Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.538
    Прибидејќи и посекако. :puke:

На Ketchup, crazylady, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    ^^јас ги употребувам, ради зафрканција, како и многу други зборови кои ги употребувам на форумов.
    О.. и посекако нема да престанам:D

На Ketchup, crazylady, crimson и 9 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Времево ме утепа, легни во 1 стани во 11 и пак ти се спие.

На crazylady, sugarlips и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    Сликава урла од што боли.
    Не ми е за она што го пишува позади, туку кој остава старо лице на улица?
    Убедена сум дека ова не е дело на сиромаштија колку несовесни деца.
    Да, државата треба да има свој систем на го реши ова, ама да бидеме реални, зошто да се случува ет фрст плејс? Државата треба да ја реши последицата, ама не само со згрижување на вакви лица, туку и со тешки казни.
    Неколку вакви ги има низ Скопје и ми се крши срцето.

На Ketchup, Annath, bella.s и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.959
    8765.jpg Понекогаш ме фаќа носталгија пропратена со тага,покрај радоста додека ја посматрам твојата игра. Толку си безгрижна, весела со нескротлив дух... Пркосна. Своја. Tи си ме родила мене, не јас тебе, честопати ми го кажуваш тоа. Да, и постара си и јас незнам ништо а ти знаеш се.

Те гледам и неможам а да не мислам на животот во кој си. Ти не си родена за компромиси. Не си створена од материја која може лесно да се обликува. Ме заболува оној дел во мене кој во твојата душа, кога сака- сака од косата до табаните који ја допираат земјата и не се срами тоа на секого да му го покаже. Оној дел кој несака да го признае дека нешто не е добро, за да другите не би виделе. Тоа е дел од душата кои другите највеќе и најлесно го погазуваат. Ех, да можев друо да ти дадам во аманет.

Се сеќавам на своите љубови, солзи пролеани, краеви кои ми ги рушеа световите. Бар јас така си мислев. Изгледа дека тоа беа само бројни тврдини кои сама ги изградив сакајќи да дојдам до сржта која го сочинува моето битие. Кога ќе пробаат да те срушат, не паѓај. Со тоа ќе станеш само појака.Ти не си родена за мали нешта. Оној кој ќе ти каже дека си, не те ни погледнал, не се ни потрудил и не е вреден. Ќе бидат многу од "оние" кои не виделе, но тоа не треба да те менува да бидеш тоа што си. Немој да им веруваш. Ослушни ја онаа есенција од длабочината на својата душа и никогаш нема да згрешиш, макар и помислила дека ќе останеш сама на овој свет.
    Немој да се плашиш од самотијата. Таа може да биде и те како корисна ако успееш да управуваш со неа, а не таа со тебе. Сите оние кои ќе се обидат да те разжалостат, поради кои ќе заплачеш, ќе поминеш бессони ноќи, дадени ти се на патот како би еден ден препознала што е добро зачувувајќи го тоа добро покрај себе, онака безрезервно. Тие ти се пратени да научиш битна лекција ,дека секогаш има разлика помеѓу доброто и зло. Секој ден погледни го својот одраз во огледалото. Развлечи ја таа убава широка насмевка и посакај и на таа убавица нјдобро добро утро! Колку се сакаш себе си толку ќе те сакаат и другите. Кога беше бебче, ти кажувавме дека кога се смееш ти се смее секое влакно од косата. Ти посакувам таква насмевка до крајот на животецот.

Кога нема да бидеш задоволна со самата себе и со некои поединечни делови од себе си, кога ќе посакаш да смениш нешто или се, сакам да знаеш дека ја имаш најпрекрасната свилена костенлива коса, најубави очи со најдолгите трепки на кои ќе ти завидуваат другарките,порцелански тен како на кукла, мало носе за кое некој ќе ти каже дека ти е најубаво, и веѓи кои личат како штотуку да си искочила од козметички салон. Сакај го секој дел од себе си кој од Бог ти е даден. Гледам дека овој свет оди по ѓаволите. Девојченцата се облакаат како да тргнале во град на кафе а не на училиште. Ваљда мислат дека облеката ја чини човекот и дека така ќе ја привлечат својата сродна душа, само доколку изгледаат добро. Да знаеш, твојот татко го освоив со насмевката, широкa и искренa баш онаква каква Бог ти подари на тебе. Нека насмевката ти биде одора и оружје со кој ќе го исвоиш светот, не само човекот. Таа ништо не кошта а купува се.

Запамти дека секој почеток се случува баш кога и треба и дека секој крај е баш таков каков што треба да биде. Ретките ќе ги памтиш по лошите работи.
    Кога ќе почнам да ги прелистувам страниците на дневникот, кој го водев до своите единааесети години и наредни десет, гледам дека секој крај бил за мене добар. Да не се дедел не би можела да растам. Ти си жив доказ дека сите мои краеви биле вредни. Понекогаш тоа нема да можеш одма да го увидиш и ќе мислиш дека е крај на светот. М;ожеби ќе ти требаат 15-20 години да сватиш, ама ќе сватиш еден ден ако сакаш, тоа сигурно.
    Никогаш нема да ти кажам: "Немој тоа" или мама знае најдобро. Те научив да кажеш "Го сакам тоа" наместо да кажуваш што несакаш. Така луѓето окилу тебе подобро ќе те разбираат. На тој начин ни ти нема да заборавиш да мислиш на работите кои ги сакаш, а не само на оние кои не ги сакаш. Работи на себе си често. Учи и шири го своето знаење, зошто и најспретната лопужа нема да може да ти го одземе тоа единтвено знаење.

