Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Викенд било па што ако е викенд.Од домашна атмосвера со другарка и сестра,од муабетче,кафенце,благичко си нема поубаво.Мераци бе мераци.А утре св.трифун ке си го прославиме :d::d::d:

На hermosa, mirandaa, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    СДК само што станав од мојата попладневна дремка, толку, не ми текнува ништо друго што би можел да кажам.

Btw си ја пуштив Bone Machine за добро утро. :)

На Ketchup, Anabelle.Amorette, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Она кога ќе си направиш пилинг со кафе, па ќе ја пожолтиш кадата ни солна киселина не ја спасува. Ќефови сум, ама кој ќе ги слуша :^)
    И тогаш.... :D:D:D

12705373_10153329732050895_780211577807232686_n.jpg
    Сабота децоооооооо!!!!(hollest)(hollest)(hollest)(hollest)(hollest)

На Rama, theowndemon, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Кога ќе планирате да земите куче без разлика дали расно или нерасно, мора да сфатите дека кучињата можат да живеат до 15 години. Дека се живи суштества кои многу сакаат и се приврзуваат. Дека од моментот кога ќе го земите вие сте му се!
    Како така ги оставате не можам да сфатам. Ако не мислите да се грижите за него цел живот подобро ич да не земате.
    Јас кај и да се селам, ќе дадам се од себе Марли до мене да е. Кога ќе помислам дека сакам да бегам од тука прво на него помислувам и со него до мене се замислувам.
    Марли ми е дел од семејството и најдобар другар. Дај Боже да ми е жив уште многу години и да си го носам сегде со мене. :l:

На purple..m, vitamina, Anonymous-Mr.Known и 28 други им се допаѓа ова.
  5. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Вчера не само што ми беше омилен ден, ми беше и роденден.
    Вчерашниот ден, ќе го паметам- засекогаш.
    и морам да го споделам...
    Станав во 6 часот. Денот ми почна со проверување на телефонски пораки и одговарање на фб.
    Ме тагнувале на инста итн, итн...
    Потоа, се туширав и го пиев моето кафе набрзина. Се облеков во омиленото зимско фустанче. Потоа појдов во канцеларија, никој немаше...по 10 минути ми стасаа цимерките и најдобрите колешки...со букер во раце. На пауза сите ми честитаа.Како часот поминуваше така дечко ми немаше пратено порака, се немавме ни слушнато.
    Потоа со колешките појдовме дома кај мене, порачав пица, подоцна му кажав дека ќе ја земам тортата. Во 17 часот иди дечко ми на врата, со огромно мече, со чоколадна торта во форма на срце од канела ( на тортата среќен роденден љубов моја пишуваше ) а до тогаш го барав 3 пати и ми кажа дека иди кај мене и среќен роденден и мн деловно ми се понашаше. Не сакав да се нервирам. Хаха, колешките не ја пробаа тортаа ни мојата ни од дечко ми.
    Во 20 часот ми дојдоја и други колеги од работа, пријателки, роднини и познаници што ги знам одамна.
    Потоа пак дечко ми исчезна ама дојде и пред сите ми подари ланче златно со привезок на детелинка.
    Онака во позитивен шок сум сеуште :)
    го обожавам...
    денес одев и лутав од продавница до продавница.Потоа седнавме со една другарка на кафе..
    и на крај му купив перница дормео за утрешниот празник :D
    затоа што тој прави јас да се чуствувам како секој ден да е ден на заљубените и љубовта.
    Го сакам најмногу :) !

На SV1911, Winter Lady, SimonaTino и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Истово и јас го приметив, ама баш истото. Точно во 10 до 8 денес бев на нога без аларм, без ништо!
    WHYYY?

На SV1911, Ketchup, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Sakam da kazam..
    Deka si kupiv nov laptop i mng sum srekjnaaa :D :P

На theowndemon, GirlLove и Crna Dama им се допаѓа ова.
  8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    34.170
    Во пресрет на денот на затресканите,сакам да изјавам дека јас и мојот Asus laptop многу добро се согласуваме и утре ќе си се лофкаме како знак на едногодишната љубов што ја развиваме се повеќе и повеќе.
    Лобоф си е лобоф :l:

На hermosa, GirlLove, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Идеме еднa дo другa дa гo види. Знaеше декa се врaтил и беше скoрo сигурнa декa ќе биде тaму. Кoј би рекoл декa пaк ќе се сретнaт?
    Пoминaлo извеснo време, aмa им беше дрaгo штo им се сретнaa пaтиштaтa, нaвидум случaјнo. А јaс ги гледaм oд стрaнa и се смешкaм.
    Сaкaм кoгa се oсеќa oнa присуствo нa невoљaтa штoтуку влезенa у сoбa, a oсoбенo сaкaм кoгa невoљaтa ме држи мене пoд рaкa.
    Интересни причи...
    Зaтoa штo се интересни, некa им мaлку турбуленции :angel: .

