Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Тогаш не ми е јасна таквата реакција од твоја страна на мојот пост.
    Постојат 'супер-мајки ' и мајки. Ти направи дека сите ги ставам во ист кош.
    Или не си налетала на супер мајка па затоа така реагираш, или си една од нив.
    Поздрав

На zalosna и WildMk им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Ти сеуште трошиш време вперувајќи го прстот во нив. запрашај се што ти фали во животот чим тоа е така. поздрав.

На Rama, Petra777, nadja.d и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.167
    Од работи што никогаш не сум ги направила издвојувам:

- Никогаш не сум била во алкохолизирана состојба.
    - Никогаш не сум правела тест за бременост.
    - Никогаш не сум се сончала.

Ништо од горенаведеното не претставува причина за да го променам животниот стил зашто не пијам алкохол, не се гледам во улога на родител и не сакам поинаква боја од мојот тен.
    Претенциозно, но искрено зашто не правам што прават другите и за среќа убаво ми е во своја кожа.
    Секој со своите приоритети, но ретко кој знае да ги почитува туѓите...

На Rama, Indiegurl, toogood и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Во врска со мајчинството и јас сакам да кажам дека имате милион теми за мајчинство на форумот.

Инаку друго што сакав да кажам е дека време е да се помирам дека можеби никогаш нема да ја имам работата од соништата. Ете, кажав, сега е на Универзумот ред да ме разубеди во моите убедувања, оти нели често така животот тече.

На Rama, WildMk и Joi им се допаѓа ова.
  5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    34.159
    Жешко е:
    Сум го зела шишето пелистерка и са ко пијаниците со шишето в раце останав.
    (Дајте ха два о хочу лом:music:)

На Rama, WildMk, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    So deep. Ми фали уште информацијата дали кака на лево или на десно и на раат да сум.
    Поздрав супер мајко.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    не сум супер мајка. камо да бев. Може многу работи ќе беа поинакви да бев. Може немаше да се тресам на секоја температура после се што се случи. Може немаше ни да се тресам на чудно каке да не бевме два пати со цревна инфекција. Може полесно ќе беше со слика од каке да се решаваше проблемот место со доктори. Јас нема никад да сум супер мајка исто како ти што нема да сфатиш како е да ти се тресат коските дур нешто лошо не ти се случи. И камо да не ти се случи. Поздрав.

На Rama и Petra777 им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Лили.. не знам зошто се осети повикана на мојот пост, кога тебе како мајка не те опфаќа уопште.
    Ти скроз ја утна поентата на мојот пост иако и другите се обидоа да ти појаснат, ти одлучи дека јас сум била огорчена и ми фалело нешто. Ова што сега го напиша ти, нема врска со моето мрчење.
    Ти посакувам брз опоравак на детето, не сум децо мразач не се секирај :)

На Gosh, Rama, sparklie и 10 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Ете, тоа е тоа што и мене ме нервира.
    Што кога нешто што пишувам за да кажам ... онака, некои го сфаќаат како директен атак врз нив, па ме прозиваат, па бараат да се објаснувам и објаснувам и објаснувам... за на крај уште да ми речат: Ами што се објаснуваш со секој???

Не знам дали да плачам, или да се смеам
    :rofl:

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    скроз ти ја сфатив поентата. не сите сме исти. Тебе ти е аман од такви мајки. Ама не сакаш да знаеш како е. .. веруј ми. Затоа секогаш ...Иако не сум таква... секогаш ги бранам.
    глеј си пред себе рчкај се за друго што сакаш. напаѓај кој сакаш друг. остај ги мајките. сто пати сум рекла... Доволно им е тешко...
    иначе фала и јас се надевам...

На Rama и WildMk им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Јас би рекла, никој за ништо да не напаѓа... ама нема... :lol:

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Сакав да ги 'рчнам ' мајките кои се во стил: - моето дете е подобро од твоето, се што ќе направи туѓото дете- нејзиното го направило истото ама 3 месеци порано, нејзиното дете прво на англиски проговорило после на македонски, додека сите учат да пишуваат - нејзиното веќе баратало со множење и делење, кои се замлатуваат со делење на преинтимни ствари онака уз добар дан, со кои до вчера си имал триста теми на разговор - а денес не можеш да дојдеш до збор пошто она одлучила цели 2 саати да се збори за каката на нејзиното дете и колку било напредно во поглед на своите врсници - а уствари е просечно.

Тоа ми беше муабетот и више не реплицирам за тој пост.
    Секое добро.

