Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Aко се однесуваше ова на мене, си можел да ме тагнеш.
    Не мислам дека ова твоево е некој мува па да ја бркам, можда мушичка, ама тие едвај се приметливи. Немам фб за да мислиш дека се најдов засегната. Меѓутоа и кога имав не дремев онлајн, како што практикувам и сега на форум за во случај да мислеше и на нас скриените на форум. Затоа и пишав дека мене ми нема логика твојата логика, си помислив дека можеби ќе ти помогне да ја најдеш и ти....

п.с. ти вака ја бркаш?

п.п.с. Имаш лајк за постот пошо точно е дека секој си ги брка мувите од капите. Па кој побогу би сакал да му се мота мува ноколу? ;)

На Captain-Omni, Marossa, tessie и 12 други им се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Мала е користа од очите, ако умот е слеп.

На purple..m, Annath, Snow-Star и 14 други им се допаѓа ова.
  3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.474
    Допаѓања:
    34.083
    Ќе ви кажам една интересна случка шо тато ми ја кажа од работа некој колега таму.
    Отишол колегава на матичен кај преглед.Отишол шо отишол и на јакната имал од првутот тро отпоќе така. Човекот не се протресил паленио ко шо треба.Докторкава го прашала:Абе ти се тресиш некогаш?А овој:Да,да најпоќе зимата кога ќе ме фати настинка тогаш и треска имам и ми студи па се тресам....
    :rofl::whew:(facepalm)

На samovila.red., Marossa, Avokado и 6 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ми недостига она време мали кога бевме, кога беше ладно, па се пикнеш под ќебе и земеш една книга и ламба и си читаш. Си правиш шатор од ќебе, сам до тебе имаш чајче или млеко во пластична чашка со сламка. Така се чувствувам оваа зима како мало дете и ми доаѓа да си се пикнам под ќебенце, да си земам ламба...но сега ламба може да ми биде и самиот телефон, но така се губи смисолот.
    Повеќе сакам неделно да се излежувам во кревет, под ќебе и со чајче во рака.
    Така ладно си мава.
    Сношти Скопје блескаше од мраз.
    Жалам што пребрзо ги пораснав годините, барем да си останев мало безгрижно дете.
    12046958_1722350001326280_7305527646948718469_n.jpg

На samovila.red., eliesaab, YoungandBeautiful и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Како си ја накитив елката абе убавини:inlove:
    Во овој период од годината домот е многу поубав, блеска.
    Се чувствувам многу уморна. Се бутнав во најудобното ќоше, си сварив кафе и сега пари да ми даваш не станувам.
    Планови за нова направени, договорено е се, сега чекам само некој да излезе со некој бисер на мудроста па да отиде се во вода. Секогаш е така, не ми е реално годинава волку брзо и лесно да поминеме . Па ич не сум се понервирала, нова година ли е што ли е :D

На eliesaab, Lady Phoenix, Crna Dama и 10 други им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Има нешто поглупо од тоа да си женско? Не....
    И после рамноправни биле машки и женски...да, секако.
    Ајде кога имаш добиено, патувај од сабајле во друг град, биди цел ден на нозе, оди де ваму де таму, трчај на сите страни, немаш време ни до вц да појдеш...ќе успееш? Нема, ќе умреш од нервоза и болки во стомакот.
    Мора да најдеш вц, мора да промениш влошка/тампон инаку инфекција ќе развиеш. А ако си машко, и да не најдеш вц, не е проблем.
    Кој раѓа деца? Кој трпи неподносливи болки? Кој носи дете на свет после 12 саати седната на бокс, со огромни болки и на кој му текнало од персоналот си влегува и ти ја гледа цела интима?
    Машко може кај било да застане да се измоча, а женско? Машко може и да пцуе по улица и свашта да прави, и сите ќе речат ајде машко е....а женско малку чудно нешто да направи и сите ќе речат аман женско си, пази малку...
    Ако има 100 девојки абе цар е, а женско ако има 100 машки курва невидена.
    Женските се понежни, послаби, не ги бидува за спорт, за политика...а машко за се бива (facepalm)
    Не можам да се нервирам веќе, ама мразам што сум женско, дури и природата е против женските....се е направено за женските повеќе да се мачат во животот.
    И не рекле за џабе, кога ќе се роди женско и стреите плачат. Баш за плачење е.
    Крај.

На samovila.red., hermosa, YoungandBeautiful и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @JollyGirl Природата не е против женските, туку уствари ти докажува колку е голема твојата способност. Останатото- малограѓански муабети и закоравено општество, уназадено 1000 години, од кои не треба да си дозволиш да бидеш ограничена. Не сме еднакви бидејќи од вакви ставови, поголемиот дел се потценувате.

На eliesaab, Annath, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Она кога си таман пред завршување на нешто што си го рачунала за досаден дел од рутина, и токму сега сфаќаш дека си се навикнала на истото и ќе ти фали...
    Колку е само точно! 8-|

На samovila.red., FridaKahlo, purple..m и 34 други им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.786
    Го знаете она кога самите на себе ќе си удрете шлаканица. Да, да точно ШЛА-КА-НИ-ЦА. Чист self -slap....
    Е вака ми треба за да се сетам каква глупача сум испаднала... Сега ќе се освестам...
    Нема повеќе..
    Редно беше...
    Промена, промена, промена....

