Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Сега случајно погледнав низ прозорецот и го видов спектакуларното небо за зајдисонце.Излегов на тераса и се занесов во глетката.Облаците густи и темни ги прекриваат планините и пополека се ретчат и стануваат се посветли.Осветлени од сонцето тие се портокалови и темно розови.Некое чувство на мир се чувствува покрај нив.Во миг ми прелетува мислата “Да Господе ова е дел од рајот,сигурно има рај“.Едноставно е прекрасно маѓично.Би сакала да ви го пренесам тој момент,ама не ми работи камерата од мобилниот. :hug::*

На kjukli, IronLady, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Откако го научив целиот учебник биологија и речиси цела анатомија не можам ни да дишам, ни да јадам, ни да... излачувам нормално. :lol: Само си мислам какви сè процеси ми се случуваат во телото при тие чинови.
    Не, стварно, во секоја реченица што ја кажувам, морам да имам по некој стручен термин.
    Ама утре е денот кога сето тоа конечно ќе се исплати. Ете ја пак таа трема. Натпреварот е во 10, таму треба да сум во 9, превозот ми е во 8 и пол. Имам саат и пол да повторам сè убаво пред да дојде свршениот чин.

И така, во оваа петочна вечер, јас имам уште да ја научам еволуцијата односно да се подружам со хомо еректус, хомо хабилис и останатата дружина. А вие, драги мои, ако излегувате после, да вимавате на вашиот црн дроб, да не си добиете цироза. И цигарите понастрана, ви требаат вашите алвеоли. И моите ќе ми требаат, бидејќи не можам да дишам нормално од трема. :worried:

Wish me luck!

На LaraSolare, Allure, LivingGlam и 35 други им се допаѓа ова.
  3. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    ;)

На vichy, kjukli, Winter Lady и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Да им се мочам и на едниве шо камп ми туриле пред врата, и на другиве шо контра протест ќе ми праеле па се гураат со специјалцине саат време за да поминат.
    Човек од дома да не смее да искочи!

Ебате глупиот народ, ебате!!!! :@

Последна измена: 4 март 2016
    На Allure, Скопјетесакам, theowndemon и 14 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    24 часа обесен со телефонот во рака, ѕвони му, пиши му ако ти треба не ти враќа, демек не видел човекот, а пиши му нешто што се работи за негова корист одма тогаш е достапен (facepalm) Не зборувам за еден човек, туку за цел човечки род.

Инаку на форумов во последно ич не ми се влегува. Никако нема нова тема да се отвори да се почне дискусија, или нешто корисно да се прочита, или нешто за актуелни ситуации да се зборува.
    Дури се нема ни волја за пишување. Ако најдеш тема 100% ќе биде преполна со глупости внатре.
    Си пишуваат едни исти луѓе како да се на чет, за нивниот секојдневен живот и обврски. Па си имате фб, скајп, вибер разменете и пишувајте. Ова е ФОРУМ, не ЧЕТ (facepalm) (плус ете си има и чет во форумов)
    Па и админите гледаат што се дешава или слабо? На кој форум има тема специјално отворена за да си се допишуваш онлајн?

Војни се водат во Бутел, овде ни спомнал некој нешто, ни кажал...не ни очекував искрено.
    Ќе се правиме слепи и глупи, ништо не се случува.

На Libera, makgirl, theowndemon и 15 други им се допаѓа ова.
  6. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @JollyGirl pa ajde ti otvori takva tema za Butel pa ke se vklucat site...

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Што останува после поранешната љубов?

Хм, телефонскиот број врежан во главата, кој со тек на времето секако избледува, телефонски број запишан во мобилниот, за кој еден ден ќе почувствуваме потреба да го избришеме.
    Менување на лозинките на социјалните мрежи, бидејќи се комбинации од нашите датуми..
    Останува една голема празнина во срцето и грутка во грлото, тивко мрморење и насолзени очи, додека во позадина свири песната која баш во тој момент, проклето добро ја опишува ситуацијата.
    Остануваат и некои улици, по кои заедно сме чекореле, и слики кои би требало да сведочат за една љубов, сожалувачки погледи од најблиските и мислата дека никогаш нема да престанеме да го сакаме..

И кога размислиш, па и не останува баш многу..:d::smoke:

На Libera, marama, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.505
    Допаѓања:
    260.715
    Ми пречат они луѓе кои се продаваат со изгледот, бараат внимание дека се најубави, најпаметни, ама за што всушност?!
    Вака ли се успева, со газење врз луѓе, со ширење на нозе и трчање по штабови?!
    Ми пречи овој луд народ што за трошка внимание ќе се соблече гол, и ќе добие тапшење по рамо или целта е друга?
    Ми пречи лицемерие и вртење на зборови. Читај меѓу редови мали.
    Некој сака нешто повеќе, ама незнае како да побара.

Јас изгледа премногу сум наивна, а реалноста сурова.
    Или да се соблечам, гола, до кожа, чисто онака, па може ќе ми тргне?!
    Денес е тешко да си човек!

