Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ако не беше дремкава, немаше кој да ме фаќа навечер. :rofl:

На sweet-cherry, macka5, deskarada и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Сакам да кажам дека разочарана сум од моите пријатели. Не ми имаат згрешено нешто конкретно, но како поминува времето, дали заради обврските, дали заради некои лични ствари, стварно не знам, ама воопшто не ги осеќам како блиски пријатели. Која е поентата да сметаш некого за пријател, ако на тој пријател не му текнало со недели да ти пише, да ти се јави, да те праша како си, што правиш во животот? Се гледаме само еднаш неделно, на искачања, кај што едвај се слушаме од музиката, а камоли па да се направи саглам муабет. Се прашувам дали можеби моите очекувања станаа поголеми, или стварно работите забегаа.
    п.с дали има тема за ова?

На sweet-cherry, eliesaab, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Се плашам да заспијам. Што ако ноќта никогаш не заврши....

На vitamina, Cataleya, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    6.097
    Обично сакам да бидам позитивна кога пишувам на оваа тема и општо на форумот, ама денес не знам дали ќе можам...

Како тоа животна цел ми е да се омажам во Скопје, а јас не знам?! :fubar:

http://www.exclusive.mk/News.aspx?IdNews=11692
    (не можев да го копирам текстот, затоа го поставив линкот)

Со текстот јас заклучив дека ние провинцијалките сме несредени, неамбициозни, мрзи и откако сме дошле во Скопје не останал ниеден фраер за "Скопјанките" |( А дојдов до заклучок и дека скопјанки се премногу дотерани и со високи стандарди и затоа седат сами со другарки у кафиќ |(
    Ама она што ги поврзува овие две категории е тоа што животна цел им е да се омажат (по можност за скопски фраер) :!:.
    Пошо нели ако не се омажиме, не можеме да функционираме :drunk:

После ова сакам да прашам до кога ќе трае таа поделба на скопјани и провинцијалци?!

Се дружам со еден куп скопјан(к)и и никогаш немам почувствувано дека има некоја разлика помеѓу нас, затоа што реално и ја нема - исти сме.

Секоја од нас, било да е скопјанка или провинцијалка во себе има многу други квалитети.
    Не сакам и нема да дозволам да ме дефинираат стереотипите (за местото на кое сум израсната). Јас сум многу повеќе од само провинцијалка, исто како што и ти си многу повеќе од само скопјанка.
    Не ни требаат повеќе поделби, затоа што и нема што да делиме

Имајте убава вечер:f:

На Priroden, Lella, purple..m и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Victorian Една ваква глупа статија потпишана од некоја празноглава Барбика заслужува Дарвинова награда за текст на годината. Мојот коментар би бил: Од толку превртување на очите, некогаш ќе ми останат на другата страна :D
    Ова не треба ни да се коментира, бидејќи е подолу и полошо од катастрофално.

На Lella, purple..m, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  6. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Среќна сум што и покрај тоа што имам една вреќа полна најразлични искуства, во мене сеуште живее она дете кое му се радува на животот и го гледа најдоброто во луѓето.

На purple..m, Libera, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    На под сум. Саκам неκолκу стомачни да напρавам.
    VH1 си фρчи. Се погодија песните.
    Оддалеκу сигуρно изгледам κо џиновсκо пρевρтено бубаче што се тρуди да стане. :D
    Ништо од стомачните- убаво ми е ваκа да си пρетам со сите четиρи во вис. :D
    Имајте убава вечеρ Феминκи.

На Priroden, sweet-cherry, purple..m и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Rock\m/girl

Rock\m/girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    98
    Истово ми се дешава и мене,легнав стомачни да правам и сега ме мрзи да станам:D

На mula му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.003
    Допаѓања:
    164.596
    Сакам бензински пумпи.
    Знам дека некаде одам.
    Макар и до тука некаде.
    Сакам бензински пумпи доцна во ноќта.
    Најубавите бакнежи ми биле на бензински пумпи.
    Знам дека нешто ќе се случи.
    Знам дека таму некаде ја имам слободата барем на миг.
    Едно со друго ми имаат мирис на свежо утро, изгрејсонце и педала на 120 и повеќе.
    Кога сум тажна јадеме доцна во ноќта на една бензинска блиску до автопатот. Одма ми е подобро.
    Сакам премини на граници. Тука веќе душата ми дише. Адреналинот ми расте. Не ми е само процедура туку ритуал, духовен ритуал до ослободување. Јас живеам со секое преминување на границата. Јас сум јас. Душата ми вриска од убост.
    И сакам мирис на хотели. Многу луѓе го мразат тој мирис. Мене ми се меша помеѓу детство и независност. Помеѓу одмори со моите и мартинито на шанк после исцрпниот ден и три реда муабет ако сум со придружба. На успех, на себе, на нови луѓе, на крикот во мене ЈАС СУМ. На пијаниот кој обавезно го има, на оној женетиот кој се нада да ушпара, на шармантната колешка по вокација со која ќе се запознаеме и ќе станеме добри другарки, на колешката со која си на ратна нога и ќе ја видиш во сите изданија. На мирот кој го носам бидејќи тогаш најмногу си докажувам дека знам што правам. А со него е нешто друго. Со него е авантура. Со него нема хотели, јадеме каде сакаме, немаме ред и дишеме со полни гради и го цедиме денот до крај, а најубавата перница ми се неговите гради.

Ако сакате да знаете колку некој ужива во животот видете што прави на зајдисонце. Ако ги пропушта за формалности и не му е важно да ги доживува и дише за безначајни работи да знаете дека живее за другите.

