Животот не е кучка,ние сме кучки. Не е седење дома и тропање по тастатура. Не е фб,инстаграм,фемина... Живеј како сакаш и секој ден бидејќи утре,е утре може и нема да можеш.
Oвa е нaјчитaнa темa пa некa стoи oвa Акo имa некoјa зaинтересирaнa зa млaдинскa рaзменa зa спoрт вo Несебaр oд 18-26 јуни инбoкс Услoвoт е дa имaте 18-30гoдини и дa знaете basic english Мoрa дa е женскo рaди gender balance, oткaжaлo еднo девoјче Ќе имa пo 5 луѓе плус еден лидер oд Мaкедoнијa Итaлијa Литвaнијa Лaтвијa Чешкa Бугaријa Пaтoт се плaќa 70-80еврa, нo и тие се врaќaaт нaзaд сo прилoжувaње нa билетoт, пo некoе време пoсле рaзменaтa. Oбрoци и сместувaње е пoкриенo Рaзменaвa е преку ерaзмус Акo имa зaинтересирaнa некa пише ќе јa пoврзaм сo тoј штo ќе биде лидер
Го знаете она чуство, запознаваш совршена девојка, девојка од твоите соништа се ви иде, како некое копче во твоето мозоче да кликна силно: " да да, оваа е таа, оваа е вредна за моето внимание! " ...Идиш самоуверено накај неа и гледаш со некој се гушка, ок де можда и е пријател, дозволено е пријателите да се гушкаа нели...продолжуваш повторно нанапред, кога гледаш му седнува во скут, ок де другар и е и јас имам седено во скут...и таман да стигниш до кај неа за да ја киднапираш практично од таму, овај сочно ја цулнува, а ти како улав вртиш круг на лево со попарена фаца и бегаш што подалеку од таму... Зошо секоја девојка што ќе ја запознаам мора да има дечко, како универзумот да ми испраќа порака... За на крај по неколку месеци, години небитно, да ја сретниш истата сосем случајно па за во рок од 5 минутки да си изнакажите повторно се, повторно да кликне тоа копче но овај пат е се променето...ооо да таа веќе не е со него, па следува нејзиното прашање: "Што се случува со тебе, како иде се ? " ... Како од пушка одговараш, како со месеци да си се подготвувал за тоа и на крај го додаваш она ја чекам и девојка ми... Да, да тоа е промената, огромната промена, оваа првата си заминува и останувате пријатели, а оваа сегашната таа е таа од соништата...Таа е одговорот на универзумот, способноста да се исчуваш за правилната личност, да имаш трпение додека таа пристигне...
Знаете колку се банални некои работи кои мислите дека се битни? Ниедна десетка, ниедна диплома, ниеден роденден, ниеден прв бакнеж, ниеден лет, ниту една прошетка, ниту еден мирис на светов, не е битен како детето. Лани, ова време се тресев за испит, учев, мислев најбитно е. Одев од испит на работа, останував до касно, па учев до касно. Ова време некаде забременив, што би рекла мојот гинеколог, посакувано, ама не и очекувано. И од тогаш, ништо, никој не е повеќе битен. Не верував дека ваква промена е можна, дека мозокот, телото, буквално се ке се промени и дека една година подоцна, ке бидам мајка, сопруга, ке основам семејство, ке создавам дом, и дека едно мало бебе од 3 и пол кила ке стане цел универзум. Да можам да го вратам времето назад, ќе си речам, што се нервираш за (било која причина може да стои тука) кога ништо не е толку битно.
Meѓу оние типови на луѓе на коишто се восхитувам бидејќи имаат трпение (и недостаток на мрза ) за нешто што јас немам, ми се и оние што се нафаќаат да прочитаат од почеток до крај километарски пост (на овој, а и општо на други форуми) напишан цел во еден здив на латиница без интерпункциски знаци, за потоа да дадат и совет за опишаниот проблем...
Луѓееее..... Ајде да бидеме луѓе! Доста е веќе од арогантни самобендисани квази нарциси. Воедно, се заблагодарувам на другарка ми за прекрасното изненадување.
Ja niskam kerka mi vo kolickata da zaspiva,se tegne nadolu ,ke padnese,od pamet me izvadi.i se skarav ja plesnav po raceto i se rasplaka.ja smiriv i prodolziv da ja niskam a taa me gleda so oci polni ljubov,tolku nevino i slatko, i mi se nasmevnuva.sega taa mene me rasplaka.jas ja karam a taa mi vozvrakja so ljubov.ete,toa e razlikata megu vozrasnite i decata.tie neznaat za omraza,za gnev..niv im e tolku lesno da prostat.i site nie bevme deca,i isto taka bevme nevini,polni so ljubov,sonuvavme,sakavme,ziveevme..sto se promenu meguvreme,kade iscezna taa nevinost.sto ni se slucuva na nas vozrasnite,zosto dozvoluvame zasekogas da iscezne deteto vo nas??
