Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Мислам дека открив најнова страст - готвење во природа! Е сега, не е баш ко на 24 kitchen, не ми плискаат бранови одоздола и не е буквално во природа, на отворено е :D

Сум си излегла на терасичка, додуша огромна, пространа тераса е, си рендам јаболки со мерак, ми се шири мирис на јоргован; гулаби, гугутки, врапчиња црцорат, сонцево ми ги топли плеќите, ветров ме потсетува да дишам длабоко и да уживам во секој здив...

Мислам дека никогаш селово кое ми дава огромна слобода и приватност, не сум го гледала како крајна дестинација. А сега само се мислам еден домазет да си довлечкам навака :smirk:.

Велат дека најчесто она малку кое ни треба за да бидеме среќни, недостига, а јас со искрено срце кажувам дека мене само мир ми требаше. И среќна сум секое утро, зашто прво се заблагодарувам за зракот светлина кој влегува во мојата соба, за очите кои можат да го видат тоа, за рацете со кои ги гушкам саканите, за говорот со чија помош сфаќаат колку ми значат... За сонцето кое ми развлекува огромна насмевка, за гороцветот кој го видов вчера при шетање, а ми беше жал да го скинам, за сите убавини кои моментално се вгнездени во мојата душа. Ова кое е навидум малку, мене ми е доволно...

На sweet-cherry, purple..m, Buttterfly и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Zeus

Zeus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    17
    Ne mozham da gi sfatam nekoi lugje.Kako be mozhat nekoi 30 godisni,vraboteni,vozat kola(kupena od roditelite),izleguvaat na vecheri...da baraat pari od roditelite koi se vo finansiska kriza?!Mene bi mi bilo sram.
    Bolje da trpam jas za leb,otkolku da gi ostavam roditelite koi me izrasnale i obrazovale da se mislat dali da stavat proizvod plus vo koshnicata vo prodavnica.

На sweet-cherry, purple..m, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Понекогаш за добро расположение не ми треба многу... Доволно е да станам рано, во мугрите, наспана и свежа. Да пијам кафе во двор, додека Котле ме провоцира да го бркам крадејќи ми ги влечките. После се бркаме, се храниме...Доволно е да го почуствувам она ветре кое ме потсеќа на одмор, на слобода. На ваков ден облекувам штикли, се китам со накит и ставам дреч кармин. Но, најголем украс ми е насмевката. На ваков ден се частам кафе од Номадот и јадам интегрални колачи со афион и темно чоколадо.

За целосно задоволство ова е ден кога мојата колешка не е на работа, па ги преземам и нејзините обврски. Се огранизирам и завршувам се` зошто нема кој да ме тормози со монолози, семејни проблеми и здравствени проблеми од кој најголем е нејзиното месечно крварење (но, да не пишувам за ова оти знам ќе речете што дивјак е оваа).

На ваков ден се пишува на Фемина во работно време.

На ваков ден посакувам да си купам нешто ново, да ме фати некој коктел и да уживам во безброј ситни задоволства. Тоа што живеам во оваа заебана држава, со народ од кој едвај дваесетина проценти е критична маса, не може да ми го одзеде тоа право.

На Jenniffer, purple..m, mila89 и 32 други им се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    57.256
    Петок. :inlove:

На sofijanoka, joy1, Madam-A и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.963
    Бев на полумаратон пред 5 дена и по завршување на трката имаше некој скромен ланч пакет.
    Отварам кесата и наоѓам некој флаер ај да видам шо е си викам. Имаше и едно шише вода можда беше крстена вода :P
    12969163_10206041261137494_534394693_n.jpg
    И сеа замисли после 3-4 саата вежбање и премореност, да дојде некој и да ти чита библија и уште да платиш 150-200 евра :D
    Mислам не е задолжително, кој сака нека оди, али не знам која е потребата секаде религија да се меша.

Последна измена: 15 април 2016
    На purple..m, Elena69221, Lella и 8 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.117
    Ми е гајле за се.

