Среќен роденден,да си жива и здрава,весела,среќна итн. Се што сакаш нека ти се исполни. А на народот можеш да им ја полниш устата дека ти е поубаво без брак. Млада си,ќе се омажиш има време.
Ti blagodaram bubache Im se sprotivstavuvam na glupavite tradicii kolku sto mozam. Se nadevam nema da me prelazat I srusat I mene kako na mojata generacija sto skoro site se so bebe vo skut
Сега кога братучедка ми се врати од моминска вечер ќе гледаме конечно филм и да заврши овој ден. Утре е сабота,почнува викенд. Добра ноќ.
Ни вечерва не можам да спијам. Вчера врти се, превртувај се, се клештев од смеење три саати. Од осмица до осмица насмевката заради преубавата вечер. Вечерва пак не можам да се соземам. Хемија, физика, флерт, насмевки, романтични песни и страсни погледи ме обземаа. Не се ни надевав дека толку брзо ќе чујам од него, но ете таман во вистински момент да ме растрепери, да не можам да се справам со пеперуткиве низ стомак. Се надевам само дека почувствува колку многу ми трепери срцето покрај него.
Кукла, ќе заќутат со време, не им објаснувај многу И среќен роденден, сите желби - до една - да ти се остварат. Сакам да кажам, колку плачковци во животов имам запознаено, просто не можам да си поверувам. Денес разговарав со една моја другарка. Пред едно 6 месеци, ја премолев да не се мажи. И објаснував дека ќе погреши. Ништо не беше како што треба. И таа на крајот, ми се налути. Денес ми се јави. О, не само што сум била во право, полошо било. Сакав да вриштам - Ти реков!! Ти реков!! Ама не, ми беше жал. Мажов ништо од ветеното не исполнил. Свекрвата е ужасна. Свекорот бетер. Золвата душка. Внуците замараат. И еден куп други бљувотини. Совет до сите: не избрзувајте. Љубовта не ви е доволна, ама за ич ништо. Спаркс лаже.
@Kukla994 Среќен роденден и се најубаво Живеј си го животот по твои правила и не се замарај другите што ќе речат.
Mi godi sekoja promena, taka I ovaa. Mi godi ovoj grad,ovaa drzava, ovoj narod I okolinata. Bi mozela da ziveam tuka. Pak sum voodusevena I se cuvstvuvam kako doma da sum. Narodot e fin, kulturen, sekoj si gleda svoja rabota, no sekogas se tuka da te pozdravat i prasaat kako si. I ne, ne se Sveganite laden narod. Mene mi e bas toplo tuka. Minatiot pat se vrativ nekako, sega tesko. Ne sakam!
Не можев да ве дочитам сите. Еден голем поздрав до сите од рајот на земјата. Да, баш рај. Чист, планински воздух, да не можеш да се надишеш, и топли бањи. Не сум знаела колку е релаксирачко ова. Целото тело ти е загреадно и топло, а со лицето надвор дишеш ладен планински воздух. Рај! Само изгледа во рајот има и разноразни инсекти кои порано не сум ги видела. Па додека го пишувам ова, седам на тераса, времето денес е сончево, нема ниеден облак за разлика од вчера, ама сепак е свежо, и благо ветерче има. Пред мене огромна тревна површина, тук там дрва за огрев, и еден огромен даб кој шушти со лисјата. Мислам дека направив 1000 фотографии. И секако, бели чудни пајаци лазат по дрвената маса. Да, исто има и една страра мачка која се пика во нозете и се милува. Што реков, рај!
@Kukla994 Нaјсреќен некa ти е рoденденoт. Ти пoсaкувaм убaви мoменти и среќa вo секoе пoле oд живoтoт. И не ги слушaј другиве штo збoрaт. Имaј убaв ден.
Сдк. Ја и мој кревет смо јако заљубени но аларм ина нешто против наше везе...поздрав до сите што спијат,се приклучувам во таа група...
Времево ветува сончев студен ден, ако бе убаво ми е. Ќе си го земам џемперот и ќе шетам. Чуството кога посабајлечки ќе седнам на кафе со другарката која многу ми значи, така ќе си муабетиме додека сончевите зраци проѕираат и ни бодат в очи.. имам многу да се искажувам .. ама не сега секој поминат ден и изгубена ноќ сум се повозбудена, стрелките од часовникот чукаат се побрзо а мојава возбуда во гради расте, уште само малку и студот и осаменоста ќе ги фрлам од тераса.. сонце ќе ме огрее, зрачам луѓе
Чај со рум, само колку чај, а колку рум е прашањето Инаку, СДК дека дел од каква е состојбата на една земја се познава по тоа како живеат нејзините славни личности.
Од каде им право на луѓето да се мешаат во туѓи животи? Што ги интересира се и сешто за мене?!?!?! Никогаш не сум им се мешала а ниту сум била искрено ни премногу заинтересирана.Не ве прашувам ништо, не ме прашувајте ништо.Моја работа и на сопругот е кога ќе имаме дете, каде ќе решиме да живееме... Колку и да мислам дека не сум под влијание на нив, некаде во потсвеста се таложат муабетите и од мене прават нервозна личност. Доста ми е од тие животни прашања, кога ќе дипломираш, кога свадба, кога дете, кога второ дете, нема да ме изненади следно да биде кога ќе починеш. Жално е ама вистинито!
Го чекам понеделник со огромно нетрпение. Едвај чекам да заврши викендов, waaaa Како тинејџерка погодена по првата љубов се чувствувам. Не спиев цела вечер, односно спиев од 6 до 7, со паузи. Насмевка имам поголема од сонцето денес. Еј, можеби конечно реши да ме огреат неговите зраци. Како на некоја дрога да сум. А всушност не ни знам како е тоа, ама според слушање за нрјџинте ефекти баш така се чувствувам. Лупа ли лупа срцево, ќе ми излезе од гради. Сѐ што сакам е да танцувам со него... до бесконечноста. Океј, се шфркнав, јасно е. Ми се откачила некоја даска во глава. Разбирливо е, одамна не ми било убаво, одамна не сум била среќна, па сега хистеришам. Ај, мислам дека е време да престанам. Бидете ми поздравени, искористете го сонцето денес. Мене веќе ми грее во душата.
Најубаво на свет е будењето во слободен ден.Седам во пижами,јадам остатоци од претходната вечер(денес мнјами пица) и пијам кафе сама со своите мисли. За кратко ќе одам до парк,од пред половина година некаде имам кученце и обожавам да го штетам и да го гледам како си игра со другите кучиња во парк. Има нешто толку смирувачко и весело во тоа.
Денес максимално ќе уживам во преубавата Прага. Овој град воопшто не е досаден за мене.Размислував и решив Прага. Иако кога им кажав дека ќе одам имаше реакции пак?? Како не ти е досадно ?? Епа ете не ми е. Преубав град,преубаво место за мене. Тука максимално уживам,се релаксирам,не се замарам.