Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. pinky05

pinky05 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    20
    секој ден е нов почеток за нешто убаво :)

На ♡BuBaLe♡, VictoriaSan, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Денес е Светски ден на книгата
    Читањето е отворен прозорец кон нови хоризонти.
    Читајте и работете на себе.
    Книгата е само процес на редење зборови се додека не создадете лично мислење.
    Во потрагата по ново парче уметност, не заборавајте да ги изненадите и другите со примерок лојален пријател...

На Yipman2, КикиМаус, iloveyou29 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Да живееш значи да се мачиш.. тоа е и вистинската смисла за нашето постоење, едно сватив .. да не се плашам да пробам да го променам она што не ми се допаѓа и не ме исполнува, да ризикувам и се стремам кон подобро ..бидејки оној кој пробал и се потрудил во многумина случаи и успеал во нешто, а оној кој се плаши да проба за нешто подобро нема и никогаш да знае дали би успеал или не, дали би нашол нешто подобро или не.
    И самиот наш сон е ризик, ризик на денешницава дали ке станеме од вечерното спиење за утре или нема..
    Повеќе ништо не ме плаши ...

На Tajnaotrovna, Yipman2, КикиМаус и 11 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Сега ми е јасно уствари кај се собрала смеата во Скопје додека главната населба е празна за време на ручек. Уште ми е појасно зашто е изгубена магијава во градов. Луѓето ќе се соберат во дел од градов за да наидат на ефтина добра храна,а оние со подлабок џеб ќе сликаат храна на Инстаграм. Е после е најинтересното. Минуваш низ турска чаршија низ кафиќите,кафаните и нема никаде место. Ќе чекаш ред и додека чекаш ќе се запрашаш зошто го нема овој ред во Центар,рестораните покрај кеј на пример. И ќе видиш група туристи повеќе се заинтересирани за овој дел од градот,за старите куќи и стариот звук на музиката. И додека тече Вардар и му го слушаш звукот недалеку од тебе оп некој ти го фатил местото.
    И ќе почнат да се редат низа муабети а најчести се за немањето работа. Ете одвоил 100 денари да изеде сендвич/да пие 2 кафиња тука каде што е смеата.
    Одамна не сакам да ми зборат за работа од многу причини, ама најсмешно ми е кога ќе слушнам има многу работа ама нема многу млади. Епа нема многу млади кога се загуби Скопје во земјава, не се знае што живее во него, и она малку што живее не е ни најмалку среќно.
    Затоа не ми збори за работа затоа што се пуштаат огласи за мачкање очи.
    Не ми збори пиле за работа затоа што си ги испратив сите другарки во странство.
    Не ми збори за работа кога сечие Cv дреме во едни фиоки и фаќа прашина.
    Не ми збори за работа кога се откажува некој настан само затоа што си Македонец да беше некое светско име кое прави 100.000 промет во една вечер немаше да биде откажан.
    Не ми збори за работа кога бројот на бездомници расте, кога бројот на болни деца расте.
    Не ми збори за работа кога не те исполнува ни тоа што го работиш.
    Не ми збори за работа кога не знаеш дали ќе се вратиш цел или ќе се вратиш во ковчег.
    Не ми збори за работа жити се, кога одамна изумре и она малку што го имавме и некој да те подбутне, да те изгура и да ти помогне.
    Не ми збори за добри луѓе затоа што ги нема веќе. Добри луѓе чија смеа го красеше Скопје. Скопје "смрди" на злоба, лицемерие и секој за себе си гледа упс...секој на секого му копа гроб. "Смрди" на трула душа. "Смрди" на она џерење од прозор затоа што поминала некоја убава девојка.
    "Смрди" на оние лажни насмевки.
    "Смрди" на нечовечност.

Ако може да речам некаде со тешко срце да го спакувам куферот, повеќе ме боли она што го оставам тука, пошто го оставам у Земја пред умирање, земја која што слабее. Па морам да се свртам и да мафтам со вештачка насмевка, па од таму да ги галам на екран ко демек се е у реду,а не е.

Е не е, ама касно е за освестување. ;)

На Yipman2, КикиМаус, gjoker4e и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.822
    Допаѓања:
    80.686
    Толку многу ранети луѓе околу мене. Секој човек си ја носи својата мака, стиска заби и се бори да преживее. А ние што правиме? Не само што не им помагаме да ги излечат раните, туку им создаваме нови. Потребно е да се грижиме едни за други. Потребно е да се сакаме едни со други. Да сакаш друг повеќе од себе и да си спремен за него на се, тоа не е наивност, тоа е најголемото нешто што можеш да го направиш како човечко битие. Ќе ме сфатат тие што знаат за таква љубов.

На 8463., kikin, Marjan007 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Деновиве се потсетив на една навика која ја издава интелегенцијата на луѓето преку фејсбук.
    Лајкнување на објава каде се соопштува дека Авичи починал. Истово важи секако за смртта на било кој човек.
    Според мене со лајкнувањето на таква објава всушност си се деградираш себеси.
    Како може да ти се допаѓа тоа што некој починал?
    Некој ќе рече дека не му се допаѓа веста туку му се допаѓа всушност тоа што страницата ја објавила навремено информацијата. Тоа пак, ми е уште поглупаво. Ти веќе ја имаш лајкнато страницата и со тоа покажуваш дека ти се допаѓа начинот на кој функционира, а реакциите се наменети конкретно за објавената информација.
    И кога ќе соберам од сите пријатели на профилот можеби само 10 проценти имаат емоционална интелегенција која ги тера најпрвин кон секој човек да имаат чувствителен однос, а за секоја информација да ја бараат суштината. И таквите луѓе се премалку :|

На Yipman2, КикиМаус, kikin и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    12.552
    Или молење за некои жртви/немил настан, со провокативна слика би рекол? Собирање лајкови за его/нарцисоидност преку сочувство не е баш хумано. Сеуште се привикнуваме на социјалните медиуми, интернетот..

