Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.279
    Толку е тешко да се прифати дека сите луѓе се луѓе пред се?
    Океј, до сега ми се гади само од еден човек. Еден. Толку. И тоа тој сам си го донесе, јас не би имала одбивност кон некој кој со своите дела нема да го направи тоа. Ама да ме прашаш шо бил тој кој бил турчин и прифатил Христијанство? Па човек. Шо ќе биди.
    Мислам дека добив шанса да се зближам со мајка ми и ја сје*ав фино. Ѝ зборав за мојата верба во рамноправност и демократија и сега гледа вести и ме игнорира. Па уз пат ѝ споменав дека веројатно нема да стапам во брак, а дури и да стапам не би правела голема свадба.
    Мислам дека се прашува кој ген сум го фатила.
    Сега сакам да вмешам малку и политика. После толку убедување сосебе, ова мое второ гласање, нема да гласам за Волдеморт. Ќе гласам против полошото зло кое овој период го препознав во едната страна.
    Малку релаксација:

:music: :music:

На kjukli, DVAANGELA, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Тоа те прави практичен,неискомплексиран,а не прост;).

На referentka, Lady Phoenix и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    да , ама сите македонци што се таму ме познаа...:rofl:

На DVAANGELA, referentka, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    undercover cop8)

На Lady Phoenix и ninja35 им се допаѓа ова.
  5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    Прв пат во животот имав убав прв ден на работа , и ми ги надмина очекувањата во секој случај . Се осекам таман искрено ... :wasntme:

На Elena69221, Rama, BoneMachine и 5 други им се допаѓа ова.
  6. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Некој да ме праша за годините ќе кажам 18 и ќе се замислам,додади уште 6,ете толку имам,но сдк дека се чуствувам како да имам 18,20.А пак за 10 години,не можам ни да се замислам каква ќе бидам и каде и што.Не размислувам ни за староста,живеам само во сегашноста.

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.198
    Мајка ми и татко ми се многу едностави луѓе. Едноставно цел живот си терат,со убави муабети,многу работа,остварување на некои нивни замислени цели уште од кога биле помлади па се до денешен ден .
    Како и секој родител што посакува убавини за своето дете така и моите за мене и сестра ми. Никогаш не сме биле скратени од нешто т.е онаа основното и колку што дозволува џебот се разбира,но секогаш сме имале се неможам никако да се жалам :)
    Како што велат старите колку ти е долга чергата толку ќе си ги пуштиш нозете. :)
    Се радувам што израснав во едно убаво семејство,опкружена со многу љубов и пред се голема подршка во се.Родител ако не ти помогне кога ти е најтешко никој искрено нема да застане позади тебе :)
    Вчера им беше 25 годишнина од брак :) Им посакав да доживеат најмалку уште 25 години во брак па им ветив златна свадба на моја сметка :lol: Мајка ми ми посака да си доживеам 3 па дури и 4пати по толку :angel: (дајбоже :inlove:)
    Сестра ми ми даде извештај денес се до детал ми раскажа :lol: Отишле синоќа во друг град на вечера,се дотерале и заминале,се вратиле доцна ... изгледале како заљубени тинејџери :lol: и да ви кажам многу ми е криво бе шо не ги видов баш вчера како изгледаат :D
    Да ви кажам многу се радувам ,се радувам затоа што се среќни после толку години и секогаш се еден до друг во секој момент .

На 1209, Daydream, Elena69221 и 48 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Дечки страна некоја да ми кажите песна од јутјуб како да ја направам караоке :?:
    итно ми е :worried:

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Го викаше пијаница.
    А тој само беше пијан
    од љубовта кон неа... ♡

На Eli23, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  10. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Се претворив во чудна личност, не знам дали е поради работите кои ми се случија или поради себичните луѓе околу мене. Некогаш сочуствувам на туѓата несреќа, некогаш ми е сеедно, а постојат и денови кога не сакам ништо да знам па се изолирам, бидејќи така поубаво и побезбедно се чувствувам. Дали ова ме прави себична личност? Не знам, а и не сакам да знам. Кого не го интересира за мене, нема да ме интересира ниту мене.

На Rama, Abril, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.167
    СДК... Тоа што најнепосредно може да ве усреќи е способноста на умот.
    Добра особина што сама по себе е награда за вашата животна ориентација.
    Кога ќе научите да развивате ведрина во себе ќе знаете да ги разликувате приоритетите од баналностите.

