Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ne znam sto mi tekna stari pesni da slusam i taka vrtejki po YouTube stignav i do hitcevo,pa vikam aj da ve pozdravam :D:P:music::dance:

На purple..m, cresa-jagoda, mula и 10 други им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    7.667
    Ти не патиш по внимание?:D

На Љубав Ник му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Стара македонска само со мои зборови: " Оној со поглед јагне, е баш тој како волк ќе се изеде".
    Be careful. Секое добро феминци, пријатна вечер на сите.

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.823
    Допаѓања:
    145.501
    Не. Го имам доволно од луѓето кои ме сакат. Не морам да се докажувам на светот. ;)

На purple..m, cresa-jagoda, kala21 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    7.667
    Тоа е најубавото нешто:clap:
    Тие што го немаат,се несреќни и празни:!:

На cresa-jagoda, Viktorijaaa5, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Uste edno malecko vo mojot dom Welcome Mini :l:

PhotoGrid_1469122895039.jpg

На eliesaab, purple..m, Miss666 и 36 други им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    7.667
    На cresa-jagoda и Minnie 1 им се допаѓа ова.
  8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Epten :inlove: Malecko e,uste e bebence :hug:

9. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.364
    Блазеси ви на сите шо си имате дечко шо знај да е тука за вас ко ќе ви треба.
    Не знам дали има поента да си во врска со некој шо не е во состојба да ти биди рамо за плачење ко ќе ти е најтешко туку константно се крие зад некои ретардирани одбранбени механизми.
    И на крај си остаена сама на себе тогаш кога најмногу ти треба некој.
    Фак ит.

На Љубав Ник, eliesaab, purple..m и 18 други им се допаѓа ова.
  10. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Ако навистина сме настанале од мајмуни,зошто тогаш сеуште се преправаме дека сме луге?

На cresa-jagoda, SAMIRA, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Nie 5 dusi sto ne se tagirame na fb kaj sme sto jademe sto pieme da znajte oti nikade ne odime

На cresa-jagoda, Аliсe, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.037
    Допаѓања:
    48.401
    -"Здраво на сите
    Нова сум на форумов "....

Толку, не читам понатаму:envy:

На Љубав Ник, eliesaab, purple..m и 10 други им се допаѓа ова.
  13. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Вечерва ќе си легнам среќна и покрај сите проблеми што ги имам и покрај болката што блеска во моите очи, и покрај демоните што ги носам во себе, затоа што ТИ ги будиш ангелите во мене, ти си зракот во мојот мрак, ти ми ја враќаш насмевката на лицето и ме инспирираш. ТИ што си обичен странец, а што чувтсвувам дека те знам од секогаш, не само во овој живот, туку и во сите претходни.
    Да тоа си ТИ, личност што ја гледам ретко, а секогаш кога ја видам ме оживува, ме полудува, и ме поместува од својата оска. Ти си мојата карма, мојата муза, мојата сродна душа, мојот копнеж. ТИ ми го разгоруваш пламенот и го забрзуваш ритамот на моето срце. Да, ТИ!

На macka5, kjukli и Avokado им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    Добро утро Македонијо!
    Денес ќе ја имате шити расположена Лилит!
    Зошто?
    Зошто комшијата пензионер одлучи да гледа документарец за македонските манастири на 100ка волумен.
    Ни си да пиеш мафе со овие светости во позадина, па ај да тргне денот, ни си да пиеш кафе, рано е, до 12 ќе го пијам петтото.

И еве си лежиме пола саат и веќе ме боли глава. Више сум гладна и се трудам да не размислувам како му влагам и му го зимам тв-то...и не, не го намалува. Се знам за манастирот во Зрзе...

Намерно ли ги праат ова бе? За инает на младите шо спиете до пладне до 7 сабајле!!!
    Се спречувам да не му заѕвонам на врата.

На purple..m, cresa-jagoda, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  15. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Ne, zlatna, ne prifakam. Iako si mi majka tolku imas nazadni svakanja, toa e nesto cudo. Nema da se premazam samo za da imam familija. Ti zaboravas samo edno - jas veke imam familija! I toa prekrasna. Si go imam sin mi, so prekrasna dusa i karakter, samo toj da e sreken nisto drugo ne mi e cel. Da mozam da si kupam eden stan i so nego da si ziveam oddelno. A drug maz i drugo dete ne sakam, ne mozam. Ne go krpam ovoj zivot - ovoj zivot za mene e celosen. Ako saka nekoj drug da me ubedi deka ne e taka - se zeznal. Mojot svet e vo tie dve oci koi me gledaat sekoj den i mi se smeat. Se dodeka vo negovite racinja go cuva moeto srce - toa nikogas pojke nema da bidi skrseno i da boli. Te sakam sine moj, nikogas nema da te lazam i da ti donesam nekoj maz samo kolku da imas tatko. Jas te cuvam vo moite race, a ti go cuvas moeto srce. Se duri sum ziva.

