Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    Кога сите љубови би завршувале заедно, среќно и идилично, никогаш немаше да ги слушнеме најубавите песни некогаш испеани, најубавите книги некогаш напишани и најубавите градби некогаш изградени кои предизвикуваат трепет во душата и сеќавање и на нашата изгубена љубов

На Purplelilac, BoyL, Rama и 26 други им се допаѓа ова.
  2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Вака навечер ко ќе ми се јади нешто благо, а нема....
    Јадам варен гриз.
    Хахах.
    Од онај за бебиња. Варен со млеко и шеќер и на крај му додавам несквик.
    ММмМммМмм. Иде баш како чоколино.
    Креативност во очајни времиња.
    И то си купив благо преѓе си реков ете ова за ноќните ми cravings, ама си го јадов уште поручек.
    Ќе си сркам сега топол гриз:lol::rofl:

На Purplelilac, kala21, Mishela и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Како тоа не се спуштај на нивно ниво ? :^)
    Морееее спушти се, утепај ги(на културен начин) и врати се! :!: :angel:

На Rama, cresa-jagoda, CrazyOne и 11 други им се допаѓа ова.
  4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Гледам, читам:?: и не им верувам на очиве.:o
    Човек учи додека е жив.:!:
    Не сум знаела дека емотивноста и чувствителноста се негативни карактерни особини кои другите ги асоцира на ниска интелигенција,:o|(сум била во заблуда кога сум мислела дека тоа е особина на личности кои барем малку имаат срце, душа, нешто човечно во себе, пу пу јазк кај ми бил паметот.|(
    Колку што имам читано книги постои разлика меѓу интелектуална и емоционална интелигенција(waiting) или авториве нешто на книгиве мелеле ко празна воденица што чисто сумњам дека е така.:^)
    Се збунив сега од ваква констатација, не знам ја како сум ги постигнала некои работи во животов без интелигенција(waiting):^)мама и тате не ми помогнале,:shake:среќава некако послабо:nod:|(врски и партија никако, :shake:чудо е во прашање знам.:^)
    На времето имавме предмет етика, учевме за морални вредности, за алтруизам, емпатија, не знам денеска дали постои таков предмет во училиштата но би било добро да го има, некако подзаборавено е основното нешто да се прави разлика меѓу добро и зло. :!:
    Не им прави на другите тоа што не сакаш да ти го прават тебе. :!:
    Многу се зборува малку се знае.:!:
    Негативните и лоши искуства го прават мудар и зрел човекот.:!:
    Скршено срце и оштетена душа не се лекуваат со навреди, омаловажување и зборење зад грб, плукање туку со добрина, љубов, и пријателство.:!:
    Ретките се тие кои знаат да речат добар збор, да пружат утеха и помош на некого, да бидат поддршка во тешки мигови, да бидат искрени пријатели, ретки се ама не значи дека не постојат. :!:За другите што плукаат, навредуват, оговараат зад грб, прават зло ги има на секој чекор.:!:
    Добра ви ноќ.:angel::hug:

На Crna Dama, Aleksandar1212, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @s1a1n1d1r1a1 Сани.. чоколино...why did you have to mention it? :smirk: :nod:Не ти требаше ова, вака доцна. Не можеше само да напишеш дека гриз сркаш, а? Мораше и нас да не заебеш некако :D
    :d::drunk:

На YoungandBeautiful, Lady Phoenix, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  6. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Хахах длабоко се извинувам. Ќути што не почнав да редам што се ми се јади во моментот........
    Вака само продажбата на чоколино ќе се зголеми утре :rofl::rofl:

На Ketchup и Summerlover им се допаѓа ова.
  7. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Не ми треба дожд за да ми биде поубаво во кревет со дечко ми. Зајдисонцето е совршено за прошетка, а каде ќе шетам на дожд? Романтики? Гумени чизми и чадор не се доволни кога има ветер, едноставно - ладно е...

Не ми треба дожд за да пијам чај - и онака пијам само кога сум настината. И кога има сонце мене ми се лежи во кревет. Кафе пијам без разлика на временските прилики и неприлики...

Дождов е фин само бидејќи се дише полесно без прашина...

На Jordanovska-K, Rama, YoungandBeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Гледам еден на фејсбук споделил некој текст од портал за жени што сакале „старомодна“ љубов, со прошетки и вечери и сериозни, длабоки разговори.
    И демек, пишал не постоеле такви девојки денес.

Кои длабоки разговори ќе ги правиш бе ти маче, во кои ресторани ќе ја носиш?
    Земав да го ѕирнам профилот пред да го избришам дечкото што не знам како ми се нашол меѓу фејсбук пријатели, и секако, златни ланци, статуси на англиски со граматички и правописни грешки, турбофолк.

-Ајде да зборуваме за универзумот.
    -Па, голем е.

Ми се повраќа од луѓево.

Паметна жена сакал. Уште да имаш што да правиш со паметна жена.

