Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Miss.A.

Miss.A. Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    2.316
    Ја имаш најдобрата бабичка на цееел свет, камо сите да беа како нејзе. :l:

На cresa-jagoda, душленце, SnowWhite8 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.119
    Допаѓања:
    82.817
    Порано се знаеше, една врста Милка чоколада имаше, млечна, и таа беше врв меѓу чоколадите. Сите посакуваа за роденден Милка чоколада да добијат. Најскапа беше. Сега се е измешано... Милка waves, Милка bubbles, Милка со карамела, орео итн итн. Колку повеќе вкусови, некако повеќе се губи она некогашното значење... веќе не интересно како што беше.

На 8463., kala21, cresa-jagoda и 15 други им се допаѓа ова.
  3. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    374
    ona koga cel zivot si sucka i sea malce si se popravila edno 3 do 5 kila i majka ti:e vakva te sakam e sea licis na covek ...
    damn mother :P

На Βικτωρία, EMoonlight, blonde_supergirl и 3 други им се допаѓа ова.
  4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Јас навистина незнам што да мислам,неколку дена бев надвор од дома и се осеќав убаво,таман си дојдов дома со сите се скарав,станав повторно нервозна,пак истото како пред да заминам,нервоза,притисок,безвредност,инфериорност,изгледа сум во токсична средина,без позитива,само негативност,незнам што да правам,се мразам себеси,го мразам животов,се мразам,почнав да го откривам изворот на мојата несреќа,дека живеам во нездраво опкружување а порано мислев обратно,го открив изворот на се што ме правело несреќна,а најлошото е кога тоа е сопствениот дом...;(

На Βικτωρία, EMoonlight, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.845
    Само јас немам пуфка и белегзија пандора.
    Исто и од тие фармерките грди со цветови, демек Гучи.
    СДК не бидете жртви на модни трендови.
    Која ќе ги купи шпицастите чизми до глужд на штикле од 2цм е токму тоа. Погрди не сум видела :puke:

На cresa-jagoda, Βικτωρία, SofiMar_ и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.433
    Си пораснал кога:
    -си свесен дека луѓето те сакаат само дур имаат корист од тебе
    -не плачеш по луѓето што те повредиле, туку ги бришеш од животот без око да ти трепне и не погледнуваш назад
    -не си земаш ништо на срце и не се замараш многу многу што било
    -не се приврзуваш за луѓе пошо знаеш дека скоро се е привремено и нив ќе ги снема кога ќе прекинеш да им го даваш тоа што го сакале од тебе
    -газиш се пред себе, бидејќи секогаш сите гледаат за себе и секој сака што е можно повеќе да успее
    -не го гледаш светот со розови наочари туку си сурово реален и немаш некои си големи очекувања

Не за џабе рекле дека малите имаат најголемо срце и најмногу сакаат. Кога сме малечки сме лековерни и наивни, не знаеме ништо и се доверуваме и сакаме лесно..сите ги сакаме. Но, подоцна ги совладуваме овие вештини, да би рекла вештини, бидејќи некои ги немаат ни како големи...а многу е битно да ги имаш, бидејќи е полесно и само вака можеш да преживееш полесно. Реално животот е преживување, а секогаш било така, секогаш посилните преживуваат. Пример за тоа ми е мојата класна, жена која стварно е успешна и е баш ваква. Гази се пред себе, ако е решена нешто да добие го превртува цел свет, упорна е и не се замара со ништо, а не ја интересира туѓото мислење, доколку е некој добар со неа е добар, ако не веднаш го прецртува, дури и да бил член на семејството.... Секогаш ни дава вакви совети, на почеток мислев дека е некоја си дигната во облаци и умислена дека е којзнае што, но реално жената го има најцврстиот карактер кој многу и помага да успее во животот...

На cresa-jagoda, Βικτωρία, esperansa777 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.538
    Не си пораснала ти.
    И не е тоа навреда, напротив, нормално е на твоја возраст да размислуваш за овие работи и да ти се менува размислувањето. Еве ме мене, скоро 10 години постара и уште не знам како, ниту колку треба да се зближам со нови луѓе, колкав дел од себе треба да дадам.

Ама постојат луѓе што те сакаат безусловно, исто како што постојат луѓе што ги сакаш безусловно. И не, тие што гледаат само за себе не се најсреќни. Не е доблест да бидеш себичен, доблест е да останеш свој и покрај тоа што ќе бидеш тука за некој друг.

На Annath, CoverGirl10, SnowWhite8 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.433
    Далеку од растење имам уште фурни леб да јадам. :D Можеби и така, но поретко, сметам дека додека ги најдеш тие таквите низ многу ко тие шо ги опишав ќе се помине:)

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.847
    Za prv pat ke moram da pisam na latinica, tastarutata mi se zezna, aman vise. No ne sakav ova da kazam, nego deneska mi e preubav den. Kako i sekoja godina za mala bogorodicka so sestra si odnesovme bogacka vo crkva za zdravje da ni ja ispee popot. Si posakav zdravje, i sreka, za majka moja, dada, i vnucka. Gospod da mi gi cuva, i da mi se zivi i zdravi, a za mene si posakav na kraj da imam mir sekogas vo domot, i vo dusata. Neka e za mnogu godini praznikot da ste zivi i zdravi site, gospod sekogas neka vi dava zdravje, mir i sreka vo vasite domovi.

