Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Мнoгу нaучив oд живoтнaтa шкoлa...
    Нaучив дa гледaм пoд пoвршинaтa .Нaучив дa ги рaзбирaм луѓетo и нивните пoстaпки.Нaучив кoгa дa збoрувaм a кoгa дa мoлчaм.Нaучив кoи битки вредaт дa се вoдaт a кoи дa ги oстaвaм дa oдaт пo ѓaвoлите.Нaучив декa не мoрa нa сите дa им се дoпaѓaм,ниту сo сите дa се дружaм.
    Единствен прoблем е штo шкoлaринaтa кoјa јa плaќaм е мнoгу висoкa.

На bittersweet, galapce, vitamina и 35 други им се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    И кога е полна со негативна енергија, ја сакам.
    Не сакам да се откажувам од блиски луѓе, па и кога не се најпријатни.

На galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, sugarlips и 19 други им се допаѓа ова.
  3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ех, да беше тука кога требаше..би ти се отворила најискрено, онака длабоко и чисто.
    Би ти ја раскажала мојата најмрачна тајна, за која сега си единствениот незнајко.

Јас не жалам за ништо, уживав, како и ти.
    А сега сум само јадна..Ама, сепак сум јас.

И да, со време ја кажувајте вистината. Од многу главоболки ќе се поштедите..:d:

На marama и kjukli им се допаѓа ова.
  4. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Љубов е кога само што сум легнала да спијам после две минути ми швркнува идеја и седнувам да учам и не мрдам четири саати. :f:

Многу работи ми се голема страст, во животот, ме исполнуваат, ме прават насмеана и задоволна, но шпанскиот јазик, потребата од него, начинот на кој ме милува и ми ги решава сите проблеми ја дава смислата на моето постоење.

Би лажела ако не признаам дека правам пресметки и планови како следниот пат кога ќе држам авионска карта во рака тоа да биде во еден правец. Сонувам за дом во некое мало гратче покрај море, каде сонцето ги грее и најскриените места во мојата душа, каде денот ќе ми започнува со огромна насмевка и buenos días amor, а ќе завршува со сензуална бачата и топла прегратка.

На bittersweet, galapce, vitamina и 39 други им се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Како помала си го обожавав роденденот.
    Еве денес трипати ме потсетија дека е утре.

- Сара возбудена си за утре?
    - М? За што?
    - Роденден ти е.

А бев убедена дека е скроз друг ден.
    Не ми се старее.
    23 личи на страшна бројка. Се жалам, па ме потсетува дека има скоро 30, и за момент се чувствувам малку поубаво.

На Avery, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Snow-Star и 24 други им се допаѓа ова.
  6. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Кога во едно ќе ссе измешаат: минатото, сегашноста и иднината. Во нашиот живот настанува хаос...зошто бе мораше вака? Зошто?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Интересно е како ден за ден никакви посебни промени не ти се случуваат во животот, но кога ќе погледнаш подлабоко наназад всушност многу работи се променети.
    Иако во вообичаен муабет со личности со кои не си се видела релативно не толку долго време, под "нешто ново" немаш којзнае што да се пофалиш, ниту пак некогаш си била "од утре вртам нова страница/лист/книга" тип на личност... сепак со една ретроспекција сфаќаш колку нешта се промениле.
    Многу нови чувства, желби, цели, нови убави познанства за сметка на други изгубени кои ти фалат, развиена креативност и нешта кои те исполнуваат, и успеси со кои се гордееш, но и наивно безгрижен поглед на светот што понекогаш сакаш пак да го имаш... и често само една песна, фотографија или драг предмет под кои стои датум од којшто не ти се верува дека веќе не се поминати само неколку месеци, ниту година-две, туку неколку пати повеќе - се доволни за сето тоа да излезе на површина...

На Lady Phoenix, galapce, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  8. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    После напорен ден на работа најубаво нешто е чај од камилица, тост и добра книга.
    За мене денот тука завршува...
    пуштив машина за перење и го довшив пасосот на книгата.
    Со нови сили и подобра енергија спремни за утрешниот ден.

На Avery, Ketchup и kjukli им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Ги знаете кога ќе ви дојдат оние денови во месецот кога ве пука депресија без причина? Кога ама баш ништо не ви се прави, кога сакате цел ден да лежите, кога не сакате со никој да зборувате, кога ви е исклучен телефонот...епа мене ми се сега такви. Некој месец знае да ме прескокне, ама некој ме држи по 2-3 дена и после преку ноќ сум како нова :!: Не знам ни јас, ни зошто ни како. Ама ете, секакви периоди има.
    Вчера ми беше посебно депресивно и сиво, а денес собрав од некаде сили и решив полека да се вратам во нормала. Aма не знам, не ми одеше баш од рака "нормалниот" ден. Едвај чекав да си се вратам дома и да си легнам.
    Утре кога ќе ми текне за колку малку треба да станувам ич не ми се оди, ама кога ќе ми текне дека 3-4 среди со ред веќе не сум му била на предавање, ај си викам, ќе одам. (facepalm)
    Ако се заклучам сама во соба, ако не се јавувам на никој, мислам 300 паники ќе се кренат. А сакам само малку мир, тишина и изолација. Ако им кажам така, ќе ми се напнат зошто сум сакала така? Што ми било? Ќе сум паднела во депресија...и сл срања...така да, се трудам да не дознаат по изгледот дека ми се сиви денови. (hollest)(hollest)(hollest)(hollest)(hollest)(hollest)(hollest)(hollest)

На Lady Phoenix, Deemy и kjukli им се допаѓа ова.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Надежта е единствена лага на која секогаш ѝ се верува.

