Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.221
    СДК има луѓе по форумов, сами си ги креваат акциите, а такви пак нај ме нервираат.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Колку сте гадни, значи да му се повраќа на човек од вас.Им помагаш да се вклопат, тие не го ценат тоа.И па уште крив те прават.Епа не ќе играм така следен пат.Одјебете бе :puke:

На deskarada, Rama, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Ууффф, уфффкам кога се ослободувам од инфантилни деструктивни обрасци на однесување, прикажани од повеќето како пожелни, на некој начин. :|
    И така, со леснотија се опуштив, после збунет период и деконцентрација ... успеав!
    И она кога ќе ми се разбистрат мислите и желбите, кога ќе откријам кои се всушност мои, а кои полека, суптилно се всадени од малиот мозок.....
    Е тогаш, во истата секунда ги исфрлам од системот.

Сакам кога ќе ми се надиплат импресии, искристализирани, тогаш се враќам на важното и го игнорирам неважното.(y)

Сакам боја и мирис на лимета.
    Сеа ќе запалам стапчиња од цитрус.:f:

Бистра глава, ама многу штуро и голо се осеќам без winged eyeliner. :rofl:

На theowndemon, DVAANGELA, Lella и 6 други им се допаѓа ова.
  4. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Стигнавмее :party: Патешествија уште од кога стапнавме надвор од аеродром. Утнат воз, промашена станица, згора на се мапата погрешна па се симнавме на 45 минути пешки од смештајот. Среќа сретнавме полицајци прашавме за насока, правец такси и некако стигнавме. Утре ќе се чудиме кај сме точно.
    Битно во Барселона смеее. ^_^ Скоро два саати патувавме пат од 40 минути. |( Ама ама, утре кафенце на тераса со поглед на море имамеее. Хохохо
    Да ги пофалам Визер, летот беше на време и одличен.
    Отидов јас на спиење, добра ноќ. Убав ден утре! ♥

На purple..m, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, galapce и 41 други им се допаѓа ова.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Мене ми рекле на Елена Ристеска, Јелена Томашевич и Ина.... (facepalm)
    Ептен си личат и трите....упм

6. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    :l::l:Само сакам да кажам дека сум многу среќна,и да се заблагодарам на другарките за прекрасната вечер ве сакам највеќе срцки мои :l::l::l:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Некои навистина ќе зажалат за погрешните чекори.

На Rama и Summerlover им се допаѓа ова.
  8. flavor

flavor Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    235
    Od koa ne sum bil u nekoja golema diskoteka, onaka da se iznaigram.

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    И кога сопствениот родител те потценува и не верува во тебе, што останало за другите :)
    Утрово со кафето седам со татко ми и го прашав дали знае кои се условите за полагање кола и колку пари и наместо одговор добив: Хаха кај ти ќе полагаш кола, не можиш ти тоа, не е за тебе :^)
    Да ви кажам искрено и кафе ми се одмили и и денот ми се расипа и желба ми се уништи..
    Ај чао :|

На Trnche, Giovanna, buba4e89 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.199
    Многу е убаво кога некого ќе расположиш со некој свој муабет,кога се смееш и кога споделуваш позитивна енергија наоколу, но уште поубаво е кога знаеш дека некој е среќен а причината за тоа си самиот ти ^_^

Среда одсекогаш ми бил убав ден затоа што секогаш многу бргу ми поминува и се ближи викенд :lol: А овој викенд најверојатно ќе биде викенд кој ќе треба да го паметиме засекогаш :tmi: :inlove:

Имајте убав ден :hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, galapce, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Чудно е како блискиот пријател ти се претвора во пријател.

На Srckata28, blueeparadise, lovemme и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК од постапките на некои луѓе ми е бљак...

На Rama, theowndemon, Viktorijaaa5 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    @Kukla994 да ти кажам нешто во врска со пеперутките, на факултет имавме книга "Ние врапчињата" од Јован Радичков,многу интересна книга имаше и за пеперутките и вели вака "пеперутката не лета по свои правила, туку лета високо па паѓа надолу, па прави свивка, па лета вдесно де влево а кога се спушта на земја небаре си мисли дека е камен".
    Потоа продолжува ..."многу тешко да фатиш пеперутка во секој случај може да те направи мајмун и да ти избега".
    Па така и пеперутките чувствуваат нешто во своите стомачиња и кога бегаат од врапчињата бидејќи тие се прехрануваат со нив.

На theowndemon, Kukla994, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Понекогаш, од премногу желби не знам што да посакам..

