Најтрагично е тоа што тие кои заслужуваат да работат, работливата раја, седи дома невработена, додека половина од овие испопиканиве тамте-вамте одат на работа за да спијат на работното место.
Што се напрегате за глупости тоа било и ќе биде и кого бре ќе пријавите. Народна поговорка Врана на Врана очи не вади
Po toa sto go doznav denes sto mi go pravele zad grb kako poveke da imam verba vo ljubovta i vo maskiot rod? Znam deka site ne se isti ama retko da pogodis covek,zastrasuvacki....
Еј, имаш шанса, ама не ти се замара. Како сите „душебрижници“ кои плукаат, а не прават ништо. Не ме вреѓај мене, тебе те мрзи да пријавиш, усно било, немало докази. Ти си знаеш, може немало ни муабет, ама ајде. Имаш шанса да се бориш против корупција, одбираш да им дозволиш и да ги поддржиш. Тоа кажува за тебе многу. И доволно. Додека има такви ко тебе, ќе има корупција, или у превод, додека има овци, ќе ги стрижат. За мојата способност, ти си комплетно неспособна да зборуваш. Така е... Тој што е подмитувач и подмитува, не пријавува...
леле бридџит не можам да останам рамнодушна на твоите глупи постови (извини вака) секој пост ти е иритантен,напаѓачки и настроен за на кавга ....се правиш најпаметна ...па ти сама си кажа вака така ти се понудија да ти помогнат ти одма на навреди и кавги тераш дај смири ,седи си таму каде што си и не се замрај со македонија итн поздрав
И партиска активност заборави да кажеш. Душа ќе ти извадат, има да дремеш по штабови и секојдневно рапорт да поднесуваш. 10 000 евра, за инспектор таму каде што треба да се пријавуваат вакви случаи. Смешно е да се ставаш во одбрана ннешто, а самиот знаеш дека не си во право. Да не ме сфатиш погрешно, последната реченица не беше за тебе
DSteta sto nema poveke vakvi ko tebe pa da imame sto pomalku korupcija. Na kolku clenki dosega imas dadeno vakva ponuda,brois? Ostaj lugeto barem da si ja olesnat dusata,ne e zadolzitelno da gi veruvas vo ona sto go pisuvaat. Tie se za neveruvanje isto kolku sto ti nemas zaprimeteno okolu sebe vakvi raboti a zivees vo istata drzava za koja Briget slusnala vakvi raboti nadvor od nea. Tocno e deka sme iskomleksirana nacija,sami si dozvolivme da ni ja odzemat samodoverbata. Poveke veruvame na raznorazni anketi i listi namesto na sopstvenite oci.
јас не знам зошто не сватите дека која и партија да додје на власт исто ќе биде за да се вработиш ке ти требаат партиска книшка ,трчање натаму наваму за партија и др ...сватете .....као демек тие од дргите партии кога ке работат во државна администрација и негде на др место нема да спијат на раб место или да пишуваат на фемина или само на муабет да се најдете...
@Cka Леле немој жити се, ќе ме расплачеш со муабетов. Нагон добив во црква да одам да се исповедам за гревовите мои. Јас корист никаква немам од ова како што веќе кажав, затоа и не се замарам. За Македонија одамна не ми е грижа како функционира, кој подмитува а кој не пријавува и се што ќе кажам за неа може да биде само од аспект на набљудувач. @presiosaP Кој сака да помогне, Cka? Не биди смешна, пишува оти мисли дека некој измислува па као сега она на цака ќе го фати. Стално така се фолира, не и е првпат. Нит ќе пријави, нит ќе се пожали кај што треба, приказни за мали деца од неа.
Не ве ни дочитав до крај само сакам да кажам До кога бре некои незадоволни луѓе ќе бидат огорчени на целиот свет. Зошто не си гледа секој за себе туку ќе му мислам кој работел, кој спиел кој така дремел на работа. Јас на работа никогаш не ги гледам ни моите колеги што прават, спиеле или не спиеле мене не ме занима, а не пак да берам гајле за некои што не ги познавам дали работеле или не. Мене ми е битно моите обврски да ми се завршени. Не си ја труете душата со други и трети лица, и кога бев и не бев вработена никогаш не бев лута и огорчена оти никој не ми беше крив. Ааа и да, дали некој пишувал или не пишувал на фемина а бил на работа....муабетот е врв. Ај сега сите што се на работа од незгодно да не пишуваат овде во тек на работно време, и нека останат само домаќинките овде, да видиме што зготвиле барем. Фала пријатно.
