Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    СДК досадно ми е ќе почнам да штрепам по форумов копајќи по стари теми.Sorry досада убија, а уште не ми се искочени нови епизоди од сериите.

2. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422
    Добро е да се има граница на се..зашто секогаш ќе се најде некој што ќе сака да помине и злоупотреби..тврдоглавоста и инаетот ве заслепила.

На Rama и stetoskop им се допаѓа ова.
  3. Reader00

Reader00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    105
    Се согласувам со твоето мислење. Во тој контекст треба да се посочат и возрасните. Но бидејќи разговаравме за младината, а и јас како дел од неа, сакав да посочам што се случува денес со истата. Точно дека и порано имало неедуцирани, но многу поголем беше бројот на млади кои знаеја да го контролираат своето однесување. :!:. Денес веќе е претерано ова што се случува, се надевам доволно ги следиш настаните.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Кажувајте им на сите што најмногу ви се допаѓа кај нив, верувајте дека ќе им измамите искрена насмевка на лицата, а срцата ќе им ги исполните со љубов, а тоа само ќе ја зацврсти вашата (роднинска, пријателска, љубовна...) врска. Ширете љубов и позитивна енергија во Новата 2018, а со тоа вие ќе бидете среќни. :)

На Rama, Crna Dama, ludoto19 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    received_10204045789540945.jpeg

На Rama, Feminka192 и baba Rada им се допаѓа ова.
  6. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Понекогаш се чуствувам како да не припаѓам тука. Како да сум создадена за сосем друг свет.
    И те запознав тебе, висок, со преубаво лице и едни очи која целата твоја искреност стои позади нив, ти ме носис во некој свет каде што припаѓам, и супер ми е таму, таму со тебе. Понекога, не многу често гледам некои камчиња и сака мда сопнам на нив.
    Ама знаеш што, вчера увидов после фотографијата, дека светот во кој ме водиш кога сум со тебе е најубавиот свет во кој сум зачекорила.Никогаш нема да ти замерувам ни лутам.
    Затоа што знам дека оваа што ни се случува е можеби и најубавото нешто или ќе биде најубавото нешто...
    <3

На Rama, cresa-jagoda, Srcka $ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Некои луѓе не заслужуваат да им биде простено и да се свесни за тоа, иако тоа ќе го направиш повеќе заради себеси отколку за нив.
    И повторно се дрзнат да те повредат, како да ќе успеат. Нема што да барате во мојот живот, не барам јас ништо во вашиот. Во моментов сум во состојба “не дирај лава док спава” ама не го знаете тоа. Не знам и дали воопшто сакате да ме разбудите?

На Rama, S.J.Parker, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Секој може да критикува, но само стручното лице знае да пофали

На Rama, "Zoki", Srcka $ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Она кога комшика ти честита роденден и ти вика, ај наредната година со бебе! :x
    Mind your own business, bitch!

На Rama, vitamina, Gosh и 14 други им се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.101
    СДК... Купови гардероба во плакарите, но посегнуваме по нешто што некогаш завршило во ќесе за отпад.
    Хммм...
    Ние всушност даваме пари за искината облека.
    Мода и трендови.

11. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    И волкот сит и овците на број.
    А, што значи тоа лапараскопски?

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.893
    Допаѓања:
    163.696
    Во брдото метеж од прекрасни, а често и лицемерни желби ми остана во глава една од многуте - се дур имаш некој да се моли за тебе, ти си среќна девојка и ти посакувам многу такви луѓе во животот.
    Некако прави спокој помислата.
    А бога ми се молам и за многумина на мојот начин... ама знам дека ги прати секоја позитивна мисла.
    Под притисок на задолжителното - список на цели и желби... потрфрлив сериозно многу.
    Ама МНОГУ.
    Посакав само среќа и флексибилност, да прифатам мирно, се што можам и не можам да сменам.
    Имав проблем со прифаќањето, искрена да сум. Па дур да прифатам и да се соочам, минало брдо време и сум истрошила тони енергија доволна за осветлување на целиот Гармишпартенкирхен.
    Ах да... посакав и да останеме сите и годинава во ист состав, по можност и проширен само, никако намален и при тоа мислам на сета постава на поширокото семејство. И еден олош во него подалеку од сите кој и онака не ни е крв по ниту еден основ.

