Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сдк за се има првпат :!:

На Herrera, Rama, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  2. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    807
    Нормално дека анксиозноста и депресијата ќе почнат да се сфаќаат несериозно, кога "ги има" и тој што ги нема, If you know what I mean. :fubar:

На Rama, WildMk, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.273
    Сакам да кажам дека ако некој за себе вели дека е "брутално" искрен, најверојатно сака или веќе ве навредил, па бара начин да се одбрани. Нешто слично со користењето на "ама..." зошто сите знаеме дека нема врска ако речиш "не сакам да навредам, ама..." кога пак ќе навредиш.

Just saying.

На Gosh, Rama, sweet-cherry и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Сакам да кажам дека кога и да се случува да престојувам во државава, никогаш, ама баш никогаш нема да можам да се навикнам на македонскиот менталитет (и ниту пак имам намера за тоа, god forbid), особено иритантната карактеристика постојано да се гледа во туѓиот двор отколку во сопствениот, па и безобразноста и земањето на право да се измислуваат разни приказни за некого кои се дааааалеку од вистината.

И додека ова можеби ќе се надоврзува со постот на @theowndemon погоре, сепак мое мислење е:
    - без навреда ама овој менталитет го толкувам исклучително како cancer in its purest form...

P.S.
    - Сметам дека би се намалила стапката на невработеност во Македонија кога сите тие (премногу) љубопитни соседи би ги најмувале како приватни детективи.

Just a suggestion... :wasntme:

На Indiegurl, Rama, sweet-cherry и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Кога ја читам темана Што ги возбудува мажите и слични, и кога гледам како некои пишуваат цели реферати што би требало една жена да поседува за да привлече или возбуди маж, си викам овој мојов со мене гарант е од некаква корист, не оти имам некои привлечни физички особини.
    Океј, не дека сум сериозна, само стварно се прашувам дали таквите се толкави нарциси или онака пишуваат во глобала. Па пишале висока, слаба, долги нозе, гради толкави, задник толкав, без целулит,, тенка половина, полни усни, крупни очи итн итн, со додаток дека не прифаќаат ништо испод тоа, зошто тие самите се совршени ес ф*к:angel:.
    Ако стварно сте сериозни, можам само да ви кажам дека сте пребирливи ептен и нарциси. Кажав еднаш разбирам дека секој си има различни критериуми за партнер, ама кога ќе фатат да редат што се' бараат кај партнер/ка, не разбирам. Може и не ме засегаат мене лично нивните критериуми, ама факт е дека се такви како личности. И не е дека се тешам и оправдувам самата поради моите недостатоци. А и самата да ги исполнувам сите критериуми, не би била со таков.
    Вака да бидам искрена, на таквите потајно им посакувам кога ќе ја најдат физички совршената личност, да биде некој/а што нема ич да им одговара по карактер :emo:.
    Знам дека е клише она дека и карактерот е битен, ама да, битен е.
    Едноставно за да си најдете некој компатибилен, спуштете малце со барањата. :)

На Gosh, Purplelilac, Indiegurl и 17 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Некој нутриционист на канал 5 се уби да меле како чистото кафе (без млеко и шеќер) како напиток било полно со калории и заситени масни киселини.

На Gosh, Rama, sweet-cherry и 18 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    А уствари позади мониторот седи некое ботче со пивски стомак и 2 3 влакна на главата :mm:

На Gosh, Indiegurl, Rama и 17 други им се допаѓа ова.
  8. JaneMarple

JaneMarple Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    362
    Каков мамурлак:drunk:кафе не ме трезни...
    Вечера,прошетка и по патот долг клуб до клуб,сите играат и пеат на тој јак звук.
    Се пие пиво,вино и игра по улици,те води тој ритам заразен.
    И во градот кој вечно живее во доцните ноќи,јавниот превоз да ти замирал.

Но каква ноќ за памтење...
    Сите бои,емоции,настани,вкусови каква храна,какви пијачки:inlove:
    Луѓето опуштени,забавни,секој се радува,игра,пее,сакаат да остават спомени убави.
    Колку само ова,космополитското,љубезното,гостопримливо однесување знае за секунда да ме внесе во еден друг свет...свет на хедонизам и алтруизам.
    Тој свет,таа енергија,таа вибрација кој ги осетил и препознал како позитивна мотивација знае колку се есенцијални.
    Не жалам што вложувам во пријателства без граници преку сите земји бидејќи душава ми е книга полна страници и страници спомени доволни не за еден живот туку за животи и животи значајни.
    Душата ми се радува на тоа неописливо светско заедништво на навидум толку различни луѓе,но навидум затоа што под површината сите сме едно исто.
    Но некако истото посилно се чусвтвува таму некаде каде што луѓето не се обременети со работи за кои нема ни да си спомнеме за година,две.
    @Briar Rose постов твој неколку погоре од мојов,сега го читнав,браво:clap:

На Briar Rose, Rama, tirkenbal и 7 други им се допаѓа ова.
  9. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Се обидувам да ги умножувам среќните моменти, да ги зголемам на многу поголема бројка, еден ден секако само на тие моменти ќе се сеќаваме, па нека се избришат тие лошите и цела меморија се наполни со среќа:angel:

На Purplelilac, Rama, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Треба најголеми казни да има за пукање на прослави.