На vitamina, Libera, makgirl и 16 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Излегува момата по андерграунд места (бидејќи, другите одат таму, ин е,нали) и, разочарано, потоа, ти објаснува нешто во стилот: па добро бе, нели можат тоа машките да се потсредат, малце од малце. Тоа косите, ко седла.. мрсни? :rofl:
    Океј.

На vitamina, marama, BoneMachine и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.541
    Допаѓања:
    17.633
    Открив уште еден проблем кај новата верзија од мене, полошата. Проблем кој никогаш пред тоа не сум го имала со себе.
    Тој е: Секогаш кога сум пред крајот на нешто големо во изминатиов период, на пат сум да се откажам.
    Тогаш ме обземаат секакви црни мисли и почнува да ме јаде црвот без никаква доволно добра причина.
    Ме обзема толкава паника, што ми предизвикува моментална блокада.
    А самодовербата никогаш не била проблем за мене.
    Очигледно се до сега.
    И додека низ глава ми минуваат сите најлоши можни сценариа за утре(т.е. денес, помина полноќ), сите околу мене веруваат дека ќе успеам.
    Не дека немам шанси. Штом со 45 мин. постигнувам таков резултат, што ќе биде со саати посветени на истата работа?
    Се надевам дека нема да ја оплескам и нема да разочарам никој. Затоа што влогот е голем.
    И дефинитивно ќе треба да се позанимавам со решавање на овој проблем пред кој сум само привремено исправена.

На Allure, eliesaab и Rama им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не, да не ви го пореметам редот и мирот :) Баш си е мирно, фино, искулирано тука.
    Плус има тема за актуелни политички настани, и само 2-3 члена пишале ете толку е битно :)

На presiosaP и Winter Lady им се допаѓа ова.
  12. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    3.508
    Кој/а е всушност Ина Многуфина?:?: Можеби има негде пишувано, но не успеав да пронајдам :)
    Дали навистина е Трендо, како што некои кажуваат, или е сосема друга личност? :$
    Се извинувам за оф топик, но незнаев каде да прашам:)

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    13.339
    Вечерва сум се згрозила како никогаш до сега. Чекам на пешачки а од спротивна страна гледам двајца батки како влечат за раце две девојчиња кои имаа не повеќе од 20 години. Се тегнеа се пустеа и ги пикнаа во кола. Кога видов како се облечени ми текна кои се и што се.. И така си седнаа позади во кола со три врати, ни да мрднат, ни да викнат.. И заминаа некаде.

Затоа мајки, тетки, сестри вршете поголема контрола кон ќерките и внуките. Навистина е жално и болно да се гледаат такви слики со такви особи. А вие девојки внимавајте со кого се дружите, затоа што се започнува така, преку другарство. Жалосно е здрави, прави, убави да прават такви гадотии за кои што сега можеби и не се свесни, но за неколку години ќе се гадат од самите себеси. А можеби и нема. Бог знае. :x

На Lady Phoenix, kjukli, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Неможам да ја разберам потребата,или како да ја наречам,кога некој се обраќа некому со " алоооо"!!!
    Да бе,да,алооооо.
    Да речан тинејџерски,ќе ги навредам оние тинејџери што не го користат.

На vitamina, toogood, deskarada и 13 други им се допаѓа ова.
  16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.685
    Nekogas da znaev deka zivotot ke mi nalikuva na spanski film nikogas nemase da gledam:whew::|:drunk:

На presiosaP и Petra777 им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Mногу нешта сакам да кажам ама ме мрзи да пишувам .... :doh:
    А некад и подобро е да си ќутиш... :?:

На hermosa, Crna Dama и Mr. Right им се допаѓа ова.
  18. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Незнам што да кажам :rofl::D:lol::lol:

На GirlLove и Petra777 им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.566
    Сега сум во фаза - ќе плачеш као пичка или ќе станеш и ќе се бориш?!
    Да ми е здрав и жив, да го какаат кокошките да не си го урочам, он ме спасува од црни врагови.

Кога си ги фалите тука дечковците ви ги замишљам као од Бурда. Па после ми текнува дека така една моја другарка порано, па денес уште и викаме добро кај ти беа очите???
    По тој повод од денес го викам бонбонче. Може не е ништо посебно, ама зашо да не си го замислувате ко Бред Пит? Па брада, па коса, па око убаво, па насмевка, тегет му стои, шо поише? Јас сум му циганката шо го фали.
    А и уште го сакаат...ама на мене мириса,шодаимпраам?!?

Туку како што ми одат домаќински муабети со бивши и со него, со никој друг. Абе ми се испооженија, изгледа како твитон - после мене секоја им се видела арна. Ама баш им се радувам. Мачни судбини и генијални умчиња, ги сакам сите (да се разбереме, под сите е многу малку, безобразни едни) освен еден. Битен дел од она што сум денес, им се радувам на успесите, им плачам на трагедиите, им ги почитувам девојките. Красни момци со кои не сме биле еден за друг.
    И интересно е што сите до еден се нескромни па го слушам од сите нив - па добро, имаш вкус за мажи.
    Да се разбереме, не се совршени, ама се добри луѓе.

На Ordinary, Libera, Giovanna и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Sanii princeza

Sanii princeza Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    53
    ima nekoj online ?