Сакам да кажам дека понекогаш, помалку е подобро од повеќе, во смисол на информации, емпатија..

На Yipman2, КикиМаус, Читател и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    @Scott Weiland

Да бидам целосно искрена мислам дека никогаш нема да се навикнам на нечовечноста и неемпатичноста искажана било во живо било преку социјални медиуми :shake: ;)

Последна измена: 23 април 2018
    На КикиМаус, cresa-jagoda и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  9. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    За сите феминисти кои не поддржуваат транс жени, you can take your feminism and shove it up your ass.

На КикиМаус, Gosh, poenta и 8 други им се допаѓа ова.
  10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Која среќа е за децата кога е заедно цело семејство и кога родителите се среќни и децата се среќни.

На КикиМаус, kikin, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  11. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.420
    Преубав почеток на неделата.
    Си добив нов велосипед како предвремен роденденски подарок.

Левел на happiness: 10000000000000...
    :D
    giphy-78.gif

На Yipman2, КикиМаус, Gosh и 23 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.569
    Допаѓања:
    174.951
    ,,Krastavici" so sekoj ne se sadat :) ;)

На КикиМаус, cresa-jagoda, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Teshko e denes da najdesh t.e sretnesh osobi koi se dobri kako lugje i fini kako osobi.
    Ama so eden zbor mozhesh da greshish i izgubish vistinski prijatel.

На cresa-jagoda, buba4e89, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Еее топ. :D
    И мене ми се ближи роденден. Скроз би ми дошло добро да ми подари некој точак. :P

На cresa-jagoda и BlackAndWhiteSwan им се допаѓа ова.
  15. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Толку многу има што да се каже, а само гледаш, без да кажеш некој збор.

На hermosa, Ane-Goki1, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Со здравје да си го возиш(fingers);)

На BlackAndWhiteSwan му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.276
    Внука ми го научила зборот молим те,го слушнала од некој повозрасен и сега само го употребува,ама ептен со нажален глас кога ќе ми рече-тета молим те дај ова,или молим те да одиме да шетаме,ептен ме растажува,и велам да не ме моли така...
    Душиче мало,на две години таа знае да каже те молам,те сакам,фала...а на добар дел од возрасните се потешко им е да ги кажат овие зборови...

На hermosa, theowndemon, blackpanter и 19 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хелоу фемина :sun:
    Ноќеска сонував како се пакувам за некаде. Не знам каде, не знам со кого, ама проверував куферот за сигурност да видам дали сум го ставила ќесето со грав. Да, таму беше, 2кг може имаше, спремно за пат. Се прашувам каде требаше да го носам, со оглед на тоа што не го јадам :| Има некој соновник да ми протолкува? :?:
    Ми вика внука ми, тета ај да си кажуваме тајни. Е ајде, мисли мисли, немам тајна да и кажам. Велам кажи ми ти, не ти прво кажи ми. И еве уште мислам, каква тајна имам што можам да ја споделам со мало дете. Да измислам? Па ужасно не ми оди да лажам, како лош актер во нискобуџетен филм се осеќам. Толку ли сум заглавена во тој вртлог од мрачни мисли, што не можам да смислам една мала невина глупава лага како тајна?
    Видов на една емисија, во еден дом чуваа најралични чаеви во големи тегли, цели полици полни. Ги посакувам. Гледам многу емисии, развивам многу идеи. Може треба да станам продуцент. Тој беше за таа област? Отсекогаш нешто ме влечело повеќе кон таа индустрија. Во Македонија да направиш нешто...

Всушност, сум малку посмирена и посреќна. Само се прашувам каде ќе бевме сега да не се случеше сето ова срање...
    Дневникот се уште ми стои со една страница испишана.
    Ако не треба да се нервираш за нешто што веќе се случило и не можеш да го промениш, ако не треба да се нервираш за нешто што може нема да се случи, кога уствари треба да се нервираш? Или тоа некоја филозофија на ненервирање? Како да сум почнала да ја практикувам.

На КикиМаус, Srcka $, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Повеќето од лугето ми се чудат за работите кои не ги знам отколку за работите кои ги знам.

А јас чудам зошто е тоа така.

RUN

На Srcka $, Someonespecial, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    12.552
    СДК
    Чудна работа, чудни луѓе, повеќе ми се чудат на тие што ги знам, отколку на таблица за множење што не помнам туку напамет. Very logic, such sense.

БЕГАЈ ДА БЕГАМЕ!

Како беше она, што повеќе учам повеќе има за учење фазонот а?

СДК супер ми е на форумов, не ме боли глава од редит, и по-можеш со наши луѓе да се сватиш и разбереш, понекад помала популација боље за муабет.

Последна измена: 24 април 2018
    На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.