@Marick14, Џабе ти се сега картите за продажба за концертот во Софија, доаѓа Енрике во Скопје! Ако падне договоров ќе му одам по трет пат на концерт во рок од шест месеци. I feel so blessed. (смајли шо не може да престане да се смее) Туку, јас сум знаела и фина да бидам бе. Ми тргна со комплиментиве и туѓите насмевки денес. Нека грее сонце секој ден, нека ми ја топли душава, да зрачам со среќа и љубов. Ќе ме биде. Си се поправам пополека. Убава вечер
Никако да се приберам дома. Од кога се разубави времево цел ден само трчам по нешто, по кафиња, по ручеци милина бее.
СДК Единствената личност на која можете да се потприте сте самите Вие. Второ,кога ќе сфатам веќе еднаш да не ги чекам другите?? Сама ако не си помогнам кој друг ќе ми помогне?
Знаеш колку одамна веќе не си зависна од телевизија кога си го заборавила оној типичен момент кога мрзата ќе те натера да правиш разни „гимнастички“ пози за да го дофатиш далечинското што ти е малце пооддалечено од каучот...
Знаеш дека здравството во Македонија се распаѓа кога специјалист ќе ти каже да си најдеш сам чаре за здравствен проблем. Хипократ сигурно се превртува во гроб од нашиве „доктори“.
Ме вика вештица. Ме вика пролет. Ме тегне за коса и бара да бидам нешто што не можам да бидам, за да биде тоа што далбоко во себе знам дека не е и никогаш нема да биде. Ме тегне за коса за да ми се пикне во врат и да се напие мирис. Го буткам од себе и го ставам во ќош. Таму ќе е додека не се ослободи да е свој. Му пркосам. И ме сака заради тоа. Знам да направам по свое и да му го свртам паметот пак. Знам да го натерам да сака уште од тоа што сум, додека мрази што е така. Знам да се носам со 100 жени што сакаат в кревет да му се пикнат и уште 50 кои му спиеле на перница. Знам да го лажам како да сум Шехерезада, а и да го бодам во гради со цела вистина. И убаво му е. Знам да го натерам да плаче... како ниедна. Си ита накај дома во сред ноќ. Сум му заклучувала врата, сум го наоѓала во амбис, сум го придружувала до врвот... и сум го оставала сам. И сега е лут. Многу лут, ама среќен. Кај и да е ќе влезе и ќе дува низ нос, а ќе му се плаче да ме гушне. И како и секогаш ќе застанам окезена пред него и ќе почне да се смее на глас. Така се решава проблем. Имам 6 извештаи за до 8 сабајле. Сите се дебелеат од јадење, јас се дебелеам од неспиење, така ми рече докторката. Мачаците спијат. Моите ги чуваа денес, мајка ми со мрсули уз све ми рика и вика - вака внуци да чувам, не мачки си ми донела, а дур збори го зима едното во раце и му дава да пие млеко и мрмља - мило, мило, мило, види го како бебе е... Боже,боже... женава ќе ја изреметам скроз.
Не знам за другите, ама мене и покрај моите години, едно од најубавите чувства ми е кога на спална ќе си легнам до мајка ми и ќе и ја фатам раката. Смиреност, заштита, тогаш што и да се случува надвор од тие четири ѕида исчезнува и мозокот заборава на реалноста за миг. Ми се спие, црева кркорат. Ми недостига тој заедно на терасата да им ставаме трошки на птиците, да ме бакнува од нигде никаде, да ми кажува дека хрчам, а јас на него дека тој уште повеќе, јас да дремам на каучот додека тој спрема појадок, да заспивам на неговата нога додека го лажам дека сум будна и го гледам филмот... Се наше ми недостига! Добро утро!
Културниот човек ќе замолчи од култура, додека вообразениот ќе мисли дека тој го замолчил. Денешницава, опишана во една реченица. Затоа пропаѓаме како нација. МаЌедончиШТА.
