Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Не сфаќајте сечии зборови лично, бидејќи често она што некои луѓе ќе го кажат за вас и начинот на којшто ќе кажат истото ги отсликува токму нивната душа и човечност, нивниот карактер и култура... :nod:
    Добра ноќ! :hug:

На eliesaab, m.i.g, Yowannty и 40 други им се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    По овие критериуми мислам дека веќе спаѓам во професионална блогерка, фотограф, дизајнер и архитект, мислам дека сум мултиталент :D

Не, има куп работи што можат да бидат хоби, блогерство исто така, ама да направиш ентериер е многу повеќе од редење перничиња. Не сакам потценување професии.

На eliesaab, purple..m, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Скршена сум.
    Ме скршија на милион делови, 3 дена не можам да се соземам од плачење.
    Ама ако... Ќе се залепам, како и секогаш.

На eliesaab, Rama, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Само ти испитувај ми го трпението, можам јас и повеке отколку што си мислиш.

На eliesaab, Rama, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  5. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Aбе како не им здосади на луѓево за се и сешто да се фаќаат да коментираат да анализираат па да те осудуваат и критикуваат.Абе се нешто им смета абе се нешто они се во право...се жртви околу нас ...а и не знаат бе ..не знаат дека има различни луѓе,различни мислења,различни сфаќања !И уште се објаснуваат...аман бе...една моја реченица двајца различно ќе ја сфатат.И затоа не се замарам за ништо...поубаво ми е да си кажам што мислам него ли да глумам нешто што не сум 8)

На eliesaab, Rama, Anabelle.Amorette и 3 други им се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.883
    Со маж ми донесуваме важни одлуκи. Мм: Јас мислам и двајцата тρеба да одлучиме, κаκо мислиш ти таκа. :D
    Он стои подобρо со моите ρоднини од мене. Не му виκаат нему, еее си земал добρа жена, ми виκаат мене, κај го најде момчево златно:worried:
    Ниκогаш не сум се сρамела да κажам деκа е подобаρ човеκ од мене, напρотив, гоρда сум што човеκ κаκо него видел нешто убаво и вρедно за саκање во мене.:l:

На eliesaab, Buttterfly, promeneta и 50 други им се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842
    Колку убаво ми завршува овај ден. Омилен дел ми е туширањето. Потоа ставање млеко за тело, или кокосово масло, па миење на лицето со пена, ставање крем на лицето и рацете хахаха само некои ритуали смислувам. Штета што не стигнав ноктите да си ги излакирам, ама од утре тоа :D.
    Мислам дека секоја жена треба да си дозволи ваков третман или луксуз, секоја вечер пред спиење зошто делува релаксирачки, а и самите си посветуваме внимание на себе. Добра ноќ и лесен сон

На eliesaab, Anabelle.Amorette, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И мене ми викаат, како можам така да кажам - подобра личност е од мене.
    Е. Не реков попаметна, пообразована, поубава, со подобри веѓи, незаменлив шарм итд.
    Ама така сфаќаат.
    Камо среќа да можев пола од него човек да бидам. Камо.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    За сите што мислат дека немаат време, се тркаат со времето... Времето ги гази, или сметаат дека со времето се во лош договор.
    Времето е Илузија.
    Сами ја создаваме.
    Не управува времето со нашите животи, ами ние со него.
    Имаме толку време колку мислиме дека имаме. Сами го креираме.
    Времето е наша перцепција.
    Кога испраќаме некого негде , времето ни минува за 5 минути, кога чекаме некого или некакви резултати.тогаш трае цела вечност.
    Сами креираме, дали ќе имаме време или не. Зависи колку се ограничуваме и тоа го мислиме с и повторуваме.
    Овде главна улога имаат нашите приоритети. За нив секогаш имаме време. За тоа што немаме време,
    НЕ Е НАШ ПРИОРИТЕТ.Нашите приоритети, ние веќе ги живееме.
    Тие немаат врска со времето, туку со нашиот избор на ПРИОРИТЕТИ.

На eliesaab, Rama, Anabelle.Amorette и 9 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас сум ладнокрвна лавица. Е тоа сум јас.
    Вечерва едноставно "трескање" врата на некои личности и вртење нова страница. Интензивна потрага по работа и нови нешта. Интензивно "трескање" врата на минатото и веќе не гледам назад.
    Ќе си легнам со олеснување во душата, како да ми недостигаше тоа.
    И така заврши уште еден ден.

На eliesaab, Rama, Wahnsinn и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    -Што прави сестра ти?Спие?
    -Не спие.Нес пие.:D

На eliesaab, Someonespecial, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Јас сум од оние личности кои, кога прават некоја промена, го прават тоа премногу очигледно.

