Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Сакам да кажам изморена сум скроз ама собирам сили да си го досработам започнатото. |-)8-|
    Исполнет, напорен и убав ден. Работни обврски, мали насмевки, драги луѓе и пријатели... Пилатес, тотално исфрлање на сета негативна енергија некаде насобрана или пак тотално покачување на позитивната... Физички и духовно препородена... (hollest)

На Rama, kjukli, Waka-waka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    34.246
    Само тастатурата знае шо се имам јадено во животот:bow:

На vitamina, Ketchup, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    2.941
    Челзи прај шо ќе праеш само израмни... :sweat:

4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.984
    Ред чај, ред солзи, ред работа, ред мрсули, ред работа, ред солзи, ред преговори, ред работа, ред договори, ред солзи, ред тајно сркање еурокрем:bandit:, ред чај... И помина денов. :drunk:

Се гледа дека не можам да одам на вежбање, нели? Плус времево зафркава, не ме пуштаат од кафезот. :dance:Се гледа дека имам рестрикција на чоколадо? Еурокремот не се важи, тајно беше... И нови апови? И треба да добијам. И имам триста работи и драми во сите можни области. Љеље. :wasntme:

Па уште ми вика, те разбирам. Ајде уште еден ред солзи, ред мрсули... Оти некој ми рекол дека ме разбира. ;( Јас сама не се разбирам друже, а не па ти.

Животе курво! :swear:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina, Oxymoron и 32 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    ^
    ТакоЃе.:swear:

На vitamina, Ketchup, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    SDK
    Mu postavija i spomenik na dijazepamot,
    http://a1on.mk/wordpress/archives/588937
    Znaci do kade dojde razvojot na ideite za novoizgradeni tvorevini niz Skopjevo nase sto se zadusi od uzasijata na nekoj koj namesto da vlozuvaat vo nesto produktivno izgleda se pod vlijanie na dejstvoto na ova cudo od lek i kako noevite si dremat so glavata vo zemja dodeka gradot i graganite se trujat so karikaturno-uzasni zdanija. Vnimavajte da ne skrsite nesto na nekoj od preku nok sozdadenite cuda vo Skopjevo vo koe se osekam kako Alice in Wonderland.
    Denes prosetav i na plostadot...sto da recam...zalosno...jas koga bev vo tinejdz godinite imase se sto sega nema,no glavno zelenilo i ej imase cavki i vnimavavme da ne ne posipat so ''sreka'' po glavite i se lutevme i gnasevme ako bidnese neprijaten udes radi povik na prirodata kaj toa cavkite. Sega mi se place i za cavkite i za se od togas ama nisto ne ostanalo samo belo-kaki beton ko plasilo nasred bostan.
    P.s.ne me zanima politika,nicij stav ne podrzuvam,sledam samo si go cuvstveno tolkuvam ona ocite sto mi go gledaat a rado bi ic da ne go ni gledaat.

Последна измена: 9 март 2016
  7. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Некако ми е безвреден животов.
    Се ми падна во вода.
    Немам волја за ништо што го правам, немам карактер, немам ништо. Пропаднав.
    Не сум се чувствувала вака никогаш.
    Ват ис хепенинг вит ме? Ах.
    Несреќна сум, да, ептен несреќна.
    И не знам стварно што да направам, каде да одам, како да се усреќам, нема лек не и не. ;(

На Glasna и presiosaP им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Зборуваше еден дечко на телефон до мене, и рече: Не знам брат, веќе се ми е преку (почна да вика К ама ме виде дека сум до него) преку глава...сакаше да речеш дека ти е преку кур, абе речи што се срамиш од мене. Ни јас те познавам, ни ти мене, а и искрено и мене се ми е преку кур...
    Ова луѓе ли се ѓаволи ли се? Ако не ти е убаво леле колку се радосни, среќни, весели, пред тебе демек те сожалуваат, зад тебе се смејат, ама ако ти е убаво во животот, е тогаш толку заборави ги :!: пошто веќе умрени се од љубомора и завист.
    Инаку зошто ништо не излегува според планот? Си правиш планови за оваа и следната недела, и одеднаш добиваш една порака и ТОЛКУ од плановите :drunk: ни П од планот нема да остане. До кога ќе ми зависи животот од други? Кога ли ќе можам сама да си носам одлуки без да ми влијае некој? Кога ли ќе помине овој глуп период од мојот живот? Кога ќе биде подобро/?

