Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.334
    Ama zatoa edno cudo raboti si naucila :rofl:

На petunija77 и Harper им се допаѓа ова.
  2. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.578
    Сдк Брза кучка слепи кучиња раѓа. Ми иде да си земам пиштол и да си го ставам у уста и да си пукам |( е до толку некогаш трескам непромислени глупости (facepalm)(facepalm)

На Milobebence, GirlLove, Tatjana95 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    "Види, прв дечко ти е. Го сакаш, те разбирам, ама не се залетувај толку да му веруваш. Не сакаш да пробаш со друг? Што ако со некој друг ти е подобро? Ретко успевааат тие што си се први да знаеш"|(
    Значи од коментариве преку долнава ми е. Сум поминала дури две години со првиот дечко ваауу, па како така. Па кога случајно ќе спомнам дека ете убаво ми е во врската, што сум му верувала толку баш на првиот. Ај сеа, му одам му викам "Еј, абе те сакам многу, убаво ми е со тебе и сВе, ама и јас тебе прва, и ти мене, може да се случи да се изневериме, или ај ќе пробам јас со друг, ако не бива, ти се враќам ок?":|
    Ако ми е убаво со него, ќе си терам. Ако нешто не штима, раскинувам. Не ми е целта некого да "испробам".
    Ко да сум рекла еј ја утре се мажам со него, ваму ќе живееме, толку деца, така ќе се викаат итн.
    Берете си свое гајле океј?

На Chantal, hermosa, Yipman2 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    7.970
    ААааа сега ти се чини така ама по неколку години ќе му се здосади од тебе па ќе почне да шара наоколу, да испробува нови дунди ееее ќе се чудиш :P. |(

На lovestoneddd и Tan4ence им се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.490
    Допаѓања:
    60.357
    Подалеку од луѓе на кои им смета среќата на другите иако нема никакво влијание на нив. :)

На Chantal, hermosa, Yipman2 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Абе аман шо напрај!
    Ние на 40 и нагоре, со деца и брак, демек.. готово 'завршивме работа'... нема што да носиме 'важни' одлуки, нема што да имаме 'цели'. |(

Бубче... не се 'крај на животот' 40+ години... дел од него се...
    Како и твоите 20+ :D

На Chantal, Yipman2, SwanMay и 10 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.124
    Душа, се загрижила за мене.
    За вас, не знам.
    За себе си кажувам. ;)

8. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Денес луѓето се занимаваат со се друго, освен со себеси. Едноставно затоа што работата на себе бара труд, а занимавањето со другите е лесно.

На hermosa, buba4e89, esperansa777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.440
    Допаѓања:
    133.959
    Сакам да кажам дека сфатив дека тоа што сум премногу емотивна ми е голема грешка. (facepalm)
    Јас сум млада,фина девојка,попуштам,трпам...
    Луѓето грешеа,жал ми беше и им простував. |(
    Се потресував.
    Но...
    Имаше моменти кога се однесував како ладнокрвна кучка кон некои личности кои си го бараа. :wasntme: И подобро ми беше тогаш отколку сега. ;)
    И доста е !
    Сите ќе ги третирам како што заслужуваат. ]:) :rofl:

На stetoskop и esperansa777 им се допаѓа ова.
  10. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.783
    Ако сакате нешто што никогаш не сте го имале треба да направите нешто што никогаш не сте го направиле!

На vitamina, GirlLove, stetoskop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Животот е премногу краток за да се нервирате за секоја ситница, убавините ги прават и малите нешта , смејте се почесто :):hug:

На vitamina, Peperutce1115, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Не употребувајте зборови, кои не знаете што значат.
    Фала. :handshake:

На vitamina, Chantal, dayla и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.783
    За разлика од главата,стомакот јавува кога е празен.

На Ygritte, vitamina, SwanMay и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.428
    Пред некој ден бев сведок на муабет во врска со постовите. Демек ќе постеле, па причести, па сите гревови ќе им ги исчистел Господ така. Ме прашаа дали сум постела и јас, па кога одговорив дека не постам, бидејќи не верувам дека нејадењето на не знам што за неколку дена/недели ќе ме направи светица, па прилично добив сожалувачки погледи. А верувам и зад грб муабети сум добила дека сум дете на сатаната и сум нечесна. :D

Сликава случајно ми излезе сега на фб, па целосно ми ја долови поентата на тоа што го мислев иако не бев сфатена како што очекував.
    Ептен добро ги опишува таквите „чесни“ луѓе, што постат, а успат ги осудуваат тие што не постат, бидејќи биле “нечесни“. А со самото оцрнување у истиот момент веќе прават грев.
    Не ми пречи кој што прави, се додека не сметаат дека тоа што јас правам и мислам поразлично од нив, ме прави не знам каква. Не знам дали воопшто некогаш ќе се смени ова во општеството. Џабе е се.