На samovila.red., eliesaab, purple..m и 18 други им се допаѓа ова.
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    многу ми е тешко незнам што да правам ке полудам вака;(;(
    другарките си имаат дечковци ретко кога комуницираме;едноставно нема на кого да му се доверам
    сите околу мене се заљубени;(;(а јас ем без дечко, ем без другарки:(

На Crna Dama, GirlLove и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Дарче,Дарчее,Дарчее!!!!Не го следев шоуто..Боље да не победеше оти сеа ќе не знаат како нација чиј многу битен к*р фактор од човек не претстави и победи во најдебилското бадијалџиско шоу!Е алал!Голем успех...Коју послуку порати..Леле Драгаааан многу сум возбудена!:$:$

На Winter Lady, Mr. Right, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хахахахахаа царицаааа не туку драпај колциии

На Be-yO-nCe и Crna Dama им се допаѓа ова.
  13. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    17.201
    Веќе подолго време како некоја грутка да ми стои во грло, ми се стега душава... Не можам да ја проголтам, а во исто време не ми дава да изустам збор... Мразам разделби, мразам збогувања... Преемотивно ги поднесувам, можеби претерувам понекогаш, но не знам како против тоа... Гушкања, бакнежи и солзи, и огромна празнина и немир после тоа, се затворам во својата школка со исчекување до наредната средба...

Годинава така ми почна, а така и ќе ми заврши... Сите некаде ми заминуваат, заминувам... Ги испраќам, ме испраќаат... Ги пречекувам, ме пречекуваат... И се така одново и одново... Сите со своите сонови, сите со својата потрага по остварување на истите, по парче среќа... Не остана тука веќе надеж дека ќе е подобро па да им кажам да останат, да не заминуваат... Зошто и јас го правам истото...

Единствено што ми останува е да живеам за моментите кога сите се собираме на купче, споделувајќи го пропуштеното, идните планови и желби, надевајќи се дека еден ден ќе не огрее силно сонце и ќе се вратиме таму од каде што тргнавме...

На samovila.red., Ivy89, Captain-Omni и 14 други им се допаѓа ова.
  14. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    660
    Како вие би реагирале кога вашиот сакан ќе дојде неочекувано на врата со плишано меченце.
    Така денес, сама си го пиев утринското кафе и тој ми ѕвонеше на домафон.Ја отворив врата и гледам прекрасно кафеаво мече.Се изненадив.
    Душа моја...
    Малце е сеуште настинат. Ама во споредба каков беше...
    Денес шеткање во парк и ручек кој го зготви дечко ми...
    селектиран еден од најубавите денови во мојот живот

На purple..m, Marossa, YoungandBeautiful и 11 други им се допаѓа ова.
  15. danche86

danche86 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    35
    Ima li nekoja devoka od Skopje sto bi sakala da se druzime,se cuvstvuvam ocajno nemam nikogo bukvalno sum sama na ovoj svet a mnogu mi fali nekoj za kafe,muabet druzenje,izleguvanje...;(

На s&s, buba4e89 и Avokado им се допаѓа ова.
  16. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.064
    Од каде вакви глупави мисли ?се чудам еј ,зошто мислам што мислат другите за мене ? еј соземисе бадијала мислам никогаш нема да погодам што мислат ,и дај не не замарај со тоа веќе што сака нека мислат и така не е важно глеј си го животот не се сите фокуси свртени кон тебе .Е ајде тоа пимина иде периот кога не знаеш што да правиш со животот и незнаеш кај тераш ,дефинитивно сум за на психолог ,оваа негативна енергија изби како некој вулкан .Секој ден почнат од ново со нови мисли но секој ден таа страница како да ја кинам и се да почнувам од почеток и повторно од почеток и стојам на тој почеток како некој друг да чекам да ме води во животот а таков непостои ,животот некогаш се замрзнува од толку многу мисли измешани на крај чкртаници во главата :?::?::?::?:

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Сдк
    Жените секогаш го вардат преоритетот за другите а ретко кога за себе, секоја жена би требало и покрај големата животна турбуленција да си ги пронајде своите макар и 30 минути за себе и своите потреби лично и персонало за својата сопственост и себе си.
    Може кремата, кадминот, пудрата, маникирот, косата, облеката не се приоритет во животот но и те како се "неважни ситници" коишто се голема мотивација и кураж за исполнетоста и убавината како врз физичкиот аспект така и врз психичкиот. ;)

На purple..m, DVAANGELA, YoungandBeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Погодете кој влезе во финале на блогерскиот натпревар! :D

На eliesaab, purple..m, Annath и 47 други им се допаѓа ова.
  19. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Има моменти кога осеќам дека правам нешто лошо, но сепак го правам тоа.
    Пример денес, бев скоро сама дома, си поставив на рает да си јадам ко опа, како порачан дедо ми.И седна да јаде со мене.Па луѓе тоа мљацкање со уста не можам да ви опишам какви нагони ми ствара, и не само од него сите мљацкаат, сите сите.И толку си реков.На најслаткото станав и заминав в соба со изговор дека доволно сум јадела.И сега ете чекам да дојади за да седнам јас повторно.И лошо ми е, си замислувам како и јас кога ќе бидам стара така ќе ми прават, ќе бегаат од мене.Ама не можам, полошо ми е да јадам и да се гнасам од јадењето што го јадам, и така наместо во стомак цело јадење во нозе да ми замине(што би рекла мајка ми).
    И потоа се лутат кога јадам сама и не прашувам никој.И затоа мислат дека сум самобендисана и саможивна.Шта чеш, јаче је од мене...

20. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Биди колку сакаш убава и дотерана кога немаш ни однесување ни карактер.

На samovila.red., blueberry93, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.