Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Земаш чадор во случај да врне дожд, ама надоаѓа бура. Тој чадор е премал за да те заштити. И тебе и оние кои сакаш да ги спасиш. Посакав да те прашам дали изгледаш толку среќна и кога си сама со себе.Посакав да те прашам колку те боли таа лажна насмевка што пред сите неуморно ја носиш. Колку тежат солзите кои ги криеш зад сјајот во тие очи тажни кои предолго светлина не виделе.Колку те гребе тој зарипнат глас кој те издава понекогаш кога ти се плаче, а се смееш.Дали горчината која ја носиш во себе нема да ти ја отрови душата, зашто предолго ја криеш. Горчината е полоша од најевтината цигара. Сакав да те прашам, како издржуваш да се справуваш со толку многу работи додека во главата како досадни муви, ти кружат мисли со брзината на најбрзиот европски воз. Мисли од кои немаш мир ни кога спиеш. Мисли кои те пратат додека се будиш, додека го пиеш првото кафе, додека ја палиш цигарата, додека јадеш, додека читаш, додека заспиваш...Сакав да те прашам зошто пробуваш да се објасниш некому кој не заслужува да му упатиш ни буква. Ха, има многу кои зборуваат дека преживеале бура, а не знаат што е бран. Сврти го грбот на сите кои не заслужуваат да ти го видат лицето. Поштеди си ги зборовите пред оние кои те слушаат за да ти паметуваат. Точно знаеш кои се, точно знаат и тие, ама се прават дека не знаат каде грешат. Исправи ја таа паметна глава, затвори ги очите и пушти ги солзите нека течат додека не пресушат. Овој свет за тебе е провинција, малечка.Овој свет не видел и не знае ништо.Зарем ќе им дозволиш да продолжат да те кршат?! Зарем сеуште ќе ти напукнува срцето од нечии зборови кои вредат помалку од ништо. Ако го одеа тие твојот пат, точно знаеш каде ќе беа сега, а погледни се ти. Ти се бориш против светот. Ти поместуваш планини, ти запираш бури, ти топиш ледови. Сосем сама. САМА. Посакав да те прашам како успеваш да не полудиш. Наместо тоа се смеев со тебе кога ми се плачеше. Наместо тоа научив да живеам како мојата кожа да се срасна со твојата. И чекорев лесно како на себе да носам херојски кожув. И престанав да им се објаснувам на оние кои ме слушаат за да ми паметуваат. И им свртев грб на сите кои не знаслужуваа да ми го видат лицето.Со страшна и чудна леснотија и со брзината на најбрзиот европски воз. Сега патуваат во мир.

На cinderella5, Glasna, Сама Дома и 7 други им се допаѓа ова.
  2. beauty007

beauty007 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    640
    Лажат кога ќе кажат бројаните денови брзо поминуваат сосема обратното е . Еден ден ти е рамен на век кога чекаш нешто да се случи кога ќе поминат тие денови. Среќа ќе беше брзо да минуваат.

На shz, winter flower, Nalutena1 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Inlovewithm

Inlovewithm Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    233
    Sdk sekoj den pravete nesto od sto se plasite.
    taka ke se uverite deka naprotiv voopsto ne bilo strasno. Zivejte go zivotot so polni gradi, sekoj den kako da e posleden. Nikogas ne mozeme da znaeme koga stvarno ke bide :)

На Purplelilac, winter flower, Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Денес кога се враќав кон дома имав време да шетам по снегот што се стопил. Ми крцкаше под нозете мразот. И ме преплави едно преубаво чувство,ослободеност од сите стеги. Ми летнаа мислите ко бели гулаби се стопија во белите пуфлести облачиња. Горе бели облаци долу бели снегови. Белина,чистота душава ми ја преплави.

На shz, winter flower, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    14.416
    Денес некој со својата појава, сосема несвесно ми даде голема лекција,

Ете така молкум ме потсети дека иако сега душата, очите, облеката се обоени со црните тонови
    како немоќта, бесот, пискотот на срцето,
    тие околу нас, ете тие што рака ни подаваат
    се оние со кои кога најмалку очекуваме ќе ги славиме добиените битки,
    тие се оние со кои ќе ги облечеме сите бои од спектарот,
    ќе сјаеме и само ние ќе знаеме какви ни се раните кои сме ги поминале заедно...

А дотогаш...е дотогаш мора само да се држиме цврсто во ова бура, цврсто еден до друг....

На cinderella5, Сама Дома, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.237
    Ме потсети на една изрека.

Година поминува ама еден ден никако.

