Случајно денес сретнав една пријателка.Во мои години дури сега си ја нашла својата половина.Ми вели -Никогаш во животов не сум била толку среќна..Се разделивме со желба да се видиме и неминовно почнав да рамислувам за неа.Тие што подоцна ја најдат својата љубов,навистина се лишени од некои работи...едрината на телата,бирање на имиња за децата...но од друга страна добиват многу.Го живеат животот и не губат време.Зашто времето е толку кусо а убавини има толку многу.Оние кои доцна се сретнат ,всушност се среќаваат во вистинско време.
За момент ако се осетиш мизерно сети се дека постојат вакви луѓе... Да...кукла е тоа... Ја држат, ја чуваат, ја нишкаат, главчето да не и се повреди, ја облекуваат, ја хранат, и зборуваат И не им е само една, туку 10тина ги има. Фустанчиња, играчки, алишта, млеко, кашички, памперс...ШТО ВИ Е БЕ НЕНОРМАЛНИ? Вистински бебиња немаат толкави привилегии колку кукливе. Ајде хоби може на некој му е, ајде да чуваш неколку кукли, ама да се понашаш дека се бебиња? Болни, болни во паметот се овие. Ете да речеме дека не може да има деца, па не може да посвои? Со истите пари што ги фрла по куклливе може деца да гледа. И после во Амеркина не биле чудни и психопати.
Negativen covek e i depresivet. Tie za raka zaedno odat. Mnogu e tesko da komuniciras so takov covek. Ti mu vikas "ke bide, ne si ni prv ni posleden", sto e logicno. Toj ti vraka "pesimista sum zosto iskustvoto mi go potvrdilo toa". Pa idi begaj u PM. Ako nekoj nemoze da podnese negtivci/ depresivci, toa sum jas. Pazite luge koga izbirate profesija. Ne e lesno sekoj den da te posetuvaat negativci. Podaleku od niv oti poleka, poleka ke ve zavlecat vo dupka. Kolku sakas da mu pomognes, nevredi, supelka e supelka. Ne e ni cudo sto se mu se slucuva negativno vo zivotot. Nema lek za takvite. Begajte kolku ve drzat noze. Nesreknjici.
СДК да не се плашите од клетви...колку повеќе Ве колнат толку повеќе среќа Ве служи. Клетвата се враќа...Кармата е чудна работа.
СДК денес по втор пат. Инспирирана од идиотизам и лажен патриотизам. Многу, ама баш многу сакам барем еднаш во историјата на ова напатено парче земја да се случи НОРМАЛНИТЕ Македонци и НОРМАЛНИТЕ Албанци да ги надјачаат и да ги по*бат будалите во своите редови.
Сaкaм дa кaжaм декa oбoжaвaм дa ги читaм мoмците и девoјките oд темaтa +/-40. Се пресмеaв сo јaзиците. Еден пoздрaв дa упaтaм дo нив, си знaaт кoј се. Едвaј чекaм дa им се придружaм.
Еднаш некој ми рече многу трпам и попуштам. Вистина. Сношти расчистив се,на секој вистината сум ја кажала,на некој му кажав што сакам и што барам.Која сум и каква сум. Денес уживам во постапките сигурна сум дека направив правилни чекори.
Многу добра личност сум. Кога убивам инсект го убивам одма, на место, не го оставам да мрда и да се мачи. Тоа се големи маки...
На денешен ден пред 3 години ја крунисавме нашата љубов со брак. Да ни се множат и Господ само убавини да ни дава, слога и мир.Си имаме до сега едно злато да ни е живо и здраво, па Господ да ни даде уште неколу. Те љубам најмил мој сопругу.
Сдк, ако сакате да вежбате а немате волја и сте мрзи најголеми ( како мене ) уплатете си месечна на фитнес, зумба или што и да е.Ќе видите како се заборава и на болка и на поспаност штом стигнете. Последните 5 минути пред да тргнам на фитнес се тегнам во кревет и си плачам оти треба да вежбам, али само што стигнам таму го вадам најдоброто од себе. Ајде, заминав јас.
Никогаш немојте да пробувате да промените некого. Наместо изгубени залудни постапки за промена према некому, надеж и пред се очекувања од другите према вас вие проработите на себе си и своите постапки. Кога сакате да промените некој најпрвен вие променете се самите себе си пред очекувањата од другите да ве упропастат психички. Ова е рецептот за делумно повеќе среќа и исполнетост во животот.
Порано ја сметав способноста на луѓето да им вратат на оние кои ги повредиле како знак на моќ и самодоверба. Па и самото тоа додека ги изговараш зборовите "ќе му/и се одмаздам" исполнуваше со сатисфакција,како пола работа да си ја завршил, а ако има и повеќе луѓе да слушнат кога ќе го кажеш тоа,уште еден бонус, ќе знаат дека не си некој pushover со кој можат да си поигруваат. Сега и самото спомнување на зборот одмазда ме наежува. Кога и да слушнам човек вака да се лупа со тупаници по гради и плука злоба ми се згадува. Па и цел свет да ти го срушил тој човек, по ова ти стануваш за мене плитка личност. И што е најстрашно најверојатно ништо посебно не му ни згрешил,бидејќи како што покажува незрелост со ова, сигурно и самата причина за лутење е безвредна. Пораснете конечно луѓе!!!