Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Се сопнувам и виткам нога.
    - Хехе девојче добар кал имаш на чевлите.
    - Знаеш што друго ќе одговара добро со калот?
    - Шо?
    - Твојата крв.

На marama, Yowannty, LittleChili и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не раскажувај на другите премногу за себе......Запомни!!! Во моментите на завист,слепиот започнува да гледа,немиот да зборува а глувиот да слуша.

На marama, Rama, Anabelle.Amorette и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Знаеш дека разговорот оди во погрешна насока кога почнува со реченицата ''Јас на твои години''...:nod:

Бидејќи следи поистоветување на животот на соговорникот со твојот, во пакет со паметни
    изреки карактеристични за семе синапово или некое друго катче пуно мудрости. Ваквите морални лекции пак, најчудни ми се кога доаѓаат од блиски луѓе кои ако ништо друго би требало да знаат дека си доволно зрел за да размислуваш и за можните негативни исходи од донесената одлука и без нивна интервенција.

На eliesaab, Captain-Omni, marama и 23 други им се допаѓа ова.
  4. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Ете изминатите неколку часа ги посветив на размсилување. И заклучив неколку работи.
    Далечината ги комплицира работите.Ме искомплицира мене како создадна единка за да го жртвувам и онаа кое го немам. Далечината меѓу онаа што го чуствував и онаа сега што го чуствувам.А, сега чуствувам дека сум посилна, посилна од било кога.
    После вчерашната средба за кои пред 3 часа се пеглав, ја викнав другарка ми да ме шминка.Увидов дека некој бран дојде кај мене како да одам за прв пат на дејт.
    Не беше дејт. Многу пати сме ручале заедно.Многу пати си ме гушкал под неговото палто.Но, ете неможам сама против моите емоции. Се спремив. Излегов пред зграда...не доцнеше како за чудо. При самото седнување ми рече
    - внимавај ( не забележав дека на совазачкото седиште има жолто-портокалова ружа и najlepse zelje чоколато )
    И не реков ништо. Тој ги префрли на задните седишта.Појдовме во центарот на градот. Седнавме во еден ресторан.И тој порача пилешко, јас салата. Изедовме. Плативме. Потоа влеговме во колата. потоа шетавме и пазаравме од веро.Се беше ок. За ништо не разговаравме. Потоа ми текна дека ќе се каам ако оди во овај ритам и понатаму.Кога ме остави на улицата пред зградата, го замолив да се паркира.Го прашав , отворено.
    -Што е оваа денес? И што се случуваше со нас ? Кажи ми те молам и го бакнав.
    -Ми рече дека е изморен и дека за едно е сигурен.Ме сакал.Сакам да бидам среќна...И тогаш се јави негов другар да се соберат машко друштво.Го откачи дека има мн за работа.По затворањето на тел следење мување најубаво на цел свет и ми вика. Ќе дојдиш вечер кај мене? И јас збунета го гледам...а документите? а нели рокот му е до петок ? немој да се грижиш...само дојди ти.
    И го бакнав еднаш и излегов. Го довика моето име и ми ја подаде ружата и najlepse zalje.
    И ми намигна и ми рече, за тебе.
    и вечерта многу убаво си поминав.
    Леле, што и да се случува....ама многу ми е убаво.:$:inlove::l:

Последна измена: 7 октомври 2015
    На Lovy1, toogood, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Веќе не ни знам што да напишам.Ама битново е дека сепак сакам нешто да си кажам.Во дилема сум,дали со срце или ум..Така беше песната.Така,во дилема,да.И сега?Нема да биде животна грешка што и да одлучам,вајда..Се појавуваш после 7 месеци.Се појавуваш се почесто.Еве си.Пак.Порака на мобилен.Фала на поканата,зафатена сум.Тврдиш дека си сменет.Бараш последна шанса.Некој да ми помогне мене во одлуката?Но сфатив,сама сум во ова.Потполно.Се е на мене.Што да правам? Прашање до себеси.

На samovila.red., vitamina, Jenniffer и 3 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ме нервира селективноста
    За едни да важи правилото а за други не
    Тие се од владеачката партија па за нив се е дозволено ??...или може ќе ти притреба да ги замолиш нешто да ти помогнат во некоја институција, па ај нив ќе им премолчиме...

Останантите се обични смртници па удри по нив.Тие немаат братучеди министри.Сељаци се.Казни го 10% од плата, нека цркне штом задоцнал 5 минути !!

Вакви блуења секојдневно гледаш ама уствари мижеш.
    Најарно е да отрпнеш.