На SV1911, Rama, GirlLove и 12 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    :rofl: Брутално!!!
    Најголемата осуда, која можеш да и' ја кажеш на една 'просечна' македонска мајка!! :rofl:

На Rama и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  14. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Кога ќе видам кај некого огромен потпис го тргам да не ми се појавува повеќе кај мене во прелистувач. :|

15. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    807
    Има луѓе кога ќе чујат дека сум во врска на далечина се као: "Чекај како можеш тоа да го наречеш врска?" "Како може да функционирате така бе? Како издржуваш?" Илии... "Абе па никад не можеш да дознаеш ако те изневери". Ew, ew и EWW од вакви. :puke: :fubar:
    Вака... Ако некој решил да ме изневери ќе ме изневери и да живееме под ист покрив. Штом сум решила да бидам со него, дури и тоа да е на ваков начин значи му верувам, значи докажал и покажал дека му значам, си веруваме. Не јајте г****. :swear:

Цитирам: "Ono što je tvoje, tvoje je i kada je kilometrima daleko. A ono što nije, možeš držati i u rukama i dalje neče biti tvoje". !!!

Ај зз.

На Rama, Dream-Girl, boo3 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Бракот на Исус би значел дека жените не се 'валкани', дека не се 'подолу' од мажите.

Дека оригиналниот грев ....кој по дифолт ја става жената во подреден вид - од реброто на Адам... парче од него е, сама по себе не би постоела.. .. направена била, специјално за Адам да има со што да се занимава во Рајот, затоа што му било досадно Па бог му направил 'играчка', односно жена. :D

Во превод: Бракот на Исус, би ја поткопал цела теолошка доктрина и основните догми врз кои се потпира :D

Меѓу другото, затоа книгите на Ден Браун, беа толку популарни!
    Затоа што се контроверзни!!

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Денес помогнав. Не е важно на кого, каде, зошто или како. И знам дека ќе има такви кои ќе кажат: Ех, ако си помогнала не значи дека треба да го кажеш тоа.
    Знам. Но овојпат тоа ми беше од преголема важност, затоа што и јас се почувствував поубаво, повредно, почовечно.
    А на зборовите на благодарност им немаше крај, па и со насмевки се испративме :l: Вистински благодат за душата. Пробајте, ви препорачувам :)
    Уште еден успех си припишувам на самоконтролата. Деновиве утехата и мирот си ги купувам со длабоко вдишување и чекорење, онаму каде што ме води патот. Вчера повторно истата агенда. Посакувајќи да си ја олеснам тежинава што си ја носам врз себе како невидлива наметка, решив да облечам лесна летна облека, маичка по кратки ракави, тексас шорц, ташничка и патики. Минувајќи низ градот, едно неинтелигентно манијакално суштество си зеде за право да пушти рака сакајќи да ме допре по задник. Бидејќи во моментот со раката ја имав поотурнато ташничката кон задникот, не успеа да ме допре таму каде што сакаше туку само ме допре за рака. Го одминав и продолжив, иако имав желба да му се изврескам во лице колку што ме држи глас. Но кога моите ме воспитувале не се воделе од помислата дека во 21- ви век се уште ќе постојат праисториски луѓе или едноклеточни амеби, кои ќе шетаат низ центарот на градот. Дивина. Дивина сме.

Еден ден ќе бидам во Јапонија и ќе го слушам Џон Ленон и ќе ја потпевнувам Imagine :f::f:
    Чудна комбинација. Чудна јас.

:music: You may say I'm a dreamer
    But I'm not the only one
    I hope some day you'll join us
    And the world will be as one :music:
    :f::f::f:

На Rama, AnaKarenina, boo3 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кога сме кај мајчинството, доволно ми е што во текот на денот јас ги гледам и мирисам гомцата на детето, нема потреба после тоа да ги замарам и другите.
    Доволно е што сум постојано со нив, па кога сум со луѓе без нив или зборам на моб, сакам нормален муабет за се останато да направам.
    Кога гледам дека нешто не е како што треба, се јавувам или одам кај педијатар, нема потреба другарка, мајка, комшика, сестра да замарам па да ми дава дијагнози и претпоставки. Мојот свет се врти околу нив, најголема радост ми се, ама како што јас не сакам да слушам некој цело време дур збориме да ми кажува за една те иста работа, така и другите не сакаат да знаат баш се до ситница за моите деца.
    И да, најмачен и најдосаден ми е натпреварот и истакнувањето, јас најмајка, моите деца најдобри во се.

На SV1911, Rama, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се нервозно, ...од најмладо до најстаро(lalala)

На Rama, stetoskop, simonna.a и 9 други им се допаѓа ова.
  20. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Го чувстувувам мирисот на дожд. :rain::rain::rain:

На Rama, WildMk, Miss666 и 3 други им се допаѓа ова.