Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Обично луѓето од одмор се враќаат со сувенири, подароци за најблиските, можеби по некое парталче или козметика. А татко ми - со телескоп! Знам дека со години сакаше да купи, ама не замислував дека ќе го растураме на делови и ќе се обидуваме да го спакуваме во куфер. Му викам: Тато, овие на аеродром кога ќе го видат на рентген, ќе помислат дека снајпер носиме :D :D

Туку, толку време сме заедно со љубениов и никако да му го научам бројот на гардероба. Ама еве конечно погодив најприближно, а ќе ми беше жал ако утнев пак, зашто враќање нема :) Со тие негови долги раце, сите џемпери и кошули му се кратки.

Ај добро ве најдов, една песна за убаво расположение

Мене оваа среда ми е понеделник :emo:

На samovila.red., crazylady, PiaMia и 38 други им се допаѓа ова.
  2. Мечето Ушко

Мечето Ушко Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    28
    За разбивање на монотонија:)

На crazylady, pupi.girl, PiaMia и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    И одма активно ангажирана,им се најде на девојките при правилниот избор на пудри .
    Непроценливо добро :) :*

На eliesaab, jovanovska94, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Сите имаме тајни, па дури и тајна на радоста. Тајна на радоста која ја откриваме низ патувањето, низ спознавањето наше.
    Мојата тајна во ова радосно живеење е мојот микросвет. Мој свет, уреден како мој сопствен дом, со свое уредување и правила.. Свој личен простор, во кој делувам среќно, спокојно и задоволно.
    Микросветот по своја мерка функционира на фантастичен начин, со тоа што не осеќате потреба да бидете "поправувачи" на другите, на ситуациите, ил пак на светот...
    Без да го осетиме оној метален вкус на неправда ние немаме потреба да менуваме нешто.
    Ниту да бидеме умерени, умерени се до препукнување.

Колку повеќе ги правиме работите што не исполнуваат, толку повеќе тој микросвет се шири, а сите оние недоразбирања со другите и проблеми, се наше искуство . Во мојот малецок свет имам мокри исцадени ќесички од чај, многу одбиени покани за некакви дружења, многу догорени миризливи стапчиња од јасмин, околу 180 часа медитирање за 6 месеци, остварени желби, манифестации...
    Се обидувам да го држам моите"сопствени садови" максимално чисти,со било каква,можна посветеност на овој век...За да ја примам содржината и науката на духот.

Ова не е некоја "аскеза". Или отстапување од нешто(пример игнорирање на "реалноста")
    Оти ако аскезата се практикува со одредена доктринарна заднина преминува во екстаза. А екстаза доаѓа од грчкото ékstasis, кое означува истапување или отстапување. Ова го поврзувам со алхемискиот момент на Иступление,или "Иступление на металот" . Од "Иступление на металот" преминува во "Истопување,претопување на металот"и менување на агрегатската состојба на металот читај : човекот).
    Тоа е таа алхемиска спирала, од аскеза до екстаза.
    Ова е наша екстаза,наше постоење каде ние функционираме стабилно и без потреба од некој друг.
    Возбудливо исполнети и сами.
    Сами, но доволни.

tumblr_ngjegcjFsB1r4gtkpo1_400 (1).gif

На Captain-Omni, Rama, Snow-Star и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.293
    Допаѓања:
    81.868
    Тоа секогаш оди крадешкум во позадина :) , за занимација и рекреација при луфтирање мозочни ќелии. :hug:

На eliesaab, Lady Phoenix, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Gooood morning good people !!! :f:

За неколку часа треба да сум на факултет, а немам око склопено..Цел ден нема да бидам дома и не знам како ќе издржам.Си се гушкав со сестра ми во доцните часови, вчера роденден славеше.Душа моја.Шеќер.Најдоброто нешто што ми се случило во животот.
    П.С. Тортата е сон луѓе..кој сака бујрум, нека повели, хехе :^::hug:

На samovila.red., crazylady, eliesaab и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Од ФБ-кот поглупа работа нема, послебно ова:

...лепнуе слика , застаната пред огледало во тоалет од кафич (демек селфи) дотерана како селско дете за на лекар...и под сликата имаш ...
    mwa
    omg
    мече што гушка
    срцикаааа убава си
    лепотче
    и.т.н. ( да не продолжувам со лигавите пораЧИЊА од три букви и разни срциња, мечки и зајци)
    ...
    имаш 200 ЛАЈКА ...

Двесте луѓе ,,многу,, те бендисуваат....
    200 будали...

На samovila.red., Rama, crazylady и 25 други им се допаѓа ова.
  8. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    ...А да не се збори за позадината од сликата во тоалетот, каде се гледа и вц шољата. :^) Мизерија...Вришти сељачизмот.
    Забележав две кај мене во пријатели и морав да ги избришам. Понужување и за гледање е.
    Што е следно ново поврзано со социјалните мрежи, не знам, а не би сакала ни да знам, а ни да гледам.