Жената која бара повеќе од животот тоа и го добива. Чувај и сакај се себе си. Тоа единствено никогаш не смееш да го заборавиш ни кога сите бродови ќе ти потонат. И биди своја, баш онаква каква си. Зошто таква Бог те створил.

На Rama, marama, IronLady и 32 други им се допаѓа ова.
  6. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.889
    Допаѓања:
    7.492
    Mislam deka ne e poradi zafrkancija.nekoi od clenkite koga gi citam dobivam vpecatok deka se nepismeni.

На SuperGirl24, Lella, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Уххх баш сега на дождов, нека стои нека кисни и нека пати по мене!!!
    И после не можев да ти се јавам, телефонот ми накисна...оправдување зошо ја нема со денови, девојка во секоја ситуација ќе се снајде:wasntme::lol:!

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    20.105
    Сдк дека обожавам да им поклонувам работи на блиски луге без повод. Макар било тоа и чоколадо.
    Е сега кога има повод, како родендени или слично, максимално се трудам доколу поклоните. Не е работата само колку да се помине редот. Доколку немам идеja, си прашувам што сака личноста да и земам. Давам неколку предлози да си избере. Нормално сум утнала некогаш, и ми утнале. Како што созреваме, знаеме да ги бираме лугето и поклоните.

На Rama, kjukli, jovanovska94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Кога ќе ми текне за што се нервирам, ми иде да си спукам еден шамар и да направам пируета.

На Coachella, Ginger^, elimkd и 30 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    Tиквеш издава сертификати за сомелиери со краток курс.
    Братучед ми учи за сомелиер веќе 2 години во Франција и уште има.
    Што знаат оние во Франција што е сомелиерство бре?

Македонијо...затоа нечиниш.
    Од се се гледа пари да се направат, се сакато се идиотско, па и полно со самодоверба...

На Dennings, Ketchup, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    21.510
    Со врел бурек со месо и грч ладен јогурт ја заокружив третата смена(а на диета сум демек).(facepalm)
    Сега дефинитивно полесно ќе учам историја, а утре,т.е денес треба да станам во 6 и пол за на школо.
    И после биди свежа и наспана.Е нема!:smirk:

На ♡BuBaLe♡ и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. bonnita

bonnita Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Многу се глуми - малку се живее! :D

На Rama и Summerlover им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    СДК дека жените се навистина комплицирани, ама има добро објаснување за тоа: срцето и мозокот им се раздвоени од останатите органи.

За разлика од нас жените, мажите мислат, сакаат и мо*аат и тоа со истиот орган.

На Rama, Dennings, Mama25 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Огромна благодарност за мајка ми што иако ме нервира на периоди вчера ми заврши голема работа. Работата не е толку голема колку мене што ми изгледаше така ама ме гледа се нервирам и ми вика не се секирај јас ќе средам само кажи што треба. Колку и да сме возрасни и независни сепак сакаме да си останеме деца. И кога ќе дојдам од работа уморна и гледам само да го фатам креветот ќе ми стави за јадење, па ќе ми направи кафенце и на крај ќе ми рече ај легни си малку и да те покријам. Тие мали работи се ГОЛЕМИ.

На samovila.red., ceca-1, Summerlover и 3 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.888
    Допаѓања:
    102.216
    На вчерашен ден се фатив како го згазив ветувањето дадено пред многу години,кога бев тинејџерка.Си ветив дека никогаш нема да ги кажам зборовите,
    -Намали ја музиката!!!
    -Како може да слушаш ова!!!
    -Намали го тонот!
    -Собава на што личи!
    -Колку кармини си ми изгубила??
    -Кај ми е парфемот???

.....
    Таа само преврте со очите и ја затвори вратата.Гарантирам си помислила јас никогаш нема да бидам ваква мајка.
    Аха,сигурно.Ќе дојдеш и ти на рапорт..малечка :D.

На Estranged, lovemme, Rama и 40 други им се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК овие денови колку спиење направив, и уште не ми е доста...:wasntme:

На Lady Phoenix и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Добро утро. Расположението ми е исто како времево надвор. Темни облаци и само што не заврнало! :doh::@
    Нека помине веќе неделава...
    Во понеделник се враќа ама секоја секунда е како век. Не претерувам. Не за џабе е кажано дека времето најбавно им поминува на оние што чекаат.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ме напнува едноличноста, послушноста кон туѓото мислење а не своето, манипулативностите на луѓето, лажната вистина верувањето во неа, лижењето газиња за некаков си напредок власт, партизацијава, пушењето еколошки цигари (не Амбрела) за да се дојде до паричка а пред се по добро земен дим глумењето прибран или прибрана личност (девојка, дечко , маж жена) кој/а дома ќе си ги бакне во образ најблиските или својте дечиња не мислејќи да не пренесе некоја бактерија од течноста де од еколошкиве цигари.

На samovila.red., papillonP, Summerlover и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Уште неможам да се совземам од помислата дека сум бремена со близначиња. Ко онаа заебанцијата - Кога ми се дешава нешто убаво се мислам дека некој ме заебава :rofl:
    Лелеее :talk:

На happygirl, Jenniffer, QweenSM и 64 други им се допаѓа ова.
  20. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.802
    Допаѓања:
    14.723
    Многу сум среќна луѓенца!! Не ми се верува дека завршив со таа работа што толку ми стоеше на глава :D ла лала ла ла
    Имајте најубав и најсреќен ден! :*:f::sun:
    А јас сега да си се вратам во реалноста и да се фатам за книгата :whew:

На Ketchup, crazylady, Lella и 9 други им се допаѓа ова.