p.s. ми се пие боза :(

На Mr. Right, kjukli, kolovoz и 4 други им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    I posle toa zivotot vo Makedonija NECINI.
    E pa dragi moj ako mislite deka ke se preselite i ke setate poveke nego li ovie zenicki koj "nemaat pari" (vo Mk) ste se prelazale.
    Citam tamu vo tema na sto pomisluvate koga ke stanete, jas edna i edinstvena sum koja misli na rabota i obvrskite vo denot.
    Ako ova ne vi cini treba da se zaprasate sto e so vas, a ne sto e so Mk.
    Milina od zivot. Pomini vo 11 pred rucek na plostad site ke gi vidis, vklucuvajki i onie koj najmalku 10 god ne si gi videl. Site se na rabota, po kaficite mesto nema kafe da se napie toj stvarno sto zasluzil. Se vika, burno se objasnuva, NEMA PARI.
    Stvarno????
    Moda na site strani, glasno se zboruva da se privlece vnimanie, sekoj ima svaler/svalerka (i toa e nekoe bogatsvo, ne nema zafrkancii ozbilna sum) i pak necinelo.
    Ne me videla poveke od 10 god i treto prasanje koe mozese i prvo da bide, "kakva kola vozite so mm?".
    Statutot, kakva kola?
    Sekoj ima kola, potreba e, ne e statut. Za tebe koja si se napravila sifonjerce od sedenje po kafani i vozenje so "statutot" vo Skopje koe peski za dva saata i uzdus i popreku ke go pomines (ako se stegnes malku za 10 saata cela drzava ke ja ispesacis). Alo ne me prasaj zasto peski. I da ti kazam nema da svatis.
    Mi gi meris papucive. Ne ti se dopagaat. Zalam sto te ostaviv razocarana.
    I me prasuva "sto vaka so papuckive"?
    NEMAM PARI (morav taka da odgovoram za da bidam vo trend)
    Jas cutam i slusam a taa i mm mi objasnuvaat kade se bile na odmor, ajfonot pa ajfonot (abe zeno telefonot, telefon e toa), kreditot, "nasiot stan" (koj roditelite im go kupile), deteto mi e kaj majka mi pa da odam da go odnesam do kaj sveki.......
    Go smrknav kafeto bezdusno i begaj, ne sum jas za ovde oti neli NECINI VO MK.

Amn bre lugenca sto sakate poveke.
    Mene li najde da mi ljubomoris sto osven na rabota na nisto drugo nemislam (malku i da podlazam, na odmorce razmisluvam), telefon "ajfon" imas, a mojot e Samsung, kola zosto mi e neophodna da odam na rabota da bimogla peski bi odela oti e POZDRAVO zeno, po kafani osven vo Sabota i Nedela samo ako e drzaven praznik vo Ponedelnik, kredit za imovinata koja sama si ja otplakam, odmori na Karibi i Amerika (zosto se poeftini od Pariz), na skianje da sekoj vikend ama imam godisen bilet za poeftino, a ne odam vo hotel so 5 zvezdi, na masaza da ama zatoa sto e pokriena so osiguranje i red drugi raboti koj gi teram ama samo ztoa sto e veke plateno preku osiguruvanja, bodovi od kartica.......marka alista koj ne se poskapi poveke od $20 i red drugi raboti....

Arno e vo Mk, "nemas pari", a uzivas kako kralica.
    Zamisli si kako bi bilo ako se ima pari.

Nekoj luge azdisaa:@

@Cka ne se odnesuva ova na tebe, ova jas samo glasno razmisluvam, samo tvojata inspiracija ja koristam da se nadovrzam.

Последна измена: 10 март 2016
    На Espadrila, samovila.red., sofijanoka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.629
    Зошто не постои временска машина па да одиме во времето каде што сме биле среќни, м ? Премногу демоде муабет знам ама такво ми е расположението денес,сакам да се вратам во времето назад и не уште по еднаш ами по уште 4 пати да ги доживеам истите работи и да ги направам истите грешки.
    Инаку, убава работа би било кога на спортски натпревари би ги земале телефоните и сите би влегувале во сала за да го следат натпреварот,а не за да се сликуваат,да ги сликат пуканките,да се пофалат на снеп дека излегле од дома.. Мислам,еве стварно ако не ви се гледа не мора да доаѓате и да зафајќате место и да фучите,седете си дома и хејтете си колку сакате и плукајте по спортистите и државата дека не ги бива за ништо.
    Епа не бива држава со такви!

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мајче секаде има ваков народ.

А за другото?
    Дојди поседи,па ќе видиш.
    Средна класа нема државава.
    Остај тоа што зборат поединци.
    Донекаде веќе сите ги разбираме.

