Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Си решив веќе да не се замарам. Сите шо сакаат у слободно време да се расправаат со мене ќе добијат само бланк простор. Не ме интересира ништо.

На buba4e89, Amellie13, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Од рабоќето кои ме изненадија у периодов...госпожички - мадами, кои ти подаваат рака за поздравување, ама у стил на мадамите од времето кога мадамите носеа рУкавички и џентИлмените им ги целиваа рукичките. И, коа една таква мадама ќе ми ја подаде така рукичката, шо се прави?! И ја бубнам, или прво прашувам, а оваа рачичка каде се' била и дали е миенка?! Па послемка терам адетите џенлменски.
    Гаддем со некои женски биќиња. Гаддем.

На SV1911, winter flower, kravce и 12 други им се допаѓа ова.
  3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    СДК... Се' се прави кога е време, а не кога ние имаме време.

На SV1911, winter flower, buba4e89 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    За прв пат имав можност да погледнам низ телескоп во ѕвездите. Тоа што го видов воопшто не наликуваше на топка која е во пламен како што учевме во училиште. Секоја изгледаш различно, уникатна, во различни бои, со различно треперење кое наликува на мандала цртеж. :)

На Dark artist, winter flower, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Co0kie

Co0kie Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    289
    Не е важно тие што мислат, важно е јас дека ќе успеам. (highfive)

На Dark artist, winter flower, stetoskop и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Запомни дека твојот најдобар пријател си самиот ТИ. Исто како што ги слушаш и почитуваш пријателите, слушај се и почитувај се себеси без никакво осудување.... ;)

На Dark artist, Ivy89, winter flower и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    Уште колку деца треба да умрат за на Трамп да му текне каде е проблемот?

На winter flower, buba4e89, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    16.830
    И така. .. Одамна не ставам слики на Инста или ФБ. Доста се оттргнав од тие работи.. .Стварно ми е глупаво, јас на кафе, чкрап чек ин, хаштаг... Јас на работа, пиеме Нес со другарка ми, јас во Будва.. Итн.. Не знам, ете не сум тој тип што живее за да биде виден. Мислам дека во последно време,толку сме преоптоварени со тие филтери, Инста, Лајкови, срциња, толку што заборавивме да живееме, чувствуваме.
    Ми велат, зошто си чудна? Зошто немаш слики?
    А, добро,зошто секој мора да ја знае мојата приватност?
    Луѓе...
    Тоа е тоа..
    Пис.

На Dark artist, sofija.rey, winter flower и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Ќе ја бубнеш и на чело ќе ја допреш. Зар турскиве серии не те научија ништо?

Како ќе дознаеш дека некој е вегетаријанец/веган, пошто ретко кој сам да си каже?

На kravce, buba4e89, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Florenсе

Florenсе Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    1.712
    Сакам луѓе што сакаат и што работат со страст. Што сè уште се мачат со своите несигурности, а им велат на другите како се прекрасни. Што се наоѓаат на дното, а ги подигнуваат другите горе. Што се соочуваат со сопствените стравови, а ги охрабруваат другите да не се плашат. Сакам луѓе што остваруваат туѓи соништа, луѓе што прават добро без причина, луѓе што постапуваат како луѓе.
    Верувам дека нема ништо поубаво на светов од љубезен збор, поглед или постапка кон друг човек. Не постои нешто помоќно, повеличествено и повредно од емоцијата што еден човек може да ја предизвика кај друг. Чувствата се скапоцени.

Среќен е оној што прави добро само зашто така му текнало. Ама навистина среќен. :l:
    DdPGMb-XUAEkLOC.jpg

На ELIDavor, Dark artist, winter flower и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Што полицаец ќе беше ти? Ме застана пред половина час, бараш сообраќајна и возачка дозвола. Барам, барам и барам, ама никако да ја најдам сообраќајната, а меѓувреме ми соопштуваш дека возачката ми истекла. Ме пушти со изговор другпат да си носам сообраќајна. Додека се враќав дома се прашував да не е ова 1ви април. Сообраќајната ја најдов забутана во предниот дел на колата. Среќа инаку ќе го папав за баналност.