На sweet-cherry, bittersweet, deskarada и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Кафе цигара и милион листови скрипти маркери околу мене. Правам пауза па да пишам два три реда овде. Имам многу важен испит утре за кој поради приватни причини не можев да вложам онолку колку што можев а сега надокнадувам.Пуштете ми среќа утре.

На Lella, purple..m, senza.parole и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Уште рано сабајле кога ќе те извадат од кожа.....Абе толку ли е тешко или се неписмени па една проста работа неможат да завршат како што треба. Се чудам какви се луѓе постојат кои прават се да ти го загорчат животот и живеат само за да ги нервираат другите. Сите такви би ги ставила во куфер и надвор не од земјава туку и од цел Млечен пат. Некои нормални луѓе неможе да живеат од такви паразити, кои по цел ден само седат и ништо не работат и те враќаат по 100 пати за една работа зошто незнаат или несакаат да ја направат.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  12. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    А да се вработиш ти на Бензиска а што викаш :P:P еве сите од Фемина ке точиме Нафта Бензин и Плин кај тебе :D :D :rofl: се надевам нема да се налутиш на шалава позз.

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.236
    Не барам многу, само некој што ќе ми купува бурек секое утро.

На vitamina, purple..m, kjukli и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Na najtezhok za mene nachin ucham kako e da si majka.. Sfakjam deka sega da dojde chovek i da mi go pobara srceto vo zamena za zhivotot na moeto dete ke go dadam vo istiot moment. Sfakjam shto znachi da si majka da, no ne sakav na ovoj nachin da sfatam. Kako i site sakav da si go drzham vo race chedoto. Da si se galime i mazime. Da si menuvame peleni, da cicame, kakame, placheme, dumkame.. Site normalni obvrski okolu bebe gi sakam bre. Tolku li mnogu sakav? Tolku li mnogu barav?
    Namesto seto ova nie se spravuvame so horor. Namesto seto ova pogore moeto bebe se spravuva so igli i cevchinja, cevki za dishenje, anestezii i antibiotici. Moeto bebe ne mozhe da uzhiva vo pregratkite na majka mu, da ja pochuvstvuva nejzinata toplina i da se raduva. Moeto bebe lezhi i e neguvano od sestri namesto od majka mu.. Dali znaete kolku boli seto toa? Dali znaete kakvo e prokletoto chuvstvo da go gledate vasheto 12 dnevno bebe legnato na bolnichki krevet zamotano so milion cevchinja? Nikogash nikoj da ne go pochuvstvuva ova, od srce posakuvam!
    A nas, Gospode semokjen, izbavi ne od prokletijava. Spasi mi go sinot na najlesen mozhen nachin, navistina ne mozham da go gledam kako se machi poveke. Spasi go i ojachaj go ushte poveke, ako treba mene dushata zemi mi ja!
    Ochajno molam za zdravjeto na mojot sin, mi treba pomosh mi treba sila za da izdrzham.

На sweet-cherry, mama89, eliesaab и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @Mariangel биди силна мила, знам дека во овие моменти не постојат зборови кои ќе ти ја намалат болката, но најди утеха во тој мал борец нека ти даде сила тој како што му даваш и ти него, голем е господ се ќе биде добро ќе помине и се ќе заборавиш, дај боже само биди истрајна некои луѓе ги собираат плодовите на среќата по потешкиот пат но имај верба твоето синче ќе оздрави и ќе си се гушкате и милувате, ќе менувате какушки ќе плачете и ќе се смеете заедно :hug::hug::inlove:

На eliesaab, purple..m, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.003
    Допаѓања:
    164.596
    А што викаш да си отворам еден хотел?

Никогаш не го сфатив концептот - аплицирам за кредит за одмор.
    Или да ме помагаат моите за одмор.
    И да живеете со вашите, нели е срамота цела плата да ја трошите на сенешто да се китите, а после да се цевчите со кредити и помош од родителите?
    Стварно не ми е јасно.
    Се чудам на финансиската неинтелигенција што ја имате. Мислам дека ќе почнам да заработувам како планер на лични финансии...мајке ми. За се има макар и со 10 000 плата ако знаеш што правиш со парите.

На Candid, vitamina, Sanjichka007 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Луѓето очи си извадија за таа проклета политика. Додека во други земји не знаат кој им е претседател, ние ги знаеме сите заменици па дури и нивните заменици (facepalm) ете до толку што не замараат, почнаа родени браќа да се тепаат. Треба сите (уствари во никој случај не може баш сите, пошто има премногу испрани мозоци) ама барем мнозинството да се собаерат, да се направи некој собир или од кај знам што, и да се реши да не не замараат со политики, да се забаранат политички емисии за секои 5 мин, нека си има посебна некоја програма па таму очи нека вадат.
    Кој го интересира толку политики знае кај да си појде и да се занимава со тоа. Пушти тв овој даде оставка, премиерот замина ваму, гордана избегала, бранко се вратил...пушти нет пак истото...отвори фб берет, отвори форум уште побетер....веќе се нека се гони. Абе не отруја.
    Едниствено сме сложни кога има полиција на пат, па тогаш сите си блендираат, си даваат знаци да се знае дека има полиција, па да возиш полека и ти во знак на благодарност ќе му свирниш или ќе му блендираш...тогаш не гледаш што е по националност, вера или партија...(mooning)

На eliesaab, kjukli, samovila.red. и 8 други им се допаѓа ова.
  18. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Значи се откажуваш од Бензиските :D :D :D

19. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Feel Nostalgic ;(;(

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Луѓето знаат да бидат многу напорни. Проблемот е што... не знаат дека се напорни. Се дур е на туѓ грб, добро е.

На eliesaab, deskarada, sparklie и 20 други им се допаѓа ова.