Колку времето знае да ги смени нештата, да ја заврти топката. Прво ти сакаш некого и си спремна на се за него ама тој си наоѓа друга. И после некое време ти го преболуваш и кога веќе ти е сеедно ете го него на прагот кај тебе, ама ти сега си силна, ти сега си друга, веќе не патиш за него и одлучно викаш НЕ. И му ја затвораш вратата. Тоа е тој став, тоа е таа сила што ти ја дава времето.
Kako ne postoi moznost da odis vo prodavnica i prodavackata da ti podade kesa so garderoba, znaci se od glava do peta, si platis i izlezes, bez da probuvas, biras, Gubis Vreme. I se to toa da bide po moj vkus i kako sieno za takvite kako mene. Zaboraviv da kazam deka treba i finansiski da mi odgovara
Значи сакам убаво да се испечам на сонце на плажа потоа да се истуширам и да си легнам на ладниот чаршав и да уживам во ноќната тишина ,ете само тоа сакам .
Од еднава страна имам комшии што имаат 4 деца, а од другава страна комшииве имаат само едно дете. Горе- долу сите се на иста возраст. Тие четири деца си зеле базен го наполниле, играат, скокаат, мачката ја бањаат, тие пливаат, се дерат, со топки се додаваат, си се забавуваат...а таа самата застанала на ограда и ги гледа. Уште бабите и дедовци нивни се раскарани, па не зборуваат сега ни младите, ни пак децата ги пуштаат заедно. И ја слушам таа (самото дете) им вика на нејзините дека и било досадно и сакала и таа така да си игра, ама немала со кого, и тие и кажуваат почекај уште некој саат ќе одиме кај Ана и Иван и со нив ќе си играш, ќе се шетаме...и девојчево вика ама после дома навечер кога ќе се вратам со кого ќе играм?, тие и викаат ние ќе си играме со тебе...а таа само им рече: Не, вие сте големи и не знаете да си играте... Стварно жал ми падна. Сама е, нема ни брат ни сестра. Никогаш нема да ја осети онаа безусловна љубов. Никогаш нема да знае како е да пазиш цело време за брат ти/сестра ти да не те каже дека си ја скршила вазната, па да го подмитуваш со играчки... како е да споделиш тајна и да знаеш дека нема да те издаде...како е да се тепаш без причина, а после 5 мин заедно да гледате цртан/филм...како е да си седиш доцна навечер со него/неа и да си правиш муабети за филмови/серии,музика...како е да гледате заедно филм, па после тоа да дискутирте.....како е да ти ги крене живците до таван, а сепак најмногу да си ја/го сакаш....како е да имаш тајни знаци шо само вие си ги разбирате....како е да имаш пријател за цел живот, што живот би дал за тебе и искрено те сака. Цела оваа ситуација ме стави во мислење....колку сум само среќа и богата што го имам брат ми...сите ние ги гледаме по цел ден браќата/сестрите и не сфаќаме всушност колку се тие вредни...ниедно богатство, ниеден предмет, ни било што, не е повредно од нив. И стварно ми е жал за тие што се сами... дали поради здравствени причини, дали поради пари, дали поради мода...останале единци, сами без брат/сестра...друго е да имаш братучеди/другари/ки ама сосема друго е брат/сестра...не може да се спореди... Ако "остаревме" и ние уште вака се тепаме
SDK deka tamu kaj sto zavrsuva sovesta zapocnuva bezsramnosta. Tamu kade zavrsuva bezsramnosta zapocnuva bezobrazie. Daleku moze covek da otide. Pacifizam.
Секој без секого може. И без мајка се може. И без татко. Животот некогаш знае да си поигра со нас. Да не остават тие кои што ни се СЕ во животов. Се додека не му се случи тоа на човек тој не знае колку е силен. Имајте убав ден!