Bitno ne naprajv nisto so sto ke gi razocarav roditelite. Istrpiv golema bolka, ama pa zatoa Gospod mi go prati nego za da mi ja izlecit istata. Neznaete kolku me pravi srekjna lugje. Gospod da dade sekoj da ja oseti srekjata na nacin na koj sto mu e potrebna. Mene mi bese potrebna bas sega, vo ovoj smotan period, bas na vakov nacin. Elhamdulillah! Sekoj eden kraj e nov pocetok. Jas mislev deka posle losoto ide poloso, posto vo takva nasoka mi bese fatil zivotot, ama, ete, I jas sum imala k'smet be, oboo I toa ne bilo kakov I da, sakam da potrae, pa ako moze I nikogas da ne zavrsi Skromno de
Фасцинантно е како некои луѓе мислат дека постигнуваат некоја сатисфакција ако лажат. Би го споредила со инерцијална ипмакција... лажат, лажат, лажат се додека не стигнат до препрека или кривина и силата што дотогаш ги терала на лажење не е доволна да продолжи понатаму и да ги поттикне да продолжат. Смешни се тие што мислат дека можат да лажат, па се заробуваат во сопствените лаги. Смешни се тие што погрешно се претставуваат со цел вие да добиете идеална замисла и слика за нив како личности. Ви се молам, не постои совршенство и не може да се движите од пониско кон повисоко Страшни се луѓето од секогаш, ама ако не знаат да лажат може само да им се изнасмеете во лице. Сум ви кажала дека не сакам турско кафе... многу ми е грдо Ми се допаѓа колку е облачно надвор.... peace at last
Зрелост не е првата брчка или првото бело влакно Зрелост значи и кога ти е тешко да си исправен Зрелост е да премолчиш тогаш кога сите очекуваат да изустиш нешто Зрелост е место да држиш беседа, да кажеш само два збора Зрелост е кога мозокот ти е побрз од јазикот Зрелост е кога престануваш да мислиш на цел свет, туку само на најмилите Зрелост е кога не ти значи дали возиш џип или југо туку со кого се возиш Зрелост е кога намилите го ставаш секогаш пред себе Зрелост е кога не ти значи зборот од секој еден Зрелост е кога умееш да се справиш со цел свет Зрелост е кога почнуваш да стануваш економичен и штедлив ... ... Не се мери со години...не се мери со искуство, туку со состојбата на менталниот интелект во главата
Еден куп измешани чувства и смеа и тага и радост и све се собрало во мене.И се смеам и плачам и незнам дали да се радувам или да го уништам најмилото во мене,само затоа што не сум подготвена за уште повозбудлив или подинамичен живот,дали да продолжам или да застанам. Изминатиов период ми се случија убави работи,Го положив и последниот испит,сега си спремам дипломска,фала богу.И дознав дека во мене носам уште еден живот,сакав да споделам со ВАС. За малку ќе помислев дека се се средило,но кога подобро ќе размислам и сфатам дека всушност идат многу тешки времиња и борби за опстанок. Треба да бидам силна,си го кажувам тоа на самата себе.Од никој никогаш немав никаква помош,а знам дека нема ни да имам. За жал.Судбина ли е,Случајност ли е?! Или можеби така требало,м?
Гледам икс луѓе во мојот живот што ги знам и некогаш сум живеела со истите кога повеќе кога помалку во зависност од животните околности..ги гледам и размислувам на глас.. "ако самиот не си направиш на себе си никој друг нема да успее во тоа на таков начин како ти што си способен до тој степен да се урнеш или пак успееш во нешто".. Од толку просперитет, можности и прекрасен живот не ми е јасно како некој луѓе се способни до толку да се урнат себе си во дното без да бидат ни самите свесни за тоа.. дали се свесни за нивната ситуација или не се еве не знам, но покрај "се" да сакаш да се уриваш се подолу и подолу еве не знам. Дали е до менталитет, проблеми низ државата, депресија, фрустрации, комлекси, самобендисаност, психичка состојба.. не знам, но не е решение ниту пак изговор. И после викате судбини имало. Кој се тие судбини? Да чекам лото да ми се падне? Да ми одобрат енормен кредит за да избегам и не се вратам од таму каде што сум го зел? Гром од ведро небо? Што судбина? Која судбина црна? ..... Кој, што и како прави лично за себе си самиот си прави! Ти си тој што бира дали ќе реши да пропаѓа или да се издига врз фрлената искра што ја подава животот! Ете така.
Ако не коментирам, не значи дека ми е сеедно. Едноставно сум уморна од луѓе без осет, кои ни од култура не знаат еднаш да замолчат. Со такви, не ми се губи времето. За денес, ќе молам карта во 1 правец за некаде каде е сончево, каде брановите играат, со тој Кен од претходниот пост што ви кажував, да не ме дави никој. Коктели и латино лагана музика.
Ако имаат пари, мислат дека имаат моќ Е тогаш,по автоматизам се и убави и паметни и интелигентни... И за нив, нАли, времето е пари. А моето време безвредно ли е? Што ако не сум „виБ“ градска фаца.Зар сум глупава,ружна,досадна,проста... Да ти пукне пж од преценети самобендисани „градски“ ликови Ти им правиш бесплатна услуга,тие глумат лудило. П.С.Да не ми беше работна обврска,мало морген ќе ве молев. Простаци низаедни...
Зошто секогаш како црна офца се двојам и после Цацко ми е крив што си го одбирам потешкиот пат до успехот?!?! Оооо ќе си пукнам... Полека,Петро,полекаааа... Не ти е прв пат,можеш ајде! Си се фати за орото ,играј сеа(смотна една)! Абе ми иде шамар да си залепам лелеееее!