На Jordanovska-K, LittleChili, Chanell* и 39 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    На јарецот не му приоѓај од напред
    На коњот не му приоѓај позади.
    На будалата не му приоѓај од било која страна, заобиколи го и бегај

На Jordanovska-K, Viktorijaaa5, Rama и 34 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    81.691
    Како боли душата,знаете?
    Никогаш и да не дознаете.

На Purplelilac, Tajnaotrovna, Crna Dama и 29 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Тоа е единствено нешто за кое нема лек.
    Со тек на време НЕ ПОМИНУВА туку се навикнуваш на болката.

На Viktorijaaa5, Tajnaotrovna, Rama и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Brace yourself сезона на испотени очила започна !

На Ketchup, AnaKarenina, Wahnsinn и 4 други им се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Сезона на боди и хулахопки или хеланки :D

На kala21, baba Rada, Petra777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.850
    Допаѓања:
    80.874
    Мислам дека вторава реченица е невозможна. Сите ќе дознаат порано или подоцна...

На Viktorijaaa5, fallenangel, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.994
    Допаѓања:
    164.512
    Жалната вистина е дека сите ќе дознаат. Само да не е прерано.

Ја ко денов.
    Мачор преде, кај се најде. Малце ми смрдка, ама другиве не осеќаат. Да пошо на мојот компјутер спие...
    Завршенава работа ми тргна голем товар, а како што гледам и проектот ќе се реализира. Не дека имам ќар од тоа и тоа било каков, само ми губи време, ама бар да не ми мрчат дека е ради мене, иако би било ради нив, они се носители и иницијатори. Ама зошто по магарето кога може по самарот, стара македонска, така?

На Ketchup, fallenangel, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.850
    Допаѓања:
    80.874
    Еднаш некогаш си бев бруцош. Студирав во друг град. За прв пат почнав да живеам одвоено од моите родители, од семејството. А тогаш не ми беше тешко колку што ми е сега како апсолвент. Заминувам од дома и веќе одвај чекам да се вратам.
    Моите родители веќе остареа. Почнаа да се чувствуваат изнемоштено. Заминувам со една единствена надеж, да ги видам кога ќе се вратам. Живи пред се. Бидејќи за здрави, баш и не се. Но таа мисла ме води уште од првиот момент штом свртам грб за да одам па додека ги бројам деновите за враќањето кај нив, кај моето гнездо. Бидејќи во животов ништо не е повредно од нив. А времето минува... минува, а ние не сме заедно.

На Purplelilac, Tajnaotrovna, Marjan007 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Откако ќе завршиш со генералката во соба, редно време е да се направи и генералка на фб- втор дел:

1. Прв пат пишувате. Поминуваат клише прашањата: Како си и Што правиш, и после неверојатни 5 мин те прашува: Друго што ќе се пофалиш?
    И така еве уште сега седам и размислувам што би му се пофалила на човек што виртуелно го "знам" нецели 5 минути :!: Пошто досега "се убив" од фалење, па сега ме прашува ДРУГО што ќе се пофалам...
    Или иста ситуација после 5 минути пишување, те прашува: Ново старо? :fubar:

2. Ни ме знае, ни ме познава, одма почнува со прашање дали имаш дечко? мувач? или fuck buddy?

3. Рандом девојка ми пишува дека била осамена и дали сум сакала да се дружиме вечер? :o (кога ја прочитав пораката ми звучеше како вовед во лезбејски порниЌ), ама после сфатив дека таа "девојка" има патлак (poolparty)

И така уште малку листата на пријатели ќе достигне околу 200 души :muscle: после може 100тина, па 50тина, па може и ќе замине во историјата мојот профил...

п.с. Размислувам дали да одам кај гледачот Дуле, кај гатачката Светица или кај некој трет да ми бае. Сношти како што се исплашив, никогаш не сум се исплашила. Да не претерувам ама добри 5-6 секунди срцето ми застана.
    Како што имав температура, како што ми беше паднат притисАкот, како што не ми се гледаше баш најсјано, станав од кревет, се завртив накај прозор и видов човек како ме гледа. Леле кога сум скокнала, се акнав од стол и се нокаутирав во кревет пак. :rofl: Од мојата ненадејна реакција се исплаши и брат ми, и пошто беше потпрен на две ногарки од стол, падна на грб со се стол :rofl:
    Значи се тоа се дешаваше во рок од 5 секунди (а мене ми изгледа ко 5 години), и кога ми дојде крвта во мозокот сфатав дека всушност сама себе сум се видела :drunk: :rofl: пошто темно надвор, а дома само тв пуштен, па сум си го видела сопствениот одраз на прозор :x:x :wasntme: :tmi: :$

Е вака скокнав...

Пцуењата на брат ми ги оставаме настрана, битно после се изнасмеавме.
    Баш бев како тие луѓето од племиња прв пат кога ќе се видат во огледало :rofl:

На Lella, referentka, Anabelle.Amorette и 16 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Таман сакав да кажам нешто мудро во +/- 40 , некој ставил клуч на врата....:lol:

На Viktorijaaa5, referentka, fallenangel и 7 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.216
    Допаѓања:
    329.991
    Kazi si ovde :D

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.