Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Другар купи кола и отидовме вечерва на паркингот кај Борис Трајковски да ја повозиме. Жена му инсистираше таму, пошто нема возено одамна, па да ја проба кај што нема сообраќај. Паркираме на едно место и начекуваме двајца како се работат у кола. Ок, се препаркиравме до една кола што беше празна. И таман паркиравме, оп се дига една глава од сувожачко седиште (мењала брзини малата :) Таман да препаркираме до трета кола, гледаме и внатре луѓе... аеее си викам у јавен ебарник заглавивме. И така си свртивме рикверц накај маало. Разбирам ја секс у кола, ама дај бе биди малку покреативен, а не тука сите на едно место уффф дури гадно некако

На Anabelle.Amorette, Someonespecial, Tan4ence и 10 други им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Секогаш се каам за тоа што не сум го направила, а не за тоа што сум го направила колку и да било погрешно.

Се каам за пропуштените шанси, а денес се каам за пропуштената прегратка од една драга и искрена личност...

Долга приказна, но сама сум си виновна, пред нос пропуштена прилика, за која долго ќе се каам.

Прилика за која секојдневно мечтаам, прегратка која ми фали и поради која душата ме боли, а срцето ми плаче како дете... :u: ;(

На simonna.a, Βικτωρία, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Не е ни до дождот, ни до сонцето што ни го прават денот (не)убав. До луѓето со кои си опкружен е. До енергијата која ја шират. До моментите кои ги доживувате.
    Има луѓе кои се љубов. Со кои можеш да танцуваш на дождот и да се печеш на сонцето. Е тие се вистинските.

На Βικτωρία, EMoonlight, TheGirl23 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Не знам зошто ама многупати сум помислил да лупнам број што не е на ред во темата ајде да изброиме до милион. Не сум вандал да се разбереме, ама се некако мислам дека ќе има задоволство во тоа.

На Βικτωρία, JollyGirl, Purplelilac и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    44.220
    @GrevMk За џабе, види како ме изигнорираа... ;(

Screenshot_20170929-012810.png

На JollyGirl, Purplelilac, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  6. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    @Gosh
    Битно си го направи ќеифот? Ти е гајле. Само кажи ми дали вреди да направам таков подвиг од "бед бој/грл" аспектот.

На cresa-jagoda и Gosh им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.901
    Допаѓања:
    173.529
    Ноќта е тивка..
    Дури и на автопат нема многу возила..не ги слушам иако прозорот ми е отворен..

Но сепак, ми фали таа тишина.. тој спокој што го имав само таму ..
    И тоа ми го одземаат полека ...
    Да беше вака пред неколку години, ќе речев - гајле ти е, таков е нашиот живот чергарски ... денес тука, утре ќе се адаптираш на друго место ..
    Но сега ... кога за момент посакав да пуштам некаде корени, помина ураганот и .... тоа е ..
    Живот иде даље..

На Aleksandar1212, "Zoki", mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Никогаш не дозволувајте некој да ве поколеба за она што мислите дека е добра идеја.
    Денес правете ги нештата што ве исполнуваат.
    Направете се себе си среќни.

На Βικτωρία, Miss.A., "Zoki" и 5 други им се допаѓа ова.
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Во лавиринтот на животот не дозволувај да се изгубиш... Памети,но не живеј од сеќавањата...Секогаш кога животот ќе те прегази исправи се храбро горе и продолжи !!! ..само така ќе ја задржиш својата ѕвезда од бога и нема да ја изгубиш надежта...И запомни ...еднаш се живее

На "Zoki", Crna Dama, Feminka192 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мало потсетување, бидејќи не се почитуваат правилата.

Ова е воведниот пост во темава.

Уште еднаш Ве молам да се држиме до правилата во оваа тема и да не се цитираат поговорки и да се копираат туѓи мисли.

Темава е за да се искажеме со сопствени зборови:)

На Purplelilac, elimkd, Bender Rodriguez и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Најтешко е да си во средина...

На Βικτωρία, "Zoki", Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Еднаш една членка ми рече донеси ми преубави спомен слики од моето маало,ќе ме направиш среќна.
    И реков дека ќе го направам тоа, но фати летото и немаше тури.
    А сега е ееен и спремна сум за нова тура и исполнување на нечија желба, да донесам некому спомени, доживување на друг град и уживање во духот на слободата, мирисот на пицата...

Можеби е време...
    Ќе се пронајдеш.:hug:

На Yowannty, "Zoki", crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Некој заинтересиран за утре да искачиме до крст..колку што видов нема да врне

14. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Што е тоа што ги прави луѓето злобни?
    Тешкиот живот, или такви се раѓаат?
    Стварно не ми е јасно.
    Но, многу, многу злоба има во луѓето.
    Жално!