Врви и новата година со истата динамика на старата. Уствари не, чувствувам како старава ма не сака ни да чуе да си оди, уште се бутка со новава... како снаа и свекрва се.

На Rama, Srcka $, "Zoki" и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Треба да се измисли нова професија - преведувач на сарказам. Одма ќе волонтирам, а и ќе си најмам еден за себе... :bandit: (hollest)

На Gosh, ludoto19, Srcka $ и 7 други им се допаѓа ова.
  14. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    /\
    Повеќето употребуваат сарказам, само се прават „паметни“ и „на Тошо“... не дека не разбираат. ;)

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Порано ми беше тешко кога некој ќе ми се налути за нешто, кога ќе исчезне без збор или кога ќе ми испонаша неблагодарно за нешто што сум вложила сили да му помогнам.
    Секогаш сама се обвинував.
    Со денови мислев каде сум погрешила, кој збор сум го употребила, се уништував, дури не јадев, не спиев, постојано барав начин да се извинам иако не бев виновна....Дури и плачев.

А денес кога некој ќе ми се налути за глупост, кога ќе се понаша ко мало дете или кога ќе сака да ме намести за јас да бидам крива, а сум му помагала цело време...

Кој сака да биде во моја близина нека повели, а кој бара рачки за да избега, слободно нека оди.
    Може сум отрпнала од лажни луѓе, од непотребни драми, од малограѓански муабети и неблагодарни лигуши.

:dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)

На Rama, vitamina, Gosh и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Од друга страна, јас сум сретнала и луѓе што можат фино лепо да истресат некоја глупост, а потоа да се оправдаат демек сарказам било.:smoke:
    А и како наводно другите испаднале глупави.:d:

На Rama, Gosh, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  17. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Се возел некој професор во некој рибарски чамец.
    Професорот го прашува рибарот:
    Дали знаеш некој странски јазик да зборуваш?
    Рибарот одговорил: Освен мајчинскиот јазик,друг не знам да зборувам.
    Професорот му вика:
    Па ти рибару залудно си го живеел својот живот,срамота како до сега не си научил ниеден странски јазик.
    Рибарот на сето тоа одговорил:
    Па не сум имал можности,морав од мал да работам.
    Во меѓувреме фатило некое невреме.
    Рибарот:Професоре нашиот чамец потонува,биди подготвен да пливаме,да се спасиме.
    Професорот:Ама јас не знам да пливам,и се исплашил.
    Рибарот:Па ти залудно си го живеел животот,кога не си научил да пливаш,и сега ќе се удавиш,и твоите јазици нема да те спасат,но јас истиот што пред малку го навреди ќе те спасам не се плаши.

Никогаш не ги потценувајте,не ги навредувајте луѓето,не знаете утре можеби вие ќе бидете професорот.
    #Рибар#Професор#Каша попара#Приказна#Туљумба у шербет#Памет.
    #Ај со здравје.

На Butterfly-Girl, Rama, S.J.Parker и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    #Oнaкoгa ќе сфaтиш декa цел филм си гo гледaл сo пуштен мoбилен интернет, a не вифи...

На Butterfly-Girl, fallenangel, Rama и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    СДК.
    Женската на бифшиот е опседната со мене..прееска ми пишала од кај него и ме блокнала на снап..Му ѕвонам она ми крева..Не сум била битна.Извини мочло една ама дечко ти кога плачеше и трчаше по мене тебе мама уште пелени ти менуваше недорасната една.Па и на инста ме followna, чим сум небитна не к** се замарај со мене.
    Знам јас како со таквите ама помала е од мене не и се замарам.Ова генерацииве како што идат се полоши и полоши се:puke::puke:.

На Crna Dama, buba4e89 и Beauty.Mar им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.893
    Допаѓања:
    163.696
    На инстаграм видов Фереро сервирани на даска за сечење... Доста е интернет за денес...ме убива овој хипстерај како продолжено дејство на хемотерапија, трепките ми паднаа.
    И ако сакаш да си арт, све сликај положено на даска за сецкање... пичкалимуматер еднаш се живее.

На aways, Rama, crazylady и 8 други им се допаѓа ова.