7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    А кој јас залажував дека ќе биде нешто? Очигледно самата себе. Тоа чувство кога си свесен и знаеш, но сепак си дозволуваш мала илузија, тоа чувство е одвратно.
    :d::drunk:

На Jenniffer, Snow-Star, sofijanoka и 15 други им се допаѓа ова.
  8. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    36.200
    СДК... Кога некој ве разубедува во вашата моќ дека не можете нешто да направите, бидете сигурни дека зад обесхрабрувачките зборови се крие неговата (не) способност со значење јас не можам.

На purple..m, joy1, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  9. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Петок не е Спасовден, за оние кои работат и во Сабота....

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ми рече:
    "Вети ми, вети ми дека меѓу нас ќе остане. Тоа ќе биде наша мала тајна.Тајна во обид да биде заборавена, за да не го сруши неговиот свет".
    Воздивнав, и ветив..
    И секој проклет ден се каам, се каам што станав дел од една грешка. Грешка што секојдневно ме вознемирува и ми го нарушува мирот.
    А не би требало да молчам.
    Ама ете, избрав да молчам и да живеам во лага.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Madam-A, sweetie.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Да се уфрлам неповикана ... Да, може и тоа добро да се заработува. Затоа што западот веќе функционира одамна со електронска пара, а добар процент освен ИТ секторот, големите менаџерски фирми, финансиски корпорации и сл установи каде голема пара е во обрт ... вработените им имаат компј. пред себе, телефон и преку конференс кол и мејлови прават парички. :)

На Doozy, IronLady, Emy867 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Знаете ли кое е најдобро време за депилирање? Кога се вратиш издрогиран од заболекар :drunk::D

На sweet-cherry, Jenniffer, purple..m и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Самер ова јас мора да го пробам,и двете ствари ги нејкам,па најдобро наеднаш да ги завршам :D

На Sanjichka007, ceca-1, kolovoz и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Marossa Мароске, ма ништо не боли. Одиш ти става инекции и после си на седмо небо со Снуп Дог :D

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    СДΚ деκа неκогаш постапувам многу непρомислено.
    Сега се пρашувам дали ми е жал... Би тρебало да ми биде- но не ми е. Многу учам од несеκојдневните ситуации. Најмногу за себе.
    На κρајот, веселата стаρост се пρави во младоста.
    По еден убав цвет за сеκоја феминκа.

На Priroden и kjukli им се допаѓа ова.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Што сме сите убаво петочно расположени на форумов :sun:
    И што е убаво кога петочно порано ќе те пуштат од работа, па ќе си истераш еден мини шопинг и пак ќе си се вратиш дома со истиот автобус како и вообичаено :) Бонус ми е тоа што татко ми денес спремил убав ручек, а гледам дека и нова епизода од Orphan Black ме чека, конечно почнала новата сезона. Ја ставам да се симнува и одам да си направам салата. Се надевам дека дома имаме и нешто пожестоко за пиење, па да го прогласам викендот за почнат (poolparty)

На cresa-jagoda, sweet-cherry, purple..m и 26 други им се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Вљубена сум, затрескана. До уши :f: Пролетта ли ми влијае, не знам. Ама не за џабе сум си crazyinlove :sun::$

На sweet-cherry, Jenniffer, purple..m и 10 други им се допаѓа ова.
  18. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    21:21 Ја молам Дотичната што ме мисли да се јави или појави од некаде:P:P:P

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    А мојата натална, ветува дека ќе изградам кариера во време кога има насилство во државата... :D
    Абе да бев нормална, само ако бев... :rofl::rofl::rofl::rofl:

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Е денес ми е перфектна петочна вечер.
    Абе да ми речеш те носал Лас Вегас сеа, ќе одбијам. Е толку ми е убаво.
    Си пијам пиво си читкам нешто по интернет, си ја слушам Лана. Друштво вечер не ми треба. Одлично расположение имам. :)
    Петок. Убав петок.

На purple..m, Ketchup, Lella и 7 други им се допаѓа ова.