Благодарам за се до сега, што ме научивте како треба да постапувам во иднина, што ми покажавте како е да се живее сам, што ме направивте безчувствителна и ладна, само ми помогнавте да станам посилна и ме убедивте дека морам што поскоро да си заминам...
Гледам и не ме изненадува, како тие што велат дека никој не треба да им се меша во животот, се мешаат во туѓиот. 99% од луѓето се контрадикторни на себе и го прават она што велат дека не им се допаѓа кај другите. Тешко е да се научи човек да не се лаже самиот себе, прво треба да ги извади маските и да се спознае.
Јас сум од оние кои кога стануваат на сабајле за прво нешто што ќе се фатат е кафето, колку ми е само слатко првото кафе на ладовината и сенката испено со желба и со надеж, со одморен и свеж мозок И да, јас сум од оние луѓе што сакаат кафето да го испијат сами па макар и у бар некаде, со некој весник или едноставно да блеам во недоглед а да го пијам и уживам буквално сама со себе
Шиле кога веќе не испрска за комарчиња, бар по едно флаша ракија од таа неговата Шилеговача на секоја фамилија да дадеше... Кој за надворешна, кој за внатрешна употреба.
@EvAngelos После сите постови на девојката во Што би му кажале, после сета искреност од нејзина страна за проблемите со кои се соочува и сите твои несоодветни одговори на нејзини постови на кои таа повторно фино ти одговара, зарем сега сеуште мислиш дека е дораснато и правилно од твоја страна вака да одговараш на нејзин пост? Размисли малку. Можеби се обидуваш да бидеш смешен или интересен, ама со ваков одговор воопшто не си таков. Барем според мене
Деветти е за предавниците, мојата авантура со бубачката би ми загарантирала место во петтиот круг, кај гневните и грубите. Ама да бидеме реални, веќе имам место во третиот прстен на седмиот круг, кај богохулите.
Дворов ми е цел зелен, голем тревник, дрвца...зајде ли сонцето бегаме одма дома и пуштаме Раид во штек. Со мрежи на сите прозори сме. https://sitel.com.mk/dva-somnitelni-sluchai-na-zapadno-nilska-treska-vo-makedonija