Денес, како и секој обичен ден одам ба продавница. Мајка ми е скоро 2 месеци надвор од дома Ск работи. Јас знам како ми е секој ден со ручеци, чистења, садови за миење. Татко ми и сестра ми одат на работа, а јас се грижам за куќата што треба. Одам на вежбање, оттаму в продавница и дома. Се осуди продавачката да ми прокоментира кажувајќи и на една жена: Девојчето пазари сега, таа во Скопје работи сега, ги остај. Не пазари овдека. Во Скопје работи. Нагласува. Боже Не почутив. Како шо бев полна енергија од вежбање И велам :Аман, за сите знаете да кажете и и пуштив еден поглед Ама се смеев, ми вели. Од глата си патиме. Ми се од ваков простотилак. Ај зсминав, Мајка ми си иди и плус петок е Многу работи треба да сменам.. Почнувајќи од себе. Позз и уживајте во вечерта.
Туку....мoрaше oнaa реклaмaтa MELEM дa јa плеснaт нa нaслoвнa стрaнa нa фoрумoт ???? Сегa кoгa oтвaрaм oд мoбилен, се ми е изреметенo...
Топла летна ноќ. Жена во години. Облечена во бела лелеава летна облека. Со цветно венче на глава. Стои сама на страна и замислено си плете плетенка додека во позадина оди песна на Боуви. Од времето. Сигурно си враќала спомени додека ја облеваа звуците. Спомени од некое убаво време. Ех, животе! Сакам и јас така после 30 години...
Колку малечко кученце видов прегазено на пат, абе душата ме заболи кога го видов. Дебелко слатко, малечко колку дланка и легнато на пат Гледајте малку како возите, ненормални Животните имаат повеќе душа од денешниве луѓе. Кај ќе ви оди таа проклета душа? Кога возите кај гледате? Што ако тоа е ваше куче? Што ако претрчало дете наместо кучето? Ама куче е тоа што има врска што си го прегазил...си го прегазил и си заминал нормално кур те боли, дали мравка, дали куче исто ти е. Не можам глетката да ја заборавам Спиена- НЕ Јадена- НЕ Пиена- НЕ Енергија- НЕ Главоболка- ДА Жештина- ДА Разочарана- ДА Ужасен ден- ДА Сакам да си легнам сега и дури во недела вечер да станам.
Пак јас. Тотално сум испотресена уште не можам да се смирам. Овај психопатот кај нас што живее чуваше едно куче премирно. Мило многу. И сто пати го тепаше, го избрка... Тоа кутрото се врати. Па овај пак го врза. Сакав да го начекам кучето кога го избрка да го однесам на друго место оти овај болен е многу. И луѓе денес си идам дома и гледам СО СЕКИРА ГО ОТЕПАЛ КУЧЕТО И ГО СТАВИЛ НА УЛИЦА НА СРЕДИНА! Пациент од ДЕМИР ХИСАР слободно се шета низ улици!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Зошто го пуштиле од лудница не можам да разберам. Зошто никој ништо не презема? Кај треба да се обратам????? Утре јас лично и персонално ќе одам в полиција. Не можам вака да живеам. Да ми е страв низ улица да си поминам, да се плашам дење ноќе за мојата безбедност, за безбедноста на брат ми татко ми, кучето мое... Дајте луѓе ако ве има во внатрешни, во полиција, пишете како да постапам. Лудакот е пријавен од страна на 3-4 различни луѓе. И од полиција викаат го знајме кој е шо да му прајме.,, Секој ден му ескалира состојбата, сам си збора, мафта со рацете... По врати тропа, агресивен е.. Ќе се направи голема беља и овие постови тука има да ги објавам во сите медиуми.
@s1a1n1d1r1a1 , пријавете го повторно во локалната Полициска станица и доколку од дежурната служба ве игнорираат, побарајте прием кај Раководител на смена или повисок старешина... доколку не сакаат повторно, заканете се со Преставка до одделот за внатрешна контрола... И не е лошо да алармирате некое од здруженијата за заштита на животни...обично тие се погласни и поупорни од другите граѓани. Ама не го оставајте непријавен случајот...тоа е најлошата варијанта.
Јас сум во Мали Херои- здружение за заштита на животните од Битола и одма во моментот кога видов што се случува му се јавив на главните од здружението. Утре би требало да разговарам со адвокатка од Скопје... За жал тој веднаш го тргна кучето оти комшиите излегоја сите коли застанаа, и не стигнав да сликам/снимам нешто за да се има доказ јасен. Крв на сите страни имаше, па после тој го однесе негде кучето и ја миеше улицата. Такво квичење уште в уши ми е... Срцето ме боли за кучето премирно беше. Јас лично се јавив во Полиција пред неколку дена оти овај со клоци маваше по портата наша и по кучето мое кое си е во двор прописно со знак Пази куче и се. И ми рекоја ако сакаш ела записник ќе напрајме, имам повик на другата линија и ми го затворија телефонот. Јас утре ќе се обидам да ги соберам сите комшии да одиме заедно в полиција. Нема смисла ова. Цела недела испотресена сум со страв дома седам со страв излегвам од врата.
@s1a1n1d1r1a1 ќе мора да појдете за записник, тоа е точно... и не мора сите да одите...доволни сте 3-4 за да се почне било каква постапка.
Абе океј записник ама ако сум сега во моментот во опасност дома, јас да одам записник да правам треба или тие итно да дојдат на моја адреса? Па после ако треба записник океј. Ќе разговарам утре со нив. Фала ти.
е друго е моментална опасност, нормално дека мора веднаш да реагираат... штом е поминато дејствието и нема опасност во моментот, се прави записник во станица
Јас се јавив во момент кога бев во опасност. Пред куќа ни стоеше пијан не можевме да излезиме/влезиме... Многу некултурно однесување. Како и да е, нешто мора да се преземи пред да се случи нешто лошо.
Како сега што се засрамив никогаш ни сум се засрамила, ни пак сакам да се засрамам. Толку, буквално ми иде да си пукам (не во колено). Ми иде крај да му ставам на се...ама си викам ај млада сум. Може ќе се променам, може ќе се насмевне среќата некогаш...Зини земјо голтни ме и задржи ме во себе. Нека заврши овој проклет период, нека завршат овие проклети месеци, нека завршии оваа депресија. Нема еден нормален човек со кој би можел муабет да направиш и да си олесниш на душата. Никој не ми треба. Нека се гонат сите...или јас да се гонам... п.с. Комшијата на @s1a1n1d1r1a1 мене толку ме нервира кај што читам, ми иде да појдам и на место да го убијам, а верувајте дека би можела тоа да го сторам пошто сум в крај напукана и имам сила моментално. После и в затвор и кај сакаат нека ме носат. Психопати болни.
Скроз те разбирам, исто сум изреволтирана. Дали до таму не ни функционира системот кога вакви лудаци од лудница ги пуштаат... Овај е за доживотно да лежи врзан со лудачка кошула и да не мрда од таму. И ич нема да ми биде жал. Има пробано да се самоубие со пушка, и се има промашено. Има огромна лузна на фацата што придонесува на првокласниот психопатски изглед.