На vitamina, mareane, samovila.red. и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.714
    И јас ќе го кажам истото. Значи, ако викаме дека нема пари, треба да легнеме и да умираме според мислењето твое Тугуд.
    Не се прашуваш зошто во темата која што ја спомна луѓето не пишуваат дека прво нешто на кое што помислуваат наутро е работа? Можеби затоа што ја нема, а?! Плус на форумов и во таа тема пишуваат и ученици и студенти, така да податоците таму не се веродостојни за да се оцени на што прво помислуваат луѓето или на што не помислуваат.

Тоа што врие по кафичите во попладневниот период исто така не е знак дека животот во Македонија е прекрасен. Таму по тие кафичи и тој период ''работат'' луѓето од администрацијата, таму има и млади, да, кои што живеат од платите и пензиите на нивните родители и тоа е јавна тајна во нашата земја, не знам што е чудно тука?! Плус има некои 10тина посто во Македонија кои имаат пари. И нив можеш да ги видиш таму! Пак ќе кажам, ако некој на 25+ е невработен не значи дека треба да легне и да умира, да нема никаков социјален живот, да биде на антидепресиви и сл. 100тина денари за еднаш неделно на кафе ќе се најдат, повеќе НЕМА.

Тоа што те прашала твојата пријателка или познаничка каква кола имате и за твоите папучки е од радозналост и љубопитност, тоа е македонскиот менталитет и тоа исто така не е никаква тајна, а тебе треба да ти е и повеќе од познато, си живеела во Македонија! Тоа што таа жена зборела за ајфони, станови, одмори и не знам уште што исто така не е чудно. Како што кажа Галапче, во Македонија ние имаме висока и ниска класа, средна класа НЕМАМЕ, а таа средна класа е сржта на едно нормално општество и затоа ние велиме дека НЕМА!

Секој има швалер/швалерка. Стварно?! Лоша проценка. И башка, не знам што тоа има врска со парите и Македонија. Во Канада немаат?

И не, немаат сите кола. Во Скопје можеби (затоа што Скопје иако не е Канада, сепак не можеш да го поминеш уздуж и попреку за 2 саати ако се стегнеш, како што викаш ти), ама во внатрешноста повеќето немаат. Па и да имаат не се некои бесни и скапи коли. Колата во некои случаи е стварно ПОТРЕБА и луѓето стегнуваат заби да земат една и истата ја користат сите во фамилијата. Јас тука не гледам никаков луксуз или доказ дека еве си имаат пари луѓето, си купиле количе:^). Не знам стварно што очекуваш дека ако ние викаме дека нема пари, каква слика треба да се види кога ќе се дојде во државава? Сите да питачиме, да бидеме голи и боси, гладни... Стварно не знам! Абе дајте ви се молам, малку пореални и посеризни бидете и не потценувајте до толку. Та ако се рекло сте заминале од државава, не сте никнале на ливада, пак сте од БЕДНА МАКЕДОНИЈА!
    Или доаѓа до промена на генетскиот код кога се преселуваш па стануваш странец со тапија, поголем и од тамошните?! И зошто кога вие заминувате во странство работите бе? Еве мрзелива нација сме според постов, а луѓето кога заминат надвор од границиве работат што најдат. Чудно богами!

П.С. Не се оградувам од фактот дека во Македонија има паразити, нив секаде ги има и не се типични специјално за некоја нација и држава. Може ги има и во Канада, провери и кажи ни:D.
    П.П.С. Јас кога викам НЕМАМ пари, стварно НЕМАМ (ова пример за мене). Тоа не е фалба мислам...Да викам ИМАМ ок, ама кога викам спротивно, зошто би лажела?!
    Сама себе не би се потценувала со такви искази во никој случај.

Ајде доста дробев, НЕ ЧИНИ во Македонија, да одам да си стаам ајфонот да ми се полни:rofl:. (Внимание, ироничен исказ).

