Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Кој го измисли алармов...:@:@:@

На CameliaMiller, L-a-r-a22, "Zoki" и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    14.416
    И како зачини нна утринското кафе речиси нна секое работно место
    утрово се дискутира за која девојка што добила од партнерот,
    и тоа секако со акцент на суми и луксузи...

А јас... како да им кажам дека луксуз ми беше фактот дека возел толку за да пие едно кафе со мене,
    за да гледа додека ми лута погледот ноколу сосема неспособна да разберам што зборува,
    дека лусксуз ми беше тоа едноствано внимание, но испорачано во вистинскиот депресивен момент,
    да ме потсети дека уште, уште многу има мигови за живеење и врати за отворање....
    не беше пандора, нити луксузно вино,нити 101 ружа,
    беше јас и тој и мирис на кафе,
    и насмевка која полека се враќа на моето лице, а мислев ме заборавила деновиве..............

На referentka, "Zoki", Srcka $ и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.607
    сдк тажно ама вистинито
    27973016_1405763142885675_9217680892537491238_n.jpg

На fallenangel, christinnn, Srcka $ и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Плитка нека сум, посакувам некој за валентајн или 8ми март или за рандом ден да ми купи апарат за вафли. Вертикален. Се заљубив и сакам да го имам. Во буџетот немам издвоено средства за непланирани трошоци па затоа... Ех што ми е далеку роденденот :tmi:
    А ништо не ме радува повеќе од тоа кога ќе ми се присака некој чај или сладолед или некоја ситница и некој од моиве ќе ми донесе. Најголема радост е. Тогаш мислам се осеќам најсакана. Како сега :l: Кратко траат моментиве, ама убави се.
    СДК и онака се е на лево, барем левак да станам, подобро може ќе ги возам работиве.

На CameliaMiller, Rama, N.2106 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Силните личности знаат како да си го одржат животот во ред. Дури и со солзи во нивните очи тие успеваат да кажат "Јас сум добро!"

На fallenangel, referentka, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.976
    Не рекле за џабе не постои втора шанса за прв впечаток.
    Треба да знаеме кај кого одиме и како да се однесуваме. Не може со сите исто.

Мал гест ми го разубави денот. На едно место каде што бев, сум оставила супер впечеток. Само да знаете колку се трудев тоа да испадне така.

На referentka, Rama, "Zoki" и 7 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.992
    Prirodno si e prirodno (y)

На Luciferovog zlo♧, CameliaMiller, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Од луѓе преферирам одговорни и почитувачи на моето време.
    Ако не го почитуваш моето време не ме почитуваш ни мене, едноставно е.

Без оглед другар, дечко времето се почитува.
    А ме договараш мене и си идеш на друго место и ми велиш да те чекам и на крај јас сум се лутела за џабе.
    Ако не сфаќаш во својата тиква која е мала, џабе јас ќе ти објаснувам што е почит.

На zuto, Rama, "Zoki" и 6 други им се допаѓа ова.
  9. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Сакам да кажам дека она што нема да те убие ќе те направи посилен. Мислам дека е едноставно. После јако шиканирање, излегувам победник :) Thanks to God

На Rama, Feminka192, poenta и 3 други им се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Разговор меѓу две повозрасни жени:

Ж1: Во последно време осеќам замор и главоболка.
    Ж2: Си била на лекар?
    Ж1: Не сум била.
    Ж2: Направи си преглед за да знаеш.
    Ж1: Не гледам добро одблиску, можеби и од тоа да ми е така.
    Ж2: А си била ли на очен лекар да провериш диоптер?
    Ж1: Не сум била. А да ти кажам може да ми е од тоа.
    Ж2: Оди побрзо и не чекај.
    Ж1: А,не сакам наочари да носам. Ми сметаат, а може и да ги заборавам.
    Имам лупа во ташна (facepalm)

П.С. За некои и лупата е револуција на денешницава. Толку силна што го заменува диоптерското стакло.
    Иновативно откритие... А ние кутрите не сме знаеле дека навремената контрола на офталмолог некој ја надминал.
    Од денес да си знаете. Наместо очила, лупа во чантите да носите. А по потреба и двете за одблиску.
    А што правиме за поглед надалеку???

На CameliaMiller, Rama, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  11. alexa_dimoska

alexa_dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    951
    Сакам да кажам дека на моменти ужасно многу боли фактот што живееме во свет кој стана толку суров.
    Боли фактот што живееме во општество кое постојано ни нуди нереални нешта и ни го прави патот уште потежок кон прифаќањето на себеси.
    Но, тоа не е важно. Сфаќам дека на крајот од денот, важно е само да се насмееш и да се сетиш дека мајка ти не те носела 9 месеци во неа за да ја споредуваш својата уникатност со останатите.

На bella.s, Rama, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Најактивни нови теми се турски серии. Каде е @Briar Rose да интервенира? :P

На fallenangel, Anabelle.Amorette, Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Погрешно разбрав дека починал еден човек, им кажав на неколку луѓе и се потресоа.
    Испадна човекот имал грип.

И се лизнав по скали, се лизгав до пола скали. Сега срам ми е да кажам кај имам модрици.

