Не се согласувам. Ако не, ајде сите да студираме историја на уметност и да бидеме доктори? Како ќе покаже некој што знае да работи ако нема работно искуство во сферата, а уште помалку соодветно образование? Ај објасни ми како би знаел да работи? Прво до интервју не можеш да стигнеш ако немаш соодветен образовен подков. Ќе се усовршиш стручно со соодветен сертификат? За многу професии нема неформално дообразување. Не можеш да ми кажеш дека електро инженер има економска логика. Сосема поинаква структура на размислување ти дава факултетот и длабина и крај. Можеш да тераш еден куп неформални дообразувања ама никогаш нема да ти влезе во мускули. А како знам? Од искуство. Затоа уште учам. Ако сакаш да си одличен во работата дур не поминеш и низ академскиот процес нема да бидеш доволно добар, се чувствуваат празнините. Ја имам љубовта, го имам талентот, имам и многу знаење, ама фали момент - структура на размислување и сублимат на сето знаење. Ако сакаш само празно да правиш пари тоа се вика глума и измама. За снаодливост не зборуваме, тоа е друга категорија. Во случајов се работи за наједноставната работа, ама не е начин и крај. Ако си бил збунет во младоста и не си знаел што сакаш тоа е твој проблем. Љубов према што? Према парите? Ок, ама да не се лажеме дека е према професијата. И јас фатив вчера искодирав три реда, ама не се нарекувам програмер и одеднаш не станав амбициозна бидејќи има пари таму па да се пробам. Еве сега си довршив учење и работа и ќе си легнам, за да си станам за на работа рано. Јебига жртви.
Луѓе мои, се случува ли нешто чудно со народов, што е работата??? Покемон да не му влијае на интелигенција??? Зошто не сфаќам??? Секој ден наоѓам се повеќе и повеќе дебилни видеа и статии без никаква креативност во нив, а истите објавени кај наводно популарни и добри страници, лајкувани, почитувани... Го гледа некој она? Интересно му е? ... стварно,интересно му е?!?! Секој жив што стаса сними "интересно" видео и го објави, а луѓево со сиот ум го гледаат па и препорачуваат!!! Кај замина чувството за вистинска вредност на човекот??? Како наеднаш се му стана добро, смешно, интерсно, занимливо?? Толку ли му е досадно шти било што ги разонодува??? Стварно није ми јасно. Порано колку што јас имам искуство и памтам,абе требаше да се истепаш за да направиш нешто вредно, нешто друг да го погледне, па да не зборувам што требаше да се напраи за да го почитува... Мерило имаше. Не можеше секој и се -сегде! :/ Ко старине звучам ама... не ми е јасно и нема да ми се разјасни.. Нешто је труло у држави Данској..
Треба да станам во 5 и нешто, да одам на пат со брат ми работно.. Во меѓувреме зборував и со него, и е од истиот град кај што одам утре. Зборуваме околу две години со прекини, иако сега наеднаш ми стана многу мил, не знам, ептен ми е душиче. И нормално, одма ми светна некако да го изведам тоа да се видиме. Со се' она што ми го кажа за утре, дека секогаш ќе одвои време за мене, и да е во 5 сабајле тоа, и дека ќе ме чека со какво чоколадо сакам .. Никој до сега се нема однесувано така со мене, го читав тоа и бев насмеана од 6ка до 6ка. И секако, моментално не сум спиена 16-17 саати, и очиве ми се вакви О.О ,доживувам мини тахикардии, и се чувствувам ко да сум се вратила во седмо одделение. Луѓеее, помагајте, како тоа јас утре, т.е денес, што да му речам, како да се однесувам, како ќе се најдеме, ќе се изгубам ја таму. Скопјево не си го знам, не па неговиот град. Аааааа, готово, ич не заспивам јас, инат ме фати. Посакајте ми среќаааа!
За 5 саати тргам на одмор и се надевам на преубав и незаборавен помин, само болното е тоа што немам намера да легнам да поспијам. Всушност не можам да се одлучам дали тоа што воопшто не сум спиена е поболно од тоа што немам ниту една цигара а криза ме фати.
Сакала-не сакала, постанав она што го правам секој ден. Ако е премногу топло, да не излегувам, ако е ладничко, да се илежавам кај баба ми. Во тревата, на ладовина, каде слушам шум од градот преку далечината на соништата, кои најубаво се сонуваат на јаве
Спојлер: Denovi kako ovie :) So toplina, so sonce inside & out, so ljubov, so se! Mirno mi e na dusa. Milini naokolu. More od site strani. Ama brate pretoplo! Uste ne mozam da sfatam kako ziveat lugjevo na +40 navecer.. i uste ne mozam da se normaliziram i adaptiram...i ke mi bide tesko da se priviknam na ovie gorestini, ja sum zimsko dete bre! Dete na stud, sneg, mnogu kapi, salovi i uste poveke cizmi Mozda vo nekoj drug univerzum, ovoj...me seli vo toplo.