На purple..m, cresa-jagoda, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  16. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    20.105
    Ви имам пишувано за мачката моja на времето колку не ja сакав. Ама сега не би можела да си го замислам животов без неа. Сега кога можам им давам jаденje на уличните мачки. Толку ми се влезени под кожа, просто си се чудам на самата себе. Пред некоj ден, шетаме низ населба и начекуваме на едно питомо маче. Си седна врз моите нозе, ja пратив маjка ми да земе едно jaденje, да го нахраниме.
    13709998_10210263809339703_4763877879887758502_n.jpg

На Miss666, cresa-jagoda, Bitter-Sweet и 9 други им се допаѓа ова.
  17. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Jas sin mi go ucam da saka macinja, doduse begame od kucninja oti mi e strav, ama od mal go ucam da gi saka. Ima 2 godinki i si gali mace edno od komsiite. A maceto trca po nego stom go vidi. Dojdeno e vremeto pojke da gi sakas zivotnite od covek.

На cresa-jagoda, Bitter-Sweet, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  18. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Se si ima lek mace, trp strujata iskluci mu ja - naaaaa televizija. Pa neka se zali. Ili podobro - vikni mu policija za narusuvanje javniot red i mir. Pa ke vidis hahah. Za drug pat um. Smejs i mozis da go prijavis. Ne smej taka

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    20.105
    @macencef искрено сеуште имам страв од големи кучинja, ама животов ме научил подобро да помогнам на куче или маче отколку на човек. Сестра ми донесе маче пред 6 години, на почетокот имам страв од неа, сега како ме смее како никоj друг.

20. Koko K

Koko K Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    34
    Утринава се разбудив и немав желба да ги отворам очите , да погледнам како се топи мувлата од керамидите од покривите, поради тивкиот притисок на летното продорно сонце. Си реков „Па зар толку сме грешни, што и сонцето не не привлекува, да станеме од насите удобни креветчиња“. Интересна работа е гревот на самите нас , а со тоа и на човечкиот род и самото гледиште во врска со гревот. Доколку погледнеме подлабоко во нашите срца, го откриваме целиот гнев што се створил во нас, последица на модерниот начин на „неживот“, кој што толку се трудиме да го исфорсираме, не обрнувајки внимание на самиот факт дека животот е категорија што поминува. Самите си ги полниме главите со некои си квази, демек „важни“ работи, иако во длабочината на нашите срца сме свесни дека, единствено нашето его се полни од нив, додека нашите срца остануваат празни. Интересен факт, што сите ние свесно се трудиме да го игнорираме.
    Од тие причини, сакам да го почнам моето излагање на овој форум, со ваква тема, сакам да најдам разумни мислења за промена на начинот на неживот и ослободување од стегите на модерниот начин на живот. Длабоко сум убеден дека во целост не е заборавена радоста што постарите генерации ја имаа во своите домови, радоста што ги полнеше нашите срца, радоста што ја правеа ситните нешта.
    Затоа барам ова да биде повик кон сите добронамерни па и злонамерни пријатели, истомисленици и неистомисленици да го искажат своето мислење и да ја поплочиме нашата заедничка „траекторија на среката“, се за постигнување на една цел, запознавање на идните генерации со начинот за доаѓање до срекна животна состојба и на тој начин да се исполниме самите себеси за посовршено заминување од овој свет.
    Овој пост е посветен на сите слободни срца и души и ке работи секој ден за постигнување на таа цел, сакајте и бидете сакани, затоа што животот е краток, а само по љубов ке останете вечно во секавањата на своите најблиски.
    До следниот пат, ГОЛЕМ ПИОНЕРСКИ ПОЗДРАВ.

П.С.: Во времето на пионерите и „онаа“ работа беше бесплатна. Фала му на Господа и јас фатив дел од тоа време и ке имам што да кажувам на моите внуци.