Она кога се прибираш дома во 6 сабајле 3 дена по ред. Спиена сум вкупно 4 часа за тие три дена. И мило ми е што немам завршено на токсикологија, ама најверојатно тоа се должи на фактот што јадам како меченце, па алкохолот не се задржува Ќе речат возрасна си, не си веќе средношколка, не ти личи. Пих, нема грешка. Ќе се ужива дур се може. Адиос
Да,секој без секого може,ама без мајка и татко,животот е другачии Јас го живеам животот без нив,ама не ништо како што било Легнувам и станувам со нив....ни еден момент не ми излегуваат од мислите Има две звезди што светат на небото,само за мене....и тоа одма карши мојот балкон и тоа се они,што ме чуваат во лошо и добро
Мила, знам што зборувам. Моите родители се живи, но се откажаа од мене. Не ги интересира како сум, што се случува во мојот живот. Уште одамна си кажаа, не те сметаме за наше дете. Но, јас не дозволив да владее со мене негативната енергија. Поминав низ тежок период. Се прашував што имам згрешено за јас да бидам вака казнета. Ама сфатив дека јас сум многу силна и продолжив напред. А нив одамна им простив. Денес сум многу среќна и уживам во животов. Жал ми е за тоа што ти се случило. Ништо паметно не знам да ти кажам освен тоа што, тие сигурно сакаат да си среќна. Биди среќна за нив. Ти посакувам се најубаво!
Стварно не ми се јасни тие родители,дали се од месо и коски и крв,тие што не си признаваат нешто што сами го создале Биди силна и паметна,на нивна душа е гревот....ќе горат во пеколот
^Me trogna prethodniot post dali navistina ne te sakaat ili ti toa go svakas na pogresen nacin,Nema sansi da ne te sakaat osven da ne postojat nekoi drugi pricini ...Vistinski roditel nikogas ne bi go otfrlil deteto od sebe ...
Ова мајчинствово е ко да си влегла во еден сосема нов свет. И нормално, и тука си има секакви табиети. Има мајки што се либерте, нека фаќа детето се, нека јаде било што, ништо не му е, па ние како сме израснале, секако ќе порасне, и се мрсулави детето, лигаво, па ќе го остави да плаче зашто немала она да му угодува на едно бебе и да му иде по газот, па што ако плаче, тоа му е работа. Плаче, плаче и ќе си преплаче. После има мајки сосема обратни од овие првиве, забегани во другата крајност, што трчаат со антибактериско средство по детето, не даваат никој да го пипне, не даваат никој да го земе, му менуваат пелена на пола саат и така натаму, јасна е сликата. Ама има и една златна средина, мајки што го оставаат детето да дише, а сепак се околу него, средено си е, ама не му се тресат на секое прашинче. Е тука сакам и јас да бидам, забегувам накај вториве понекогаш, ама мм среќа го зема кормилото и ме носи пак накај средината. Како и да е досега немам баш позитивен впечаток, кај жени, па кога станува збор за најмилото во оси се претвораат. Секоја забелешка без разлика колку и да е добронамерна е на нож дочекана, или со потсмешлива фаца. Обичен муабет претставува споредба, аааа твоето колку е? Ууууу моето на таа возраст толку и толку беше напредно, веќе тоа и тоа правеше, па толку и толку се смееше. Океј. Ни давам совети, ни викам моето така и така е, беше, правеше, најубаво на мајка, видов дека нема аир од тоа. Нит па сакам некој да ми кажува, не можеш да делиш совети, кога не сакаш да примиш. Тие што ми биле тие ми останале и доволно си е. Па за понатаму ќе видиме.
Конечно на одмор возбуден сум,уште малце патуваме да ги одмориме главите од сите џуда во нив.Ке одам да видам каде мојата мајка е родена(во друга држава),каде израснала,тежок период ке биде затоа што мојата мајка не е повеќе жива.Но јас и ветив дека ке ги остварам сите мој сонови,сите нејзини желби што ги имаше кон мене.Знам дека ме гледа од небото ги следи мојте чекори и ме чува од зло. Имајте убав викенд,одмор каде и да сте,чувајте се и сакајте.
Сдк, Сакав да си пишам мислење на онаа темата за истополов брак и како да ме мавна гром кога ги прочитав мислењата.. Кога станавме толку либерални од една страна и толку затуцани од друга страна?! Само сакав да кажам дека сум зачудена од светов
Не ме заборавила Фемина Понекогаш ми е криво што не сум така активна, но сеуште сум тука. Поздрав до сите