Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Novecento

Novecento Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    2.479
    Voyage confirmed.
    Останува уште овие месец ипол да се маткам со куча-посо, посо-куча релација по вруќиниве.

На Someday и crimson им се допаѓа ова.
  2. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.710
    Една реченица која кажува се

И на крај, нема да ве болат навредите на непријателите, туку тишината на блиските…

На iloveyou29, CameliaMiller, pravnicka_2604 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Сакам да го кажам последното мислење за ова лето на форумов ...

I'm wrapped up in my own subjectivity and can't see myself ...:|

Имајте убаво период од животот,

ПозЗ3³ ® :bow::bow:

На JollyGirl, f.girl, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Добро утро
    Јас се наспав.
    Лажам. Не сум се, туку морав да станам.
    И кафе испив со пола отворени очи. Душата ми спие.
    Едвај чекам смената да ми заврши и да одам да спијам.
    Денес некако немам желба за работа, не ми се прави ништо, не ми се зборува со никој.
    Ги мразам ваквите денови.
    Имајте убав ден сите...

На Rama, cresa-jagoda и Starlič им се допаѓа ова.
  5. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    756
    :@ Живците ми се кинат за сосема глупави работи едноставно полудев.
    Мора да направам некои промени во животов, бар да почнам да спортувам нешто, зошто во тешка депресија ќе паднам ако продолжам со ова темпо. Колку пати си ветив и пак ништо не бива...;(

На evangelina.ina, Rama, Love...music и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ми требаше долго време да сватам дека никому не му значам, дека нема место за мене под ничие срце.. Дека кога ќе имам потреба за нешто нема кој да ми подаде рака.. Секој момент и убав и лош, момент на тага и среќа сама го голтав.. Секогаш викав покрај живи родители јас сама се борам за себе, татко ми кога почина никој не ме гушна за утеха, не се изгубив во ничија прегратка..
    Сама се радував на успесите, и секогаш се ставав на последно место..
    Во мене живее едно дете кое што ја заслужува целата среќа.. и жал ми е што овие 24 години гордо му го вртев грбот.. Но веќе велам доста е.. вртам нов лист, од денес сум си битна само јас и никој друг, ни брат, ни другар, никој...

На Gosh, Тетка Биберче, RainbowButterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.356
    Знаеш покрај милијарда други показатели дека некој ти го носи најшљам срањца во животот кога по не знам кој пат ќе се појави пал и работа која ти била готова се дешава вересија и еден куп други неубави нешта.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Колку реално кажано...

На ceca-1, Rama, simonna.a и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Здраво дечки! Сега отворам фемина форум после неколку недели и видов дека на 11 Јули сум направила 2 години на форумов! :party:
    Во тие две години се сменија многу работи, некои ги споделив тука, со вас, некои ги зачував за себе, бидејќи бев уморна да зборувам за нив. Но како и да е, баш ми е мило што може човек да се искаже, да смени мислење, да се надоградува и да добие по некој совет тука. Убаво ми е кога ве читам, и ќе продолжам да ве читам! (fingers)
    А денес ќе споделам нешто со вас. Од вчера почнав на работа, мојата прва работа! :party::party:
    Една недела пробно, па држете среќа :lol:
    Се чувствувам убаво, среќно, весело, речиси исполнето и чувствувам ДОМА. Нема подобро место од дома и тоа секогаш ќе биде така :inlove:
    Останете ми со добро расположение и имајте убав ден :)

На Mr. Right, ceca-1, Anabelle.Amorette и 9 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Никако да ме пушти другарка ми да си одам.
    Откако претходната ноќ си ја поминавме одлично, од кафе до пижама парти и карти се наспав одлично.
    И време е да си одам дома.
    Ја обожавам :inlove:

П.С. Обожавам луѓе што знаат да ценат се и што се тука и во најтешкото без да ти префрлаат потоа.

На joy1, esperansa777, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    WOw Ова ко да зборуваш во мое име, подобро не можело да кажеш. ;(

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    влечење на дечко ти секој пат кога си искочена со другарките е едно големо НЕ!!!

На iloveyou29, crimson, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.471
    Допаѓања:
    183.653
    Некогаш навистина верувам дека ѕвездите умираат попусто.
    Како оваа земја да не може да ја издржи тежината на својата цел. Целиот напредок ни е зашиткан некаде, и место да го ископаме, исчистиме и надоградуваме, ние само го потиснуваме повеќе. Доволно и отповеќе слобода ни е подарена за да одлучиш да си го ограничиш умот во едно мало и темно подрумче. Свесно да одбиваш да се надоградуваш себеси, и свесно да не сакаш да размислуваш подлабоко е срамно. Свесно да си дозволиш некој трет да ти ги диктира чувствата, мислите и убедувањето е тажно. Свесно, да дозволиш друг да те стави во пранги и да те ограничи, без притоа свесно да размислиш за тоа, е многу, многу тажно.