47215565_2209804542631624_8091972703562498048_n.jpg

На Lianna Anna, Ygritte, vitamina и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Си се заљубив во мачката луѓе.. :| Понекогаш, по човек излегува од овие околу мене.. 8-|

На hermosa, senjorita-v, Purplelilac и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.772
    Во меѓувреме, сè уште постојат и луѓе кои веруваат дека Земјата е рамна, и/или дека е единствена планета во универзумот... :tmi:
    Сепак, hail science! :*: :bow:

рдсфгфрг.PNG

На Ygritte, M.B., Ivan4e04 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.985

Сдк...ТРГНЕТЕ СЕ КРАЉИЦАТА ДА ПОМИНЕ!
    тие што постат не треба да ги осудуваат оние што не постат,и оние што не постат не треба да ги осудуваат оние што постат Убава слика,треба да допре до секого.Бог сака кога сме со чисти срца,постот јадење ,не јадење не игра голема улога

На Ygritte, GirlLove и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  18. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Мене најинтересни ми се оние личности со кои после долго време ќе се видите. И започнувате да зборувате општо за тоа што ви се случило во животот изминатиот период. Им кажувате дека работите на одредено работно место кое не е баш совршено и платата не е баш на нивото на кое треба да биде со оглед на областа во која работите. Добивате коментар од типот зошто си будала и работиш за толку мала плата односно за никаков надомест. Ти велат зошто не се обидеш да си купиш работно место или да се обидете преку врски. И кога ќе ми спомнат да си купиш работно место, ми текнува на сцената од култниот филм ,, Тесна кожа" и тоа првин на оној разговор помеѓу Пантиќ и ќерка му (муабетот со ѕиглите). И така во тој момент ти доаѓа да им плеснеш во лице некои работи. Те советуваат личности кои од своите родители бараат пари за да одат на кафе со пријателите. Тоа се истите оние кои се жалат како нема работа и по цел ден висат по кафе барови. Па мене ќе ми биде срам да не работам ништо и да им барам пари на моите за да одам на кафе. И таквите ќе те учат што треба да правиш во животот, а тие не знаат што сакаат да направат со нивниот живот.

БОНУС

Ако под зборот амбциозен/а подразбирате личност која по секоја цена и на секој можен начин сака да напредува хиерархиски дури и по цена да гази по другите луѓе и да биде кодош односно шпион на директорот, тогаш имаме различни гледишта во поглед на работите. И за крај престанете да ги критикувате луѓето кои работат под притисок на трули и никакви работни места се со цел да скрпат крај со крај. Можеби некои од вас сметаат дека се глупави бидејќи работат за минимална плата, ама ако не за разлика од вас се трудат и не гледаат само да убодат желба во талогот после испиеното кафе со парите од тато и од мама.

На Chantal, Gosh, MarchelineAmaru и 7 други им се допаѓа ова.
  19. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.578
    Сдк 1 Треба да бегам подалеку од жени, особено од изневерена трудница. Значи жената сака да не направи детектив бе. Прво знам дека мажот и ја изневерува и тоа со докази знам. Таа осеќа и плус има најдено докази ама не баш за да и го потврдат сомнежот, и сега очекува јас да изигрувам детектив, ама јас не сакам да и кажам само затоа што ќе и донесе стрес или не дај боже полошо нешто, иако не е добра личност, по готово не со мене.
    Сдк 2 Една случка ме натера да се сменам. Имам непријатели кои се фамилија на другар ми, и кога умре татко му, тетката не му се јави воопшто (и мене дури ми беше лошо во срцето и се прашував зошто) . Е сега поентата ми беше - таа е лоша, а јас не сакам да бидам како мојот непријател и решив ако евентуално моите родители бараат прошка или услуга или што и да е ( затоа што со татко ми воопшто не зборам со години, а со мајка ми имам ладен однос) замислете решив ДА ИМ ПРОСТАМ и да се однесувам подобро со нив.
    Со татко ми ќе биде лошо ако јас прва почнам да го кршам мразот, затоа што тој секогаш лошо се однесува со мене, а плус голем алкохоличар е па така да после две - три ракиички ќе заборави. Ама знам дека ќе сака прошка, порано или подоцна ќе сака, а јас ќе чекам за да му простам.
    Ако не сакате да бидете како вашите непријатели, не го правете она што тие го прават, бидете подобри личности од нив. :l::l:

И сдк 3 напнав со кажување, ама ми олесна на душава :inlove:

На Dust, Gosh, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.605
    СДК никогаш нема да ми биде јасно зошто постојат изневерувања, зошто кавги, зошто разводи и ред други непријатни работи. Зар толку пораснала човечката гордост и его што не можат да се спуштат на земја да разговараат и да ги РЕШАТ проблемите. Толку ли немаат разбирање еден кон друг? Гледано од страна понекогаш решението ми изгледа едноставно и не ми е јасно како тоа двајца кои имаат проблем не го гледаат... или не сакат да го видат? Толку се себични човечките срца што ќе се уништат самите еден ден. Себичноста доведува до осаменост. А осаменоста сигурно не е добра.

На flower30, WildMk, sleepingbeauty и 3 други им се допаѓа ова.