Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Евоцирам спомени со гледање на летни слики. Чепкам по компјутер и фајлови, и оп - го отворам најубавиот за изминатово лето. И гледам сонце, насмевки, убавини, бикини, папарацо фотки... :)

Ми се разнежнува душата за миг, па отворам нови, од минатото лето, гледам прегледувам, правам паралели...физички, душевни... гледам физички промени а евоцирам душевни, оние што длабоко ги носам во себе и на кои сум неизмерно горда...

Денес е роденден на татко па до сега му правев видеа, тоа е всушност и причината што ме натера да отворам стари слики... Правиме изненадување со мајка и му купивме и торта, се е средено, ќе му ја оставиме во фрижидер да си ја најде вечер...

А јас денес... Ќе уживам и за миг ќе ги препуштам грижите на универумот.
    Ќе уживам за роденденот на татко и ќе ги славам моментите кои зрачат харизма и љубов... :l:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, cresa-jagoda, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  2. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    Приказна со амерички почеток а балкански крај...

Таа се викаше Есмералда а тој Џејмс... Имаа по 19 години. Есмералда зврши средно у Влахов за пекар и работеше у Баба Тала у Драчево а Џејмс беше 1ва на ФОН. Една студена вечер после изагање Џејмс беше многу гладен и отиде до Баба Тала да земе нешто за јадење, а таму, на шалтер беше секако таа, Есмералда! Џејмс нежно, заводливо прошепоте: има ли пица бурек?! Есмералда речиси се стопи пред лицето на Џејмс и уште посензуално одговори: чекај дечко за пола саат ќе има! Џејмс рече не бе многу е ладно дома ќе јадам и си отиде и фала богу не се заљубија и останаа живи : )

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.604
    Допаѓања:
    44.565
    Замислете, детето ви е смртно болно...
    Се сликате со него во болница со солзи во очите, а тоа прикачено на инфузии..Или пак си го сликате само него, затоа што е во изолација и не смеете да го допрете..
    Сакате да имате каков било спомен , затоа што не сте сигурни дека повторно ќе го видите...

Да речеме дека починало... ве боли душата секој ден, немате причина за живот...
    Седите сами дома, исолирани од светот...
    И така си седите еден ден на Фесјбук, и некоја дебилна страница ја ставила истата таа слика од вашето дете, и пишала дека со секој шер, лајк и коментар Фејсбук донира пари за вашето мртво дете! Па уште и Амин да пишувале...Демек Господ на Интернет седи и брои колку лајкови собрал некој пост, па по број на лајкови спасува животи!!!
    И милиони дебили го прават тоа, иако исто толку пати е кажано , дури и од Фејсбук дека тоа не е така, дека се ова е бесплатен маркетинг на сметка на туѓата несреќа!

И ви иде да земете еден стап и да ги искршите сите будали кои веруваат во ова, а уште повеќе оние кои на сметка на вашето починато дете си прават реклама и заработуваат од неговата несреќа!

И кога ќе ми текне дека и на официјалната страна на Педијатрија имаше ваков пост, и кога им пишав у коментар, никој не ме ни рецна, ми иде да земам стап и сама да се истепам!

На Ицолгудбејбе, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, cresa-jagoda и 19 други им се допаѓа ова.
  4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    7.599
    Се јавува гледачка на тв.и вика,овде е една граѓанка од Скопје:D
    Па да прашам,има некоја сељанка од Скопје?(facepalm)

На cresa-jagoda, fallenangel, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Ооооо сељанки има колку сакаш...не можеш да ги изброиш
    Селанки не баш:^)
    Освен ако не се јавува од околните села..

На cresa-jagoda, kjukli, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.851
    Допаѓања:
    80.881
    Ништо во животот не е залудно. Или ќе го добиеш она што го сакаш или ќе добиеш лекција.

На Ицолгудбејбе, samovila.red., Mahidevranfan и 10 други им се допаѓа ова.
  7. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    Се поретки се луѓе чесни, материјална трка е за престиж, кешот е ко фетиш, а моралот искинат е во конфети, и е патетик, вредностите заменети со предмети...

На Crna Dama, Petra777, b.u.tt.e.r.F.L.Y и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    "Не можам" и "не знам" се прилично културно одје*ување! Сериозно, не умееш за печеш пипер, да лупиш и да мешаш? Абе ајдеее...
    Единствено бремените жени би ги изоставила во овој муабет, оти денес бремена жена е заштитен ендемски вид. А не дека во минатиот век жените го имале тој луксуз да лежат дома оти се бремени, некој морало и за добиток и куќата да се грижи.

