SDK deka pomina vremeto na sklucuvanje novi prijatelstva. Za da zasakas i prifatis nekoj kako nov prijatel treba mnogu vreme. SDK2...toj sto indirekno bocka i se pravi interesen treba da znae deka ke dojde vreme koga negovoto bockanje na til ke mu Izleze..
Се додека уште од средно се облекуваат како тетки од 35 години, со вештачки нокти, три килограми пудра за идење до продавница и прозирни фустани, нема добар противаргумент на тоа дека е погрешно што ги третираат само како сексуален објект. Ќе сфатат, ама доцна. Едно е дотерана жена, друго е девојче од 15 години на 15-ка штикла. А и секако, тука се сите "прејаки" млади со цигарата в рака....цигара за која мама и тато од дома му дале пари ...А тек директорското идење по кафани ...Ох, туго ...Сите се деца на слепи родители, I guess.
Јас за љубов не менувам мислење, не па за работа. Глупача. Прва беше на митинзи на СДСМ, а да не зборувам што пари ги напуни професориве од економски, тазе апсениве да заврши факултет кој го студираше 10 години. Се вработи во една банка попозната по партиските вработувања и сега и се гадело од шарени револуции. Капацитет на ум колку шумска јаготка. Ете тоа е по дефиниција ...к*рва. Да не сум безобразна, ама и за другото може да се пофали, ама ајде, мажена поштена жена од манастир што не искача е сега. Поштувам луѓе со некакви убедувања, какви год да се, ама вакви врти капи кои гледаат само за сопствен гз, би ги тепала со мокар чорап.
4 дена брат... 4 дена, не недели... Инаку охриѓани стварно претерале со цените, и официјално не се нормални. Па за дупло поефтино на море ќе одам бе ало... езеро имате, сфаќате? Е З Е Р О, и тоа ладно камен последниве години. Ќебап 20 ебани денари, ај у пичку матер што ќе јадам, за алишта да не зборувам...и тоа пази, не е ни сезоната уште почната. Лакоми луѓе. Смештај дан требит? Не требит фала.
Моментот кога пробуваш нешто многу тесно во гардероба, наеднаш слушаш како нешто крцнува и се молиш да е колкот.
Nikogas ne gi svativ lugeto koi moraat da imaat po 3 profili na fb... Plus samite si komentiraat,si lajknuvaat abe site cestitki so red Tuka nekade spagaat i onie koi mesto da gi izbrisat nepotrebnite prijateli,tie pravat nov fb,samo da se trupalo nepotrebno bre Aj dosta mrcev,sakav samo da si kazam,nemoj da recite deka sakav da se pravam odpokje pametna.
Од сите простувања, најтешко е она себе. Ќе повредуваш и ќе те повредуваат, ќе мислиш дека си во право и и тие ќе мислат дека се во право, ама како да се оправдаш и извиниш себеси што си бил идиот... кон себеси? Што потоа? Да се казнуваш што веќе си се казнил?
Не ми е јасно како можат родителите да си ги гледаат децата кои им доаѓаат цели исплашени и успаничени дома заради екстерното тестирање и пак да си седат со скрстени раце. Ало амеби, сфаќам дека не ве интересира политика. Сфаќам и дека баш ве заболе што му ја уништија душата на градот, сфаќам дека не ви е битно во што го претвараат и што и е*аа матер на цела држава со тие нивни непромислено донесени одлуки. ОК, се тоа некако можам да го сфатам. Ама колку и да се обидувам не можам да сфатам како не ви е гајле за тоа што детето ви го кројат според нивен калап. Нивен калап кој го употребиле и на вас и со тоа што не се буните ни малку, докажувате дека успеале. И не, никако не сте жртви на системот. Сте можеле да го смените тоа ама баш ве болело. Ви се свиѓало повеќе да бидете амеби. Робови. Сеуште не сум родител и не знам како точно изгледа да се биде тоа. Ама знам дека 10годишниот син или ќерка да ми дојде утре дома од школо со насолзени очи и со 500 прашања во рака, чудејќи како ќе успее да ги научи... Ќе му наредам се по список на тој што го измислил тоа. Затоа што не се свесни која тортура е тоа за нив. Затоа што се однесуваат како тие никогаш да не биде деца и ученици. И некој ќе се истрча и одма ќе рече НА ТОЈ ШТО СИ УЧЕЛ ЦЕЛА ГОДИНА, НЕМА ДА МУ БИДЕ ТЕШКО. А рака во оган ставам дека кога бил на нивна возраст не памтел што учеле последните два месеци камоли па цела година. Ало бре, мозочињата уште им немаат толкав капацитет. Затоа и се доживуваат толку стресно. И мене тоа ми е нормално. Не ми е нормално зошто родителите до сега не се кренаа на бунт. Без око да ми трепне би го направила тоа. Или пред да го родам би се осигурала дека нема да учи тука. Робови на системот гледам има и повеќе од доволно па не сакам да допринесам во создавање на уште, посебно не на она што ќе искочи од моја утроба и ќе ми биде најмило!