Само еден човек во животот, кога сум му кажала дека сакам да правиме муабет, ми кажал само "добро, тука сум" и подоцна "сакам да знаеш дека сѐ што ќе се збори ќе остане меѓу нас, слободно кажи ми сѐ што сакаш". Обично јас сум таа што треба да нагласува дека муабетот не треба да излезе од собата. И најбитно, ни дечко, ни сестра, ни никој друг што знае колку ми тежи проблемов, колку не спијам ноќе, колку плачам секој ден, не успеа да ме разбере и не ја презема обврската врз себе да го реши. Само се прашувам, дали кога твоите деца веќе имаат скоро 30, мислиш ти престанува обврската да бидеш родител и си правиш работи за свој ќеиф, не размислувајќи дека можеби ќерка ти плаче ради тебе? Плачам гледајќи во една точка на зидот, се чувствувам благо пореметено, немам ни цели, ни желба, ни волја за постоење зашто оној кој ме создал ме разочарал најмногу. Мисли дека затоа што финансиски ми овозможил сѐ е добар родител, а никогаш не ме седнал да ме праша како сум, да ми даде совет, да ме праша зошто плачам... и дали вреди што си го упропастувам животот, затоа што нему не му е гајле што уништува семејство!? Како може да се однесува нормално, како нема грижа на совест, дали не гледа дека пропаѓам, дека не ми е битен животот, ни врската, дека постојам само ради мајка ми? Многу ми е тешко да се преправам дека сум ок, напор ми е да измислувам изговори кога ќе ме праша што ми е. А него баш му е гајле што не ми се живее...
Да не мислиш дека ќе патам а? море шетај ич не ме барај појќе. приказни на некој недоветни женски да му кажваш, јас сум друга категорија. имам горено во пеколот и се имам вратено. шетај маче шетај
За жал човековиот род пати поради мутации на болните мозоци кога не сфаќаат дека најнеопходното за живот е и она најбесплатното - безусловна чиста искрена ЉУБОВ а не пари и се што тие можат да купат!!!!!
Случајно отворив пред некој ден овде..Ми дојде онака спонтано да шкртам некоја фраза набрзина. Колку ли време поминало од кога последен пат сум била тука не ми се верува.Не знам дали воопшто се тука тие што ги читав? Имам многу прашања ама ајде прво да ве прочитам кој до каде е Како и да е, бидете ми поздравени
Кога ќе му ја видам фацата и кога ќе го гушнам ја добивам цела сила на светот, ама не му кажувам. Имам сила иако сум уморна да работам уште 8 саати денес. Домата ми дојде дома!
SdK deka ne sakam okolu sebe lugje koi mora da pogoduvam vo kakvo raspolozenie se pa da se prilagoduvam prema niv. A gi ima...zracat so negatvna energija.
7 дена во Албанија и се враќам 2 кила потешка. Џабе и пливање по два саати секој ден кога имаш во изобилство морска храна. Арно што се само 2 кила.
Fak of, nemoj da mislis deka mnogu se nerviram sto mi se lutis. Ne si biten i si najsitnoto nesto vo mojot zivot. Ne se precenvaj, mn treba da si gi secam venite za tebe. Za da me svatis treba da pominis niz se sho pominav jas
Odmor mi treba i psihicki i fizicki i sekakov umorna sum pa kolku i da se trudam ne mi izleguva dobronaprotiv go unistivam
На крај работите полека се враќаат во конторла.Денеска си поминав убава вечер и сум задоволна од тоа како се одвиваат работите.Искрено малку ми фали и школо овој распустов стана досаден....
Колку треба да си болна во умот за крвнички да си го претепаш детето?! Значи не ми се верува, цел комшилук на нозе го крена кутрото дете во 2 навечер, мислев во хорор филм сум.
Читам книга и потонувам во неа. Градам градови, тврдини,ликови, ги оживувам насмевките и солзите на нивните лица. На крај некој ќе сними филм и ќе ти ја за**бе цела слика. Протестирам! Ова за добра ноќ..или добро утро... за кој како You can't fix two broken hearts by stitching them together. "Не можеш да споиш две скршени срца зашивајќи ги заедно" П.С кога барате совет за тоа како да освоите некој зафатен дечко, сетете се дека до вчера читавме како плукате по девојките кои го правеа тоа. А,да, прочитавме и за тоа дека сте во долга врска... дека се сакате со дечкото...и со тој другиот се сакате...и сега некои од нас се многу збунети од цела оваа љубов