Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Обично во СДК доаѓам кога имам нешто да кажам за креативност, имагинативност, уметност.

Така, ни овој пат нема да биде поинаку.

По соодветни теми се имам изјаснувано колку не можам да се привикнам на денешната музика, како се’ е веќе видено и чуено, но кога ќе слушнам денешна, модерна песна изведена на некој необичен начин - не ретко знае да ми се допадне многу. И како поддржувач на уметници од типот на 2 Cellos, Postmodern Jukebox, Pentatonix и на нив слични, кои навистина имаат талент и кои знаат музиката и стари познати хитови и нови неинтересни песни да ги издигнат на едно сосема различно ниво, денес тука ќе вбројам еден средовечен чичко кој е прав мајстор во она што го прави. Со биографии и позадински информации за него нема да тупам, туку малку ќе се восхитам на магијата што ја создава.

Станува збор за Русин, Игор Преснијаков, кој веќе има турнеи низ светов на кои го презентира тоа што го умее најдобро. Инаку е виртуоз на акустична гитара. Постарите видеа му се многу интересни. Кај него можете да најдете музика од секој можен жанр, од секое време, за сечиј вкус. Познати стари хитови, балади, брзи песни, рок и негови видови, до воведни теми на познати серии, саундтракови од познати филмови, познати песни од последниве години, па дури и по некоја традиционална руска песна.

И интересно е да се види таа негова еволуција. Не во изведбата, затоа што во однос на тоа отсекогаш е маестрален, туку во однос на изгледот на неговите видеа. Постарите видеа му наликуваат на театарска сцена, а во зависност од песната самиот си бира костимографија. Сега видеата му се пософистицирани, елегантни, но има едно нешто кое не се менува. Тоа е неговата виртуозност, мајсторство и жар со кој свири. Со прстите создава вистинска магија. И е мелем за уши.

Затоа топло го препорачувам. Музиката е исклучиво инструментална, секогаш само на гитара, а пак толку богата. Соодветна да си ја пуштите додека работите нешто на кое треба да се сконцентрирате.

Па уживајте!

На Priroden, LittleChili, Summerlover и 23 други им се допаѓа ова.
  2. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Само големите играчи, знаат колку се важни малите потези.

На Crna Dama, Stories, Summerlover и 15 други им се допаѓа ова.
  3. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Another sleepless night
    coffee cup size :coffee:

На BlackAndWhiteSwan, fallenangel и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Некогаш е доволен само еден, навидум ситен гест, за да направи да се почувствуваш толку значаен и важен :f:

На Crna Dama, LittleChili, Stories и 22 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Чувајте се од малите пукнатини.
    Големите ги гледате и ќе ги ,,санирате,,
    Ама малите стихијно можат и најголемиот брод да го потопат.

На purple..m, Crna Dama, sparklie и 28 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.392
    Будењето е најубавиот дел од секојдневието. Зграпчуваш свеж, нов ден, и во твои раце го обликуваш онака како што ти сакаш да изгледа. Пречесто сме тажни... а не заслужуваме..
    Почнете овој ден, така што ќе извајате најубава насмевка, која ќе испрати позитивни вибрации до секоја чакра од вашето тело.

There is a crack in everything. That's how the light gets in. - Leonard Kohen
    IMG_1601.JPG

Добро Ви утро људови!

На purple..m, Crna Dama, tina-63 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.239
    Допаѓања:
    176.204
    @Summerlover ааа хахахахах, Wonder Woman ми е најнеомилен лик од DC. :rofl: :hug:

Сакам да кажам, дека можам да прам благо, солено, ама кога ќе дојди да прам торта ... дијабет во еден залак. Можи со другарка ми треба тоа да си го напрајме како слоган кога ќе отвораме слаткарница. :party: Ама да се здрави и живи луѓето/ фирми кои прават ќесички и со малку млеко и маргарин да можиме торта да јадиме оти ... маф ни е плано. :x

На purple..m, Crna Dama, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК синоќа сонував како сум отишла на Малдиви на одмор, и на другарката и викам ајде дури не се стемнило побрзо да одиме кај тие куќичките во водата што се за да се сликам и да се чекирам одма на фб (facepalm) (facepalm) (facepalm)
    свашта по свету, не да уживам туку да се чекирам..Ејјј колку ми беше реален сонот а сега ништо :wasntme:

На Crna Dama, Chica.Loca, fallenangel и 6 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.114
    Дали исполнувањето на оној копнеж за постигнување на внатрешен баланс и успех ќе го изведеме тивко, нечујно, со преобразба на сопствената акумулираната енергија ....или само ќе зборуваме и како некој емоционален вампир ќе крадеме од туѓата, зависи само од нас.

Некои луѓе во темницата најпрво палат свеќа за да им го покаже патот по кој трпеливо ќе чекорат, а други најпрво ја блујат тежината од себе заборавајќи дека дека не е потребно светло или очи за да се чујат зборовите.

Темнината нема да ги проголта истите и да останат во заборав.
    Повторно ќе дојде светло.
    Повторно ќе светне ден.
    А време треба за на човек да не му се гади од туѓите повраќаници.