:beer:, дo следнaтa им средбa!
    Следен пaт, не чекaјте тoлку дoлгo ;)

М, :makeup:

На vitamina, kim.k, hermosa и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Во дневно-политичтата ситуација каква што е сега ако ништо друго секој ќе се сретне и ќе научи што е јавен обвинител. какви фунцкии има, правни и политички термини како и доста практични функции.. А да не го заборавиме и тактизирањето, управувањето на масата, вешто извитоперување на информации за контролирање на јавната свест.

Со тек на време како публика стануваме се позрели и позрели од тоа што го искусуваме секојдневно безразлика дали сакаме или не.

На крајот од денот секогаш може да се најде поука од нешто, само треба да ја видиш :D

ПозЗ3³ ®

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Ние празникот го дочекуваме во Маврово.

12. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Среќен Валентин! :l:

На Avery, tirkenbal, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.332
    Neshto zatishje pred bura da ne se sprema :D
    Slabo ve ima,pocnavte so slavenje?!
    Blaze vas ako da :D
    Ajdee de ,vikend e doma sum ,nemam decko koj mi e kriv,ama zatoa ke si slavam Sv Trifun za nekoj saat so drugarkite,vo domashna atmosfera ke se isturime od pienje;) i ova e ljubov :D ama ke nema crveni rozi,mechinja i sl8)

Последна измена: 14 февруари 2016
    На 2212, purple..m, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846

И тоа е лјубов :lol: и со другарките ке си поминеш убаво :D:) :*

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ма дали било Валентајн, дали Трифун јас на Самарџиќ бев и си поминав одлично, се изнаиграв, се изнапеав со другарки, мавнав некој коњак и сега затворена пица од Тохе, боли ме уво за све моментално.
    Е така тоа сакав да си кажам.:D

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Бев од 12 до сега во биоскоп го гледав dead pool малку се измачив со синхронизацијата на германски ама топ филм, се изнасмеав.

На Sunshine.Sunshine и BoneMachine им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Неостварена желба ми е да ги посетам Шпанија и Италија. Според мене најпрекрасни земји, што нудат баш многу за туристите. Сакам да појдам, да се изнашетам таму и да не можам да им се наситам на сите тие градби, споменици, локалитети (посебно во Италија)...Па тие плажи, па едно крстарење кога ќе му удрам, па тие дискотеки, па тој ноќен живот.....После сакам да појдам и во најобични населби кај што си живеат најобични луѓе, сакам да ги видам нивните култури и секојдневен живот од многу поблиска перспектива (а ова повеќе се однесува за Шпанија).
    За во Италија имам повеќе шанси да појдам, пошто таму имам тетка, а имам и другарка што се пресели со цело семејство пред неколку години во Терамо :inlove: Од Шпанија немам некои познаници, ама не губам надеж.
    Копнеам за да ми се исполни оваа желба, посебно за во Шпанија (не знам зошто толку многу ме привлекува оваа земја, може ме посвоиле моите од таму ама не ми кажуваат :?:). Се надевам ќе ми се пружи прилика во идно време па да си ја исполнам душата.
    Толку имам читано за нив, филмови гледано, слики копано од сите страни што веќе си ги чувствувам ко мои 8-| :?:
    Ајде не губам надеж и ќе бидам упорна за исполнување на оваа (или овие) желба/и, а следни на листа чекаат Англија и Франција (за кои и не копнеам баш многу многу како за првите две, ама не се за потценување).
    :sun::inlove: Ах, кога ќе дојдат тие денови...

На vitamina, Mama25, Sunshine.Sunshine и 8 други им се допаѓа ова.
  18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Собирај пари, за многу малку можеш да одиш и во Шпанија и во Италија со Визер.

Го чекам вторник со душа. :inlove: Barcelona, I'm coming back!
    Call me crazy, ама толку многу сум расположена што во овие ситни часови пеам на цел глас и ме слуша цело маало. Ај, сабота вечер е. :lol:

На vitamina, Priroden, Rama и 16 други им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Собирам ама ќе излезе нешто и заминале парите, пак собирам пак друга работа ќе излезе и ете пак заминале :!:. Ајде здравје, ќе биде еден ден...
    А ти стварно одиш за Барселона или ми праиш мучки сеа :lol:
    Се зезам, ако одиш стварно најубаво да си поминеш, да се изнашеташ и да се изнауживаш :hug: И да ми ги поздравиш и луѓето и земјата, и кажи им ќе им дојде и jollygirl во иднина :makeup:

На Bozica1980, Someonespecial и kjukli им се допаѓа ова.
  20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    :beer:(hollest):drunk::music:
    Сега се прибирам дома, после дооолго време се чувствувам како тинејџерка. Алиштата ми мирисаат на цигари, ушите ми зујат а креветов изгледа се врти :wasntme::dance:
    Прва ноќ без син ми, ми доаѓа да одам и да си го земам да се гушкаме, ама ќе издрши срце јуначко до сабајле.:sweat:
    Лека ноќ девојки, сонувајте :mm:|-)

На vitamina, Mama25, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.