, човечност и секнење мрсули од дома, не на семафор. Истите тие што кога казнува сообраќајната полиција протестираат со тоа дека казнувале за да се полни државната каса, а не оти се моронски шофери, сега бараат казни. Касно е да се казни кога ќе умре некој. Оти едниот загубил живот, фемислијата човек, а шоферот пола живот во траума. Никој ништо не добил. Треба на време да се реши. Пред време. И не очекувам помалце смрт на скопските улици. Џабе е намалување на брзината, кога никој не ја почитува забраната. Џабе пешачки кога никој не ги гледа. Џабе е се, кога у главата немаат, кога возат дебили кои вечно каснат. Оти тешко им е да станат 5 миниту порано и да тргнат без нервози. Никој не е крив, морон си е морон. Недоквакан.

И стварно не ми е јасно оти не се казнува уште повеќе? Оти не им се лупаат такви казни да не можат со кредит да си ги исплатат? Колку веслосипедисти се казнети? Оти се јаки мажишта, па не им требало нив опрема, кациги, светла на точаците. Лупни им казни, да не можат да најдат пари за појадок. Седни и сите по ред проверувај ги колку испиле во колите. И казна не помалце од 1000 евра. Оти некоја мајка вечно ќе оди по гробиштата оти јакиот шофер пијан и го згазил детето на пешачки. Не е дека нема пешачки, нема луѓе. Арно викаат охриѓани, луѓе немет.

Ако бараат волонтери сообраќајци, пријавете ме. Цел ден на една раскрисница ќе си поминам и има над 2000 рудари да казнам. Оти сакам да патат што се глупи. И тоа, казна за непочитување на знак, казна за појас, казна за трепкач, казна за свирење, казна за зборување на мобилен и казна за копање мрсули у нос на еден човек. Минималка 1000 евра. Да не може кредитот за колата да го отплати и да мора да ја продаде. Викајте ме злобна, ама подобро да немаат за леб овие идиоти, отколку уште некоја мајка да раздава на гробишта.

На bittersweet, Captain-Omni, SV1911 и 37 други им се допаѓа ова.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
  12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    9.496
    Zosto se rodiv na Balkanot?Zosto ne me ostavaat na mira?Zosro sum prokleto vlubena,zosto?
    Dodeka vrne ,kapat solzite od moite oci za sonot koj nikogas nema da go doziveam.Pokraj nego,vo nasiot dom,kako spremam vecera so nasite deca.Toj ne me saka kako jas nego .
    Zivotot mi se srusi kako kula od karti.

На samovila.red., kjukli, presiosaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    Да се надоврзам на @Cka ...завчера требаше да ја соберам ќерка ми,времето врнежливо,малку и магла имаше,улиците неосветлени,брисачите работат...чекам да поминат сите кои имаат првенство и таман сакав да се вклучам кога од далечина иде Брза помош со ротирачки светла.Нормално останувам да чекам и во моментот кога Брзата помош поминува од спротивната страна буквално прелетува необележано моторче со 2 деца.Ни светло ни кациги, ништо.Да не беа светлата на Брзата помош немаше ни да ги приметам како се спуштаат на надолницата.Во превод ,да не останев на место да помине Брзата помош гарант ќе лупнев во моторчето :worried:.И секако јас ќе бидам крива.Факт е дека немаме никаква сообраќајна култура ,а Скопје е посебна приказна.

На bittersweet, Captain-Omni, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    mi nedostiga brat mii premnoguuuuuuuuuuu ;( godina ipol kak ose nemame videno i gusnatoo, a jas se poveke custvuvam noslagija,sakam da go vidam,da se iznaguskame i namubaetime zaedno,eden do drug a ne samo preku skajp

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Она кога луѓето те идеализираат и потоа гледаат како јадеш ко свиња... sorry, but not sorry... за зденкамаслинка се работи. :inlove:

На mims-89, ceca-1, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Obozavam nedelni utra. Onaka se budam koga sakam, ti mi pravis kafe i zaedno si se izlezuvame. Priceless.

На Rama, kjukli, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Покрај алармот, тенџерето и правосмукалката би ги вметнала како мошне успешни секундарни средства за будење. Така да ако јас се прашувам, со закон би забранила користење на овие помошно домакински - ѓаволски ствари пред дванаесет часот. :nod:

Братучедиве мои пак, на кои училиштето им е само неколку метри одалечено од мојата зграда, завчера одлучија да наминат во посета, ни мање ни више во седум сабајле. Слушам ѕвонење, а веднаш потоа разговор, и само тихо си помислувам во себе ,,Не, не се случува, сонуваш!''.
    Со мислата се тешев до моментот кога од дневната не го чув гласот
    на братучед ми ,,Палачинкиии''
    А мајка ми на тоа додава ,,Со крем и сирење, ајдеее''.
    Неколку секунди подоцна почнаа ритуалните подготовки проследени со тропкање по тенџериња.
    Сепак, врвот беше татко ми, кој за своите педесет години ниту еднаш во животот не фатил правосмукалка. Сеуште не можам да сфатам како моментов делуваше инспиративно на него, па го поттикна за првпат да ја вклучи и почне да собира непостоечки пајажини. :^) Видов не видов, станав и како зомби почнав махинално да ги превртувам палачинките во тавата. Од кои три направив пепел, јеби га...

На Captain-Omni, samovila.red., kjukli и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ima i lugje koi nemaat hrabrost da go kazat svoeto mislenje. Tuku onaka samo, kako p!@$# lajkuvaat tugji mislenja. Ima i takvi da znaete.:nod:

На kjukli, crimson, lovemme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Како некое зомби станав уште од 8, па до 9/9ипол лагано си прележав во кревет со турско кафе и книга па дури отпосле ми текна дека ме чекаат еден куп обврски...
    Мајка ми е на гости во село веќе 4 дена, а за тие 4 дена јас сум домаќинката дома, готвам, чистам, смукам, мијам садови буквално се'. Рака на срце, си признавам не е лесно. На мајка ми често знам да и кажам ајде демек лесно ми е мене со школово и обврските што ги имам, ти си уживаш дома. Ама сега гледам тоа уопште не уживала, друго е кога ќе си осетиш на своја кожа.
    Медал да им дадат на мајките, ма каков медал, пехар! :bow:

После 3 часовно чистење конечно седнувам да земам воздух, а кога ќе се сетам дека имам уште дупло толку за чистење ми доаѓа да си земам апаратчето за астма.
    Ја исчитав темава, машала живнала малку викендов, има што да се прочита. ^_^

Вие феминки, имајте убав и исполнет ден. Јас ќе чекам дождот да престане па да одам малку во народ, да се социјализирам, мислам подивев дома со главата над книга.
    :coffee:

На eliesaab, samovila.red., kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Врнежливо утро + ајвар за доручек. :inlove: Што фали? ММ, да, сирење!

Совршенство, хаха. :inlove:

На Stefani999, eliesaab, Rama и 5 други им се допаѓа ова.