На Rama, galapce, elimkd и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК овие ако ми бушат над глава цел ден тешко мене (facepalm)

На skorpija123, Rama, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Надвор дожд, а јас сепак кивам. Постелината, облеката, училницата...

Некои такозвани модни трендови се смешни. Која е целта на засукани ракави од палтото? Ви студи? Тазе депилација? Аха, тетоважата значи...

Голем мрчатор сум, нели?
    Имајте убав ден, ама не знам колку ке е убав кога е вака тмурно. Дефинитивно некоја добра вест. Или шопинг како утеха.
    Притисокот ми е низок, ама очите ги отворив со јако турско... :*

На Rama, vitamina, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не можам да ги сфатам тие што се лигават по факултетиве. Зар не можат на друго место? И прво и основно како не им е глупо од проф. и колегите? Абе јас и надвор да седам пред факултет, и низ факултет да сум обавезно поминува некој проф, дали веќе што ми предвал, дали во моментот ми предава и од општа култура ќе се насмевне и ме поздравува, и сега сама си се замислувам како би изгледало се тоа додека јас му седам на некој во скут а тој ме бакнува во врат? Добар ден проф., еве малку со другарчето си играме, вие добри?
    Стварно бе, имајте осет аман. Мене ми е незгодно да видам така, а не знам вас како не ви е глупо да го правите тоа на факултет... академски што?...

На Marossa, kjukli, Mr. Right и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Скопје во Март има вкус на врело црно кафе и сонливи насмевки.
    Под балконот изронети темни фасади,магнолии.
    Градот диши,се уште тивко.
    Писателите немаат станици.
    А знаат за перони,стари возови,празни кабини.
    Зад трепките ми игра пролет, се уште доцни,како песочен заглавен часовник,заглавена помеѓу,дожд.
    Испишувам љубов,сакам сосема мали нешта.

На kala21, vitamina, samovila.red. и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Првата помисла денеска кога се разбудив беше, дожд ладно и тмурно време, добро е да живееш во Англија нели?
    А еве го и батлерот со мојот чај и торта....
    СТАНУВАЈ БЕ ГОВЕДООООО!!!!
    Добро бе мамо, добро...не се нервирај!

На Lady Phoenix, galapce, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  16. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Сакам кажам, не знам речам (facepalm)
    Три дена ja отворам темава ко демек да напишам нешто и ja затворам. Не знам од каj да почнам и со кои зборови да почнам.
    Некако и мислите и деновите ми се испомешани. Чекам сончеви денови и поубави мисли

На Rama, Lady Phoenix, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    СДК проблемите ќе си отидат како и облациве. Доаѓаат подобри денови.

На Rama и julie77 им се допаѓа ова.
  18. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.421
    Допаѓања:
    78.151
    Колку не сакав да одам од државава, сега се повеќе сакам да си одам. Иако може ќе помине доста време додека да заминам, јас од сега чувствувам грутка во грлово. Живеам со надеж дека ќе се подобри нешто во нашава држава и ќе нема потреба да бегам надвор. Ама со секој изминат ден таа надеж згаснува. Гледам државата како ни пропаѓа секој ден се повеќе и повеќе. Во текот на овие мои години сфатив дека на никој од нив не им е важно за нас народот, си гледаат за себе и како грабливци се наптреваруваат кој побрзо ќе стигне до моќта да ја зграби. А за нас народот не знам што би кажала. Толку се со ограничен ум, просто се чудам. Спремни се да ископаат очи на родениот брат за некој друг да ужива. Треба страв да ти биде ако кажеш нешто против власта или опозицијата веднаш се наострени како орли и спремни да те нападнат, и ќе те направат прост и глуп само затоа што не се сложуваш со нив. Ќе си останам своја па ако треба уште 10 години да не најдам работа (по струка) ама да бидам некому партиско војниче и да лижам газ, е тоа никогаш нема да бидам.

На Rama, vitamina, Ketchup и 8 други им се допаѓа ова.
  19. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Во последните десет години сум сама поголем дел од времето и многу ми фали комуникација,да можам со некој би зборувала 24/7 :talk:

На Ketchup, ceca-1 и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  20. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.338
    можеш во било кое време да пишеш на било која тема освен политика, поздрав

На ceca-1 и sugarlips им се допаѓа ова.