Работата со рекламата е што, сигурна сум дека тие што ја смислувале, се пукнале да соберат не-белци, мислејќи да избегнат такви критики дека се расисти. Ама... коа премногу го мислиш, смислуваш..до најмал детаљ, увек се дешава да не ја видиш ете, целата слика И не почињајте со тоа помалку калории. Од кога ги пукнаа Викторија сикрет за рекламана: Perfect Body for Everybody...или оној научникот на НАСА со кошулата со пин-ап девојките... преку јајнициве ми е веќе од полицијата за коректност.
Не мoрa дa си рaсист, дoвoлнo е дa си чувствителен црнец, вечитo зaгрoзен и дискриминирaн. Или пaк кaкo мене нa пример, дoбaр нaбљудувaч Дa не се вреѓaме сo рaсист. И не верувaм @zhap4e декa е oд немaрнoст или нaивнoст или грешкa. Нa пaметен нaчин се прoтнувaaт вaкви рaбoти Акo не зa другo, чистo зa пoпулaрнoст нa реклaмaтa.
Мене aкo ме прaшaш, сaми јa нaпрaвиле и гужвaтa oкoлу рaсизмoт, зa центaр пaжњa дa се Требa дa ти текне
Не е навреда, нити се однесува конкретно на тебе - расизмот е во човечката природа и го има кај секого во одредена мера, затоа е и толку битно да се образуваме против него. А тренирањето да броиме црнци, белци, малцинства и етноси и да водиме ментална статистика за еднаквата процентуална застапеност и улогата во која се појавиле во филмови, серии, спотови и реклами по мене и не е баш најдобриот начин. Можеби агресивните промотори на политичката коректност и social justice warriors имаат добри намери, ама одбрале погрешен пристап. И сериозно ме интересира кој е тој што прв го забележал расизмот во рекламава - некој црнец или можеби white savior? Држи вода теоријава, и ја ја имам чуено. У денешно време, кога сите стримаат ствари или едноставно премотуваат реклами на телевизија, единствен начин луѓе да ти ја видат рекламата е ако предизвика некаква контроверза.
Често од страв од околината, религијата, реакцијата на некого забораваме на себе и на својата лична среќа....
Отишле во Ројал, нашле полжавче во марулата, го сликале и го ставиле на ФБ. Можеле слободно и да го изедат, и онака е најхранливото нешто во целиот оброк. Туку, друго се мислев... Дали озбилно ги изненадило што нашле полжав во марула во ресторан за брза храна, или едвај чекале да направат интересни? Факт е дека сите трчаме по салатите, како да се светиот грал на рестораните, а најчесто тие се оние што се најлошо исчистени. Кој бе ти има време да ти чисти марула како што е ред? Друго, пилешкото... Знаете каде сум јадела најдобро пилешко? Дома. Многу светски готвачи изјавиле дека никогаш не нарачуваат пилешко во ресторан затоа што најчесто го добиваат пресуво. А кога сме кај хигиената и рестораните, колку луѓе знам што работеле во ресторан и им се гади од помислата да седнат да јадат во некој, ехехееееее...
Која е поентата на марулата или краставиците во фаст фуд оброк? #прашањакоимемачат И онака не се забележува нејзиното присуство, освен нели, кога има полжав.
Ја кога јадам кромид уз плескавица .. па како да ти кажам. Доживувам душевен оргазам дали тоа значи дека оргазмот на далеку се осеќа .. RUN
Ми се јаде една така потенка ловечка да тече кашкавал од неа и некои сочни ребра крцкави со коски за глодање на крај, додатоци ориз и пржени компири, печено лепче со пиперца, на страна лути печени пиперки во масло, младо лукче и кромидче, макалце, буковец. 5 порции ќе изедам вакви... И една чаша Белан! А еве едно кутро суво ѓеврече јадам, ко Итар Пејо се осеќам во таа приказната сув леб кога јадел на пареа од некое вкусно јадење, јас така сув ѓеврек со помисла ќе јадам
СДК... Мудрост треба за да се извлече позитивност од секоја ситуација. Во спротивност, не би ја препознале предноста во темно обоените денови.
СДК, едвај чекам да дојде сезоната на кајсии Ретко ми се пријадува здрава храна ама сега душа би дала за кило кајсии
Премногу се фокусирате на некои нешта што ве привлекуваат и си мислите дека тоа е така. Олабавете малку.
Сакам да кажам дека многу би било убаво секој да си ја сака својата вера,а да ја почитува туѓата вера.Колку би било убаво никој да не е со предрасуди и да не го омразува човекот бидејки од бебе е крстен во таа вера,и има љубов која никој не може да му ја одземе бидејки е во срцето и душата,а и никој не може да му ја откупи,па да ја предаде за 30 сребреници.Сите да живееме во мир и никогаш повеќе да не дозволиме за ничии идеали,ниту за ничии профит, ниту за ничија желба за владеење,ниту за ничија омраза,одмазда и алчност да се свртиме брат против брат,забораваме дека сите сме браќа и сестри.Не,да оставиме попаметни генерации кои љубовта ќе им биде поголема од омразата,и дека единствената желба ќе им биде не да владеат со целиот свет,туку да владеат со срцата на целиот свет правејки добрини и ширејки љубов и мир.Да се опрости и заборави и никогаш да не се повтори ниту една војна.Мир,љубов,радост во целиот свет....
Еден професор за време на предавање рече: „Мажите избираат слаби жени, оти сакаат да ги водат, тоа е дел од нивната природна потреба за доминација,...“ затоа нека им трепка ова тука, зошто забораваат дека ние, јаките жени сме дијамантот кој сам ќе свети, кој не треба да го поправаш и преправаш и кој сам избрал да сјаје покрај нив....