На sparklie, Purplelilac, Rama и 15 други им се допаѓа ова.
  11. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.067
    Sdk ete covek koga nema druga rabota brka duhovi

На stetoskop, GirlLove и edna_malecka им се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.167
    Одговорот НЕ на некои прашања не можам да го прифатам поинаку, освен како категоричен став на ограничен ум кој освен конзерватизам не сака да научи за флексибилност и либералност.
    Ништо не е исто оттогаш...
    Кога ќе ми прострујат зборовите низ мислите во секунда се одјавувам од разговорите и знам дека моето НЕ навреме се случи.

Среќа е да дишеш лесно, иако има многумина што ја "загадуваат" средината.

На Purplelilac, Rama, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.273
    Сакам да кажам ...
    exorcism.png

На Gosh, Purplelilac, Indiegurl и 13 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Зашто мора купаќите да се носат над кук неми е јасно:wasntme:

На Rama, edna_malecka, TutiFuti и 5 други им се допаѓа ова.
  15. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    7.292
    размислувај позитивно и убаво...за животот да ти биде позитивен и убав...ако се препуштиш на туѓите мисли...и желби...подобро и да не живееш...

На Rama, SV1911, JaneMarple и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.293
    Сите точно знаеме што е добро, а што лошо...
    Кој што ќе избере да прави, тоа е веќе право на избор...

На Purplelilac, Rama, zuto и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ако кажам дека не сакам деца тогаш мислам дека не сакам свои деца, а не дека не сакам деца генерално. Луѓето ме гледаат како децомразач и лоша личност.

На Gosh, Purplelilac, Amellie13 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Почнувам да се спремам за еден меморијален крос,во трчање кој ке се случи на 20.8.2018,трчаме за нашиот прерано починат брат Гитко.Посакувам среќа на сите пријавени,и сите кој ќе учествуваат.

За сите оние кој сакаат да се пријават,членството не се наплаќа.
    https://www.facebook.com/events/433642473816265/

На Rama и Priroden им се допаѓа ова.
  19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    34.159
    The deeper I go into myself the more I realize that I am my own enemy.
    Floriano Martins
    Најлошо е кога си сам меѓу толку луѓе.Кога единствениот другар што те сфаќа е всушност тишината.Сакаме,во тишина.Љубиме,во тишина.Добиваме мир,во тишина.Се губиме со мислите,во тишина.Дури и пееме,во тишина.
    Само таа не' разбира,само таму нервите за момент испаруваат додека не се соочиме со реалноста и ние луѓето не се соочиме со луѓе и пак ти доаѓа нагонот да си асоцијален.Сите со проблеми,со ситници се расправаат качувајќи се по скалилата на нервозата.Секојдневно се повторуваат фразите:Животот е борба,Да не те слуша улицата,Не му верувај на секој,Важно е да најдеш некој,Не биди наивна будала,Види како мисли Трајан,Оти не си како Паца и такви ми ти работи.Добро.А кога ќе уживаме во животот?
    Кога нема да се замараме со туѓи мисли и животи?
    До кога ќе бидиме закржлавени суштества?
    До кога оти ова она не јадиш?Да ти дадам или во уста да ти го ставам?
    Кога ќе одам да работам како чистачка во пирамидата на Нефертити,Клеопатра или Тутанкамон?
    Епа ако е тоа решението,да одам да чистам по пирамидите.
    Ако тоа е спасот од се'.
    Ако така се врати довербата,љубовта,здравјето,мирот и она што денес најмногу е во прогрес и се губи-другарството.
    "Тоа е исто кога немаш желба да направиш нешто.Го одолжуваш за некој следен ден,па за друг.Не е дека забораваш да го направиш,во основата останува некаков шум.Но,се навикнуваш и се надеваш дека проблемот ќе се реши сам,со помош на магија,дека еден ден ќе станеш и ќе ја пронајдеш секоја работа на своето место"-Лето кон крајот на векот,Фабио Џеда.
    Најди си поле,поле широко.Растерај мисли и диши длабоко.
    Арно пеј Иги.Во право е.
    Ама нашите глави ти се чини се шупливи,да чукниш и ќе добиеш звук како за некоја лежерна џез симфонија.
    А не сме шупливи,ма неее.
    Ние сме попаметни од тоа што изгледаме,ама се правиме на Тошо и продолжуваме по добро извежбаната рутина што секој си ја истренира во зависност од ќефот на својата душичка.
    Терајте ја работата,уба е.

На Cutiepie1, Purplelilac, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.845
    Допаѓања:
    80.830
    Во овој период кога летаат банови на членови, сакам да си кажам и да си се пофалам де, дека никогаш не сум добила бан, ниту од тема. Хехе. :angel:

На 8463., Rama, Таа Сум и 3 други им се допаѓа ова.