На deskarada, cresa-jagoda, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Кога некој ќе ви се обрати, ќе ви побара искрен совет, безразлика колку ли банален е нивниот проблем, ако не знаете да ги посоветувате и да помогнете, не мора веднаш да настапувате со реченицата: " Тоа не е ништо, ќе видиш понатаму што те чека. "
    Секој човек си има свои проблеми, и да, можеби не се најголемите и најкомплицираните, но сепак се нешто кое не мачи.
    Затоа следен пат кога некој ќе ве побара и ќе праша за совет, а вие не можете да им помогнете, културно објаснете дека решение за тој проблем не можете да пронајдете, а не да одговорите со класичната реченица, која ве прави одбивни луѓе.

На eliesaab, cresa-jagoda, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Луѓее, aј дa ви се пoфaлaм кaкo штo ветив. :)
    Вчерa ми се јaвијa и утрoвo бев нa интервју зa рaбoтa. Утре сум нa прoбa, пa oд зaдутре пoчнувaм aсaлнo и ќе пoтпишaм дoгoвoр. :)
    Oд утре пoчнувa нoв живoт сo oбврски и oствaрувaње нa мoите цели. :dance::hai:

На eliesaab, deskarada, mila89 и 34 други им се допаѓа ова.
  9. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    И јас сефтосав со настинка. Денес се шетам со медицинска маска на уста за да не ги заразам колегите.
    Се гледам во огледало и ми се чини гледам Нинџа 8):D

10. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.334
    Уф колку мразам што сум толку емотивна и што плачам за секоја ситница. Значи бројам, бројам, бројам и пак ќе ми се насолзат очи.. ;(

На deskarada, cresa-jagoda, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Се трудам да не судам луѓе според изглед, ама има нешто што секогаш ми остава негативен впечаток, без разлика колку се трудам да не забележам... изгризани, искорнати нокти. Кога ќе видам такво нешто, готово, не забележувам ни лице, ни тело, ни облека. И имам проблем да пратам што ми зборува. :D

А маж со изгризани нокти. :worried: Целото раче изгледа така ко за греота. Инстантно веќе не личи на маж. Нејќам! :tmi:

На eliesaab, mila89, Nausicaa и 12 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Убаво е чувството кога ќе го слушнам дедо ми
    "Еј Буби, ме изненади добар сум, фала што се јави".С
    Сам си дедо мора да се јавам, да те прашам како си и што правиш.
    Сироткиот и на ладно и на топло нивата си ја гледа. Си ја сака како своја сродна душа.
    Те сакам дедо изнаживејсе се уште 100 години.

На eliesaab, Nausicaa, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  13. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Енигма.... Дали кога сонуваш некого, толку често, толку вистинито, без да сакаш, случајно, во било кое време, дали и тој те сонува тебе, барем некогаш? Дали кога мислиш на некого, во исто време и тој мисли на тебе?

На eliesaab, macka91, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Имам убав живот затоа што самата така си го правам. Секој може тоа да го направи. Кај никој не е совршено, секој имал и има проблеми, ама животот е многу повеќе од тоа. Aко навистина нешто сакаш, вложуваш се за да го постигнеш.
    :d::f:

На eliesaab, marama, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.629
    Универзумот ми должи една желба..:))

На eliesaab, deskarada, cresa-jagoda и 13 други им се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Во животот се е ризик. Превземи го, послушај го срцето, ништо не губиш. Ако е со позитивен исход добро, ако не е тогаш биди над ситуацијата и докажи си дека и без него се може и продолжи напред во нови ризици.

СДК ... не чекајте од другите, вие сте креаторите, вие сте моторот на секое случување. Делувајте, ризикувајте, научете дека без напор нема ни решение. Целта нека ве мотивира, бидете упорни со граници, некаде ќе ве однесе ... Успех или пораз, не треба да ве спречува и понатаму да живеете.
    Бидете позитивни, испраќајте таква вибрација на универзумот, кажете му дека силно посакувате да ви се исполни желбата и тој ќе ви помогне.
    Каква енергија зрачиш таков живот и ќе искусиш.

На eliesaab, Wahnsinn, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Многу веројатно. Силната желба за некого се претвора во вибрација која патува до него. И го потсетува дека некој таму некаде го мисли. :)

На eliesaab, Lady Phoenix, deskarada и 7 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Одам на iherb.
    Држ` те ми среќа, оти ојде платава у неповрат.
    :hai:

На eliesaab, Lady Phoenix, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Понекогаш е убаво да работиш со неписмени луѓе...ама само понекогаш.

На eliesaab, Lady Phoenix, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.130
    Времето точно знае кога да се разубави да благословува со дожд и романтична атмосфера :angel:
    Аааах убавини :inlove:

На eliesaab, Lady Phoenix, deskarada и 7 други им се допаѓа ова.