Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    IDESSSSSSS U KANADUUUUUUUUUUUUUUUUU
    SIVIII AUDIII ROLAAAA PO GRADUUUUUUUUU <3 :D

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Ahahahaha kaj mi go najde ova mislenje vo olkava guzva srecoo!!<3

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.199
    Допаѓања:
    111.375
    Во општина кога отидов се бараше да работи било кој со соодветно образовани затоа што беше итно, се бара шесторица а почнавме четворица, еден дечко се предомисли, не му било предизвик да работи во општина, инаку дете од фамилија, со тие курсчиња кои ги спомнувам, ниеден ден работно искуство. Ај да бидеме искрени, поубаво е да се трошат парите на тато сопственик на пола општина за курсчиња низ светот отколку за работа. Оглас за работата немаше, свекор ми слушнал и ми кажа, немаше кој да исконтактира со кабинетот на градоначалникот па се јави градоначалникот на мојот град кој патем е и наш близок пријател. Е јаките врски, да беа толку јаки сеа немаше да тресам коски дали ќе ме избрка газдава кај што работам бидејќи после 2 години маки во борбата за бебуш останав бремена буквално без да знам и без да пазам. Јаките врски машала. Свекор ми впрочем е од спротивната партија па немаше смисла да се јавува врски да ми фаќа, “врскава“ се јави, ме најави таму дека ќе одам на интервју и толку. Епа не сум имала мака досега да ја објаснувам толку детално работата како била. Битно беше? Сите кои дојдовме да работиме таму бевме преку некој донесени, но не со врски, врските ветуваат решение, ветуваат статус, ништо од тоа ние немавме, а бидејќи знаев дека не сакам вечно да работам таму не се ни потресував многу.

И да, не знам дали се однесуваше на мене тоа
    али јас сум се контра од ова што го кажа, фала богу со работа сум стигнала до воде а не со нарцис синдром. Никогаш не сум се истакнувала и не сум си давала лажна самодоверба.

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.132
    ^ Не се однесуваше на тебе тоа, туку на грото луѓе.

И не мораше да се објаснуваш, само беше - да те потсетам зошто ненамерно навредуваш можеби некој со многу потенцијал. Фактот е факт, врска или преку некој, наречи го како сакаш, тоа стои. Таа некоја девојка немала ни некој таков за да и овозможи такво искуство за да биде конкурентна, дури и поконкурентна заради и дополнителните курсеви. Битно не седи џабе, правела нешто, учела нешто.
    Муабетот ми е - ти си ја добила шансата што она ја немала, да ја подбутне некој за да стекне какво-такво искуство, а не дека не би ја бивало...

Ако не ти помогнел тебе некој тогаш, ти сега ќе си била таа со празната биографија или па не толку полната, тоа е муабетот.

На Candid, samovila.red., mims-89 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    34.142
    Од шалтер до комшилук
    Шалтериве наши се чудо работа.Колку луѓе чекаат на ред,мислиш ред карпет шоу со Џеки Чен во циркуска варијанта.Тие таму чоеците на шалтерите се ептен чукната раса.Тие изгледаат како од кога знаат за себе да работат против сите.Зад шалтерите чаушите и личотите си прават некои свои марифети додека луѓето си чекаат да им помогнат во маките.Маките?Идеална песна за чекање пред шалтер е со Маки сум се родила песната. Тие зад шалтерите манекенките то ест коконите фактички ќе земаат некои ќе ги стружат тие орлите нокти на нив па ќе земаат некој џиш лак и ќе се лакираат како то да е приоритет за дено да им биде типи топ.Чекај дечко,чекај тетко сега ќе проверам во архивот.Аха архивот.Да провери дали некој му лајкна на фејсбук или дали лакот за нокти му е досушен оти Пацето не ќе можи да пишува.Има некои шо ќе речат на овој шалтер не може ова да се документира одете на шалтерот број 13 па после на 7 и така по патот на свилата ќе чекорат луѓето.Стојат,чекаат,молат,пушат некое цигарче да ја згаснат нервата... со едно одење на шалтер не бива.Те враќаат да дојдеш утре пак оти страшно обожаваш шалтер ти.Ќе треба некогаш млади луѓе да завршат нешто.Стар чоек пред тебе и те гледа и ќе ти речи:Детееее и ти не слушаш? Ти ќе си велиш овој не ќе да е за тука и му велиш слушам чиче.И пак ќе те замара старчето со теророт:Ако земи си ти ѓеврек,јас не сакам,ќе си чекам ред.Ајде ќе излезеш од овој македонски ступидариум и доаѓаш дома.Имаш комшии кои знаат душата да ти ја вадат.Нешто како ма здрааавооооооо што би рекол Ѓура од топ листа надреалиста.Така ќе се најдат некои студенти под кирија и ќе му текни ќе ти се пофалат дека имало на месечината журка во петок навечер.Таман ќе си речеш ајде сега ќе си одморам од другата страна на тулата доаѓа звук од нешто на телевизија: а сега драги гледачи ќе ја промовираме најновата песна на здравко чолиќ уште ти ми требаш.Токму така!Ќе си речиш ајде релакс и ќе викнеш некој комшија отспротива, така да ти врви денот.Се таман ќе биде и кога ќе си заминува ти вели:Сега ќе ми викаш такси или пешки да си одам?Шо си велиш во себе...да земам касапот или да живеам на планина со волците?Ајде музика да пуштиш после.Њама таква работа...Пак комшиите доаѓаат во добро ова лошо опомение:абе немој да мислиш дека ти мислиме лошо,ама намали тоа музиката утре сум за на работа.Аха на работа.Сабајле ќе ти пушти утринска програма со некои песни како Жал за Деспина или пак реклама за серијата солзите на баба ти.И така ќе ти почни следниот ден,со комшиите кои ќе знаат и умеат да те разбудат заедно со кокошките.