На galapce, kim.k, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Сакам да кажам нешто за сите оние „добричини“, чија животна мантра е „Не се исплати човек да е добар“ или „Доброто не се враќа со добро“ – нешто за што постојано кукаат и се жалат. Сигурно познавате некој таков во ваша близина – или и самите сте такви.

Мислам дека овие луѓе баш и не ја разбираат дефиницијата за тоа што уствари значи „Да се биде добар човек“ или „Да се направи добро дело“.

Прво, како воопшто знаете дека сте добри? Некој ви го кажал тоа или можеби со многу самокритичност и интроспекција сте стигнале до ова епохално откритие? И што е тоа толку добро што сте го направиле, за да воопшто и се осмелите да си придавате такви епитети и доблести самите на себе?

Второ, што значи тоа „Не се исплати“? Да се биде добар не е опис на работно место, професија или платена функција, за да подразбира дека вие ќе добиете некаква компензација за возврат за вашата добрина. Кога е човек навистина добар, тоа не може и не треба да се исплати – затоа е и толку тешко и толку ретко.

Истото важи и за доброто дело направено кон некој друг. Доброто дело треба да претставува награда и задоволство само по себе, а „се исплати“ така што добивате среќа и внатрешен мир. И тоа се единствените придобивки кои треба да ги очекувате од сопствената добрина.

Ако направите добро дело, ама за возврат очекувате другиот да направи нешто за вас, тогаш тоа не е никакво добро дело, туку едноставна размена на услуги. Дури, и полошо е од ова.

Кога се работи за размена на услуги, и двете страни знаат точно што се очекува од нив. И искрено, повеќе претпочитам некој у фаца да ми каже „Слушај, ќе направам тоа-и-тоа, ама ти да ми го завршиш ова-и-ова“, зашто точно знам на што сум, неголи некој да ми глуми добрина и да ми направи услуга, а у себе да ми се љути, затоа што ја не сум му возвратил на тој начин што он си го замислил у главата дека го заслужува, и после да кажува по луѓе „Еееј, абе не се исплати да си добар“. Тука нема никаква добрина, него само лицемерие и евентуално, самозалажување.

Навистина добрите луѓе, оние кои не очекуваат никаква „исплата“ за својата добрина, се ретки. Најбројни се оние кои сакаат да се убедат себе и другите дека се добри, и оние другите, кои барем се искрени со себе и не се залажуваат околу тоа какви се навистина.

На galapce, Giovanna, SV1911 и 33 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.961
    Допаѓања:
    164.262
    Ќе кркаш тупаници и ќе се бориш сам и од еднаш тебе ти треба помош и некој ќе ти подаде рака.
    Од трогнатост и ненавикнатост почнав да плачам. И од благодарност исто така.
    Со се плачење од соларен плексус, мрсули и потреба да ме гушнат како мало дете.

Немојте да се доведете до тука. Барајте помош почесто и немојте да мислите дека владеете со се што ви се случува, па уште туѓото гајле да го берете.

На Trnche, Salome, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.998
    Едно од многуте основни, социјални правила:
    Кога ќе се нагласи дека е женска собиранка, дечко не се носи со вас.
    Сакам големи и мешани друштва 95% од времето, ама кога ќе се договориме само женски, или ќе оддвоиш некои два часа или не иди воопшто, ќе сфатиме.
    И општо, не знам како да објаснам, ама има нешто језиво во парови што секаде одат слепени ко црева. Правите на другите да им е незгодно. Ќе сфатам краток бакнеж, ајде, ама глупо е кога пробуваш нешто да кажеш, а со крај на окото го регистрираш она седење еден до друг, гушнати, со преплетени раце и со постојано гугукање и 10 минутно лижење ко светот околу да не постои...
    Што воопшто сте дошле, кога два реда муабет не сврзувате со другите?

На Johny, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, CoverGirl10 и 36 други им се допаѓа ова.
  18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Не сакам да сум кукавица, сакам да сум херојот во приказнава..:d:

На bombona23, Rama, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  19. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    Отсекогаш се прашував зошто не можам да си ги лајкнувам сопствените мислења на форумот. Модератори?

На galapce, Sanjichka007, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Бесна сум, бе да и што, си можам.
    Јеботе вас, што јас ќе ви дадам привилегии веќе, ете така.Неблагодарни едни, смрдливи луѓе.
    Знаете како оди кај мене а, игнор, и нема што да се умилкувате.
    Ај останете со здравје, сега. :P :| :P

На mama89, presiosaP, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.