Последна измена: 10 март 2016
    На vitamina, mareane, samovila.red. и 26 други им се допаѓа ова.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Отишле во Австралија зашто таму било лето? На свадба биле бе, што ви е на вас? :D За тоа кој им платил авионски карти, нема да дискутирам :wasntme: Кој ти дава туку така да припариш во Австралија? Знаете ли какви се' документи, потврди, гаранции, пари на сметка и што ли уште не ви треба за една туристичка виза? Уште резултати од анализа на крв и урина, што би рекла Лилит :D Не па да им отидеш во амбасада и да им речеш: Ние само сакаме на одмор во Австралија, пошто тука е зима, а таму е лето :rofl: За правење филмови сме добри, за тоа можам да се сложам ;)

На cresa-jagoda, Adi888, vitamina и 27 други им се допаѓа ова.
  14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.094
    "-Брат, се скичмив на работа."
    Мислам, дреми во Рек 12 саати на работа после тоа слободен е.
    Зема плата за четворица јадници, од столица. Thug life.
    Добивам машко внимание многу непосакувано. А оставам впечаток како непристапен намќор некако. Од кај им е слободата не ми е јасно.
    Во слободно време во чинот креативни моногамни сексуални зафати мислел на мене. Така ми рече колегата. Другиот директно ме покани на акција. Се договори сам да најде време и место дури јас молчев во шок. Сега молкот е новото да.
    Двајцата се женети со деца
    И манијакот кој ме нападна го фаќа закон, ама исто за последиците ќе се грижи подоцна.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Гледам матно со левото око. И некако ме боли и два пати потемно ми гледаше во темница.
    Очигледно, како долгогодишен хипохондрик- па ни чам!

Аман овие од мој термин ексик дури да те закажат да одиш ќе се збудалиш во умот! Додуша многу ќе ми помогнат сигурно на очно оти многу се обучени -.- !

16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Citaj go postot na @Cka i ke razberes kade site bile za 8 Mart, i pred 8 Mart i posle 8 Mart.
    Neveruvam deka zenata laze, a i na moja FB stranica isto gledam.
    Citam skoro sekade vo sekoja tema ima po nekoj post sto e 100 evra?
    I da ne nabrojuvam uste sto.
    Ako e taka se ima i nema potreba za zalenje.
    Se razbira deka nemaat site no vo globala se ima samo se saka da se zivee vo nekoj imaginaren svet kade nicija plata takvi trosoci nemoze da podnese.
    Kade go ima toa svadbi so 300 gosti, jadenja, pienja, luksuzni haljini....
    Bilo na kredit, pa ako se moze da se zeme kredit znaci se ima.
    Koja banka dava kredit na kreditno nesposobni?

Dobro e da ne se ubeduvame, sekoj ima svoj stav.
    Toa sto jas go kazav e moe glasno razmisluvanje na koe nikoj nikogo ne otpovika.
    Ova e tema SDK.
    Imam pravo glasno da razmisluvam.

На Askopje му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.714
    На форум и во темата СДК може да се реплицира на мислење.
    Инаку за тоа во постот на Цка, да и кај мене има такви слики на ФБ и тоа што јас го видов е дека тоа се жени кои претежно работат во администрација, по некој рудник и тоа. Други, не.

За свадбите пак ќе кажам, тоа е нашиот менталитет и тоа старите го напнуваат да се прави за да не речат нешто комшиите и роднините, младите најголем процент се против оваа традиција. Земаат кредит, после следува периодот кога СТВАРНО СЕ НЕМА и се крати од многу работи, па следуваат проблемите кои можеш да ги читаш на форумов во многу теми.

И никој не рече да се жали народот овде, рековме да не се гледа од високо и да не заборавиме од каде сме и кои сме. И да не ги посматраме работите толку површински, и да донесуваме заклучоци за состојбата во една држава на база на неколку слики на социјалните мрежи или на неколку луѓе од нашето опкружување. Тоа е тоа.

18. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    Mислам дека палачинки со нутела и путер од кикирики ќе свршат работа. Ќе ти го напишам рецептот во ЛП. Се плашам дека ако сите го дознаат на фемина, едноставно ќе збеснат. :D

На Ketchup, Anabelle.Amorette, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Март е добро познатиот март. Час сонце час дожд...:lol::lol::lol:

На eliesaab, Mr. Right, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Znaci od sabajle top mi pocna denot!
    Imav naracano tusiranje na Bulevar Jane I tuka javno da mu okaram!!
    Da mu/i kazam deka sakam negde da se slupa,samo bandasite od kolata da mu ostanat!!!!
    Drugo..Na vleguvanje vo 5ka ne znam ni sama od kade ama cadorot (od onie golemite debelite) mi se izvadi od federi!
    Treto..Vo 5 nema mesto da se disi pa zatoa duri pisuvam ova zadnata vrata na sekoe otvaranje mi udira kjotek.
    Edinstvena svetla tocka vo postov e toa sto pomina brza pomos..Se nadevam deka e za fraerot sto me iskapi sabajle!

На kjukli, Crna Dama и buba4e89 им се допаѓа ова.