Наредно очекувам Трамп да каже дека се е во нашата глава и да ја укине теоријата за гравитацијата, па луѓето масовно да почнат да рипаат од по згради во надеж дека ќе полетаат. Оној мада фака од Норт Кореја очекувам да укине нешто во сферата на кинетиката, или да додаде нешто таму, во смисла дека сите ние уствари сме роботи, и такви ми ти бла бла бла муабети, може затоа неговите таму ги третира ко механизми на нафта :^) а и рака на срце, од Путин исто не очекувам ништо подобро, само не би да кажам што очекувам од него, трајно ќе ме банираат. :bandit:

Сакам да кажам дека фантастик фор во оваа структура, на овој свет не му се потребни. А пошо од негде треба да се почне, да почнеме од овие 4ца, со тоа што ќе им ги шитнеме на ванземаљците за ич пари, ние ќе се решиме од нив, па тие нека му ја мислат. Ете, може да им ги даеме курбан за хјуман рисрчес на пример, што да не? :D Сигурна сум дека НАСА имаат контакти, а ние би добиле фри уакајшнс он ди адр планет. 8)
    Сичко си има процедура.

На kravce, Gosh, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Ме прашуваат - како знаеше дека ќе успееш? Им објаснувам - не знаев, ВЕРУВАВ! И навистина, верував!!

На mal.ecka, evangelina.ina, Quuen и 11 други им се допаѓа ова.
  15. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.420
    Интересен феномен кај нас во Мк е луѓето да се чудат зашто една девојка од дваесетина години живее сама, а не со маж или родители. Јас сум таков случај. Вработена сум. Не живеам со моите. Не живеам со маж. Уште од поодамна. Имав/имам услови и се иселив. Со моите сум во добар однос. Се слушаме, се гледаме, се е ок.
    Но кога наши роднини, блиски или не толку блиски пријатели ќе слушнат за мојата living situation, ме гледаат како да сум падната од марс. Таквите реакции ми се мистерија, следуваат уште и низа непотребни прашања: Па како така сама живееш, не ти е страв? Подобро со твоите живеј си. Или најди си дечко, маж. What the fuck is wrong with you people??
    Додека надвор од Мк е сосема нормално луѓе над 18 години да живеат осамостоено, независно, кај нас те третираат како фрик поради тоа. Некои од овие луѓе се дрзнуваат да им "солат" памет на моите како, зошто ми дозволиле да живеам сама.
    Жалосно е што многумина го поседуваат овој заостанат менталитет. И жалосно е што вакви размислувања слушам и од мои врсници, горе - доле помлади или постари од мене.
    Sometimes people won't stop to amaze me with their stupidity.

На iloveyou29, Doozy, Oscar Lady и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.530
    Допаѓања:
    17.609
    Да повториме неколку основни работи:
    1. Во туѓа куќа не се влегува како да си дома, затоа што не си, туку се ѕвони на ѕвонче и чекаш некој да отвори врата. И пожелно е да известиш дека доаѓаш. Затоа што живеат луѓе со инсомнија кои во 11:30 сабајле се шетаат во пижами-шорц и се уште не се спремни за посети, па кога ќе се сретнат со познаничка на баба си кога се сами дома во ходник е малце како да кажам... глупо. А доколку претходно ја исконтактирале, би знаеле дека е излезена и дека нејзината куќа не е ваша. Ова не е првпат.
    2. Вашите деца, се деца. Исто како и сите други. Не се центар на универзум.
    3. Кога некој не е расположен за конверзација, не постои нешто што би можеле да направите за другиот да почне да зборува, соу џаст гив ит ап, симпл ес дет.
    4. Форумов е анонимен, анонимен. Ако очекувате дека секој овде би сакал да се зближи со вас затоа што вие сте во потрага по "пријатели", размислете уште еднаш и проверете што значи зборот "анонимност". И да, не би било лошо во меѓувреме да ги прочитате Правилата на македонскиот стандарден литетратурен јазик. А и "с" не е "ш" на моменти (никогаш не е), исто како што и "гј" не е "ѓ".

Нема на што, мило ми беше.

И чудо, иако денот ми започна со мрчење и тешки теми, насмевката-од-шестка-до-шестка не можам да ја тргнам од лицето. Тимбрлејк ми е само причина плус во позадина. Биполарност, тоа е.

На biGirl, iloveyou29, Quuen и 8 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.851
    Сакам да кажам, не е виновен провокаторот, ако некој си дозволи да биди испровоциран. :lol:

На Ketchup, Dust, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  18. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    34.105
    Ме боли душата..каква душа...срцето ме боли кога ќе видам/слушнам како денес фудбалерите повеќе играат за пари отколку од чиста љубов кон фудбалот...Секоја чест на исклучоците...ама ова е навистина катастрофално ужасно страшно и ме вади од такт...да беше се во парите,ама мозок кога се нема тоа ти е.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    14.416
    Некогаш кога ќе се освестиме дека сме се давале повеќе од потребно на погрешна адреса
    ова треба да ни го шепне некој,
    како шамар, како патоказ дека е доста.....

20108487_1784510624922345_3212779685993710563_n.jpg

На stetoskop, biGirl, pravnicka_2604 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Два дена по ред ми врти како мрдната, а си реков минатиот пат -веќе не и кревам. И не ни и кренав. И пак вртеше.аман за аман! Ајде се јавив. Што правиш? Те нема! Ако јас не ти се јавам ти ич нема да ти текне! Што напрајвте се преселивте? А на работа како напредуваш?
    (во глава ми идеше само една мисла. кој ме тераше да кренам и зошто воопшто девојкава мисли дека треба репорт за мојот живот да добива секоја недела!?)
    уште еднаш ако кренам или сум ненормална или не знам шо...

На Love...music, Petar80, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.