Кримсон 2018

Последна измена: 15 февруари 2018
    На k.frosina, fallenangel, christinnn и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.607
    Леле значи само за филм си, има најголем хит да излезе комедија на годината :lol::lol::lol::lol::hug:

На Rama, cresa-jagoda и crimson им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Пред ординација кај доктор единствена бев што со себе носев само здравствена картичка, а останатите пациенти носеа и мало поклонче за мало внимание на докторот :x
    Кој вино, кој чоколада, кој кафе, кој бомбоњера, кој во раце, кој под раце...Битно само јас бев ко од Марс падната без мало внимание за докторот, а другите како на куќна слава да одеа.

Ајде еден или двајца пациенти да зеле од благодарност, ок, ама сите присутни?

Почнав да гледам дали е скриена камера или да не има некаде натпис за задолжително поклони да се носат 8-|
    И после сакате на сите луѓе исто внимание да обраќаат и да не бидат арогантни, епа продолжете со пијалоци и благи да ги частите и за обична контрола, па докторите сигурно ќе почнат поприродно да се однесуваат.

Оваа глупа навика кај народот никогаш нема да се искорени.

Како на автомеханичар што му е работа да поправа коли, како на професор што му е работа да дава знаење, како на фризер што му е работа да шиша, така на доктор му е работа да спасува животи и да дава совети без да прима поклони.
    Ама заборавив дека во Македонија живееме, па нормално е ова кај нас :x
    Едно кафе за сестрите, една чоколада за докторот (highfive)

На k.frosina, CrazyGirl15, zuto и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам дека кога си труден, некако сите одеднаш се трудни. И во Силбо и во Тритекс, и по улици.
    Или мојата перцепција сега фаќа поинакви бранови и натаму ме води.

Се чував деновиве небаре од нервози и емотивни земјотреси, но оди и помири се дека Калина ја нема? Дека Калина, наша Калина нема веќе да доаѓа на Астални. Дека нема да пиеме ракија во 103ка и Тома ќе ни се смее дека сме будали. Дека нема да си пишеме онака, некогаш на фб скроз неповрзано. Дека вечно отиде да почива во својата голема љубов - планината.

Не сакам да верувам во фер и нефер. Животот и смртта се иста паричка, кому како му се сврти, така ќе замине или ќе остане. Калина беше и ќе биде жив симбол дека таквите луѓе како неа, просто не може да умрат. Тие живеат во секоја слика од природата. Секој чекор стапнат во лазарополско поле или бакнеж на дожд кога градот заспива.

Му зборувам на своето неродено дете дека овој свет е нејасен и за мене, но вреди да се види. Дека ќе мора да биде борец, да го бара светлото во секоја темнина и да знае со срцето. Можеби се трескам од земја и врска нема тоа што комуницирам така, ама верувам дека мојата волја е и негова волја. Тоа е патернот во мене и спојот на моите и емотивните заврзлами на татко му.
    Денес бев до кај моите на кратко измеѓу девет обврски и во средбата со својот дом, ми навираат солзи. Мојот кревет, моите книги, купчето цедиња, Едит Пјаф нацртана со чкорче од париските долапчиња на Монмартр, перницата со Гарфилд и ресите на прекривачот... Не сум веќе дете, но во мене имам дете и уште едно дете и многу многу љубов што ме поплавува и преплакува од што така...

Хаос сум. Жива сум, и за тоа благодарна. И денес пржевме суџук за ручек и инстантно се вратив по инстанбулските улици. Гравчето го погодив 10 + и вечер ќе имаме аудитивни борби. Животот е навистина, неверојатна, едноставна приказна.

На eli25, zuto, Anabelle.Amorette и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Па јас во темата за Астрономија постирав интересно прашање за кое имам белешки и пресметки, како и нова тема за Паракосм во психологија ама тоа е ... никого не го интересира, никој не одговара :P

На zuto, Rama и Matotheja им се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ееееее, и јас така еднаш се чудев што се случува. Одам прв пат на специјалист и сите спремни со мала пажња. Луѓе од цела Мк имаше, на закажано на мој термин чекав уште 2 саати.
    Влегувам внатре кога што да видам, освен ординација, женава може да си отвори комотно маалска продавничка. Или бифе.
    И не претерувам, ама имаше 3 огромни кеси ПОЛНИ со поклони, и плус торта на биро. Па се врти натаму, си каснува парче па ми се врти мене ме прашува. У меѓу време и други пациенти во ординацијава се врткаат, чекаат и они преглед, ВНАТРЕ.
    Оди ми вика соблечи чорапи да видам, зима со лупа гледа и си чматка. НА 10 цм ОД МОИТЕ СМРДЛИВИ НОЗЕ ИЗВАДЕНИ ОД ПАТИКИ.
    Секој пат кога бев, истата слика пред очи. Си мислев баш, добро што им прави на волку поклони. Па не може да се испијат/изедат, утре нова тура иде.

На CameliaMiller, Rama, JollyGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Зборувај ми за коитус во полн кафич. Никој нема да разбере за што збориме.

На fallenangel, Gosh, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Зборовите имаат различно значење кога ни ги кажуваат различни луѓе :nod:

На Lady*Bug, Dream-Girl, zuto и 16 други им се допаѓа ова.