На Ketchup, marama, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.296
    Допаѓања:
    81.871
    Паузирам random плејлиста и вадам слушалки од уши за да си се изнасмеам онака слаткичко „хихихихихих“, додека си евоцирам исечоци од еден фин, радиофоничен глас.
    Читај ми глупост од типот месечен хороскоп и гледај како се топам ко сладолед на собна температура. :sun:
    Сериозно, не знам чуму ни е факултетов, кога очигледно на крај ќе отвориме talk show или клуб на радиофонични гласови, па ќе си зборуваме така до недоглед.
    Ако не друго барем ќе си исполнам уште една желба од детството, многу сакав да бидам радио водител. :)

А така ме разочара еден професор денес со многу млитав муабет дека требало да бидам професор. Наводно, сум имала некоја таква аура, па луѓе ме слушале со леснотија. Вештица бе, маѓепсувам луѓе со звучни бранови затоа што ми се може. :emo:
    Професор, жими нешто. Дајте ми само да си зборувам онака без обврски, ми потребале ученици како обврска плус во животов, посебно ако се удав ко мене и доаѓаат пет пати во текот на денот за консултации.
    Имам малку очобол од неспиење и пеперутки во глава од мислење (на) глупости. Глупости!
    Ама битно налакирана сум и ми фали уште едно прскање така со нежен прстофат од омилениот парфем, за...што знам, веројатно за полесно да ми оди меморирањето информации за испит. :!:

На 1209, marama, Lella и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Зборот е како огин кога ќе се изговори, или ќе донесе топлина или се' ќе изгори!

На PiaMia, Ketchup, marama и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Се ближи роденденот на мојата најмила внукичка да едвај го чекам да дојде,ајде уште само 3 дена останаа,како и секоја година најубаво си поминувам бидејќи тогаш сме собрани сите заедно со моите најмили,кога ги гледам колку се само среќни душата мие полна со радост,и среќа,како да не бидам среќна и што повеќе сакам па ништо нормално.Нека ми се живи и здрави само друго ништо несакам ти благодарам господе за оваа среќа нека потрае уште долгоо.

На Rirri, Rama и natemila им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    99.665
    Се разочарав длабоко на полето кое треба да биде животен двигател, ама ете, само ден после тоа добив повик, па покана на скајп, интервју, а сабајлево и договор на емаил. Нека се угоде, да се мрдне од мртва точка секогаш е подобро од ништо. Од нареден месец и јас ќе се потсетам како беше тоа кога работиш и си корисен. И ќе им се откачам од грб на моите, за тоа сум најрадосна!

Само духот малку да ми се крене сакам, чувствувам како деловите од телото да ми се ампутирани и не можам да си ги изнасоберам и составам пред да станам и правам нешто. Млитавост , безволност... само би лежела да гледам во една точка. Ама ќе се совземам, можам ! Морам !

На Ketchup, marama, Lella и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    После 5 дена грип , со 39 температура ,кашлања, главоболки,чуда,дојде дечкото да ме види (изненадно ) и патем реков да му ги дадам картончињата од пошта со моја лична карта да проба да ги земе пакетите ,нели рок тече. Ете така како зомби , мрсна коса ,бушава,бледа,со подочњак до колена,како што се симнувам по скали ,гледам толпа народ и вперени чудни погледи у мене. Оуууу јее ,па тоа се моите комшии со кои делам ист влез 6 год а незнам никој! Гарант си рекоа : "греота девојчево , од тешки дроги се лечи" . Ми е гајле и онака се "опак фаци" беа. Битно си ги добив пакетите и да си продужам да боледувам до крај херојски ,ама утре со измиена коса! :tmi:
    :muscle:

Последна измена: 11 февруари 2016
    На muchacha_a и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    На Ketchup, Lady Phoenix, Priroden и 5 други им се допаѓа ова.
  18. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Оној што се богати на туѓи солзи, никогаш нема да плаче од среќа!

Признавам, украдено е но морав да го пишам!

На anel, Rama, samovila.red. и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Честитки! Браво за успехот! Се надевам и јас вака еден ден , за B1 :lol: И да си бегаме Германиите :wasntme:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    Ако другар ти загрижено чека резултати од ХИВ тестот, кажи му "биди позитивен".

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Umbrella22, sweetgirl358 и 22 други им се допаѓа ова.