Чувството е... незнам како да опишам. Умов само тука ми е, незнам уште како, но еве се воздржувам да не појдам да купам. Да имав до сега сигурно ќе имав запалено. Психава ме убива. Се надевам ќе издржам
Излегуваш на кафе со другарки после долго време и седнувате и почнувате да разговарате. Ќе почнат да ти раскажуваат нешто и ги слушаш со целото внимание. Ги слушаш цели 20-25 минути и кога ќе има малку слободен простор за да раскажеш и ти нешто, е тогаш ќе те прекинат при зборувањето или ќе „слушаат“ додека погледот им е вперен во телефонот. Сфаќаш дека всушност си раскажуваш сама на себе и прекинуваш со разговорот. Тогаш те класифицираат како молчалива личност или личност што нема што да каже, па почнуваат пак да дрдорат а ти секако мораш да ги слушаш со целото свое внимание. И сега се прашувам како треба да имам желба да излегувам со такви личности? Дали е вредно на такви личности да им го посветиш своето време и внимание, додека на нив им е тешко да ти посветат дел од нивното внимание и време? И главното прашање е дали воопшто има денес некој што знае што значи зборот разговор и дали има останато такви луѓе што знаат вистински да разговараат ....
Денес дознав уште една убава вест. Се породи моја школска другарка од основно, а воедно и моја поранешна комшика. Нека и е жива и здрава ќеркичката и голема да расте. Веќе му честитав на среќниот татко. Утре ќе и честитам на мајката. Се радувам кога ќе слушнам вакви вести.
Човек учи додека е жив. Секој нов ден е подобар од претходниот. Секој нов ден неговото знаење е поголемо, секој нов ден се издига себеси, еволуира, се претвора во човек, во вистински човек. Сите правиме грешки но од нив учиме. Тоа се нашите лекции. Од нив ја влечеме поуката што и како треба понатака.
Zgrozena sum od lagite na vlasta Aman bre lazete za drugo barem ostavete gi decata na mira,do koga ke se sobiraat poeni na lagi. http://vmro-dpmne.org.mk/?p=37869 Lagi vrz lagi... A eve ja vistinata.. http://sdk.mk/index.php/glasno-za-ombudsmanot/vladata-shtedi-so-diskriminirane-teshko-bolni-detsa/ Ke pomagale oni,sto ne kazete deka ni osnovnite terapii gi nema na vreme i deka gi osuduvate bolnite so predvremena smrt. Sram da vi e!
Има мигови кога ти олеснува. Тебе. На срцето твое. На душата. Твоја. Паѓа нешто тешко од тебе. Од грбот твој. Од телото твое. Ти олеснува. И посакуваш тоа вечно да трае. Вечно. Вечно. Засекогаш. Има мигови кога ти олеснува. И не сакаш да заврши. А завршува. Зашто, набргу се раѓа нов миг.
Уште еден викенд ми поминува дома,ама не се жалам,еве со внук ми седиме на спална и ги облекуваме мечињата во пижами,им даваме млеко,а ако заплачат ги тепаме по газе за да се мирни и послушни Ете така За момент ме врати во детството,алал да му е,само тој ми е причина за расположение
И така, ке се “дрзнеш“ да си кажеш дека нешто ти засметало, дека нечиј коментар не е на место одма се лутат, уште ти треба да се извиниш зашто тоа те навредило. Чистенка убава, како што имам почнато, ич не есапам никој бе! Крај!
На два фронта, едно Брена, то мајсторе !!!!!!!! На втор Цукераш Кај да е, вториот круг би требало да почнеме да го трчаме и веројатно и таму вака некако ќе биде ... можеш да претиш али џаба, џаба ... с другим момцима самном бориш се ... а ја те волим душо али само правим се да не мислиш лака сам, 200 кила жива мера хахаххаха тешка категорија ... жаби или вучици по потреба ќе бидеме хаххахах нека е со лесно борбата
Кога очекуваш искреност од некој, запрашај се колку си ти искрен ...прво према другите, а потоа и према себеси. Зошто тапшањето по рамо преку ден од оние кои веруваат во твоите приказни, те подржуваат во осудите, потсмевите кон туѓите грешки, судбини, нема да ти обезбедат мирен сон преку ноќ, освен ако не си во конекција со себеси, па навистина мислиш дека си безгрешен.
Конечно ја пребродувам кризата на идентитетот, полесно е сега. Продолжувам понатаму со плановите кои се во тек и очекувам целосно реализирање. Ова сум јас.
Лоши луѓе - најмалку потребни во животот! Лек за нив не постои - Но, единствен лек за да не бидат дел од вашиот живот што подалеку од нив. Едноставно на ignore
,, Девојче, дев... ,, - ,, Имам дечко ! ,, Не е смешно. Ако ми се пушташ, ама не сакам да имам нешто со тебе, нај безболен начин и за двајцата е да ти кажам дека имам дечко. Ем нема да ме распрашуваш што ти фалело, зашто не сум те свиѓала, ем пред другарите ќе се извадиш дека ако сум немала дечко, ќе сум направела нешто со тебе. Е сеа, 70 посто од истиве , од кои 99 посто прв пат ме гледаат во живот, ми возвраќале со овие зборови - што си мислиш ти која си, кучко, и така не ми се свиѓаше, само ми се сексаше, види се на што личиш, сите вие дечковци имате, а ве прошло пола маало, и такви други последици на НЕ лечење на комплекси во соодветни установи... Затоа, од денес, освен ако не ми е симпатија дечкото, ( и ако интуицијата не ми каже спротивно ), ќе го добие следниов одговор... ,, Девојче, имаш дечко ?,, - ,, Не, али имам сида. Со здравје. ,,
На крај испаѓа шарена револуција е поголем непријател на македонија од вмро. Им полнат глави на девојчиња со феминистичка пропаганда и ги учат да кажуваат дека не се они тукуимаат мн другарки шо ссе...а иначе од кај ти се таквите изрази шо не се користат од општи луге ако не си читала глупости ..СРАМОТА