"Не можам јас како келнер да работам", хмм, не дека не можеш - немаш зор. Да те чекаат сметките за струја а да знаеш дека ќе дојдат и ќе ја "исечат" ако не ја платиш, ехеее и те како ќе можеш.

На Daydream, Priroden, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Ванзин ве кани сите на питијада! :rock:

На Tajnaotrovna, fallenangel и poenta им се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    За сите оние што единствено оправдување кога велат дека се во право им е фактот што се постари, имам едно да ви кажам - Пониско не можете да паднете!

На 1209, Ketchup, cresa-jagoda и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Фала на покана и фала што ми ја разреши вечната мистерија како ти се чита никот. :D

На evangelina.ina, 1209, КикиМаус и 24 други им се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.170
    На Dust, sofijanoka и Yowannty им се допаѓа ова.
  13. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Најдобра терапија и лек за ублажување на последици од разочарување, депресија, анксиозност е шопинг.:makeup:(hollest):lol:Потрошив малку од повеќе т.е мамичка ме частеше и благодарам многу, одамна ме нема така разгалено.:$
    Срам ми е да речам:$ ама си направив список на тоа што уште треба да се подновам.:x:lol:(facepalm)
    Ми треба нова ташна за со новите чизми, марама, џемперче, бордо панталони и уште еден пар чизми на штикла.:lol: Во план ми е да обновам нешто во кујна, со нови тенџерчиња, калапчиња за торти и колачи, долга ми е листата на желби а буџет ограничен. Ама пари се печалат, ќе капне од некаде, битно имам за зимање ако ништо друго, кога тогаш ќе ми легнат на сметка.:D
    Подобро е да бидам компулсивна трошаџика наместо да се прејадувам, да плачам и да се јадосувам и да најбитен заклучок ништо од материјални ствари не е поскапо од мене.:!:
    Од денес одлучив ќе бидам попозитивна личност и нема да се замарам со небитни луѓе кои ме нервираат и ми ја трошат енергијата.:envy::!:
    Во секој ден ќе трагам по позитивното ,по доброто, ќе стекнувам по еден пријател на ден, ќе готвам со многу љубов, ќе се смеам, ќе си се дотерувам, ќе се хранам здраво, ќе ја гледам добрата страна на луѓето, ќе си се дружам со фини и зрели, искусни и мудри луѓе од кои има што корисно да научиш и да поминеш квалитетно време со нив.:!:

На Crna Dama, evangelina.ina, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Се уште сум во шок, ама морам да ви кажам дека дечкото ме запроси пред некоја недела.
    Оставив така ништо не му кажав. Ептен ме шокира зошто бевме скарани некое време. Размислив и сфатив дека тој е тој со кој сакам да бидам. Се знаеме многу долго и се знае за мене и јас за него.
    Вчера му кажав да.
    Штета што мораше да поминеме низ една бура за да сфатиме колку сме созреале. :)
    Хаха леле не ми се веруваааа :D:l:

На Crna Dama, evangelina.ina, Petra777 и 26 други им се допаѓа ова.
  15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Големо браво и огромна поддршка за вакви средношколци. :clap::bow:

Само зошто јавно не се каже дека се немаат потребните финансии за да отидат децата и да си ја подигнат наградата лично? Не заслужиле ли ваква инвестиција со својот труд?

На Jordanovska-K и Dust им се допаѓа ова.
  16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    50.910
    Кога тотален странец ќе ти направи услуга, сфаќаш колку пријатели можеле да ти ја направат, но не сакале.

На Crna Dama, evangelina.ina, Anonymous-Mr.Known и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Јакичка изведба :clap:

На mula и Petra777 им се допаѓа ова.
  18. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Што убаво ми беше кога бев помал, впрочем и себе си си се сакам повеќе кога бев помал. Тогаш бев 65% emotional а 35% logical. Како што стареам се обратно и мислам дека сега сум накај 90% logical. Офф леле си ја активирам самопомошта да се на некој начин променам не затоа што така треба да биде туку затоа што така сакам да биде, како да имам недостаток од тој дел во мене. (facepalm):(

П.С. Ова е предпоследното мое мислење на оваа тема. Последниот доаѓа наскоро. :)

ПозЗ3³ ®

На Crna Dama, kjukli, mula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Za edna minuta mozat da te iznerviraat kako za cel vek8-|
    sakav da kazam ama ...(facepalm)

На samovila.red., cresa-jagoda, mula и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    СДК досадно ми е..и ке морам малку да шетнам....