Хемингвеј има споделено една мисла.
    „На човекот му требаат две години да научи да зборува, педесет, да научи да молчи“

На Priroden, purple..m, LittleChili и 28 други им се допаѓа ова.
  10. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Дојдов до ситуација да мразам што дојде викенд. Пак синко ќе ми гази по нерви едно два и пол дена и пак на работа. Се осеќам како мелено месо, се распаѓам. А сакам барем еден сат мир - само еден сат за мене. Нема. И баш денес нема да му се спие, нема да му се јади, ќе писка и ќе трча и ќе растура најдобро што можи. А утре пак во 6 сатот ќе стани без шанса да прилегни. Синкооо полесно ми е на работа да одам отколку со тебе да се расправам по цел ден. Намали доживљај, смири малку. Не си на норма. И после се чудам, како можи се да јадам - а минимално сум здебелена. Значи спрема она што јадам, минимално е за толкав период да се здебелам 1 кило. Отворена покана - кој сака да ослаби, нема повели да го почува синко хахахах

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Убави се работите кога знаеш дека во семејството има здравје мир и хармониј со по некоја ситна расправија оти многу арно не е на арно. Но ме убива ситуацијата кога е синко болен кога гледам се бори да биде насмеан ведар енергичен и духовит само да не го напнувам да пие сируп, капки или апче. Ме уништува длабоко во душата секој поглед во такво издание. Знам дека е грип, знам дека ќе помине свесен сум дека е се тоа минливо но болката и јадежот во мене што не можам да му помогнам во тој момент ме убива иако не покажувам надворешно. Душата би ја дал само тој никогаш да не биде во никаква загрозена состојба дали здраствена или животна.

На purple..m, Crna Dama, tina-63 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Dojde denot ^_^ Skopje,odmor...MAMA:l: PhotoGrid_1480077676506.png

На Crna Dama, Marjan007, Stories и 24 други им се допаѓа ова.
  13. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Не можам да ти објаснам колку пати е натепан од комшиите. Ама болен е сериозно и не може да му дојди умот. Треба само да си е затворен во институција и да си прима лекарства.
    Брат ми викна полиција летото дојдоја и му рекоја го знајме кој е и шо прај ама не потпишува мајка му да го затвориме и нема шо да направиме. И замислете му рече на брат ми полицаецот да му излези да го истепа!!!!
    Баба ми Лексилиум пиеше цело лето од уплав. Стара е се плаши. И јас се плашам ама не така. И се јавив во полиција ми рекоја ако сакаш ела записник ќе направиме ако не имам на другата линија чоек. И ми го бапна телефонот.
    Не знам кај да се обратам поќе.

На Ketchup, Summerlover и 1209 им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.392
    Терапијата на Вита и заврши денеска. Трет ден, трета различна инекција, и иако ветеринарот ми кажа дека оваа ќе ја боли и дека е нормално.. ете срце ми се кине кога ја гледам таква како камион да ја мавнал.. Ама ќе помине. Знам. Ветеринарот е најдуша човек на свет. Посакувам сите доктори да се посветени како него. Во март ќе почнеме процедура за документите потребни за да си ја земам со мене. Битно за неа средено. А мене допрва ме чекаат амбасади и остали институции за мои папири.

Ме чека година на трчаници. И искрено се надевам дека во сиот тој сплет на хаос од различни димензии и сфери, ќе останам доследна на себе си. Си го должам тоа.

На purple..m, theowndemon, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Здраво женски добро ве најдов :) Денес обичен ден петок тмурен и ладно,мразам зима ме прави да се чуствувам депресивно... Викенд како викенд секој ми е обичен и ништо посебно не ми се случува па најверојатно пак пола ќе го преспијам... :)

16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @macencef Не би да навредам никој и разбирам дека да се биде родител е една многу комплексна и тешка улога, затоа не е и за секој, и човечки е да се биде уморен и се, ама ваквите зборови не личат. Детето да смирено, треба и некој да го смири. Како очекуваш тоа да биде на место, кога наместо да изнајдеш начин да му го пополниш времето со нешто креативно, да бидете и двајцата задоволни, ти би радо излез. Не е табу родител да се чувствува ужасно и преморено, ама улогата бара напор и труд, за да со добра организација чувствуваш и задоволство, а не да бегаш од сопственото дете бидејќи да се избега е најлесно.
    :d::drunk:

На purple..m, Emy867, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Denes mi e i ubav i neubav den 2 vo 1 ustvari bi rekla sve vo 1 :) mi se menuva raspolozenieto kako i vremeto. mrazam toa sto sum opkruzena so luge koi mi pravat faci a ustvari me mrazat do beskraj, p no uteha mi dava zborot hmm zarem jas ve sakam sum trpela mn ke trpam uste malku. ne sum veke starata budala si gledam mene i maloto da ni e ok a za drugoto pfff muva ne me lazi

18. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    СДК додека премалку даваме, за возврат очекуваме премногу (нереално).

На elimkd, Chica.Loca, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Пред 5 год. на овој ден, изгубив многу драга личност. :(
    Не ни сонував дека така ќе заврши.
    Ми беше како родена тетка, како другарка, знаеше мои тајни повеќе од мајка ми :).
    Истата болка и после 5 години...
    Солзите се тука.
    Иако не си меѓу нас, го чувам тоа што најмногу го сакаше, ја гушкам, ја сакам како сестра, и додека дишам така ќе биде. Не гледаш од некаде, сигурна сум ! Се надевам и ти ја смемам сеуште твојата најмила , како што ми кажа последен пат дека со мене се смее на глас. Ќе се потрудам никогаш никој да не ја растажи.
    Како растеме , во неа те гледам тебе. Да беше жива ќе се смеевме сега за многу работи.Фалиш. Многу фалиш! :l:;(

На Chica.Loca, fallenangel, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Многу мразам разделби.
    Како и секогаш така и денеска морав да се воздржувам и да мислам дека за една недела пак ќе ја видам сестра ми.
    Порано имав една болка, ама сега се две.
    Само шо се разделив, а толку внукот ми недостига, премногу.
    Кога ќе ми текни како ме гледаше со тие очињата малечки, допираше со тие рачиња мали :inlove:
    Сум сакала мали деца од секогаш, ама не знаев колку голем благослов е да бидиш тетка :l:

На Priroden, purple..m, Crna Dama и 12 други им се допаѓа ова.