Па еве на пример, од коса која ми беше долга речиси до струкот/половината, сега имам нова фризура, која е над раменици. :)

На eliesaab, tigarce, Rama и 18 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не!!!! :o

14. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @CameliaMiller да, само да допрецизирам, имам виткана коса. :)

15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Леле :(
    Јас мојава ја растам веќе 6 години, ми беше до рамена (надградба gone wrong), и едвај ми е до над гз малце :(
    Мислам дека побрзо рака ќе дадам да ми сецнат, него косава, со тешки маки 2 пати годишно по 2цм.... ;(

16. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @CameliaMiller јас немам таков проблем женска, пред година и 4- 5 месеци, истава промена ја направив, само малку поразлична фризура. Без никакви посебни третмани, пери- носи е работата. :)

На eliesaab и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.952
    Допаѓања:
    164.206
    Драги луѓе, дали ви пораснаа курците откако го исшерувавте скенот со наркоманите и музиката каде или се исмевавте или јадевте трици како била глупа шалата... ? Ако да, ќе ве молам да ја намалите возбудата, почнавте у очи да ни брцате со таквоето. Јас стварно не знам кој е поголем дебил, дали овие што сериозно или па со потсмев го шеруваа тоа или овие што испокакаа како глупа била фората.
    Сериозно колку може да ви биде празен животот за теми за размишљање па дојде на ред и овој настан или па вие се смисливте и наредивте, па се занимавате со ова.
    Труете више со денови и едните и другите.

Туку, сериозно нешто чудно ми со ова бившиве.
    Тројца бивши до сега се верија/оженија со девојки со деца.
    Мислам дека во тоа нема ништо лошо, а ниту чудно во ова време, но е такво затоа што дечките се во распон од 26 до 30 години, а девојкиве се од 20 до 26. Па кога бре успеавте да родите, да се разведете и пак да се мажите?!?
    Јас уште со мука чај бирам во маркет, они... ехеееее...до втор брак. А јас ни со првиот не знам до кај сум. Не знам дали ме прави затуцана или напредна, еве стварно не знам.
    Да не бидам погрешно сфатена, имам другарки (имам две категории на другарки, до 30 и другарки над 30, па се до 50 години и да, си излегувам со нив) разведени со деца, премажени или со дечковци кои исто така имаат деца. Ама ова мојава генерација напредна бре!
    Ова па глупово ми вика, а па што, јас ќе бидам можда четврти со дете... а и ти со дете, па ќе го гледаме и ние тој филм, па кога сме кај чајот, ама не е чај, туку млеко, го попарив со млеко. На несакајќи, ама си го бараше.

И треќа тема, нема поголемо задоволство кога некој ќе си исрка, па и репете ќе си земе од тоа што плукал. Ау, па пааааааааау!!! Колку се смеам...
    Драги луѓе, треба да постои курс за постанување велелепна сероња за да опстоиш у овој свет.

На eliesaab, Captain-Omni, Yowannty и 7 други им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Му пишуваш на некој професор, рацете ти се тресат ко на Обама да му пишуваш.
    Големи букви, мали букви, точки, запирки, културно, читко, јасно, кирилица, користиш речник за да звучиш паметна, се извинуваш 50 пати, се заблагодаруваш 120 пати, пак се извинуваш, читаш по 87 пати што си пишала, го викаш тој до тебе да прочита дали убаво е напишано, се крстиш, праќаш......и на крај, после 5 дена, добиваш одговор од проф:
    - OK ke se dog.
    или само
    - ОК.

:|

На eliesaab, samovila.red., LittleChili и 31 други им се допаѓа ова.
  19. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Ja vi se izivinuvam na site sto me nema.Navistina nemam vreme ni za sebe.Taka e so covek koa raboti od utro do mrak i koj sam se izdrzuva.Ubavo bese vremeto koa go pominuvav tuka... Bezgrizno opusteno do docnite casovi.E na fb sum malku poaktivna od pricina sto u raka mi e .. najavena ednas i to e to :) Na koj mu trebam me naoga a nekoas koa ne mozam da krenam znaci stvarno sum u guzva ili mrtva umorna.Ve sakam pa se citkame u naredna prilika.Ne mi zameravajte ... Imate topol pozdrav od mene i sekoj den posakuvam da vi bide ispolnet samo so ubavini ... A ne kako mene. :* <3

На eliesaab, Anabelle.Amorette и Valerin им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    -Разведена си ??
    -Да.Со две деца .
    -Зошто ?... Која беше причината ? ....Кој е виновен ?

Што е БЕ битна и причина и виновник...кој си ти да прашаш такво нешто ??!
    Да се прашало нешто само...у муабет да се најдеш.

На eliesaab, Giovanna, Rama и 19 други им се допаѓа ова.