@Emy867 ете некои личности сакаат да коментираат и мрчат. Останатите не можат да сторат ништо околу тоа. Единствено можат да скролаат надолу, да го прескокнат мислењето и да ролаат со очите. Муабетот "... чекај јас да ти кажам". Нејсе, да појаснам. Не може некое искуство, колку и да е негативно да ја смени личноста од корен. Не може личност која е мирна, тивка и повлечена одеднаш да биде центар на внимание, да зборува без прекин и да се истакнува со она здодевно ЈАС. Во прашање е глумење и лицемерие.
Што знам @jovanovska94, јас сум уверена дека најголемата човекова мудрост произлегува од поминатите и надминати животни препреки и маки. Е сега, многу зависи како личноста ја пренесува таа своја мудрост и на кого...
А денеска денов е преубав! Совршен со сонце и пролет во душава. Со добра книга ми се подобри расположението. И еве ви една мисла од некој си автор : "Тргнете храбро и во вашата близина ќе се појават неочекувани сили и ќе ви дојдат на помош." Убава недела
@Emy867 секако дека секоја препрека е искуство, на нас останува да ја извлечеме поуката. Но, мене муабетот ми беше сосема друг. Не сметам дека е возможно преобразување од една во друга личност, со дијаметрално спротивно однесување, ставови и мислења.
Вртам почетна на фб и се некој 12-13 годишни кукат за љубов,паѓале во депресија,сечат вени,цела рака исечена со името на нивната непреболена љубов. АЛООООООООО РОДИТЕЛИИИИИИИИ ГЛЕДАТЕ ШО ВИ ПРАТ ВАШИТЕ РАЗМАЗЕНИ ДЕЧИШТА?
Кoгa тешиме пријaтели декa вo ред е дa се чувствувaaт изгубенo, и декa не е ниту стрaшнo ниту срaмнo дa се пoсети психoлoг или психијaтaр, a пoтoa зa друг истaтa реченицa -ти требa психијaтaр, јa упoтребувaме вo негaтивнa кoнoтaцијa, дa нaвредиме, кaквa пoрaкa всушнoст испрaќaме?
„Ме нервираат коа се премногу фини, и ме нервираат коа се премногу дрски, зашо не може сите да бидат како мене?“ - Белешките на @Bender Rodriguez
Сабајлево бев на пазар со татко ми. Имаше една симпатична бабичка, ми рече дека сум убава и се вратив да купиме праз од нејзината тезга. Ме праша колку години имам, и кажав и таа ми кажа дека има внук, малце постар од мене. И татко ми, мислеше дека е пресмешно да и каже дека сака да ме омажи, ми дошло време. Бабичката го сфати сериозно, па почна да ми раскажува за внукот. Ми покажа слика, симпатичен дечко, дипломирал, син единец, нема да мора да делиме куќа со никој. Ристе, ако го читаш ова, нашето брачно и станбено прашање е решено, не се грижи. Дечки, ја ќе се мажам.
cekame pokana za svadba. samo bez fb nisto ne pravis, trebalo da pobaras da go najdes moze stvarno ke bide nesto, nikad se ne zna. te pozdravuvam so mojata omilena pesna
Женчулиња, секогаш имате во предвид дека здравјето е најважно од се', така? Јас само да ве потсетам, затоа што ова е најголемата вистина во светот. ...најбитно е! За здравјето!
Познато ви е така кажаното 'За тебе би тргнала и на крајот на светот' .Епа буквално тоа јас го правам,во процес сум да го направам...Никад не реци никад,не за џабе кажале.Планираш,сакаш да биде како си зацртал,одредени работи да ги завршиш до одреден рок,но не баш секогаш излегува според планираното.Но прво здравје само и се надевам дека ова ќе биде уште подобро отколку плановите што беа.
Луѓевo ми се чудo...ќе снемaм пукaнки гледaјќи вo кaкви се филмoви пaѓaaт.Абе штo знaм еве...мнoгу ми е смешнo дa читaм и слушaм некoгo кaкo си јa рaскaжувa свoјaтa прикaзнa и прoбувa дa е скрoз среќнa и прaви све штo дo вчерa мрaзеше и плукaше.Амa aкo...кaжaнo е декa кругoт се врти
Моментот кога некој ќе се консултира со мене за некој случај и на крај ќе ме праша: Што мислиш ти вака како правно лице?
Животов ми се сведи на кој разбра -разбра, кој не... Рака на срце, леснотијата на постоењето не е во ништо друго. А може и мрза ме има фатено од зборување.