На simoncelicius, Anabelle.Amorette, jovanovska94 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    сдк миранда твојата слика со гардеробата од мак џинс гледам на фб ја споделуваат сите, нешто како наградна игра има и гледам една другарка ја споделила и шотуку ќе и викав ејјј се знам со девојчето од сликата и ми текна дека уствари се знаеме виртуелно и тешко ќе ми биде да објаснувам оти од форум ова она и ај си заќутив :lol: како и да е се израдував кога те видов на сликата.
    Главна женска си :hug:

На samovila.red., simoncelicius, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Учење, не повторување на материјал на 3 часа до испит - левел: хардкор. Јес да материјалов веќе ми е учен и добро познат, ама да прочитав нешто изминативе денови место сега ќе беше океј. Ноооу, никако тоа. (facepalm) :party:
    Добро утро, мили луѓенца. Имајте убав ден!

На samovila.red., crazylady, eliesaab и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Направете го вашиот живот прекрасна приказна.
    Вие сте нејзин автор.
    Секој ден имате можност да напишете нова страница.

На Rama, Barbie20, crazylady и 27 други им се допаѓа ова.
  12. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Грлото од вчера осетив дека ќе ме фати... и да, ме фати официјално!

Дојдов да се пофалам. Не е нешто страшно де, такво е времево, ќе помине ама фората е што гласот ми треба за во недела, имам важен водителски ангажман. И ај, сеа ? :^)

Дај утешете ме дека ќе ми помине, вчера цела вечер со ќебенце, книга и чаеви ја поминав, и еве пијам кафенце посабајлечки ( топло:coffee: ) , јадам ржено лебче со веган путер од кикирики и бананче, си купив кило лимончиња, ама нема да стигнам да ги средам, ќе ги оставам на мајка ми па кога ќе се вратам ќе ги дрмнам. Во меѓувреме термосот си е во ред, ќе пијам чаеви успат изгледа...

Мислам со ваква контраофанзива , нема шанси да не се оправам до недела, нели ? :D:angel:

На samovila.red., Lella, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    ме изнасмеа со официјалното, иста како мене си јас некогаш цел ден чекам да се разболам, и сите ми се смеат демек добра сум ама имам претскажување оти можеда се разболам хахаахах.
    Ќе се оправиш до вечер а не до недела, слушај ме :P

На kjukli, Lady Phoenix, mirandaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Си спремив дури и топол деловен стајлинг, еј! :D Да ми биде топло и удобно.

На mirandaa, Lady Phoenix, Dzulija* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Kafetin kold i cajce mu e majkata za brzo ozdravuvanje :D

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.861
    Добро утро девојки. Имајте убав ден.

На samovila.red., Rama, crazylady и 17 други им се допаѓа ова.
  17. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Да ве почастам по повод мојот роденден:^: 22-Delicious-Birthday-Cakes-Recipes-for-the-Best-Birthday-Ever-1-620x411.jpg

На samovila.red., crazylady, Mama25 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Многу ми е смешно кога во кафич однонсо ланџ бар на менито ќе прочитам „бифтек...„ и секако висока цена. Навистина се прашувам кој по ѓаволите се осудува во кафич да јаде бифтек? :^)
    Тоа е навистина деликатесно јадење што искрено не се јаде у некој маалски кафич и некако не припаѓа во таква атмосфера.
    Али тоа ти е, се кладам дека да порачам сигурно ќе ми кажат дека во моментот немаат, така им стои само за да го краси менито, мислам big deal бифтек, шницла ќе јадам у кафич, забегана работа. |(

На 1209, crazylady, Giovanna и 14 други им се допаѓа ова.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Горки и Цреша ги имаат најфините вработени, мерак ми е да одам таму главно ради келнерите, плус прекрасна храна.
    Денес цртав сама во Цреша два саати, и ми дадоа слатко од смокви :D

Многу ми е убаво да јадам сама, да цртам сама, да правам се сама. Уште да не ме гледаат чудно кога ќе седнам сама во кафич.

На samovila.red., Rama, 1209 и 38 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.582
    Деновиве немам време многу да пишам, само ве читам. Заглавувам на работа, си идам изморена, одвај да читнам нешто тука и на ФБ. Порачувам храна, неам сили да готвам. Одам да го пробам новиот чај, па ако го бива ќе го пофалам.
    Изедов цел овоштарник деновиве. И испив. /лимони, портокали, цитрони, аронија, банани мандарини, јаколка... по не знам колку на ден. И мислам само на овошни салати со шлаг...

На Captain-Omni, samovila.red., 1209 и 18 други им се допаѓа ова.