Вчера со другар паднавме во тежок и депресивен муабет,за жал на другарот му се случуваат премногу лоши работи во фамилијата.И така правејќи си муабет ми вика добро бе брат ти од челик ли си?како преживеа бе брат да загубиш родители а да си насмеан и весел?како продолжи да се бориш?за кој се бориш? Јас онака зачудувачки го погледнав и му реков,брат јас не сум јак Господ е премногу силен и ми дава енергија и сила,за да се борам за самиот себе,и за еден ден да оформам своја фамилија за која ке правам све и влагам во секој оган да не им фали влакно.Ме погледна со насолзени очи и почна да плаче,сакав да имав моќ да земам од неговата болка и да ја споделиме на два дела,но за жал тоа е невозможно.Му дадов совет како на брат му реков ова ти е искушение од Господа ти прави тестови да види колку си силен и колку ке издржиш,за да знае што да ти пружи понатака во животот.
Денеска му е роденден на татко ми ... само ќе му посакам здравје,многу многу здравје тоа ми е најважно да го има за друго како и до сега така и во иднина. Имаме уште многу денови од овој живот кои што мораме да ги преживееме заедно,да се радуваме и да ги споделуваме сите убавини кои што ќе ни ги донесе иднината
Никогаш не ми биле јасни личностите кои се нарекуваат плавуши а на себе имаат само шатирана или фарбана плава коса. Важно плавуши се тие. Дали Beyoncé доколку се фарба плава би се нарекла плавуша?
Бидејќи е период за екстерно,традиционално и оваа година да си изразам незадоволство.Фала богу немаше на мое време,ама многу ги жалам брат ми и сестра ми,ги начекаа уште од основно,секоја година тортура. Додуша ве жалам сите што полагате,од сите делови каде што ни е никакво образованието,ова тестирањето е врвот. Вчера гледам распоред,брат ми полага физика и нели јас да му одговорам прашања,како и секогаш. Како прво,пола од прашањата ги нема во книгата,може не можев да ги најдам,ама поголемиот дел се тотално со други зборови што не знаеш што сака да каже авторот. Втора работа,што е со задачите.Јас како што гледам,во учебниците нема баш многу,да не речам ич примери за примена на закони и пресметки,само начичкани формули.А не секој наставник објаснува и решава на часовите,кој колку среќа има ќе испадне. Јакото е што јас 6 години учев физика,и да полагав екстерно,повеќе од 3че би немало теоретски шанси да извадам. Знам лани се жалев за математика,ама не е само за природните науки.Македонски јазик и литература-400 прашања.Извадиле од секое дело и лектира до најмалите детали,така и со граматиката,ама ајде таа барем си е една единствена. Епа не е работава ако си учел цела година,нема да ти биде тешко.Баш напротив,дупло повеќе притисок,цела година 5ки ќе редиш,на крај екстерно ќе те за*бе. Толку.Догодина пак
Расположение на денот шо би рекла Ина Мнооогуфина А затоа, некој идиот од комшија го рока Милан Станкович еве веќе 10 минутии ..... .......... ................ Да, да, да добро прочитавте Милан Станкович У сред ден пладне, браво! ............. Незнам што да кажам али мене ми би ми било срам вака, па дури и кога би го слушала не би се фалела а не па да го рокам... Грми Микица, грмииии
Денеска се чувствувам гордо. Мојата колешка,моја сестра дипломираше. Многу се радувам за неа и посакувам се најдобро и најубаво. Душата ми е среќна и поголема среќа од тоа нема.