Понекогаш ми се иде длабоко да им се извинам Цеткин и Луксембург бидејќи кога ги погледнам денешните жени како се однесуваат, ќе речеш за што се бореле тие? За нашите независност и права, а денес, што вика СкопјеTeСакам, да се продаваат за еден круг во скапата кола. А пак овие ситуации: Штотуку започна да зема своја плата, голема, да може да си приушти се што сака, но дечко и дојде на сцена и не! Таа требало да се учи што поевтино да си купува. Дури и Голден Роуз лак било too much! Да не може едни фармерки да си дозволи. Се стега при сопствени пари. Но, кога станува збор за него, таа автоматски е обврзана да мора да му дава пари. Секој со своето, ама што би рекол тој од клипот, ова да се дешава денес, на 40-ти век? Девојки бре, убави, млади, паметни, размислувајте со своја глава. Независни со свои пари, зар бива вака?
Понекогаш и во повеќе дадени ситуации низ нашите животи молчењето не е лек и решение за истите. Што би се случило со сите нас ако одлучиме да молчиме пред одредени ситуации и свртуваме молчејки грб на секого што свесно или несвесно згрешил! Луѓе.. бидете искрени, научете се на бидете реални и да разговарате со луѓето што ви значат, може дадениот проблем во една одредена ситуација не е таков каков што ние го сваќаме во самиот даден момент, секој со својот памет, карактер и изразување се однесува и разбира различно! Подобро е човек да биде искрен и дрзок, не понекогаш туку многу често.. така бар знаеш дека дотичниот пред тебе не те зборува позади грб ами ти кажува в лице! Кога сите би биле реални и искрени и би умееле да разговараат за проблеми, лошотилк и неморални ситуации светот би бил подобро место за живеење и дружба! Само сете те се колк пати сте разрешиле со некого одреден проблем кога сте се потрудиле да зборувате..?!
Денов ми помина прекрасно, дури и подобро од очекуваното. Ви испраќам позитивни вибрации и дел од моето добро расположение!
Не ми е јасно зошто некои луѓе не исмејуваат нас дебелите. Што добиваат со тоа? Попаметни се? Ако не сакаш да си во врска со дебел/а дечко/девојка не мораш, кој те тера? Ама немаш право да ја/го исмејуваш. Никој никого нема право да исмејува. Никој не е совршен.
NE te ismevaat tebe samite sebe se ismejuvaat ic da ne ti e gajle ..Polni se so kompleksi tie zato toa go pravat..
Јас си знам колку вредам. И не ме прави помалку вредна тоа што имам 25 кг повеќе. Точно дека не се чувствувам баш најубаво, свесна сум дека треба да има промени ама не сум помалку вредна. И не е нивна работа тоа колку килограми имам јас. Само не можам да ги сфатам таквите личности што исмејуваат. Што добиваат со тоа стварно не знам.
Исмејувањето доага од таму што останатие сметаат дека дебелината не е нешто што е последица на одредена болест, туку дебелите луге се вушност луге кои не водат сметка за себе, а ако некој не води сметка за себе, зошто тогаш другите би воделе сметка да не го поведат? Како велат, почитувај се себеси за да те почитуваат и другите. Во цивилизиран свет се смета дека дебелината не е само поблем на тој што е дебел, туку воопшто на општеството. Дебелите луге се поподложни на одредени болести како што се дијабет, хипертензија а со тоа и мозочни удари кои се тешки за лекување и скапо ги чинат сите даночни обврзници, разни срцеви заболувања... Значи, тоа што некој е лаком на храна и не внимава на својот изглед дирекно брца во џебот на сите останати и од таму доага и непочитувањето т.е немањето разбирање за овие луге.. Постојат и одредени хормонални нарушувања кои доведуваат до дебелеењење. Во обата случаи може да се преземат мерки за да дебелината се доведе во некои нормални рамки. Кога некој ќе одлучи да биде поразличен од другите, тогаш ќе треба да биде подготвен и да се носи со тоа.
^ Sigurno toj sto e debel ne saka da bide debel tuku organizmot mu sklon kon debeleenje i ne sekoj moze taka naednas da oslabee.Imam primeri vo mojata okolina isto taka i bratucekata debela.I so ima da gi ismevate luge so poveke tezina od kade da znaes sto mu e probelmot i koja e pricinita za debelinata.
Донекаде си во право. Ама, јас не му наштетувам на никој, сама си наштетувам и ако не сака не мора да е во моја близина. Како што кажав, никој нема право да исмејува. Никој не треба да води сметка за мене ама немаат право да ми се смеат со иронија во лице. Ако е така како што велиш ти ај јас да ги исмејувам анорксичните оти нели тие не водат сметка за себе па зошто јас да водам сметка дали ќе ги повредам?!