Ако молчењето беше злато.... старо е ова ама сега ме потсетија на изрекава и морав даја ставам сликава оА
Добро утро. Сакам да кажам оваа недела беше бурна и мило ми е што помина. Мило ми е што се заврши се, чекам термин за дипломската. А воопшто ја немам фатено да ја прочитам.Време е да го загреам столот. Денес е задушница,запалете свеќа,посете некој кој не е жив. Амин.
Постапка која не е вообичаена за некој,а ја прави, е доказ дека ја увидел грешката и сака да ја омекне ситуацијата
Mi nedostiga smeenjeto so sestra mi do ranite utrinski casovi.Prigovorite na brat mi kako ne moze da spie od nas. Budenjeto od majka mi deka e vreme za pojadok,tatko mi koj i vika da ne ostavi da pospieme,rano e..Mi nedostigaat...
Монотоност и еднодимензионалност ме утепува. Тапшање по рамо неќум. Инат си водам, колку да се држам подалеку од него и од таа клаустрофобична рамка. ( а он не ни знае ) Carissime, кога гледам низ бршленот и лозницата, ми се стори многу ситен. А јас сакам височини,сакам шаренило, рузмаринови гранчиња и масло од цимет. Си сплетив плетенка, се токмам да летнам во воздухот, во синилото што мирно лебди над овој збиен град! Лажам, одам на вежбање ! Фокууууууууууууууууууус. Вамос Џинџер. хокус покус!
Денес станав рано со цел да пешачиме со другарка ми од мостот на желбите до голден бич . Си ја обожавам бе уште таа ми остана тука во мк од оние трајни другарки од основно. Денес кажа ќе одам пак америка и не планирам да се вратам овој пат. Секој ден заедно ќе ми фали да. Сепак е таа со која делев клупа од основно,средно па дури и сега на факс . Се враќам дома легнувам да одморам, а мајка одма ми вика има нескафе ајде дојди во дневна те чекам. Ми кажува мајка дека и таа оди грција со тато и бато на два дена. И мојот план за денес блесна во глава ќе има парти вечер кај менее. А и денес со бојфрендот си прославуваме 3 години и 5 месеции врска. Моиве заминаа а јас и другаркиве почнавме да правиме мафини. Ги сакам овие деновии и ќе уживам во нив со најмилитее .
За да изгледам фино приквечер, чиста, мирисна, со винце и нешто добро зготвено, во опуштена и стокмена атмосфера со музиче, цел ден прво треба да мирисам на јадење, да рибам, чистам, кубам влакна на себе... Ден или два во неделата слободни, што попрво. Ех, да си бев една дама свилена, омажена за богат маж, жена која ќе ми работи по дома, а јас по цел ден да се фрцкам, прцкам, ноктиња, фризурче, шопинг, книга, филм, свилено неглиже и веројатно малку силикон тук и таму (а з'ш да не). Се прашувам дали стварно ќе бев таква, или пак ќе шетав со изгрицкани нокти и фризура мејд бај ми?
Здраво здраво народе денес денот ми беше прекрасен а сега одам да си се почастам нешто за 8ми мартов чиаооо
Боли ко ќе ти дава надеж,па те повредува... Боли ко ќе ти кажи те сакам а брзо се откажува од тебе Болии...
Немој да кажете или мислите дека некому сте важен ако поминува време со вас само кога другите го откачиле или кога чека дур другите му се јават. Едноставно немојте. Тешко е кога не можеш со никаква сила да бидеш лицимерен.
Ми смета и навистина нема потреба од леле, извини, не знаев, жал ми е, и се така понатака кога ќе ме прашаат за татко ми, а јас ќе кажам дека е починат. Како нешто да е згрешено со едноставното прашање. Беше и ќе остане болна точка, една од оние за кои толку многу сакам да зборувам, а не можам. Само заради тоа што после не знам да се смирам од тага. Вака само си го носам во мене, си ќутам, се сеќавам и плачам сама и немам потреба од сочувство. Немам потреба некој да ме потсетува колку е голема болката. Па затоа често кога ќе ме прашаат, кратко ќе одговорам и едноставно менувам тема. Обично луѓето сами сфаќаат дека не сакам да зборам и не се мешаат. Имав некој со кого сакав да зборувам за татко ми. Можеби не ме разбираше, но што ми беше најбитно ме слушаше. Беше единствен на кого сум му се отворила за таа тема. Му благодарам за тоа, иако сега очи не сакам да му видам. Само сакам некој ден да имам таков човек до мене што ќе биде прекрасен татко на моите деца, како што тоа беше татко ми за мене.
Na denta na pogrebot pred da go zatvorat kovchegot i shepkav da me zeme so nejze koga kje se pochuvstvuva osameno tamu gore. 10 godini podocna se ushte isto se chuvstvuvam. Se ushte istoto go mislam..
Дај бе олабави се, прво моето мислење не се однесуваше на тебе, тука во контекст на тоа што го констарираше, а и мала шала никогаш не е за фрлање. Ееее...
Едно кратко и јасно „не“ може да биде целосна реченица, одговор после кој не мораш да се објаснуваш и којшто кога го мислиш, не треба да го заменуваш со „можеби“ одложувајќи го отвореното кажување на своето вистинско мислење. Понекогаш токму сознавањето на овој факт е доказ за зрелоста и цврстината на една личност...
Оф топик . Да не знае некој за што е апчето cetrizin ? Расипан ми е стомакот,си мислам дали ќе ми помогне
Ceterizin е антихистаминик против алергии. Земи Ранитал или Ранитидин, едно исто име за таблета за стомакот.