Но, добро е додека имаме што или кого да чекаме, причина да и` се радуваме на иднината.
    Кога вреди да се чека :)

На SV1911, Сама Дома, winter flower и 3 други им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Сакам да кажам дека сум тажна. Едвај чекам да се тргнам од некои луѓе. Едвај! Да зависеше само од мене одма. Но во брак со мало бебе сум.

На Srcka $, Marija), Nalutena1 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Да удриш женско:puke:и тоа вработена во полиција во униформа,вршејќи работна задача.:!:
    Правиш две злодела(facepalm)
    Насилство врз женски пол.
    Напад на полицаец.
    И да се шеташ на слобода после се ова(facepalm)

На Gosh, SnowWhite8, carangigia и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    Де те молам објасни ми зошто е поголемо злодело да удриш женско отколку машко.

На SV1911, crimson и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Си применив едно правило и се научија на ред.
    Добро ме знаат кога ќе кажам,кажано е.
    Нема трте мрте.:)

На Srcka $, molikaMk, Marija) и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Смартфониве треба да имаат и потсетник за на која автобуска треба да се симињаме, пошто ете прееска една девојка во автобус си ја пропушти станицата зјапајќи во телефонот.

На Marija), cresa-jagoda и Rama им се допаѓа ова.
  12. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    И двете се злодело не дека не се.
    Но како и што напишав:
    ,,Насилство врз женски пол"
    Нели бевме,сме против тоа,па казната е ×2.
    Но во случајов е ×0
    https://m.mkd.mk/makedonija/politik...ochka-kampanja-protiv-nasilstvoto-vrz-zhenite

Последна измена: 1 март 2018
    На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Пa нели физички пoслaби беa, вo рудници не мoжеле дa рaбoтaт, сo кoпaчи истo, тaкси не мoжеле дa вoзaт зaрaди ризикoт нoќе некoј дa не ги нaпaдне, штo сегa не е јaснo? :D А кoгa се пoкaжувa силa нa некoј нееднaкoв нa тебе, секoгaш е пoгoлем прoблем, кaкo нa пример кoн дете, или инвaлиден...Акo сме еднaкви тoгaш признaвaш декa мoже вo рудници дa рaбoтaт и вo Мaкедoнијa пaт?(вo случaј дa рaбoтеше кaкo требa) :D

На Feminka22 и Rama им се допаѓа ова.
  14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    ...и најважно, дека ти продолжуваш да живееш преку нив, твоите гени продолжуваат да живеат во се' пософистицирана варијанта! На овој начин и самите ние никогаш не умираме вистински, дел од нас секогаш продолжува понатаму!

На Srcka $, Rama, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.214
    Нестрпливоста ми е непријател, ете, конечно сфатив.

Колку пати се имам изнервирано поради тоа што некој доцни, не ми одговара веднаш на итен е-мејл, или откажува средба поради х причини. Секој пат поради ова дел од денот знае да ми се расипе, затоа што сакам сѐ што сум наумила веднаш да ми се исполни. Колку сум била во заблуда. (facepalm)

На Dadusicka, shz, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  16. -Buba-

-Buba- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    483
    Имаше една изрека, навикнете се на човечката неправда, така ќе бидете посреќни, па си го применувам ова, рамнодушна си сум.... Од едно уво влези, од друго излези....

На Srcka $, carangigia, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Едноставно е да се биде во улога на судија и да се анализираат туѓи одлуки кои произлегуваат од одредени причини. Безобразно лицемерно е осомничениот да се третира обвинет.
    Фрлете ја суетата настрана и не бидете слепо уверени дека тоа не може да Ви се случи.
    Се додека не се најдете на местото на страдањето, е премногу дрско да се осуди некој.
    Всушност, многумина оставаат подобар впечаток кога молчат.

На Purplelilac, Srcka $, Feminka192 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кога треба секој ден по 8 саати просторот да ја делиш со токсични и безобразни луѓе, најдобар лек е молчењето и слушалки на уши.

На Feminka22, Purplelilac, Dream-Girl и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    526
    ^
    А ако не можиш слушалки да си приуштиш ради работното место. Ќе си замислуваш слушалки и ќе си потпевнуваш. :lol:
    СДК се повеќе и повеќе лошотилоци по луѓето. Само отров да се пушта.

На Feminka22, Dream-Girl, Srcka $ и 5 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.971
    Не рекле за џабе сам што ќе си направиш, не може никој друг.
    Некогаш се мразам себе си, што сум толку мрза( не знам дали е правиот збор) за себе си. Секогаш другите ќе ги ставам пред мене, отколку самата јас. И на 30 не научив себеси да се ставам на прво место.

На Srcka $, edna_malecka, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.