На Βικτωρία, cresa-jagoda, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  15. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Зошто сме пуштени на светов вакви какви што сме со сите мани и недостатоци?
    Дали за да се себеразвиваме и унапредиме?
    И ако е да ќе се сеќавам ли каква сум била?
    Ги носиме ли искуствата од сите наши постоења или се само е миг без простор,време,само едноставно постоење онаков каков што си?
    И зошто баш да си таков?
    Чуден е фактот дека не има милјарди и милјарди и секој е како зрно од песок.
    И не ме занимаат филозофии за идеална половина итн. не верувам во такви небулози.
    Мене ме занима личното постоење и прогрес за да постигнеш подобра варијанта од себе според своите критериуми на подобрување.
    Интересно и застрашувачки восхитувачки е фактот дека не има толку многу и со толку многу разноликости.

На La.loca и Crna Dama им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Драги инстаграм корисници, дали навистина ви потекуваат лиги од препржена храна, компири, поховани чудесии, растечени кашкавали, пици со нутела? Пица со полнета пица како топинг на пица? Кој по ѓаволите го јаде ова??? Огромна чаша со едни колачи, па сладолед, па чоколатца, па други колачи, па шлагови, преливи, па уште некој колач? Чизс!

На cresa-jagoda, Gosh, La.loca и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ладно,затворен во четири зида,дува од прозорите и вратата,стари се и испокршени.Таваните и зидовите се целите со дупки,просторија стара преку 80 години,но животот ме доведе тука.Не се предавам не,ке издржам и секоја болка ке ја надминам,за све во животот треба време и трпение.

На N.2106, cresa-jagoda, "Zoki" и 8 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Сакам да кажам декасе согласувам некаде дека љубовта е потребна во една врска. Меѓутоа не може да опстане без страст. Самиот човек има потреба да допре нешто повеќе, да вкуси и да проба. Преку секс двајцата партнери се спојуваат, кожа до кожа, има излив на емоции но има и физичка привлечност.
    Најчесто ние женските прво сакаме да осетиме љубов пред да поделиме страст ама некогаш љубовта ни е погрешно перцепирана и место страст мислиме дека сме сакани па се препуштаме. Крајот е неизбежен кога ќе исплива на површина страста, а љубовта не се родила. Тоа е таа така неречна врска без љубов, со секс.

Врска без секс е таа што не може да опстане речиси затоа што самото тело и покрај љубовта сака да "вкуси" дел од партнерот, да го допре тоа непознато пред себе, врската не се базира врз секс само се поврзуваат луѓето повеќе и се зацврстува нивната поврзаност, сексот е само потреба.

За мене врска подразбира запознавање на човекот до тебе, прифаќање на истиот и поминување на сите можни препреки, љубовта и сексот си доаѓаат сами по себе. Не можете да засакате човек за 1 ден, можете да мислите дека го сакате само ради начинот на кој ви се допаднал на првиот состанок.

Секс на прв дејт е избор.
    Прошли живот постоел да се разбереме, тогаш сексот земал поголем замав, постоеле бордели, постоеле силувачи.
    Нашите потомци не учеле легнување пред брак не. Од таму извираат сфаќањата на битерка.
    Бракот е света работа, откако ќе ги поминеш сите препреки сфаќаш дека со таа личност си спремен да ги поминеш сите други бури и сонца што доаѓаат.
    Дека таа ти припаѓа на тебе и дека од вас ќе се роди красен плод на вашата среќа.

Тоа е моето мислење, најважна е љубовта и колку таа те прави среќен и решителен со таа личност да го поделиш креветот а потоа и остатокот од животот.

На Petar80, La.loca, L-a-r-a22 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Вирус во Парацетамол... не знам кој талент ја смислил сликата или поталенти се тие што ја споделуваат... добро бе луѓе како може вирус во Парацетамол кога таму нема живи клетки ?
    Само некои паники да се кревале.
    Ќе смислам јас сега инјекција со Салмонела и ќе ширам паника на фб. За возврат што ќе добијам ? Ништо, само ќе се смеам кога ќе видам дека споделуваат и пишуваат внимавајте.
    :|

На La.loca, Someonespecial, L-a-r-a22 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Се чудите за вирусот во парацетамол, ко да не го доживеавме “СИДА во портокал” периодот.

На cresa-jagoda, Snow-Star, Anabelle.Amorette и 14 други им се допаѓа ова.