На theowndemon, cresa-jagoda, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.199
    Допаѓања:
    111.375
    Ама забораваш дека јас имам уште 5 други работни искуства до кои сум дошла сама, ама битно е тоа едно за кое некој ми помогнал така? Јас не отидов да одмарам после факултет туку почнав за 6 000 да работам за да стекнам искуство. И да, тие курсчиња се најчесто од беснотилук, тато има пари па ќе му ги трошам, бар кај моите колешки беше така.

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391

Во најубавата тема најдовте да се карате?
    Сакам да прочитам нешто убаво, а не да ми ширите негативна енергија. Пет страни со безврска расправии се :@ Карајте се во приватни пораки, или разменете броеви и на телефон изнавикајте се

На Captain-Omni, eliesaab, Dreams11 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.132
    Јас не ја знам твојата работна биографија, но знам како се фалеше тука и за што конкретно. Дали е битно тоа едно или не, не знам, ама знам дека ако пишеш во биографија искуство од јавен сектор тежи на папир 10 пати повеќе отколку во приватна фирма. Не знам зошто, ама така е во пракса. Со тоа ти отвара порти на повеќе места.
    Дали се од беснотилук или не и тоа е нешто. Можеле едноставно ништо да не прават.

На Captain-Omni, Candid, samovila.red. и 2 други им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Факторот среќа игра голема улога. Но, ние луѓето, какви сме си несовршени, а вообразени, одма си го припишуваме нашиот успех на својата велелепност, доблести, ти реков-ми рече, не гледајќи дали со тоа фалење, на сметка на укорување на оние коишто на животот поинаку му пристапиле ги повредуваме поразличните од нас. Но, истата среќа не те следи вечно. Кога ќе биде човек на местото на коешто некогаш со презир и потсмев покажувал со прст и подвиткувањето на опашката боли.

Последна измена: 28 септември 2015
    На Serafima, Captain-Omni, samovila.red. и 13 други им се допаѓа ова.
  10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Таман ќе подзаборавиш, мислите нема да ти одат само таму и тогаш како за инает ќе те побара и ај не мисли после :emo:

На skorpija123 и Rama им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    17.625
    Ех сеа, испадна дека џабе везев овде на државна фотеља, пишував и избришавте се на крај, па сега не можам да се повторувам а и не планирав ни таму кај што направија чистка ама мм кој прв почна :D
    Ќе му мавнам сникерс и ќе бегам дома.
    Да ја одморам и оваа фотеља више 8-| А и да не читам муабети, сме немале работа и цеееел ден сме пишувале на фемина. Ете реин избриша и испаѓа дека ова ми е прв пост денес. Останете во добро здравје.

На samovila.red., AngelOfArh и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Зошто се потценуваат курсевите на кои некој одел во странство? Па таму ќе стекнат повеќе знаење отколку тука на една "пракса", од проста причина што светот е напред и постојано е во тек, а не како тука, по стар тек, каде праксата може да значи само и печат.
    И не сакам да се карам, ама не ти фатиле врски само те најавиле? Немало кој, па се јавил градоначалникот дека бил добар пријател? И воопшто не ми пречи ни врска ни мрска, не си ни прва ни последна, ама кој убедуваш во спортивното, нас или тебе?
    Тоа е тоа кога пишуваш есеј, убедуваш и филозофираш за труд, и само едно зборче ги дави сите реченици во океанот.

На Mishela, deskarada, macka91 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Јас само се најавувам да и кажам на девојките на кои им ја уништуваме „најубавата тема“ со дискусии, комплетно да се преместат во друга тема каде ќе си пишуваат која боја карминче и одговара и да се потсетуваат меѓу себе колку се најубави. :sun:

На eliesaab, sparklie, samovila.red. и 8 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.274
    Допаѓања:
    67.881
    http://forum.femina.mk/threads/Вработување-на-партиска-основа.24648/
    Од технички причини не можам сите претходни мислења да ги префрлам, ве молам, да не ве бришам подолу, да ја продолжите дискусијата таму, ако сакате да реплицирате на пост од тука цитирајте го во новата тема. И без навреди, по не знам кој пат. :)
    Оставете ја оваа тема да си тече лабава, сепак, со причина е во кафе муабети, не во политика.

На samovila.red., theowndemon, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    MV5BMTg4MTE5NzYxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjE1NjI5OQ@@._V1_.jpg

Сакам да кажам дека кога и да гледам некој филм со оваа актерка, веднаш ме асоцира на @crimson.
    Многу ми личат [​IMG]

На eliesaab, Annath, Dreamer-V и 15 други им се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    I wish, прекрасна е.

И гледам слики со кратка коса, и добивам желба да се шишам, што ми направи сега :D

На eliesaab, Dreamer-V, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  17. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    ee buraaaz :D

На Kukla994 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  18. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Me drzis na oko xD

Btw Buraz li?!:^)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  19. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Ljepotiiiiiic :D hahaahah *

На Kukla994 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Цела ноќ на сон ја молам @marama да ми даде рецепт за топло-ладно :rofl:

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.