На cresa-jagoda, Βικτωρία, душленце и 7 други им се допаѓа ова.
  10. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    3.458
    Се чудам како некои луѓе не веруваат во постоење на емоционална интелигенција. Верувам дека со помош на ЕИ, односно со помош на трпение, досетливост, имагинација, емпатија можеме да решиме наши внатрешни конфликти како ѝ многубројни проблеми со одредени поединци. Оние non believers jа третираат како мит, фантазија, unicorn, which is funny. Или кажуваат дека на тој начин сме се тешеле, ние, не толку "интелигентните". Била производ на пропаганда. Се е пропаганда за некои луѓе. Ако не верувате, не навредувајте, it's simple as that.

На crazylady, Βικτωρία, CoverGirl10 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Ми треба мир. Многу мир и спокој. Не вакво разбранувано немирно срце,не смеам вакво нешто да си дозволам на долги стази.

На cresa-jagoda, crazylady, CoverGirl10 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Многу луѓе сум остранила од мојот живот и не сум погледнала назад.
    Едно чао и благодарам за се од нив е доволно да им затвориш врата пред нос.
    Не плачам за нив туку сум сигурна дека ќе се вратат.
    Дека сум направила се најдобро за нив си знам самата ама и дека сум направила грешки и тоа си знам.
    И подобро со сите почит отколку блискост.
    Има гад луѓе се низ нос ти вадат затоа што гледаат дека не можат ни на мал прст да ти се фатат.
    Ама не е тоа поентата.
    Туку поентата е да бидеш ЧОВЕК.

На crazylady, Βικτωρία, Feminka192 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Свесно оставаат свои слики во модни критики...Оставаат слики во вашата шминка преку слика...Оставаат слики од децата...Оставаат слики во фемина инстаграм и после на фб истата слика ја оставаат...Спомнуваат имиња, и на крај некој ќе ги препознае, па читаш како се жалат дека форумов не бил доволно заштитен, дека некој што не е воопшто зачленет ги препознал.

Па никој не ви стои со пиштол на глава за да мора слики да оставате.
    Човек можеш и по пишување да го познаеш, а не и слики да оставаш.

Ако сакате да сте аноними, тогаш воздржете се да ги сликате новите парчиња облека и да се пофалите во каков луксузен ресторан сте биле...или...ако ви е сеедно, тогаш немој да се буните кога ќе ве препознае некој.

На cresa-jagoda, crazylady, Βικτωρία и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Ептен сум хепи со новите шишки

На cresa-jagoda, stetoskop, EMoonlight и 4 други им се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.324
    Допаѓања:
    51.153
    Понекогаш сакам да исчезнам, да ја одморам душата од сите.

На kala21, cresa-jagoda, Βικτωρία и 7 други им се допаѓа ова.
  16. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Не очекувам секој да ме сака на форумов, има и од тие кои ме мразат а има и од тие кои ми се љубоморни и сл. сеедно, но би ве замолил вака на најкултурен и најфин начин да ме игнорирате како знаете и умеете. Мојата врата како и да е за дружби и пријателски односи секогаш е отворена, така да јас воопшто немам проблем со тоа, инаку вратата е секако затворена за мутанти и разноразни леприкони кои сакаат да си лечат комплекси. Е токму овие личности ги замолувам ако имаат барем ронка култура и почит да ме игнорираат зошто и јас знам да се претворам во мутант и леприкон, само тоа, секако, го правам по потреба.

Али for fuck's sake да не ги упропастуваме темите тука и да кркаме банови, не ме чепкајте подобро.

Благодарам однапред.

На Βικτωρία, Crna Dama, stetoskop и 3 други им се допаѓа ова.
  17. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Охх мории мајко... Ме фаќа јака смеа кога ги гледам испокривени на иста за гзз да им се познава Дај не се правете авион (на жалост кој не полетува :rofl:) се познава добар и ГОЛЕМ задник! За исмев сте како некои бабици подведени грбот искривен и нога дигната :rofl: дај исправи се да ти го видиме гзот! Налет исмевот КОСМОДИСК ќе треба да носишш :rofl: :rofl: :lol: кога се фалите со НИШТО ондак што би требало јас да правам или некоја друга што го имаме задникот? Но не применувам такви глупости, одсекогаш сум своја не ни копирам други и никад не се правам и не би се правела тоа што не сум (на пр немам големи гради и да ставам попунки или push up градници да носам и така да се сликам селфи со градите :drunk: Не! Си имам убаво деколте со иправени раменици што ме краси дури ни накит не носам! Тоа сум јас задоволна сум најбитно своја) ... Тоа што си имам си имам тоа што не не.. А копирање други и правење тоа што не сме најмногу мразам. Одсекогаш обожувам да сум стандард а не копија! И према мене за жалење се тие кои се прават со сила тоа што не се и не им успева (n) Ако го имаш задникот без никакви глупирања тој си се познава нема што тука :nod: барем по себе знам. И да такви тролови не ти требаат ѓабе ти е колку и да сакаш и што сакаш прави нема да си како мене. Јас природно плава со најевтина фарба од 75ден а ти сто евра во салон од црна катран кон плава, јас височка и исправено тело и носе, ти кепек подведена и стуткани рамења деколкте и криви нозе, јас природно крупна градба, а ти ситна, јас задник вистински, а тебе начукан внатре гзот и се кривиш по сликите ама како што гледаш јас не сум подведена на сликите, нормално се сликам како човек :rofl: Не е исто нели? :rofl: :shake: ѓабе ме копираш само тоа сакам да знаеш 8) Јас сум оригинал а ти само копија, печат накриво мавнат! И такви особи завидливи не ми требаат околу менe.. Byee :hai:

На Βικτωρία и Feminka192 им се допаѓа ова.
  18. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    9.961
    @Yowannty Следен пат и идеме во тоа Долчино на соленки :pizza::hug:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол