Кога наближува датумот на Евровизијa Во Македонија: Македонците: Леле ако победиме еј, итн ...... Некоја досега поуспешна земја: Жителите: Леле ако не победиме, итн .... #ИмаРазлика RUN
Мене не ми е јасно зошто тебе не те коригира за тоа е-то во корегира. @Someonespecial Треба да им одржиш час по правопис на другарчињата.
Ок, ок брчеди. Само мене ме направивте лоша муштерика а да знаете колку сум тивка и мирна. Штом сега ми пукнал филмот значи стварно има нешто затоа што вообичаено јас сум таа што трпи и ќути. И не се жалам од сите вработени таму туку од дотични посебни личност. Верувајте не би да навлегувам подетално ама така е ко што зборам. Мислам доволно кажав, кој како сака нека ме сфати јас за себе си знам дека сум во право, можеби само не сум ги избрала вистинските зборови да се изјаснам. Колку лошо се имаат испонашено и ништо не сум зуцнала ама не знам шо така избувнав сеа.Во секој случај заеби кесињата ама треба да се почитува редот, не сме од планина никнати.
Ficho,zashto povtoruvash nekoi raboti shto eden den pak ce si ja tupash glavata be. Olabavi od toa,iskuliraj i ne mu se zamaraj.
Добро утро. Сте разврзале маркетски муабет И читам и ко себеси да се читам, додека пазарувам си ги рачунам стварите и на каса дури точен износ имам извадено пред да ми дојде редот. И се дувам ако застане некој пред мене па вади картички, клубови, купони што ти не. И читајќи ве, како да се читам себеси, се прашувам а што па толку не нервира тоа да почекаме минута плус во редот? Зошто немаме трпение? Не можам да се сетам кога последен пат сум застанала во ред со некоја фри јор мајнд ноу ворис мисла, онака чилаш и не се замараш колку време ќе му треба на тој пред тебе, и дури онака си се насмевнуваш, не е проблем комшија, тејк ол д тајм ју нид. Кој знае, може судбината ми било да ја сретнам сродната душа у ред у маркет, ама пошто не ми се чека све ми одминува Иначе, ми се развика еден чичко од сабајле. На тротоар додека чекав автобус не можел да помине од мене. Имаше и други луѓе и канта за ѓубре, не можел да се размине ок е, само што јас гледав на друга страна и не го видов. Сакав да кажам, не знам од дома со кои фрустрации тргнувате, ама нема потреба и на друг да му го е*ете денот од сабајле. Вака само пробудувате некои нинџа мувс од претходните животи да излезат на површина. Може ли? Ќе ве молам? Извинете? Благодарам. И убав ден на крајот, за секој случај. Чао дечки
Сакам да кажам дека правописот на Македонски ми е дизастрофа (disaster/catastrophe) дека знам премногу луѓе што се подобри од мене со компјутери, снимам виндоус апдејтс, и си мислам колку ме нервира кога ќе ми дадат телефон и мислат се знам. Еве не знам. - Еве не знам Израз на чудење со потекло од српски Твитер. - Имат ли Скоти некој понов сленг или све му е од жаргон.мк, еве не знам.
Кога сите љубовни песни ме потсетуваат на само една личност... Кога се будам порано за да уживам во денот, кога не ми се спие ни миг од слатка возбуда... Кога не ми треба шминка за сите да ми кажат колку ми сјааат очиве, колку сум се променила на подобро. И сето тоа благодарение на само една личност. Откако сме заедно, се` е поубаво, се` е осветлено, топло, чисто, искрено. Во мене веќе нема место за ништо негативно.
Ti zenska imas deca? Vaka da ti objasnam edna rabota. Decata se deca i prvo sto gledaat se kinder jajcata koi se najgolemata marketinska glupost od nezdrava hrana so najgolema marza i sekogas se stavaat pokraj kasata za decata da gi zemaat a roditekite da gi kupuvaat. Toa sto decata prvo se fakaat po kinder jajcata e klasicna zloupotreba na decata od kompaniite sto gi proizveduvaat kinder jajcata i od trgivcite koi debelo zarabotuvaat. Dali tie gi kradat roditelite na decata koga za edna glupost sto decata ja imaat kako radost roditelite treba da platat 60 denari za 5 grama cokolado i glupa igracka? Koj e tuka lopov? Zosto gi stavaat na kasa? Za deteto pred zaminuvanje da go zeme jajceto da mu ja skrsis detskata radost ako mu go zemes i sekako posto toa boli da platis sestro a toj kretenot od trgovec da zaraboti. Babata moze bila zamislena i ne videla, deca na taa vozrast ne kradat seuste ne se svesni deka nesto treba da se plati, tie ja imaat cistinata na dusata sto ti ja nemas a ja nema ni trgovecot. Sekoja cest na tvojata “cesnost” ama rodi si deca pa vidi mozebi ke svatis. Pozdrav
Прво, тоа што немам деца нема апсолутно никаква врска со мојот муабет. Друго беше поентата, кој ја сфати ја сфати. Второ, ако моментално немам деца тоа не значи дека не знам како им работат мозочињата. Секое дете од моја околина и фамилија без прашање не смее да посегне по нешто. А уште помалце пак да си пикне нешто во ташна. И да, кога ќе си родам исто ќе размислувам и ќе ги учам дека без дозвола не се зема ништо! Трето, не знам како се осмелуваш да зборуваш за мојата чесност кога нит ме знаеш нит ме познаваш. Ни мене, а ни продавачот. Мојата дискустија со тебе завршува. Молам без поматамошно цитирање.
Rodi si pa vispituvaj Mozebi uste koga ke se rodat ke gi naucis da ne kakaat u gaki. Daleku ti e zimata a ti si mislis deka celi vreme e leto. Eeee sestro ke go pamtis muabetov
Листам на фб онака необавезно и читам статус од едно девојче. Читам така и наидувам на зборчето inc... и си викам на момент what the heck, од каде incorporation во обично фб текстче на латиница од тинејџерка, или евентуално инч (англиската единица мерка) А тоа уствари да ти било кратенка од иначе Ах, таа наводно модерна навика да се кратат зборови... Што правите со тоа време заштедено за пишување две факинг букви, жити сè?
Коментарот упатен од членката bella mare е сосема во ред и во целост се сложувам со тоа. Целта на муабетот беше за твојот "душегрижнички" однос а не за тоа дали имаш или немаш деца. А, за тоа што си го видела девојченцето дека си зема киндер јајце, си можела дискретно да и посочиш на кутрата баба со само 10денари без протоа да ја бламираш и дополнително да ја срамиш. Како и да е, цела држава ја испокрадоа, а некој се нашол да пишува по форуми за дечиња од 5год до 7години.Срамота и жалосно навистина
Живееме во време каде што маркетингот е присутен насекаде, на телевизија, интернет, улици, маалски продавници, трговски центри и итн. Што значи тоа, дека треба да му купам на детето сѐ што ќе му се присака? Или да го воспитувам дека е ок да краде бидејќи се нема пари?
Дегутантно-исцрпувачки се телефонските разговори со повозрасни луѓе кои по првиот воспоставен повик и отсуството на она ДА од другата страна се впуштаат во истражувачка мисија со прашања од типот те барав... каде си? не се јави? зад кои се крие безобразно очекувано објаснување, а за соговорникот испровицирано чувство за оправдување. Љубопитноста за да се слушне одговорот ја одвлекува причината за повикот која не е за занемарување, знаејќи дека подготвеноста за инсистирање е дрско изразена и кога треба да се побара услуга зашто нетрпеливоста расте пропорционално со моментот на исчекување. Каде е сега кога најмногу ми треба... Инаку, никому ништо. Се е во ред зашто отсуствува чувството за општ разговор инициран без интерес.
Vidi da ti kazam i tebe. Deteto treba da se vospituva deka ne treba da zeme nesto bez da se plati ama toa e proces ne e toa sega ke mu kazes i ke razbere odma i ke znae deka drug pat nema da zeme. Znaci e proces zapamti. Vtoro drugi se decata so roditelite drugi se so baba. Toa koj ima deca znae. Znaci so majka mu moze da ne zeme ama so baba da. Vospituvanjeto e dolg proces. Treto ne moze da se sudat za postapka deca na 5-6 godini zatoa sto se deca i ne se uste vo vospitno obrazoven proces vlezeni. Cetvrto nemam vreme veke so vas da se zaebavam tuka oti treba do decata da izkezam da se prosetam a vie bistrete teorii na roditeli teoretski vospituvaci. Aj cao
Не сакам да ми се лепат луѓе во бус на цм до мене,да ја мирисам нивната пот,нивниот здив и нивната небањатост. Не сакам ниту да ме буткаат за да излезат побргу. До кога вака?!