@galapce и ти знаеш дека мразам корупција, ама кај нас не е проблемот што ја има, туку што никој не пријавува, не им е гајле.Ко што викаат дека имало ѓубре, а фрлаат на улица. Ако пријавуваат, ќе се намали. Нема да се искорени, ама барем ќе се намали. Во цел свет ја има, ама помалце кај нациите со свест за пријава. Ако на некој му е страв и му зависи нешто, разбирам дека потешко ќе пријави, што беше случај кај тебе, ама некој кој се чатали дека го боли таквото, мора да пријави, ама го мрзи. И да... многу работи на форум се лажни. Веројатно и иницијалниот пост за муабетов. Не знам како може некој да вика дека му смета нешто, а ништо да не прави за да го спречи. А може да направи. На Бриџит не и било гајле за Македонија, а цело време кажува како требало да биде, за жал, не сака да смени ништо, а може. Ако сакаш јавно, дај податоци, јавно ќе видиш пријава. Јас не се плашам, ти се плашиш или лажеш. И нормално, навредуваш. Тоа ти е карактеристика. Бегаш и од далеку навредуваш. Јас не лажам, ќе видиш пријава. А ти како што си зла, треба у манастир да спиеш, не до црква да одиш. Пријави корупција, или молчи . Оти вака е само магла и лага. Има луѓе кои шлапаат и луѓе кои делуваат. Од алапачи веќе аман. Ми кажаа, на другар пријател му рекол му ветил, на некоја од некаде... Докази никогаш нема, само алапачење. Дејствие нема... Чиста поддршка на корупцијата. Темата е Сакам да кажам, не Сакам да излажам, Бриџит, си утнала нешто.
Како бе може да ги делите луѓето на богати и сиромашни?Зарем толку многу сте се врзале за матријалното?Каде е душата и срцето на луѓето?Каде е пошетонста?почитувањето?Таквите ко вас го однесоа светот во к*рац.
како и да е јас не сакам да се расправам со никој,ама мораш да смениш малку начинот на изразување верувај иритирачки ти е секој пост бодат во очи некои зборови,и јас колку што прочитав cka ништо лошо не ти кажа ти сама ја направи кавгата ....биди поздравена каде и да си во светот...
^^^ Јас не знам што ти е проблемот, толку ти е врзан газот за партија што си спремна до крај да се глупираш да ги одбраниш. Јас ако лажам, еве повикувам многу други да кажат дали слушнале вакво нешто, дали искусиле вакво нешто, дали е вистина? Некои веќе се јавија. Да ти докажувам тебе немам намера, ич не си ми битна дали ми веруваш или не.
Темава е СДК, а не тема за расправање Одете во друга тема и таму расправајте се, оти овде ја уништувате суштината на темава со вашите глупости-расправии!!
Муабетот не е воопшто без врска, малку симптоматично е тоа што многу низ текот на цело свое работно време пишуваат на форум. Разбирам пауза, две, ама нон стоп? Кај и да работиш, што и да работиш, не можеш да бидеш ниту продуктивен, ниту муштерии, странки или пациенти задоволни, ако ти имаш толку слободно време. Или не си потребен едноставно на тоа работно место, ваљда еден може за двајца ако двајцата пола време минат на форуми. И на крај ќе се фалат како многу работеле, како многу се ангажирале, како изразот клатај врата земај плата го измислиле љубоморни неработници, како нас не треба да ни е грижа кој што и колку работи. Да, ако работите си течат по нормала. Оди на шалтер да завршиш работа и види колку ќе завршиш на време.
Бидејќи ионака Реин ќе брише па да се надоврзам на муабетот на Бриџет Јас познавам двајца кои си ги купија работните места (сами си признаваат!) а познавам и уште куп на кои им беа побарани пари но немаа да дадат...
Мене директорот на една државна институција 'суптилно' ме прашуваше за која партија е татко ми и дали јас ќе се приклучам во предизборна кампања, зашто сега така одела работата, немало друг начин. Јас во таа институција волонтирав и не барав ништо повеќе. Само ми беше ќеиф да одам и да помагам. И не ми го продолжија договорот затоа што се правев на удрена на ваквите испрашувања. За волонтирање се работи, пак да напоменам. Или можеби лажам, треба да се преиспитам. Чекај да ми текне нешто за да ја бранам власта, тогаш сигурно ќе биде вистина.