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Неделно резиме на животов...првите 15 години од животот ми беа најубави и траеа ми се чини 10 века.После тоа почнаа од слободен кас да преминуваат во галопирање без смисла.И се добива некој вештачки мирис и вкус,како течат годиниве дури и нагорнува.И се трошат и ронат годиниве без смисла.
    Не знам каде ги изгубив тие 15 години,ако некој ги најде нека ми ги врати.

На mal.ecka, Dark artist, aaaaa и 10 други им се допаѓа ова.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Едно од најраните сеќавања од моето детство е тоа дека на видео касетите покрај Бушава азбука и Дајте музика, имавме снимка од концерт на Балашевиќ каде беше облечен во црна маичка по кратки ракави со Душко долгоушко на неа. Го памтам како да беше вчера, целата слика од него ми е во глава. Со сестра ми како деца немавме поим кој е тој чичко, само нè интересираше зошто зафаќа место на нашите касети со детска програма :lol: После некое време сфативме дека е пејач кој татко ми особено многу го сака и му ги знае сите песни напамет. До ден денес знае да запее некој негов текст што се вклопува во одредена ситуација :D Колку пати кога касно ќе се прибереме со сестра ми, нè пречекал пеејќи ни ја: Pa dobro gde si ti?? Sto ne navratis kod kuce sam popodne... :music:
    Израснав слушајќи ги неговите песни, до душа повеќе како препев на татко ми, отколку оригиналните верзии :lol: Знаев дека никогаш не му бил на концерт, па чекав прилика да го изненадам, макар и без повод.

Кога Балашевиќ беше последен пат во Скопје пред 4 години, не бев вработена и немаше никакви шанси да си дозволам да купам карти, кои тогаш за мене не беа нималку евтини. Ама си ветив дека кога ќе дојде нареден пат, ќе се снајдам како знам и умеам. Кога пред неколку месеци беше најавен концертот и беа пуштени картите во продажба, буквално истиот ден отидов во Југотон и ги одбрав најубавите места. Со сестра ми напишавме една убава честитка, ги спакувавме во кутија со машничка и не додржавме ни да дојде месец март кога се родендените и на мајка ми и на татко ми, па им ги дадовме порано :party: Беа скроз изненадени, прво затоа што не очекуваа подарок месец дена порано, второ затоа што не очекуваа ТАКОВ подарок :)
    Синоќа беа на концертот и еве и денес не престануваат да раскажуваат колку добро си поминале ^_^ И искрено не знам кој е посреќен - дали они што конечно отидоа на концерт на Балашевиќ, или ние што ги гледаме така среќни :inlove:

На candy.cane, Dark artist, happygirl и 35 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.186
    Нека ти се множат и многу успех

На Biodevojka и КикиМаус им се допаѓа ова.
  15. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205

На Ana Chio, buba4e89 и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    Полека се вљубувам и не знам што да правам со себе. Летам во облаци.

На Dark artist, winter flower, КикиМаус и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.540
    На тешкиот начин учам дека многу, многу поважни се луѓето кои се добри со тебе, те почитуваат, не те потценуваат, те сакаат, те тераат да сакаш да живееш и сл. отколку оние кои го вадат најлошото од тебе, кои те третираат подолу од ѓубре, на кои не им е важно дали си добра или не, кои не се плашат да те изгубат...
    Само ми останува да чекам, да чекам да бидам меѓу оние прекрасни луѓе со кои ќе бидам понатаму во животот. А дотогаш ќе бидам силна, ќе трпам. Што не сум истрпела досега, па уште за малку...

На winter flower, КикиМаус, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  18. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    6.158
    Доцна го увидов вистинското лице на многу луѓе.

На Dark artist, winter flower, КикиМаус и 6 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Некои луѓе несвесно ти го шират видикот. На некои позитивни нешта што не си сакал да ги видиш,а функционираат така.
    Навистина било добро да не си брзоплет.

На ELIDavor, Dark artist, winter flower и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Знаењето се плаќа а незнаењето многу повеќе :nod:

На Dark artist, winter flower, КикиМаус и 7 други им се допаѓа ова.